Şimdi Ara

ISTANBUL'UN GOBEGINDEKI INSANLIK DISI MUAMELE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Gny*

Daha hiç karşılaşmadım. Direk tipe bakıyorlar demek.

Evet herkesi kendilerine benzetmeye çalışıyorlar.
  • Polis yani Devlet düşmanlarının sanal delikanlılık ve propaganda yapabilecekleri bir ortam oluşmuş burada.

Birkaç mal adamın yüzünden şerefli bir teşkilatı sanal da olsa kötülediğiniz için kendinizle gurur duyuyor olmalısınız.

Ayrıca Polis döverim gibi salak ve desteksiz yorumlarda bulunanlarda.. Dövsünler videoya çeksinler görelim bizde nasıl kamu görevlisi dövülüyormuş.

Bu kadar ezik olunmaz ya!
  • Valla arkanız sağlam değilse hatta sağlam olsa bile orda anında ispatlayamıycağınız için kavga etmemeye çalışın. Çok sinirlenirseniz direk şikayetçiyim diyip başka memur çağırtın. Ben bi kaç kere kavga ettim bi keresinde de giriyordum başka polislerle babam tuttu ama o mekana geldiğim araba resmi plakalı sirenli telsizli mercedesti ve polislerin önünde indim, yoksa elimi kaldırdığım anda 10 tanesi jobla girerdi.. Ayrıca we(AGRA); Bu olay dışında bide Kuştepe karakolunda vukuatım var, orda benim kamera kaydım var polisin birine ana avrat söverken kamera kaydediyormuş istiyorsan git iste Tabi memur öle dedi sallamışta olabilir Orda da tabiki yine çevrem kurtardı yoksa karakolda linç ederlerdi Babam yüzünden polislerle çok içli dışlıyım hatta geçenlerde bakkal kapalıydı site dışında tekele rakı almaya ekiple gittim benim gözlemlediğim kendi tanıdıklarına çok iyiler, ama o görünüşe aldanmayın önemli olan tanımadığı halka hizmet ederken aldığı tavırdır.. Bu arada bugün 6 gibi gezmeye çıktım yanlış görmediysem; bebekte yolda giden arabaları polis otosu arkadan anonsla durduruyordu, beni durdurmadılar tabide böyle bi uygulama getirdilerse çok saçma.

• quote:

Orjinalden alıntı: GridBoinc

quote:

Orjinalden alıntı: maxiforum

quote:

Orjinalden alıntı: bymuratcan

quote:

Orjinalden alıntı: Voodooworld

Orda Cumhuriyetten bahsediyorum.
    Böyle ufak şeylere takılmanıza anlam veremiyorum.

bense yaratmak cümlesinden bahsediyorum.. önemli olan ne olduğu, neyi yaratmış olduğu değil.. Sadece Allah (c.c.) yaratabilir.. Bu yaratmak cümlesi çok yanlış kullanılıyor..

ewt kesinlikle katılıyorum yaratmak cümlesi sadece burda değil heryerde (tvde çıkan reklamlarda da dahil) yanlış kullanılıyor

varolandan yaratmak vardır bir de yoktan yaratmak vardır. insana Allah tarafından verilen bir yaratıcılık yeteneği vardır yani düşünürsün tasarlarsın var olandan birşey yaparsın maddi manevi.

Yaratmak gelimesinin mecaz anlamları da var unutmayın.

Yanlış kullanım yok,yaratmak kelimesini sadece yoktan var etmek olarak algılamayın.
    Yaratmak:

1 . Allah, olmayan bir şeyi var etmek:
    "Allah, mutlaka dünyayı kullarına sevdirmek için baharı yaratmış olacaktı!"- Ö. Seyfettin.

2 . (nsz), mecaz Zekâ, düşünce ve hayal gücünden yararlanarak o zamana kadar görülmeyen yeni bir şey ortaya koymak, yapmak:
    "Bir cazibe yaratmak için ne yapmalı diye düşünüyorduk."- F. R. Atay.

3 . (nsz), mecaz Olmasına, ortaya çıkmasına yol açmak, sebep olmak:
    "Bu haber sinirli bir hava yarattı. Yangın büyük tehlike yarattı."-

Konuya dönelim,ayrıntılara takılırsak resmin tamamını göremeyiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Voodooworld

İnsanlar soruyorlar? En çok hangi ülkede yaşamak istersiniz diye. Bastıra bastıra �Türkiye� diyoruz. Atatürk�ün yarattığı �Türkiye� den bahsediyoruz.

