Şimdi Ara

ISTANBUL'UN GOBEGINDEKI INSANLIK DISI MUAMELE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar soruyorlar? En çok hangi ülkede yaşamak istersiniz diye. Bastıra bastıra “Türkiye” diyoruz. Atatürk’ün yarattığı “Türkiye” den bahsediyoruz.

Dünya gelişiyor , ülkemiz yerinde sayıyor. Hükümet yeni şeyler türetmeye başladı. Neymiş “GBT” Genel Bilgi Taraması. Amaç nedir? Her Allahın günü yolda çevrilip kimlik sorgusu yapmak mı?

Evet bunu yapmak içinde hükümet herkesi polis yaptı. Polis olmak o kadar kolay olduki, Her caddeye diktiler. Beleş para kazanmak çok kolay ülkemizde. Ne yapar bu polisler? Yolda çevirip kimlik sorarlar, tamam kardeşim güzel sorun da , gelişen teknolojiyle suçlu ve asker kaçaklarını böylemi bulacaksınız?

Dünyanın geri kalmış ülkelerinde bile böyle bir şey yok. Rezaletten başka hiçbir şey değil, günde 10 kez her caddede çevrilip, kimlik sorulmasından bıktım. Siz değilmisiniz hani eskiden eliniz kolunuz bağlı olan? Suçluyu ihbar edildiği halde ilgilenmeyen, peşinden koşmayan siz? Bir şeyleri yapmak içinde öğrencilerden bile iki dosya kağıdı rüşvet isteyen siz, neymiş bağışmış doğrudur bağış.

Geçenlerde bir internet sitesindeki çekilişte konser bileti kazandım ve bir hevesle konser gecesi taksime doğru yol aldım. Taksime geldim ve konser salonuna doğru gitmeye başladım. Bir sokaktan geçiyordum. Geçerken bir den durduruldum, geçin şuraya diye. Tamam geçtik geçmesine, geçtiğimiz yerde de bizim gibi 20 – 25 kişi var. Olay bundan sonra başlıyor. Polis beyefendi tipe göre muameleye başladı. İlk önce saç şeklimle dalga geçmeye başladı, “dik saç” demeye başladı. Tipe göre davranış biçimleri, polislik egosunu yoldan çevirdiği insana karşı tatmin ediyor sanırım. Sanane be kardeşim, polissen suçlu olduğunu anlamadığın hiçbir insana böyle lakaplar takamassın. Neyse susmaya devam ettim, ne dedilerse yapmaya çalıştım. İçimden sinirleniyorum bir yandan da şaşkınım olan biteni anlamaya çalışıyorum, ellerimde cepte buz gibi soğukta üşüyorum. Demez mi çıkar şu ellerini cebinden diye, hadi onu da çıkardık. Bacaklarını aç dedi , tamam dedik açtık. Ama polis bana takmıştı bir kere. Demez mi “ayakkabılarını da çıkar ve kotun paçasını sıvala” onuda yaptım. Eroin, uyuşturucu arıyorlar sözde ama bulamadılar bir şey. Ama beni en çok rahatsız eden ukala tavırlarıydı , suratıma size böylemi davranmak lazım illa gibi laflar etti, bu tavırları gösterdiği tek kişi nerdeyse bendim tipimden dolayı, arkadaşımın ne ayakkabısını ne bir şeyini çıkarttı.Sen kimsin be adam , mesleğin polis , işini yap, suçlumuyuz biz , hayatımızda ilk defa geçtiğimiz sokakta uğradığımız çağ dışı davranıştan başka hiçbir şey değil. İnsanı ülkesinden soğutuyorlar.

Üniversite 4.sınıf öğrencisiyim , bu ülkede üniversite bitirince yapılacak tek meslek “Polis” olmaktır. Hem aç kalmam , hem de egomu tatmin ederim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 15 Aralık 2007; 21:07:39 >

• 3.5 cahil yuzunden butun polisleri zan altına almak sana yapılan muameleden daha da cahilcedir
    okumak ile cahillik giderilmez

ne universite ogrencileri var gece sen rahat uyu die dısarıda it kopek kovalayan polise taş atan

1 kimlik gosteremek neden bu akdar zoruna gitti?

bu arada polisin yaptıgı da kabul edilir deil ancak kimsenin alnında yazmıyor suclu sucsuz die
  • Kimlik göstermek sorun değil , yapılan muamele hoş değil , kimlik zaten gösterdim , polisten kaçtığımızda yok ama hakaretlere kimse dayanamaz. Anlımda benim suçlu yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 15 Aralık 2007; 21:12:39 >
  • * 5 Haziran: Transseksüel Esmeray, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen iki polis tarafından "geçmek yasak" diye dövüldü.

