Şimdi Ara

TURK MUCITTEKI COCUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler turk mucit'i izledim az önce, esmer bi çocuk vardı. Nasa fln dedi ordan hatırlarsınız belki..

Çocuğun bulduğu çok mantıklı ve süper bişeydi bence (Anlatma kabiliyeti 0 ama)
    Sizin Yorumlarınızı duymak istedim...

----
    Bulduğu buluşu kendimce özetliyeyim..

Roketlerin fırlatılmasında kullanılacak Sıvı ve Katı yakıtlar yerine, Bir çok ışın demetini bir araya getirerek itici güç elde ederek bu itici gücün Yere sabitlenmesini ön görüyordu... böylece Roketlerin Asıl ağır ve masraflı olan yakıt tanklarının ortadan kaldırılması manasına geliyor... Bir tür tabanca namlusu gibi... Barut yerine yüksek ışın demeti tasarlamış çocuk...
    ----

• Yüksek ışın demetinin ayrıntısını bilmiyorum ama mekiği yörüngeye sokacak kadar itici güce sahip bir madde mi ?
  • fotonların 0 kütleye sahip olduğunu düşünürsek limiti yoktur. siz ne kadar verirseniz enerji o kadar itici güç yaratırsınız...
  • Zaten NASA bu projeyi yıllardı çalışıyor.
    Belgesellerde bile "Güneş Yelkenlisi" olarak anlatılıyor.
  • sanırım o dediklerin roketin üzerine montajlı ve güneş panelleriyle çalışıyor (aynı şeyi kastediosak) bu yere montajlı ve itici güçle fırlatıyor roketi..

Ayrıca eğer yapılmışsaki bunlardan ordaji jurininde haberi yok... yapıldı fln demediler çünkü..
  • onlarda juri mi yahu hiç bir şey bilmiyorlar.......
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

onlarda juri mi yahu hiç bir şey bilmiyorlar.......

bilse zaten juri olmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O çocuğun anlattığı şey yeni bişi değil ve eksik.

80 li yıllarda nasa mühendisleri yerdeki lazer ışığı demetinin fırlatılacak mekiği sürekli besleyerek meydana gelecek ısı ve basınç sayesinde atmosfer dışına taşıması üzerinde çalışmış ama başarısız olmuştu.

Bunun dışında yine o yıllarda Bull topu adı verilen büyük bir dağ yamacına inşa edilerek top namlusu gibi bir borunun içine sarımlar sayesinde oluşan manyetik alan gücüyle mekiği borunun içinden yüksek bir hızda yayla atılan ok misali atmosfere göndermeyi düşünmüşlerdi.

Bunların dışında büyük kargo uçaklarıyla mekiği belli yükseklikten sonra kendi haline salmak,
    hava balonlarıyla mekiği kaldırıp yine belli bir irtifaya ulaştırabilmek,

ve daha bi sürü çalışma yapıldı.
  • Programı ilk defa dün gece izledim ama hayal kırıklığına uğradım denebilir jüri birşey bilmiyor anlamadıkları hiç duymadıkları şeyleri direk hayır diyorlar salaklık yapıp yaşlı adamın karşısında gülmeye başlıyorlar..BUkadarda seviyesiz olunmazki.
  • Burda jürinin gülmesinin sebebi şu;

tek kişilik kanatlı ve arkadan pervaneli küçük uçma araçları var.

normal önden pervaneli küçük uçaklar var

büyük uçaklar ,kargo uçakları var

jet uçakları var

helikopterler var

küçük roketli araçlar var

İnsan uçmayı başarmış zaten.

Bu kanat çırparak uçma konusu arabayı yakıt yerine pedal çevirerek
    götürmeye çalışmak gibi bir girişim.

Yani ileriye değil geriye doğru ilkel bir teknoloji.

İşte gülmenin sebebide burda şahsen bende krize tutuldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

Programı ilk defa dün gece izledim ama hayal kırıklığına uğradım denebilir jüri birşey bilmiyor anlamadıkları hiç duymadıkları şeyleri direk hayır diyorlar salaklık yapıp yaşlı adamın karşısında gülmeye başlıyorlar..BUkadarda seviyesiz olunmazki.

