Şimdi Ara

ISTANBUL'UN GOBEGINDEKI INSANLIK DISI MUAMELE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siyasi kavga yapma meraklısı değilim ama Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür.
    Bunu bilesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Voodooworld

Siyasi kavga yapma meraklısı değilim ama Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür.
    Bunu bilesin.

kesinlikle siyasi kavga yapmak niyetinde bende değilim. zaten Atatürk le siyasi kavga olmaz. Atatürk ülkemizdeki cumhuriyet in kurucusudur. Türkiye nin değil.
  • Öldürülmediğine dua et...

bkz.Festus Okey
  • Arkadaşım bu vatan güzel cennet gibi her karışı korunmalı, ancak; bu vatanın içini dolduranlar yani insanları kötü. Eğitimsiz, cahil, önyargılı bir toplumla karşı karşıyayız. Kendinden olmayanı dışlar ve yoketmeye çalışır. Seninle benzer sorunları paylaşıyorum. Benim boyum çok uzun arkadaşım 1.95 ve insanların beni sevmediğini düşünüyorum. ben ne kadar yardımsever, güleç olmaya çalıştıkça onlar bana taktı. Şimdide dışarda millete öldürecek gibi bakıyorum bu seferde beyefendi olduk. Nasıl bir toplumdur burası. Değerler bu kadar çabuk kazanılıp, ya da çöpe mi atılır. Bi ara polis benide böle durdururdu. Antrenmana giderdim polis çantanda ne var, nereye gidiyorsun derdi. Sanane be kardeşim istersem cehennemin dibine giderim. 1.95'lik adamdan terörist mi olur? Polis'te ayrı bi salak suçluyu nerede arayacağını bilmiyor, ya da ölüme amma meraklı bomba'ya korumasız dalıyor. İşte böle bir toplum arkadaşım burası. Türkiye okunarak değil yaşanarak anlaşılır. Avrupa birliğinin Türkiye'yi üye olarak almamasında yalnızca siyasi ve dini sebepler yok. Neden Türkiye için hasta adam dediklerini bu ve bunun gibi sayısız örneklerle anlayabiliriz. Türkiye'de 1 günde kahraman da olabilirsin, vatan haini'de. Türkiye'de kısa zamanda zenginde olabilirsin, züğürt'de.

Şu an 2. üniversitemi okuyorum ve sabrediyorum gerekirse bu ülkeden göçerim Kanada ya da Avustralya'ya. Bu ülke resmen insanın akıl sağlığını bozar. Aklımı yitirip Türkiye'de yaşayacağıma. Adam gibi yaban ellerde vatan hasretiyle kendimce şiirler yazarak yaşarım daha iyi.

Ayrıca polis olabiliyorsan ol arkadaşım. 1300 maaş varmış heralde. ne sana takan olur ne söz söyleyen( Amirlerin hariç, gerekirse onlara çay bile götürebilirsin.)

3. dünya ülkesi haberlerini hergün Türkiye'de duyabilirsin. Mesela 2 gün önce Ambulansa hafif yaralı giren hastanın ağır yaralı olarak çıkması, ( sedyeden düşen hasta.

Say say bitmez.

İşte Türkiye!

• quote:

Tipim kayik değilki sorun orda zaten. :) Kalkti ve bana catti işte, neyse bütün polislere lafım yok , bu tip insanlara lafım sadece..
    Amacım hiç birinizle tartışmak değil , başımdan geçen ve yaşamanızı istemedigim bir olayi yazdim.
    Sonuçta sizin babanizida öğle çevirseler ve siz babanizi o şekilde görseniz , siz de dellenirsiniz.
    Hakaretin iyisi kötüsü olmaz kısacası.

