Şimdi Ara

TÜRK SAVAŞ SANATI ''SAYOKAN'' (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
15.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaa bunca kişi laf söylemiş hepsi de zeka parıltısı içerme kazgısı gütmemiş.
    Bari ben sorayım da işin biraz daha felsefi boyutunu düşünün, sorgulayın.
    Savaş sanatı denilip duruluyor, sizce savaş bir sanat dalı olabilir mi? İçinde sanatsal bir yan var mıdır?
    Yani sanat denilen şey bir estetik kaygısı üzerine kurgulanır. Savaşta var mıdır böyle bir kaygı?
  • saolasın gereksiz mesajları sildin içi hehe tesekkür ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: selenvirus

ya arkadaşlar çocuk gibi benim sporuum seni döver demeyi bırakın spordan bahsedecekseniz bahsedin yok 10 yaşında çocuk gibi seni döverim sen beni dövemezsin diyecekseniz silmekle uğraşmayacağım bir dahakine kkonuyu kapatacağım bu ne arkadaşlar.

bu sporların ustaları bar kavgaları yapmak içinmi icat etmişler bunları abartmadan konu hakkında bilgi verin merak eden arkadaşlar bilgi alsınlar bu sayede.

şimdiden konunun amacından çıkmayacağını umut ediyor teşekkür ediyorum.
  • gencsavasci saolasın bizi bilgilendirdigin için senin sayende mükemmel bir spora basladım saolasın tessekür ederim herkese tavsiye ederim SAYOKAN mükemmel bir spor
  • estetik yani war tabi o tekniklerin işleyisi mükkemmel bir sey. saten onun için savas sanası tabi savas da war tabi savas sanatı savas stratejileri le dolu kesinlikle he söle elestirmeyi bırakında sorular sorun cewap layalım saolasın arkadasım güzel bir soru sordugun için
    quote:

Orjinalden alıntı: semih_kelleci

Yaa bunca kişi laf söylemiş hepsi de zeka parıltısı içerme kazgısı gütmemiş.
    Bari ben sorayım da işin biraz daha felsefi boyutunu düşünün, sorgulayın.
    Savaş sanatı denilip duruluyor, sizce savaş bir sanat dalı olabilir mi? İçinde sanatsal bir yan var mıdır?
    Yani sanat denilen şey bir estetik kaygısı üzerine kurgulanır. Savaşta var mıdır böyle bir kaygı?
  • he tek onlada kalmıyor o osmanlı tokatının atılısı ayrıca bir sanat bunu unuttum sayokanı bilenler warsa sarmala at we taers sarmala at ta öle türk tekniklerine bakabilirsiniz sitede
  • bu savaş sanatının teknikleri iyi değil diğer uzak doğu savaş sanatları ile (özellikle hapkido, aikido, ve ninjutsu ile) kıyaslanamayacak derece de zayif

ama bir türk olarak bu kadarına da razıyım ve onlarla gurur duyuyorum.

sonuna kadar arkalarındayız
  • cok cok saolasın ama ben sana katılmıyorum teknikleri mükemmel sana bi soru 4 kiş war bicak sop hapkido aikido ne yapabilir cewaplarsan sewinirim. ayrıca destek için cok sagolsın selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: shawlin

bu savaş sanatının teknikleri iyi değil diğer uzak doğu savaş sanatları ile (özellikle hapkido, aikido, ve ninjutsu ile) kıyaslanamayacak derece de zayif

• Dilimde tüy bitti her defasında aynı şeyi anlatmaktan.
    "Dojo"'da yapılan üç kişi bana böyle gelirse elindekini alırım oraya buraya saptırırım taktikleri gerçek hayatta o kadar etkili değil. Bırak sopayı boş elle saldırsalar biraz kafaları çalışıyorsa üç kişi değil seni bruce lee'yi bile telef eder. Bıçaktan bahsetmiyorum bile.

Özel Kuvvetlere bile karşısında bıçaklı biri varsa ilk önlem olarak aradaki mesafeyi korumasını, sandalye sopa vs gibi kullanabileceği araç aramasınını öğütlüyorlar, sen hala üç kişi bıçakla saldırırsa şöyle yaparım böyle yaparım diyorsun.
    Yap bakalım bir gün de üç bıçaklıya karşı o hareketleri sokakta, versinler dalağını eline yollasınlar eve seni.

Ayrıca beğenmediğin Aikido (ve çinlilerin "Chin Na" dedikleri başka bir dal) judo, hapkido vs. eklemlere uygulanan kırma ve bükme tarzı hareketlerin temelidir. Aynı zamanda bıçaklı sopalı saldırganlara yaptıklarınızın da...