* 8 Haziran: Taksim Polis Merkezi'nde dövülen Sezai Yakar'ın burnu ve eli kırıldı.

* 17 Haziran: Hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınan 24 yaşındaki Mustafa Kükçe, üç karakol gezdirildikten sonra Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde öldü.

* 26 Temmuz: Gazeteci Serkan Tekpetek, zorla sokulduğu polis aracında dövüldü, araçtan atıldı.

* 29 Temmuz: Avukat Muammer Öz, Moda'da kimlik soran polisle tartışınca dövüldü, burnu kırıldı.

* 10 Ağustos: Taksim Polis Merkezi'de dövülüp yola atılan Mehmet Nezir Çirik'in dalağı alındı.

* 20 Ağustos: Nijeryalı Festus Okey, Taksim Polis Merkezi'nde polis tarafından vurularak öldürüldü.

* 18 Eylül: Polonyalı Dariusz Witek'in, Yabancılar Şubesi misafirhanesinde intihar ettiği iddia edildi. Hiçbir tanık yok.

* 7 Ekim: 19 yaşındaki Ferhat Gerçek, Yenibosna'da Yürüyüş dergisi satarken yaşanan tartışma sonrasında polis kurşunuyla vuruldu. Felç oldu.

* 14 Ekim: Sertan Çelik, Taksim'de müziğin sesini kısmadı diye trafik polisi tarafından dövüldü ve tutuklandı.

* 22 Kasım: 26 yaşındaki Feyzullah Ete, Avcılar'daki bir parkta arkadaşıyla birlikte bira içtiği gerekçesiyle polisin attığı tekme sonucunda öldü.

* 25 Kasım: İzmir'de arabasıyla giderken dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin ateş etmesi sonucunda, 20 yaşındaki Baran Tursun'un beyin ölümü gerçekleşti.

* 25 Kasım: Alkol muayenesi sırasında Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Coşkundeniz polis tarafından yere yatırılıp kelepçelendikten sonra dövüldü.

• Sana o muameleyi yapan polis o soukta duruyor kaç saat ayrıca nasıl demesini bekliyordun?Canım şuaraya geçermisin lütfen ama istemezsen de geçme.
    Polisleri bende pek sevmem ama her işin kendine göre zorluğu var ve yapılması gereken şekli var.
    Sadece seni eroyinmana benzettiğse okadar insan arasında vardır bir bildiği.
    18 yıldır istanbuldayım ve sadece 1 kere kimlik istendi benden.Bu da yine sende bir anormallik olduğunu gösterir.
  • Kadıköyde vapur iskelesi önünden geçersen 18 yılında 2.kez kimlik sorgulamasına maruz kalacaksın örneğin.
    Suçsuz olduğunuzu bilerek yapılan hakaretlere kafa sallamak kimsenin hoşuna gitmiyor. Yaşamamışsın yaşamada.
  • her polis aynı değil diğer arkadasların dediği gibi ama % 80 i konusmayı bılmeyen iş olsun dıye meslege verılmıs kısıler bence
    cins biri banada geldi gecen arabanın camlarına taktı adama onlar orjinal cam diyorum adam hayatında bılmemıskı orjınal renklı cam bı dunya ugrastırdı bızı mal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yurt dısında calısmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: w0lky

* 5 Haziran: Transseksüel Esmeray, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen iki polis tarafından "geçmek yasak" diye dövüldü.

* 8 Haziran: Taksim Polis Merkezi'nde dövülen Sezai Yakar'ın burnu ve eli kırıldı.

* 17 Haziran: Hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınan 24 yaşındaki Mustafa Kükçe, üç karakol gezdirildikten sonra Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde öldü.

* 26 Temmuz: Gazeteci Serkan Tekpetek, zorla sokulduğu polis aracında dövüldü, araçtan atıldı.

* 29 Temmuz: Avukat Muammer Öz, Moda'da kimlik soran polisle tartışınca dövüldü, burnu kırıldı.