Hatam varsa affola.

kimse tipim kayık demez hadi onu geçtim polisin görevi neyse onu yapar bakar tipine çeker kenara kimlik sorar çünkü bilemez suçlu kim suçsuz kim o yüzden kafasında bir suçlu tipi vardır ona göre kontrolünü yapar

bir kimlik çıkarıp göstermek o kadarda zor değil

• Sorunun kimlik olmadığını zaten söylüyorum. Yazılanları okursan anlıyacaksın.

quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

kimse tipim kayık demez hadi onu geçtim polisin görevi neyse onu yapar bakar tipine çeker kenara kimlik sorar çünkü bilemez suçlu kim suçsuz kim o yüzden kafasında bir suçlu tipi vardır ona göre kontrolünü yapar

bir kimlik çıkarıp göstermek o kadarda zor değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 15 Aralık 2007; 22:08:26 >
  • bugün biryerden geçerken polis yoldan geçenleri kafasına göre yüksek sesle durdurup kimlik kontrolü yapıyordu beni gördü gözgöze geldik birşey demedi.Sanırım yaşa, tipe ve hal tavırlarına bakıyorlar.
  • oluyor böyle şeyler sakin olcaksın, sabır göstereceksin ve kanunları iyi bileceksin

Geçen gün trafik çevirdi, neyse ehliyet ruhsat kasko vergi falan hepsine baktı bi sorun yok ( çok titizimdir bu konularda) polis evrakları geri verdi ,tam gidecekken bu arabanın kasası (ford transit) büyük dedi. abi nasıl olur standartlara uygun kasa, herhangi bir çıkıntısı yok diyorum adam hala kasa büyük diyor (derdini biliyorum rüşvet istiyor şerefsiz)
    iyicene canım sıkıldı artık ; hemen arabanın projesini aldım gittim polis aracının içindeki başkomsere verdim. Bu aracın resmi çizilmiş projesi dedim araç 2 kez muayene girdi , hiçbir sorunu yoktu herşey kanunlara uygun sizce bir sorun var mı dedim? (bu arada acayip sinirlendim) adam baktı çevirdi sayfaları yok bunda bişey dedi. O projenin ne işe yaradığını bilmeseydim boşyere yiyecektim cezayı..

Ama şerefsizlik yapan çok, devletin verdiği yetkiyi kendi hakkı sananlara

• kasası nasıl büyük der? trafiğe nasıl çıkmış ozaman onayı nasıl verilmiş? nasıl üretilmiş nasıl ruhsat verilmiş? gözleri körmüymüş bu vakte kadar?
  • Arkadaşlarla geziyorduk polis geldi kimlik sordu çıkarttık kimlikleri neyse üzerimizi aradılar bıçak çıkmadı. Polis "ne biçim gençsiniz bıçak taşımıyorsunuz?" dedi.
  • quote:

İnsanlar soruyorlar? En çok hangi ülkede yaşamak istersiniz diye. Bastıra bastıra �Türkiye� diyoruz. Atatürk�ün yarattığı �Türkiye� den bahsediyoruz.

Bikere "Atatürkün yarattığı.." diye bi cümle kurmak yanlış.. Yaratmak Allaha (c.c.) mahsustur..
  • Orda Cumhuriyetten bahsediyorum.
    Böyle ufak şeylere takılmanıza anlam veremiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: bymuratcan

quote:

İnsanlar soruyorlar? En çok hangi ülkede yaşamak istersiniz diye. Bastıra bastıra �Türkiye� diyoruz. Atatürk�ün yarattığı �Türkiye� den bahsediyoruz.

Bikere "Atatürkün yarattığı.." diye bi cümle kurmak yanlış.. Yaratmak Allaha (c.c.) mahsustur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 16 Aralık 2007; 1:18:08 >
  • Orjinalden alıntı: Voodooworld

Orda Cumhuriyetten bahsediyorum.

bense yaratmak cümlesinden bahsediyorum.. önemli olan ne olduğu, neyi yaratmış olduğu değil.. Sadece Allah (c.c.) yaratabilir.. Bu yaratmak cümlesi çok yanlış kullanılıyor..
  • quote:

quote:

bense yaratmak cümlesinden bahsediyorum.. önemli olan ne olduğu, neyi yaratmış olduğu değil.. Sadece Allah (c.c.) yaratabilir.. Bu yaratmak cümlesi çok yanlış kullanılıyor..

ewt kesinlikle katılıyorum yaratmak cümlesi sadece burda değil heryerde (tvde çıkan reklamlarda da dahil) yanlış kullanılıyor
  • Orjinalden alıntı: bymuratcan

Sana göre öle olabilir.Herkesin Allah'a inanmak gibi bir mecburiyeti yok.Bu zorlamaları bırakın isterseniz.Konuyu başka yerlere çekmeyin.