• sen ne diyosun ya ne komik herifsin sen ben elindekini alıp niye oraya buraya saplıyayım kı ne işim war brneim saldıran adamın elindekiyle sen sunu diyorsun kamyon geliyor sen silecegine blok alıyosun ne sacma. elindeki beni ilgilendirmez ben kişiyi pasifize etmeeyye cailısırım. bu sporu yapmayan bunu anlaymaz ki zaten ben bosuna anlatıyorum sen simdi yine yazacaksın söle yapsa söle olurdu falandı filandı. aikido da bıcagı saplıyacagı yeri hocasına sölüyor normalde bıcagı adama söleye bilirmisin söle sapla sacama dedigin. aikidoda ok kırma hareketleri war ama 4 kiş hadi eli bos saldırdı kımın elini kollunu kıracak yoksa ''abi delikanli gibi teker teker saldırın yoksa yapamam'' diyecen yoksa kacam stilini mi uygulican haha komik seyler yazma. UNUTMAKİ BİZ BU VATANIN EVLATLARIYIZ VE KENDİ ARAMIZDA TARTISACAGIMIZA BU VATAN İÇİN BİRSEYLER YAPALIM BU SANA SON CEWABIM LÜTFEN RİCA EDİYORUM. SAYGILARIMLA. GENC SAVASCİ
    quote:

Orjinalden alıntı: Draugnar

Dilimde tüy bitti her defasında aynı şeyi anlatmaktan.
    "Dojo"'da yapılan üç kişi bana böyle gelirse elindekini alırım oraya buraya saptırırım taktikleri gerçek hayatta o kadar etkili değil. Bırak sopayı boş elle saldırsalar biraz kafaları çalışıyorsa üç kişi değil seni bruce lee'yi bile telef eder. Bıçaktan bahsetmiyorum bile.

Özel Kuvvetlere bile karşısında bıçaklı biri varsa ilk önlem olarak aradaki mesafeyi korumasını, sandalye sopa vs gibi kullanabileceği araç aramasınını öğütlüyorlar, sen hala üç kişi bıçakla saldırırsa şöyle yaparım böyle yaparım diyorsun.
    Yap bakalım bir gün de üç bıçaklıya karşı o hareketleri sokakta, versinler dalağını eline yollasınlar eve seni.

Ayrıca beğenmediğin Aikido (ve çinlilerin "Chin Na" dedikleri başka bir dal) judo, hapkido vs. eklemlere uygulanan kırma ve bükme tarzı hareketlerin temelidir. Aynı zamanda bıçaklı sopalı saldırganlara yaptıklarınızın da...

• quote:

Orjinalden alıntı: genç_savasci

sen ne diyosun ya ne komik herifsin sen ben elindekini alıp niye oraya buraya saplıyayım kı ne işim war brneim saldıran adamın elindekiyle sen sunu diyorsun kamyon geliyor sen silecegine blok alıyosun ne sacma. elindeki beni ilgilendirmez ben kişiyi pasifize etmeeyye cailısırım. bu sporu yapmayan bunu anlaymaz ki zaten ben bosuna anlatıyorum sen simdi yine yazacaksın söle yapsa söle olurdu falandı filandı. aikido da bıcagı saplıyacagı yeri hocasına sölüyor normalde bıcagı adama söleye bilirmisin söle sapla sacama dedigin. aikidoda ok kırma hareketleri war ama 4 kiş hadi eli bos saldırdı kımın elini kollunu kıracak yoksa ''abi delikanli gibi teker teker saldırın yoksa yapamam'' diyecen yoksa kacam stilini mi uygulican haha komik seyler yazma. UNUTMAKİ BİZ BU VATANIN EVLATLARIYIZ VE KENDİ ARAMIZDA TARTISACAGIMIZA BU VATAN İÇİN BİRSEYLER YAPALIM BU SANA SON CEWABIM LÜTFEN RİCA EDİYORUM. SAYGILARIMLA. GENC SAVASCİ

Sen var ya harbiden ilginç adamsın ya. Sen bunu benim son mesajıma cevap olarak yazdığına emin misin? Mesajı bir defa daha oku gaza gelmeden tekrar cevap ver. Lütfen bu sefer konuyla alakalı bir şeyler olsun.

Aikido ile ilgili tek yazdığım çoğu spordaki eklem bükme kol kırma gibi hareketlerin esasında aikido ve hapkido gibi sporların yattığıydı. Aikido şöyledir süperdir falan gibi bir laf etmedim.