Dünya gelişiyor , ülkemiz yerinde sayıyor. Hükümet yeni şeyler türetmeye başladı. Neymiş �GBT� Genel Bilgi Taraması. Amaç nedir? Her Allahın günü yolda çevrilip kimlik sorgusu yapmak mı?

Evet bunu yapmak içinde hükümet herkesi polis yaptı. Polis olmak o kadar kolay olduki, Her caddeye diktiler. Beleş para kazanmak çok kolay ülkemizde. Ne yapar bu polisler? Yolda çevirip kimlik sorarlar, tamam kardeşim güzel sorun da , gelişen teknolojiyle suçlu ve asker kaçaklarını böylemi bulacaksınız?

Dünyanın geri kalmış ülkelerinde bile böyle bir şey yok. Rezaletten başka hiçbir şey değil, günde 10 kez her caddede çevrilip, kimlik sorulmasından bıktım. Siz değilmisiniz hani eskiden eliniz kolunuz bağlı olan? Suçluyu ihbar edildiği halde ilgilenmeyen, peşinden koşmayan siz? Bir şeyleri yapmak içinde öğrencilerden bile iki dosya kağıdı rüşvet isteyen siz, neymiş bağışmış doğrudur bağış.

Geçenlerde bir internet sitesindeki çekilişte konser bileti kazandım ve bir hevesle konser gecesi taksime doğru yol aldım. Taksime geldim ve konser salonuna doğru gitmeye başladım. Bir sokaktan geçiyordum. Geçerken bir den durduruldum, geçin şuraya diye. Tamam geçtik geçmesine, geçtiğimiz yerde de bizim gibi 20 � 25 kişi var. Olay bundan sonra başlıyor. Polis beyefendi tipe göre muameleye başladı. İlk önce saç şeklimle dalga geçmeye başladı, �dik saç� demeye başladı. Tipe göre davranış biçimleri, polislik egosunu yoldan çevirdiği insana karşı tatmin ediyor sanırım. Sanane be kardeşim, polissen suçlu olduğunu anlamadığın hiçbir insana böyle lakaplar takamassın. Neyse susmaya devam ettim, ne dedilerse yapmaya çalıştım. İçimden sinirleniyorum bir yandan da şaşkınım olan biteni anlamaya çalışıyorum, ellerimde cepte buz gibi soğukta üşüyorum. Demez mi çıkar şu ellerini cebinden diye, hadi onu da çıkardık. Bacaklarını aç dedi , tamam dedik açtık. Ama polis bana takmıştı bir kere. Demez mi �ayakkabılarını da çıkar ve kotun paçasını sıvala� onuda yaptım. Eroin, uyuşturucu arıyorlar sözde ama bulamadılar bir şey. Ama beni en çok rahatsız eden ukala tavırlarıydı , suratıma size böylemi davranmak lazım illa gibi laflar etti, bu tavırları gösterdiği tek kişi nerdeyse bendim tipimden dolayı, arkadaşımın ne ayakkabısını ne bir şeyini çıkarttı.Sen kimsin be adam , mesleğin polis , işini yap, suçlumuyuz biz , hayatımızda ilk defa geçtiğimiz sokakta uğradığımız çağ dışı davranıştan başka hiçbir şey değil. İnsanı ülkesinden soğutuyorlar.

Üniversite 4.sınıf öğrencisiyim , bu ülkede üniversite bitirince yapılacak tek meslek �Polis� olmaktır. Hem aç kalmam , hem de egomu tatmin ederim.

Saygılar.

SANA SADECE GÜLÜYORUM

• Kimlik kontrolü yapılmadan, GBT yapılmadan kaçak yakalama yöntemi biliyorsanız lütfen yazınız. Belki Koskoca Emniyet Genel Müdürlüğünün veya İçişleri Bakanlığının bilmediği akıl edemediği bir yöntemi öğretmiş olursunuz.