* 10 Ağustos: Taksim Polis Merkezi'de dövülüp yola atılan Mehmet Nezir Çirik'in dalağı alındı.

* 20 Ağustos: Nijeryalı Festus Okey, Taksim Polis Merkezi'nde polis tarafından vurularak öldürüldü.

* 18 Eylül: Polonyalı Dariusz Witek'in, Yabancılar Şubesi misafirhanesinde intihar ettiği iddia edildi. Hiçbir tanık yok.

* 7 Ekim: 19 yaşındaki Ferhat Gerçek, Yenibosna'da Yürüyüş dergisi satarken yaşanan tartışma sonrasında polis kurşunuyla vuruldu. Felç oldu.

* 14 Ekim: Sertan Çelik, Taksim'de müziğin sesini kısmadı diye trafik polisi tarafından dövüldü ve tutuklandı.

* 22 Kasım: 26 yaşındaki Feyzullah Ete, Avcılar'daki bir parkta arkadaşıyla birlikte bira içtiği gerekçesiyle polisin attığı tekme sonucunda öldü.

* 25 Kasım: İzmir'de arabasıyla giderken dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin ateş etmesi sonucunda, 20 yaşındaki Baran Tursun'un beyin ölümü gerçekleşti.

* 25 Kasım: Alkol muayenesi sırasında Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Coşkundeniz polis tarafından yere yatırılıp kelepçelendikten sonra dövüldü.

Kişilere ve olaylara sedece kötü ve eksik yönden bakacak olursak senin avatarında görünebilen tek şey sigara içmek dışında yaptığın hiçbişey yok.
    Son zamanlarda polislere yapılmaya çalışılan karalama propagandasına katılmayalım beyler.Elbette polislerin hepsi görevini düzgün yapmıyor ama bu pis işi de birinin yapması gerekli ve ne olursa olsun polislerin her an görev başında can verebileceklerini unutmayalım.

• İnsanlığını unutmayan polislere laf eden yok kont_andre , insanlığından şüphe ettiğimiz polislerden söz ediyoruz. Tabiki polissiz olmaz ama burası kongo değil Türkiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 15 Aralık 2007; 21:29:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Voodooworld

Kadıköyde vapur iskelesi önünden geçersen 18 yılında 2.kez kimlik sorgulamasına maruz kalacaksın örneğin.
    Suçsuz olduğunuzu bilerek yapılan hakaretlere kafa sallamak kimsenin hoşuna gitmiyor. Yaşamamışsın yaşamada.

Haftada 2 defa kadıköy iskelesinden geçerim 6 yıl boyunca.Şimdi ne marzeretin olucak?
  • Bazı polisler işgüzar olabiliyorlar, çok seviyorlar insanları zor durumda bırakmayı, tabii ceplerini doldurmayı da bilen polisler var bu yüzden

Diğerlerine yapılmayan muamelenin size yapılması gerçekten üzücü olmuş, geçmiş olsun.
  • @ kont_andre

Dikkat ettiysen yazıda " kahrolsun polisler hedere hödörö" gibi ifadeler kullanmadım.

Topic ve içeriği görevini kötüye kullanan polisler hakkında , ben de bunlar için yakın geçmişteki örneklerini sundum.

Ailemde ve yakınlarımın ailelerinde polisler vardır.Tekrar belirteyim polislerin tamamını kötülemiyorum.

quote:

Elbette polislerin hepsi görevini düzgün yapmıyor ama bu pis işi de birinin yapması gerekli

"Bu pis işi" kullanımı anladım burda polislik mesleğinimi ifade ediyorsun , yoksa insanları yaralamak ve öldürmeyi mi ?
  • Polislerin içinde çoğu görevini kötüye kullanan egoist yaratıklar vardır ama genelide bu kaygı altında tutmamak gerekir.
  • polislerin cok basit bir mantıgı vardır tipi kaymışsa serseridir

ilgi ceken dikkat ceken tipleri sorusturmayı tercih ederler masumane goruneneleri deil de

cunku yakalananların tipleri ve hareketleri aşşa yukarı bellidir

senide bunlara benzetmıslerdir yani insanınlık hali hadi adam o gun tersinden kalktıysa?
  • quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

3.5 cahil yuzunden butun polisleri zan altına almak sana yapılan muameleden daha da cahilcedir
    okumak ile cahillik giderilmez

ne universite ogrencileri var gece sen rahat uyu die dısarıda it kopek kovalayan polise taş atan

1 kimlik gosteremek neden bu akdar zoruna gitti?

bu arada polisin yaptıgı da kabul edilir deil ancak kimsenin alnında yazmıyor suclu sucsuz die

sen o adamın yerinde olsan?

