Haliyle de onu sizin sitenin yönetiminin halletmesini istiyorlar. Öyle bırakıp biz kurduk diyorlar. Haklılar da ama o zaman hazırdaki rezidanslara fiber hizmetini getirmeleri zor. Sonradan görüntü kirliliği oluşmaması adına ISP'lere yapım aşamasındayken altyapıyı kurduruyorlar. Hem hizmeti alacak oturanlar için hem de TurkNet için kötü bir durum. Superonline ve özellikle de Türk Telekom en fazla ve garanti müşterileri buralardan kapıyorlar. Bu arada site yönetimlerinin istememesi maliyet açısından da değil, bu işlerle uğraşmak istemiyorlar. Küçük çaplı sitelerde imza falan izin çıkartılabilir ama büyük rezidanslarda site yönetimleri mahkemeyle uğraştırır. |
Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi. (22. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Renk ve yapısı itibari ile telekom'un kablolamasından farkı yok zaten, sadece apartman ankastre yakınlarına kadar çekilmiş. Fiber olsun varsın kötü görünsün kesinlikle sesim çıkmaz TT'nin bakırı ile millet kriz geçiriyor. Henüz 1 ay kadar oldu çalışma yapılalı 5-6 katlı klasik sokak aparmanı. Bayrampaşa'yı bilen bilir kalabalık bir ilçe tam isabet olmuş hizmet için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: exclbrKutulamayı ne kadar süre de yaptılar hocam ?
Alıntıları GösterAynı gün kablolama ve kutuyu tamamlamışlar üstelik ekip sokağın tamamına montaj yapmış. Sadece 1 karışlık alan kazı yapılmış ara cadde altından ilerlemesi için kalanı apartmanlar ile ilerliyor.
Arkadaşım bölgede oturuyor söylediğinde inanmamıştım farklı bir günde başka sokağı yaparken gördüm ama durmaya vaktim olmadığından sohbet edemedim..
-
quote:
Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_Aynı gün kablolama ve kutuyu tamamlamışlar üstelik ekip sokağın tamamına montaj yapmış. Sadece 1 karışlık alan kazı yapılmış ara cadde altından ilerlemesi için kalanı apartmanlar ile ilerliyor.
Arkadaşım bölgede oturuyor söylediğinde inanmamıştım farklı bir günde başka sokağı yaparken gördüm ama durmaya vaktim olmadığından sohbet edemedim..
Alıntıları GösterÇok iyi denk gelmiş hocam size. Kullanmaya başladınız mı ?
-
Maalesef ben farklı bir bölgede oturuyorum kurulum olan sokakta arkadaşım var taahhüt'ü bitince geçecek
-
Ben bu siteye ulaşamıyorum nedense
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_Maalesef ben farklı bir bölgede oturuyorum kurulum olan sokakta arkadaşım var taahhüt'ü bitince geçecek
Saolun hocam.
Gördüğüm kadarıyla Türknet Bayrampaşa ve Bahçelievleri de sitesine eklemiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 11 Ekim 2020; 15:0:46 > -
Merhaba, https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama/ sayfamızda sorun bulunmuyor. Tekrar kontrol edebilir misiniz? -
-
Kağıthane de oturuyorum. Dün türknet fiber hattını aradım ve kendi hatları ile Şişli Beşiktaş ve Kağıthane de hizmet verebiliyoruz dedi. Kağıthane nin sadece Gültepe taraflarına hizmet veriyorlarmış. Şubat ayında 2 yıllık olan taahhütüm bitiyor oturduğum yere gelirse bende geçmek isterim fakat, apartmanımın altında süperonline fiber kutusu var ve apartmanda 7 8 daire buradan fiber hizmeti alıyor. apartmanın biraz ilerisinde de sokağımın başında türk telekom fiber kutusu bulunuyor. Sizce bulunduğum apartmana türknet alt yapı getirir mi? Şu an türk telekom adsl kullanıyorum 10mbps/0.6mbps ve bu fiber kutuları 1 senedir burada. Yıllardır fiber istememe rağmen daha yeni geldiler maalesef. Şimdi de türknet türk telekom altyapısı ile 100mbps a kadar fiber hizmeti veriyormuş, sokaktan eve kadar kablo çekilir mi? Yoksa vodafone un süperonline altyapısı üstünden 100mbps/5mbps fiber internet almam daha mı mantıklı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: exclbrSaolun hocam.
Gördüğüm kadarıyla Türknet Bayrampaşa ve Bahçelievleri de sitesine eklemiş.
Alıntıları GösterBenim yorumum, ağırlıklı olarak bitişik nizam apartmanların olduğu bölgelerde yayılıyorlar.
Bunun sebebi de, fiber için sokağı kazmadan, havadan apartmanların dış cephesinden kablolama yapabiliyor olmaları.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tuzsuz_deli_bekirBenim yorumum, ağırlıklı olarak bitişik nizam apartmanların olduğu bölgelerde yayılıyorlar.
Bunun sebebi de, fiber için sokağı kazmadan, havadan apartmanların dış cephesinden kablolama yapabiliyor olmaları.