Kobuya gelirsek.Bende böyle bir olayla baş başa kaldım.Öğrenci olduğum belli olduğu için Her polis tarafından çeviriliyordum.En sonunda dayanamadım plisle kavga ettim.
    Aynı polis tarafından kaçıncı kez kimlik sorgusuna çekildiğimi anlatamam.Sırf çalışıyor gibi görünmek için kimlik kontrolü yapyorlar.Merkeze bildiriyorlar ya hani GBT ye baktırıyorlar.Yani çalışıyor gibi görünüyorlar.
    Ant içtim.Askere gittiğim zaman Böyle bir polisle karşılaşırsam eşek sudan gelinceye kadar döveceğim.Bakalım zırhı çıkınca aynı erkekliği gösterebiliyorlar mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sınce_1903 -- 16 Aralık 2007; 1:42:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: maxiforum

quote:

quote:

ewt kesinlikle katılıyorum yaratmak cümlesi sadece burda değil heryerde (tvde çıkan reklamlarda da dahil) yanlış kullanılıyor

varolandan yaratmak vardır bir de yoktan yaratmak vardır. insana Allah tarafından verilen bir yaratıcılık yeteneği vardır yani düşünürsün tasarlarsın var olandan birşey yaparsın maddi manevi.

• günde 10 kez çeviriyolar dediğine göre çevrilcek bi tipin var sanırım.bize hiç denk gelmedi.geleni de efendiydi.sen de bi sorun olmasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3310

quote:

Orjinalden alıntı: sınce_1903

Kobuya gelirsek.Bende böyle bir olayla baş başa kaldım.Öğrenci olduğum belli olduğu için Her polis tarafından çeviriliyordum.En sonunda dayanamadım plisle kavga ettim.
    Aynı polis tarafından kaçıncı kez kimlik sorgusuna çekildiğimi anlatamam.Sırf çalışıyor gibi görünmek için kimlik kontrolü yapyorlar.Merkeze bildiriyorlar ya hani GBT ye baktırıyorlar.Yani çalışıyor gibi görünüyorlar.
    Ant içtim.Askere gittiğim zaman Böyle bir polisle karşılaşırsam eşek sudan gelinceye kadar döveceğim.Bakalım zırhı çıkınca aynı erkekliği gösterebiliyorlar mı.

ben askerde iken bazı arkadaşlar aynı senin sediğini söylüyorlardı
    "ulan bi izne gidiyim , polis dövücem. bi bok da yapamazlar cart curt..."

hiç tavsiye etmiyorum hem polisten dayak yersin , üstünede inzibatı çağırır teslim ederler seni orada sanırım polisi de ararsın. haklıyken sana sonuna kadar sahip çıkan inzibat haksızken hoş karşılamayacaktır

yada dene gör...

Haksızken dövmem zaten.Eğer bu tipte bir polis görürsem döverim dedim.Yoksa polislerin geneline karşı garezim! yok.
    Ben bi şekilde kılıfına uydururum

• Daha hiç karşılaşmadım. Direk tipe bakıyorlar demek.
  • bigün ben de dayak yicem ama ne zaman bilmiyorum... gücüme gidiyor kardeşim yolda sivil olarak görsem yüzüne bakmicağım vasıfsız polislik mesleğinin ağırlığını kaldıramicak bir adamın gelip bana artistlik yapması...he polis vardır adam delikanlıdır 2-3 yetki aldı diye kral havalarına girmez ahlaklıdır edeplidir işini yapar o zaman önünde saygıyla eğilirim...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.