Aynen katılıyorum Adamlar emek vermiş zaman harcamış bişeyler yapmış onları buluş olarak değerlendirmesen bile saygı duyman gerekiyor Bide sarışın bayanın kesinlikle hayır demesine sinir oluyorum Hayır demen yeterli zaten niye aşağılıyorsun milleti

• quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

Burda jürinin gülmesinin sebebi şu;

tek kişilik kanatlı ve arkadan pervaneli küçük uçma araçları var.

normal önden pervaneli küçük uçaklar var

büyük uçaklar ,kargo uçakları var

jet uçakları var

helikopterler var

küçük roketli araçlar var

İnsan uçmayı başarmış zaten.

Bu kanat çırparak uçma konusu arabayı yakıt yerine pedal çevirerek
    götürmeye çalışmak gibi bir girişim.

Yani ileriye değil geriye doğru ilkel bir teknoloji.

İşte gülmenin sebebide burda şahsen bende krize tutuldum

Ama ne olursa olsun gülmemeleri lazım böyle bir programa hiç yakışmadı bir dahada izlemem zaten .

Ve o sarışın kadın gerçekten çok uyuz çocuklara diyor fazla bile dinledik kesinliğkle hayır ben orda yarışmacı olsaydım o elimdekini kadına fırlatırdım heralde.

• quote:

Orjinalden alıntı: mikroanaliz

Aynen katılıyorum Adamlar emek vermiş zaman harcamış bişeyler yapmış onları buluş olarak değerlendirmesen bile saygı duyman gerekiyor Bide sarışın bayanın kesinlikle hayır demesine sinir oluyorum Hayır demen yeterli zaten niye aşağılıyorsun milleti

Tabi aşağılama söz konusu ise ona bende karşıyım. Sonuçta ortada bir emek var.

Ancak izlediğim ve anladığım kadarıyla burda bi istem dışı gülme krizi sözkonusu oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

quote:

Orjinalden alıntı: mikroanaliz

Tabi aşağılama söz konusu ise ona bende karşıyım. Sonuçta ortada bir emek var.

Ancak izlediğim ve anladığım kadarıyla burda bi istem dışı gülme krizi sözkonusu oldu.

Ben sadece gülme krizi için söylemiyorum o olabilir onu anlıyorum Ama bazen öyle davranışlar sergiliyorlarki gerçekten insanın hevesini kaçırıyorlar Özellikle sarışın bayan ve kel adam onları mucit jürisine yakıştırmıyorum Yaşlı bi profösör vardı o bu işlerden anlıyordu keşke o devam etseydi

• arkadaşlar zaten nasa önde gitmiyormu aslında bizim buldugumuzdan kaç yl önce bulundu telefon ama sadce as kullanabiliyordu..
  • bilim adamları kanat çırpan modeller üzerinde çalışıyor.
    uçan modellerde var zaten.(uzaktan kumandalı model uçaklar gibi)
    eğer adam o modeli biraz uçurabilseydi gülmezlerdi belki.
    yinede gülmeleri çok ayıp oldu kendileri açısından.
    bende onların haline güldüm.
    ciddi bir çalışmam olsa onların karşısına çıkmam.
    ama işin ucunda 100 milyar var.sabah düşünüp akşam soluğu orada alanlar var.
  • Orda yaşlı bir bayan var bir şeyden anladığı yok atıp tutuyor. Zaten konsept yanlış, böyle bir eleme olamaz, yarışma kriterleri belli olmalı bence. İnsanlar heycanlanıyor kamera karşısında. Bide hiçbirşeyden anlamayan bu dört tane adamı koymuşlar oraya sallayıp duruyorlar. Gülüyorlar sanki kendileri bir şey yapabilecek kapasitelerdeymiş gibi. Neyse ben baya bir sinir olmuştum bu programa.
  • En saçma buluşlardan biri de Pentagonun ciddi çalışmalar yürüttüğü "Nükleer Tüfek" idi. Yalnız tek kusuru vardı. O da bombayı 3 mil öteye atabiliyordu ama nükleer serpintiden kaçmak mümkün değildi.
  • Arkadaşlar
    Dereceye giren konuların büyük bölümünün KOKU ile ilgili olması sizinde dikkatinizi çekmedi mi?
    Tuvalet kokusudur , çorap kokusudur......

İnsanlarımıza temizlik alışkanlığı kazandıracak bir icat üzerinde çalışsak daha iyi olmazmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.