İşlenen Suçların büyük bölümünde daha önceden suç işleyip kaçan Uyanıkların yeniden peş peşe suç işlediği doğrumudur değilmidir? Yeri geldiği zaman bu türden daha önceden suç işleyen ve aranan şahıslar tutup birisinin evine girip karısının gözünün önünde adamı öldürdüğü ve karısına tecavüze yeltendiği zaman POLİS'e ve Emniyet güçlerine nasıl yüklenildiğini Hatırlatmama gerek yoktur sanırım.

Rüşvet verende alanda suçludur bunu unutmayın. Ama rüşvet suçlamasında bulunurkende bence bir kaç kez düşünün. Çünkü binlerce emniyet mensubu insanlar ve onların aileleri var. Zan altında bırakmayın. Bir kaçtane çapulcu sicili bozuk rüşvet almış ve yakalanmış olabilir. Bu tamamını zan altında bırakmayı gerektirmez.

Mesajı yazdığınız ana kadar başınıza mağduriyetinize sebep olacak türden bir olay gelmediği ve bu tür bir konuda mağduriyetinizin olmadığı ne kadar aşikar. Canınız bir kez olsun yanmış olsa bu konuda daha anlayışlı olurdunuz eminim. Polis işini yapıyor, bizde vatandaş olarak işlerine kolaylık sağlamalıyız. Yoksa sırf eleştirmek için bahane bulmaktan kolay bir şey yok.

Ha yazmayı unutmuşum, suçlu psikolojisidir pek çok kez burada emniyet mensuplarının yakaladığı şahısların ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğunu ve polisin sabrını zorladığını defalarca gördüm. Adam hem suçlu hem güçlü yüzsüz adilik üstüne adilik yapıyor. Bırakın polisi Biz galeyana geldik birinin ağzına gözüne tekmeyi bastık yinede polisler adamı kurtardı elinden vatandaşların, üstelik vatandaşa cop sallayarak, düşünün artık. ÜStelik adam yoldan gelen geçen kadınlara kızlara saldırıp taciz ediyordu elinde şişeyle, yakalandığında ise namus timsali kesildi ve vatandaşın sabrı taşınca polis zorla engel oldu ama dayağını bir güzel yedi merkeze de gitti. Böyle suçlular sonra mağdur ediliyor ya söyleyecek pek bir şey yok geriye. Sadece eleştiriyoruz, işin iç yüzünü bilmeden ezbere konuşuyoruz. Oh ne rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 16 Aralık 2007; 11:50:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hidden

Kimlik kontrolü yapılmadan, GBT yapılmadan kaçak yakalama yöntemi biliyorsanız lütfen yazınız. Belki Koskoca Emniyet Genel Müdürlüğünün veya İçişleri Bakanlığının bilmediği akıl edemediği bir yöntemi öğretmiş olursunuz.

İşlenen Suçların büyük bölümünde daha önceden suç işleyip kaçan Uyanıkların yeniden peş peşe suç işlediği doğrumudur değilmidir? Yeri geldiği zaman bu türden daha önceden suç işleyen ve aranan şahıslar tutup birisinin evine girip karısının gözünün önünde adamı öldürdüğü ve karısına tecavüze yeltendiği zaman POLİS'e ve Emniyet güçlerine nasıl yüklenildiğini Hatırlatmama gerek yoktur sanırım.

Rüşvet verende alanda suçludur bunu unutmayın. Ama rüşvet suçlamasında bulunurkende bence bir kaç kez düşünün. Çünkü binlerce emniyet mensubu insanlar ve onların aileleri var. Zan altında bırakmayın. Bir kaçtane çapulcu sicili bozuk rüşvet almış ve yakalanmış olabilir. Bu tamamını zan altında bırakmayı gerektirmez.

Mesajı yazdığınız ana kadar başınıza mağduriyetinize sebep olacak türden bir olay gelmediği ve bu tür bir konuda mağduriyetinizin olmadığı ne kadar aşikar. Canınız bir kez olsun yanmış olsa bu konuda daha anlayışlı olurdunuz eminim. Polis işini yapıyor, bizde vatandaş olarak işlerine kolaylık sağlamalıyız. Yoksa sırf eleştirmek için bahane bulmaktan kolay bir şey yok.

Polisler hakkında yazdıklarının ne kadarı doğru bilemem ama ,

Ben Kadıköy'de yolu ikiye ayıran ince kaldırımda yürüyorum diye tutuklandım .. Böyle komik bir durumda Polislere sempati ya da ilgi duymam gerçekten komik olur ..

