Şimdi Ara

Türk Milleti Resmen Gıda Sektörü Eliyle Zehirleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 2 yıldır gıda dedektifi , denetle gibi hesapları takip eder ülkemizde tüketilen ürün içerikleri , aynı ürünlerin yurtdışındaki içeriklerini takip ederim. Bu ürünlerin arasında özellikle atıştırmalıklar , çocuklar için üretilen ürünler , hazır gıdalar , soslar ve birçok şeyi inceledim.

Sonuç : Türk milletine resmen hayvan muamelesi yapılıyor

En basit örnek çilekli süt: yurtdışında satılan çilekli sütlerde gerçek çilek meyvesi püresi kullanılırken ve zararlı katkı maddesi bulunmazken , Türkiyede satılanları karşılaştırdığımızda yapay aroma vericiler binde 1 oranında çilek püresi ve katkı maddelerinin bolca bulunduğu görülüyor.

Soslardada durum farklı değil örneğin çoğu üretilen ketçaplarda : yurtdışında gerçek domates püresi kullanılırken , türkiyede satılanlarda aynı şekil aroma verici , kıvam arttırıcı , koruyucular ve eser miktarda domates püresi içerdiği görülüyor..

Hazır Gıda ve atıştırmalıkların çoğu palm yağı içeriyor ve onlarda da yapay aroma vericisi ve koruyucular mevcut. Hele o bulyonları , noodleları , hazır çorbaları hiç söylemiyorum bile.

Bunların en önemli etkisi: Kanserojen olması ve çocuklarda zeka geriliğine sebep olması.

Bu iş ahlak ile ilgili. Hani atıp tutuyorsunuz ya müslümanlar ahlaklıdır diye. Hiç de öyle değil. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ahlaklı olanların aslında yabancı ülkeler olduğu anlaşılıyor. Gidin bir nussknacker marka alman menşei çikolatayı tadın ve aradaki uçurum farkını görün.

Sırf para ve daha fazla kazanmak uğruna milleti zehirleyenlere hakkımı helal etmiyorum.

• Antlion A kullanıcısına yanıt
    Torku ürünlerinde sorun görüldü mü tarafınızca? Çoğu ürününden memnunum. Ama içeriklere bakmadım açıkçası. Kaliteyi hissettim tabi yerken

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Insanmodoff kullanıcısına yanıt

Torku için şamda kayısı ağacı diyebilirim. Kötünün iyisi yani. Mesela kaşar peynirinde dikkat edin üzerinde tost peyniri yazıyorsa almayın o eritme peynirdir. Üzerinde Kaşar peyiniri yazanı alabilirsiniz.

• Zehirleniyoruz ama aldığımız şeylerin her şeyini doğal yapıp katkı maddesi koymasalar 2 katı 3 katı fiyata almak zorunda kalırdık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gıda dedektifi var takip ediyorum adama birde dava açmışlardı şaka gibi ülke insanları zehirleyenleri ifşalıyordu ürünlerin içerikleri söyleyerek

• Ortadoğu ülkesiyiz beyler biz dünyadaki normalin her zaman 4/5 kalite altını tüketmeye mecburuz ABD de 2 dolara bir kova dondurma alırsın %90 süt oranı burada Maraş dondurması denilen şeyi alırsın %3 süt tozu çıkar içinden.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AOÇ öneririm. Pahalı mı pahalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lokkatto kullanıcısına yanıt
    yalnız ortadogunun yemekleri ve tatlıları güzeldir batıdan daha güzeldir

• Bugün başka bir konuda da yazdım, işte kanıtı:

Türk Milleti Resmen Gıda Sektörü Eliyle Zehirleniyor

Herkeşler bu milleti kandıriii ve aldatiiii emme bu milletin bi özelliği de heçbirşeye heçbir zaman bir karşılık vermemesi...İktidar suyu bitti, yağına kadar, geriye kalanı da diğer dış faktörler sonuna kadar, canı çıkana kadar, iliğine hücresine kadar sömürüyorlar. Herkeş bunun farkında ama gıkını çıkaran olmadığı için bu sömürü devam edeyyo...Hiçbir markaya boykot yok ve raflar boşalıyor; biz buna "kendi ölümünü gülerek kendi eliyle hazırlama" sendromu diyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: M0meNtS

yalnız ortadogunun yemekleri ve tatlıları güzeldir batıdan daha güzeldir
    Beni yanlış anladınız sanırsam hocam yazdığım şeyleri tekrar okursanız sevinirim.