Alıntıları GösterEvet oturduğum yerde öyle. Binalardan gizleyebildikleri kadar gizliyorlar fakat sokaklarda gene gözüküyor.
-
Aman hocam yaygınlaşsın da nasıl olursa olsun.
Bizim karşı apartman var mesela, adamlarda VDSL var, Turk.net'in FTTH fiberi var üstüne bir de kablonet var.
Diğer tarafta da İstanbul'un göbeğinde olup da 6-7 mbps ADSL'den fazlasını alamayan yerler var.
Bir an önce bütün firmaların altyapıyı genişletmesi lazım.
Turk telekom, superonline fiber üzerinden (ya da kablonet) 5mbps upload veriyorlar şaka gibi.
Rekabetin artması lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tuzsuz_deli_bekirAman hocam yaygınlaşsın da nasıl olursa olsun.
Bizim karşı apartman var mesela, adamlarda VDSL var, Turk.net'in FTTH fiberi var üstüne bir de kablonet var.
Diğer tarafta da İstanbul'un göbeğinde olup da 6-7 mbps ADSL'den fazlasını alamayan yerler var.
Bir an önce bütün firmaların altyapıyı genişletmesi lazım.
Turk telekom, superonline fiber üzerinden (ya da kablonet) 5mbps upload veriyorlar şaka gibi.
Rekabetin artması lazım.
Hocam ben 16 mbps alıyorum ama 13 gibi. 21. yy da sürünüyoruz ttelekom sayesinde. Şu Türknet gelse de bağlasa kutuyu en kısa sürede. Diğer ayın 11nde sözleşme bitiyor ttnetle. Senin hızlar baya iyi bu arada. Kablolu-kablosuz dedikleri kadar kayıp oluyor mu acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 12 Ekim 2020; 15:21:18 >
-
Kayıp olması çok normal, çünkü verilen modemin 5Ghz kablosuz bağlantı hızı zaten teorik olarak 866mbps.
Böyle olunca hız 700-800mbps arasında çıkıyor. Hatta muhtemelen çevredeki başka 5ghz ağlar sebebiyle son günlerde genelde hız testlerinde 670 ortalama oluyor.
Ama kablolu da 920mbps'ın biraz üzerine kadar olabiliyor.
Belki gece 2-3'de test yapsam 930'ları da aşar.
Ama tabi bu tip downloadları çok nadir yapıyorsun (işletim sistemi upgrade ederken ya da bir film download ederken filan).
Pratikte 75mbps VDSL'de de facebook üç aşşağı beş yukarı aynı hızda açılıyor. Youtube'da Netflix'de aynı kalitede video izliyorsun vsvs.
İnsanın konforuna daha çok etki eden kısım download hızı değil upload hızı bence.
Varsın download hızı tüm operatörlerde 50-100mbps olsun ama herkese her şartta en az 50mbps upload verilse keşke.
-
Yazdıklarınıza katılıyorum
Netspeed vdsl den gigafibere geçtim
Upload mükemmel
Kendimi gelişmiş ülkelerdeki mükemmel internete sahip gibi hissediyorum.
Teşekkürler türknet
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tuzsuz_deli_bekirKayıp olması çok normal, çünkü verilen modemin 5Ghz kablosuz bağlantı hızı zaten teorik olarak 866mbps.
Böyle olunca hız 700-800mbps arasında çıkıyor. Hatta muhtemelen çevredeki başka 5ghz ağlar sebebiyle son günlerde genelde hız testlerinde 670 ortalama oluyor.
Ama kablolu da 920mbps'ın biraz üzerine kadar olabiliyor.
Belki gece 2-3'de test yapsam 930'ları da aşar.
Ama tabi bu tip downloadları çok nadir yapıyorsun (işletim sistemi upgrade ederken ya da bir film download ederken filan).
Pratikte 75mbps VDSL'de de facebook üç aşşağı beş yukarı aynı hızda açılıyor. Youtube'da Netflix'de aynı kalitede video izliyorsun vsvs.
İnsanın konforuna daha çok etki eden kısım download hızı değil upload hızı bence.
Varsın download hızı tüm operatörlerde 50-100mbps olsun ama herkese her şartta en az 50mbps upload verilse keşke.
Çok güzel bilgiler paylaştınız teşekkür ederim.
Evet upload olarak yerlerdeyiz malesef. Adsl de özellikle 1 mbps alıyoruz.
Yakın bir zamanda deneyimlersek çok güzel olacak gigafiberi.
1 gigabit için donanım çok önemli anladığım kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclbr -- 13 Ekim 2020; 8:51:1 >
-
Merhaba, altyapı sorgulama sayfamızda sorun bulunmuyor. Tekrar kontrol edebilir misiniz? Aynı sorun devam ederse farklı tarayıcıdan deneyebilir misiniz? -
Kaç gündür ara ara deniyorum sonuç aynı daha fazla uğraşamayacağım daha sitesi çalışmayan bir iss. Mevcut iss kötü diye değişiklik yapayım dedim beterin beteri varmış. Bu ülkede her konuda beklentileri düşük tutmak lazım ne yapalım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce binamın içine kablo çektiler ama kutuyu koymadılar tahmini kaç gün içinde kutu geliyor acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X