Birde son yazdıklarında , mağduriyetinize kadar sorun yok mağduriyetten sonra durum değişiyor demişsin .. Burda büyük derecede haklı olabilirsin ama ben açıkçası başıma gelen bu olaydan öncede polisler hakkında olumsuz düşünüyordum ..

• Bu tutuklanmanız konusunda eksik kalan kesinlikle bazı hususlar olmalıdır. Çünkü tutuklanma konusunda Cumhuriyet Savcısı talimatı ve Mahkeme sorgusu sonrası mahkeme kararı gerekmekte. Göz altına alınmanız içinde bu geçerli! Bence Eksik kalan kısımlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 16 Aralık 2007; 11:52:22 >
  • bikere sistem hatalı. içindeki polislerde hatalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :.Batsu.:

bikere sistem hatalı. içindeki polislerde hatalı.

Sistem derken?
  • quote:

Bu tutuklanmanız konusunda eksik kalan kesinlikle bazı hususlar olmalıdır. Çünkü tutuklanma konusunda Cumhuriyet Savcısı talimatı ve Mahkeme sorgusu sonrası mahkeme kararı gerekmekte. Göz altına alınmanız içinde bu geçerli! Bence Eksik kalan kısımlar var.

Bunu konu sahibi arkadaşamı yoksa banamı yazdın anlayamadım ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Moviemetal

quote:

Bu tutuklanmanız konusunda eksik kalan kesinlikle bazı hususlar olmalıdır. Çünkü tutuklanma konusunda Cumhuriyet Savcısı talimatı ve Mahkeme sorgusu sonrası mahkeme kararı gerekmekte. Göz altına alınmanız içinde bu geçerli! Bence Eksik kalan kısımlar var.

Son mesaj sizindi size yazmıştım, gözaltımı tutuklamamıydı tam olarak? Eğer haksız yere tutuklandıysanız yargı yolu size açık olacaktır mağduriyetinizden dolayı. Ama bir konuyla ilgisi olmalı diyorum. Tutuklanma yukarıda yazdığım gibi mahkeme karırıyla olur, gözaltı ise savcı talimatı ile haklı bir nedenle olur.

• bildiğim kadarıyla ingiltere de polis silah taşımaz ve kimlik sorma yetkisi yoktur....

tabii bunlar bizim için hayal ama polisin de eğitimsiz olduğunu kabul etmeliyiz....

eğitim şart...
  • Kesinlikle katılmaktayım. Geçen annemlerle birlikte halamlara ziyarete gittik hastalıktan ölüyorum neredeyse zaten. Saat de 01:30 mu ne. Geri dönüyoruz Kısıklı'nın orada polis çevirdi. Ben de önde oturuyorum. "Kimlikleri göriyim" dedi. Annem, babam çıkardı ben de "Gece ziyaretine geldiğimiz için dedim kimliğe ihtiyaç duymadım cüzdanda" dedim. "Tabi telefonu, sigarayı unutmazsınız kimliği unutursunuz" dedi -ki ben de sigaradan nefret eden bir kişiyim-. Orada az kalsın öldürecektim polisi. İlkokul mezunu birşey galiba dedim içimden sonra ortayaşlı bir polis daha geldi çekti kenara "Lan çocuk hasta işte görmüyo musun?!" dedi. Sonra kendisi geldi "Abisi kusura bakma ilkokul mezunu kendisi zaten" dedi güldü, sonra da "ama sen de kimliğini hep yanında taşı, olur mu?" dedi, ben de "Tamam abi insan gibi muamele edince herşey yapılır" dedim sonra da gittik zaten.

İşte herkesi polis yapmamak lazım zaten bu yüzden...

• quote:

Orjinalden alıntı: mad skillz

Kesinlikle katılmaktayım. Geçen annemlerle birlikte halamlara ziyarete gittik hastalıktan ölüyorum neredeyse zaten. Saat de 01:30 mu ne. Geri dönüyoruz Kısıklı'nın orada polis çevirdi. Ben de önde oturuyorum. "Kimlikleri göriyim" dedi. Annem, babam çıkardı ben de "Gece ziyaretine geldiğimiz için dedim kimliğe ihtiyaç duymadım cüzdanda" dedim. "Tabi telefonu, sigarayı unutmazsınız kimliği unutursunuz" dedi -ki ben de sigaradan nefret eden bir kişiyim-. Orada az kalsın öldürecektim polisi. İlkokul mezunu birşey galiba dedim içimden sonra ortayaşlı bir polis daha geldi çekti kenara "Lan çocuk hasta işte görmüyo musun?!" dedi. Sonra kendisi geldi "Abisi kusura bakma ilkokul mezunu kendisi zaten" dedi güldü, sonra da "ama sen de kimliğini hep yanında taşı, olur mu?" dedi, ben de "Tamam abi insan gibi muamele edince herşey yapılır" dedim sonra da gittik zaten.