• Bu nasıl boykot hisse değerleri yükseldi
    Türk Milleti Resmen Gıda Sektörü Eliyle Zehirleniyorl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lokkatto kullanıcısına yanıt

firmaların ülkemize sağladığı gıda kalitesinin farkındayım maalesef kötü hatta kasıtlı yapıyor olabilirler dikkat etmek lazım özellikle israil mallarından uzak duruyorum hem boykot için hem güvenmediğim için

bir bizim torku var oda kötünün iyisi

• Antlion A kullanıcısına yanıt

Marketlerde üzerinde kaşar peyniri yazana rastlamadım hocam. Hep tost peyniri yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Kasım 2023; 19:59:25 >
  • Özellikle Ülker'in ürünleri nasıl bu kadar popüler anlamıyorum

• MrCaner kullanıcısına yanıt

Herkeşin ana babası sucukları kuccük iken onları abur cubura alıştırarak daha kuccük yaşta eti ve ülkere ömürleri boyunca sadık kalacakları müşterileri yetiştiriyorlar da ondan...

• dekareme kullanıcısına yanıt

Ülkerin kurucusu ne zorluklar çekmiş insanları zehirlemek istemez.

Sabri Ülker, 1920 yılında Kırım’da doğdu. Hayatının çocukluk dönemi, Kırım’daki Sovyet ihtilalinin etkisiyle oldukça zor geçti. Zorlu çocukluk anıları ona Ülker’i kurduğunda “Biz her insanın, hangi ülkede yaşarsa yaşasın, güzel bir çocukluk geçirme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz” sözünü söyletti.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

• Gidadedektifi denilen gıdalar hakkında tek bir bilgisi olmayan bütün cahil surusunu peşinden sürükleyip yurt dışında bu mallarin cahilliği sayesinde yaşaması ev araba almasi fenomenleri hatırlatıyor bana.
    Biri bu cahil sürüsüne söylesin ab ile aynı mevzuata sahibiz. Zararlı katkı maddesi hangisiymiş söyleyin de ab de yasaklasin? Avrupa'nın ve AB'nin sizin gibi cahiller den öğreneceği çok şey var ne de olsa(!). Sevgili gıda cahilleri, turkiye’de kullanilan aromalar
    , kivam aetiricilar dunyanin her yerinde kullaniliyor. Bu oranin az olmasi zararli olmasi ile ilgisi yok, ekonominin paranizin hucu ile alakasi vae. Turkiye hida sektorunde dunyanin en teknolojik ulkelerinden biri ve sayisiz iyi urune sahip. Adamlar isteseler dunyanin en iyi urunu yapar aka sizin gibiler gelip bu sefer bir puskevir bile alamadim cocuguma zirlar bu sefer. Zaten bu markalari tehsit wderek rwklam parais alarak para kazanan bir adami takip etkeniz ne seviye cahil bir suru oldugunuzu gosteriyor. Fazla soze gerek yok.seviyeniz bu. Israili boykoy ediyorum ediyorum deyip 1 lira ucuza urun bulsaniz en huyuk netanyahu kesilecek islamcilarsiniz.

• Bence sadece Türkler değil; her modern millet zehirleniyor. Ürün portföyünü çeşitlendirmek veya kar getirme bazında verimli kılmak için modern bilime başvuran kapitalist tüketim toplumu olmanın bir yan etkisi.

• Ya sanki kaliteli içerikli satılsa paranız yetecekmiş gibi konu açıyorsunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.