Ben hiç şöyle gelirse böyle yaparım, tarzında bir laf da etmedim. Ben zaten salon içinde yapılan "dam böyle gelirse şöyle yapın" tarzı alıştırmaların gerçek hayatta işe yaramayacağını anlatmaya çalışıyorum. Üç bıçaklı gelse üstüme mahvederim diyen atıp tutan da ben değilim.

quote:

ne işim war brneim saldıran adamın elindekiyle

cümlesiyle zaten olayı bitimiş bulunuyorsun... Adamın elinde bıçak var ve sen onu sallamaıp direkt adamı pasifize etmeye çalışıyorsun ha. Süper ya..

• elindeki beni ilgilendirir ama anlatmak istedigim baska elinedki bıcak tabiki önemli ben diyorum ki elindekiyle ugrasmam onu almak için kişiyi pasifize ederim dedim elindeki bana deymiyor bunu yapınca tabikide nyse sen takıl dostluk war satasma yok olasın ya sen ne yapıyosan yap ama karalama bir seyi ok mi?????
    quote:

Orjinalden alıntı: Draugnar

quote:

sen ne diyosun ya ne komik herifsin sen ben elindekini alıp niye oraya buraya saplıyayım kı ne işim war brneim saldıran adamın elindekiyle sen sunu diyorsun kamyon geliyor sen silecegine blok alıyosun ne sacma. elindeki beni ilgilendirmez ben kişiyi pasifize etmeeyye cailısırım. bu sporu yapmayan bunu anlaymaz ki zaten ben bosuna anlatıyorum sen simdi yine yazacaksın söle yapsa söle olurdu falandı filandı. aikido da bıcagı saplıyacagı yeri hocasına sölüyor normalde bıcagı adama söleye bilirmisin söle sapla sacama dedigin. aikidoda ok kırma hareketleri war ama 4 kiş hadi eli bos saldırdı kımın elini kollunu kıracak yoksa ''abi delikanli gibi teker teker saldırın yoksa yapamam'' diyecen yoksa kacam stilini mi uygulican haha komik seyler yazma. UNUTMAKİ BİZ BU VATANIN EVLATLARIYIZ VE KENDİ ARAMIZDA TARTISACAGIMIZA BU VATAN İÇİN BİRSEYLER YAPALIM BU SANA SON CEWABIM LÜTFEN RİCA EDİYORUM. SAYGILARIMLA. GENC SAVASCİ

Sen var ya harbiden ilginç adamsın ya. Sen bunu benim son mesajıma cevap olarak yazdığına emin misin? Mesajı bir defa daha oku gaza gelmeden tekrar cevap ver. Lütfen bu sefer konuyla alakalı bir şeyler olsun.

Aikido ile ilgili tek yazdığım çoğu spordaki eklem bükme kol kırma gibi hareketlerin esasında aikido ve hapkido gibi sporların yattığıydı. Aikido şöyledir süperdir falan gibi bir laf etmedim.

Ben hiç şöyle gelirse böyle yaparım, tarzında bir laf da etmedim. Ben zaten salon içinde yapılan "dam böyle gelirse şöyle yapın" tarzı alıştırmaların gerçek hayatta işe yaramayacağını anlatmaya çalışıyorum. Üç bıçaklı gelse üstüme mahvederim diyen atıp tutan da ben değilim.

quote:

ne işim war brneim saldıran adamın elindekiyle

cümlesiyle zaten olayı bitimiş bulunuyorsun... Adamın elinde bıçak var ve sen onu sallamaıp direkt adamı pasifize etmeye çalışıyorsun ha. Süper ya..

• quote:

cok cok saolasın ama ben sana katılmıyorum teknikleri mükemmel sana bi soru 4 kiş war bicak sop hapkido aikido ne yapabilir cewaplarsan sewinirim. ayrıca destek için cok sagolsın selamlar
    quote:

bu savaş sanatının teknikleri iyi değil diğer uzak doğu savaş sanatları ile (özellikle hapkido, aikido, ve ninjutsu ile) kıyaslanamayacak derece de zayif

dostum kusura bakma forum da e mail ile haber olayı kalktığı için soruna geç yazıyorum

ilk olarak tekme ve yumruk uzak doğu dan gelmiştir

türkler bulmuşolsa bile bunları uzak doğu da yaşamış zamanlarında bulmuşlardır

aslında uzakdoğu savaş sanatlarının kökeni türklere dayanır ama türkler bunu daha önce de dediğim gibi o zamanlar bulmuştur

anadıluya geldiğimiz andan itibaren artık savaşçı ruhumuz yavaş yavaş azalmaya başladı