• quote:

Orjinalden alıntı: w0lky

@ kont_andre

Dikkat ettiysen yazıda " kahrolsun polisler hedere hödörö" gibi ifadeler kullanmadım.

Topic ve içeriği görevini kötüye kullanan polisler hakkında , ben de bunlar için yakın geçmişteki örneklerini sundum.

Ailemde ve yakınlarımın ailelerinde polisler vardır.Tekrar belirteyim polislerin tamamını kötülemiyorum.

quote:

Elbette polislerin hepsi görevini düzgün yapmıyor ama bu pis işi de birinin yapması gerekli

"Bu pis işi" kullanımı anladım burda polislik mesleğinimi ifade ediyorsun , yoksa insanları yaralamak ve öldürmeyi mi ?

Her an öldürülme riskinden söz ediyorum.
    O risk herpimizde var bunu da biliyorum ama suçlularla uğraşma işi herkezin yapabileceği bir iş değil.
    Biz buradan sıcak evimizde pc başında çok kolay yargılar ve karalarız ama o işin içinde olursan emin ol düşüncen farklı olurdu.
    Şöyle bir örnek vereyim:Askerde öyle komutanlar gördümki insan diyemezsin.Askerlere öyle davranıyorlardıki onları öldürmemek için kendimizi zor tutuyorduk.Şimdi bu durumda bütün askeriye insanlara nasıl davranacağını bilmiyormu demeliyiz?
    Geçendede buna benzer konu açıldı ve polisi karalamak için bazı şahıslar elinden geleni yaptı.
    Eğer polisler bize insan gibi davranmıyorsa ki bazıları gerçekten böyle bizim buradan hepisini kötüleyerek yaptığımız tek şey insanları polise karşı kışkırtmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kont_andre -- 15 Aralık 2007; 21:40:39 >

• Tipim kayik değilki sorun orda zaten. :) Kalkti ve bana catti işte, neyse bütün polislere lafım yok , bu tip insanlara lafım sadece..
    Amacım hiç birinizle tartışmak değil , başımdan geçen ve yaşamanızı istemedigim bir olayi yazdim.
    Sonuçta sizin babanizida öğle çevirseler ve siz babanizi o şekilde görseniz , siz de dellenirsiniz.
    Hakaretin iyisi kötüsü olmaz kısacası.

Hatam varsa affola.
  • Askerlik çok farklı ama , orda hiyerarşik bir düzen var.
    Üst ve alt kisim , rutbe var.
    Polisle, sivil insan arasında ne gibi fark varki.
    Her meslek bir ölüm riski vardır sonuçta ama tabi bunda daha fazla.
    Suçlu olayım dövsünler hakaret etsinler, ağzımı açmam.

Siz şüphe ettiğiniz emin olmadığınız kişilere suçlu muamelesimi yaparsiniz.

Dayak yemediğim kaldı, soğuk kanli olmasaydım, eminim eve bir tarafim patlak dönecektim.
  • valla bende ''Atatürk ün yarattığı Türkiye'' yi anlamadım. Türkiye yi Atatürk mü yarattı?
  • Sonuç olarak bende şunu söylemek istiyorum.Farkındamısınız bilmiyorum ama son zamanlarda herkeze ve her olaya karşı yaptığımız tek şey kötülemek ve yargılamak.Mesela geçen gün bir kanalda izledim sokaktaki insanlara piramitlerin türkiyeden kaçırıldığını ve bunun nasıl olabileceğini soruyorlar.Okadar komplo teorisi kurduki insanımız görseniz ağlarsınız.Hiçbir Allahın kulu çıkıpta kardeşim bu piramitleri ülkemizden nasıl götürsünler demedi.Demek istediğim şuki eğitim şart.Birine bir görev verilecekse o görevi yapıp yapamıyacağını iyi değerlendirmek lazım.
    Sistem çürümüş bi kere düzeltene aşk olsun.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.