İşte herkesi polis yapmamak lazım zaten bu yüzden...

Sanada güLüyorum sadece..

Çok basit ve hrşeyi kendi açınızdan düşünüyorsunuz.. We yazdıkLarının bazıLarıda saLLamasyon.. PoLisin qeLip diqer poLis için iLkokuL mezunu demesi..

• 5326 sayılı Kabahatler kanunu madde 40

Kimliği bildirmeme
    MADDE 40.- [1] Görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, bu görevli tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
    [2] Açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal Cumhuriyet savcısı haberdar edilir. Bu kişi, kimliği açık bir şekilde anlaşılıncaya kadar gözaltına alınır ve gerekirse tutuklanır. Gözaltına ve tutuklamaya karar verme yetkisi ve usulü bakımından Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri uygulanır.
    [3] Kişinin kimliğinin belirlenmesi durumunda, bu nedenle gözaltına alınma veya tutuklanma haline derhal son verilir.

Kaynak :http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=13747

• Her polisi aynı tutupda Saçma sapan şeyler soylemeyın Tanıdıgımın sırf 2 tane bolucu orgut uyesı yuzunden bursadan kalkıp ıstanbulda kac gun kosturdugunu bılırım ve de buldugunu!Şimdi Sacma sapan seyler soylemeyın Polis var polis var!

Dip: Polisin polisi dovdugune de tanık oldum İşini cok iyi yapan polisler var polisleri öcü olarak görmek Cahilliğin ta kendısıdır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanıdık -- 16 Aralık 2007; 12:09:24 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Moviemetal

quote:

Son mesaj sizindi size yazmıştım, gözaltımı tutuklamamıydı tam olarak? Eğer haksız yere tutuklandıysanız yargı yolu size açık olacaktır mağduriyetinizden dolayı. Ama bir konuyla ilgisi olmalı diyorum. Tutuklanma yukarıda yazdığım gibi mahkeme karırıyla olur, gözaltı ise savcı talimatı ile haklı bir nedenle olur.

Olayı sana tam olarak anlatim , sen ona göre karar ver istersen ..

Kadıköy'de işe gitmek üzereydim ve geç kalmıştım .. Sağ ve soldaki kaldırımlara arabalar parketmişti ve kaldırımlarda yürümekte zorlanıyordum .. Bundan dolayı yolu ikiye ayıran ufak kaldırımdan gitmeyi tercih ettim ..

Yürümeye devam ederken yoldan geçen polis otosundan bana kaldırımdan inmem ve yandaki kaldırımlara geçmem konusunda ihtar almışım

Ama ben bunu duymadım daha sonra polis viraji dönerek geldi ve " bin lan içeri " gibi sert bir dille ekip otosuna binmemi istedi .. Ben durumu anlayamadığım sırada arkadan 2 tane motorsikletli yunus geldi ve bu ekip otosundaki elemana yardıma ihtiyacın varmı diye sordu .. Daha sonra beni otoya bindirdiler ve ufak çaplı bir sorguya çektiler .. Tabi bu sorgu sırasında bolca küfür yedik .. Daha sonra durumu iyice açıkladım ama anlamakta zorluk çekiyordu , ben bu anlamamazlıklarına ve komik bir nedenle tutuklamalarına neden olucak tek bir şey düşünüyordum o sırada .. O da , bunların canı sıkılıyor ve eğlenicek ya da dövmek için adam arıyorlardı .. Daha sonra iş yerimi falan söyledimde beni başka bir yerde bıraktılar ..

Durum böyle ..

• Polislerin hepsini bir kere daha ilkokul 1 den eğitmeye başlamalı.
  • quote:

Türkiye de ne talimaztı ne izni teksas gibi maşallah
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.