nihat hoca nın da temeli uzak doğu savaş sanatlarından gelir

aikido nun felsefe anlayışı tamamen farklı ve onlar her zaman her olaya karşı hazırlıklı insanlardır. ve bu eğitimlerini küçük yaşlardan itibaren görmeye başlıyorlar eee adamlar boşuna dünyanın en gelişmişi olmadı

sayokan şimdilik yetersiz ama bu her geçen gün iyileşmekte

ben de saokan eğitim cd si ve tanıtım cd si var ve onu çok araştırdım gereksiz teknik çok

mesela bir kişinin üzerinde çok uğraşılıyor , küçük bir teknikle rakibi etkisiz hale getirmek varken en azında güç ve kuvvet isteyen en az 6 teknik uyguluyor.

ama uzak doğuda durum farklı

sen de kaynağından araştırırsan aynı sonuca varırsın

SAYOKAN DAHA TAZE BİR SAVAŞ SANATI AMA HER FEÇEN GÜN GELİŞMEKTE

sayokan da taekwon-do, karate, ve judo gibi gücün kullanılması gereken bir sanat

bunu aikido ile veya hapkido ile kıyaslayamayız

osmanlı tokatını atmak için güç lazım

aikido hocamın 9 yaşındaki öğlu 25 yaşındaki kıck bokscuyu zor durumda bıraktı
    neden biliyormusun ki enerjisini kullanarak rakibin gücünü ona karşı kullandı ve 11 yaşındaki bacak kadar boyuyla şampiyonun koca kolunu incitti

yanlış anlama ama binlerce yıl önceki birikimle şimdiye kadar bize ulaşan uzakdoğu teknikleri ile sayokanı şimdilik kıyaslayamayız

ama zamanla harika olacağına inanıyorum

ve tekrar ediyorum konyalı hapkidocular olarak sonuna kadar arkasında olacağız çünkü bu bizim gurur kaynağımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shawlin -- 25 Nisan 2006; 22:23:44 >

• tesekkür ederim saolasınız. insallah dahada gelişecez saolsınız. ne yaparsak bu ülke için. insallah . ALLAH hepimize yardım etsin. saygılarımla
    quote:

quote:

cok cok saolasın ama ben sana katılmıyorum teknikleri mükemmel sana bi soru 4 kiş war bicak sop hapkido aikido ne yapabilir cewaplarsan sewinirim. ayrıca destek için cok sagolsın selamlar
    quote:

dostum kusura bakma forum da e mail ile haber olayı kalktığı için soruna geç yazıyorum

ilk olarak tekme ve yumruk uzak doğu dan gelmiştir

türkler bulmuşolsa bile bunları uzak doğu da yaşamış zamanlarında bulmuşlardır

aslında uzakdoğu savaş sanatlarının kökeni türklere dayanır ama türkler bunu daha önce de dediğim gibi o zamanlar bulmuştur

anadıluya geldiğimiz andan itibaren artık savaşçı ruhumuz yavaş yavaş azalmaya başladı

nihat hoca nın da temeli uzak doğu savaş sanatlarından gelir

aikido nun felsefe anlayışı tamamen farklı ve onlar her zaman her olaya karşı hazırlıklı insanlardır. ve bu eğitimlerini küçük yaşlardan itibaren görmeye başlıyorlar eee adamlar boşuna dünyanın en gelişmişi olmadı

sayokan şimdilik yetersiz ama bu her geçen gün iyileşmekte

ben de saokan eğitim cd si ve tanıtım cd si var ve onu çok araştırdım gereksiz teknik çok

mesela bir kişinin üzerinde çok uğraşılıyor , küçük bir teknikle rakibi etkisiz hale getirmek varken en azında güç ve kuvvet isteyen en az 6 teknik uyguluyor.

ama uzak doğuda durum farklı

sen de kaynağından araştırırsan aynı sonuca varırsın

SAYOKAN DAHA TAZE BİR SAVAŞ SANATI AMA HER FEÇEN GÜN GELİŞMEKTE

sayokan da taekwon-do, karate, ve judo gibi gücün kullanılması gereken bir sanat

bunu aikido ile veya hapkido ile kıyaslayamayız

osmanlı tokatını atmak için güç lazım

aikido hocamın 9 yaşındaki öğlu 25 yaşındaki kıck bokscuyu zor durumda bıraktı
    neden biliyormusun ki enerjisini kullanarak rakibin gücünü ona karşı kullandı ve 11 yaşındaki bacak kadar boyuyla şampiyonun koca kolunu incitti

yanlış anlama ama binlerce yıl önceki birikimle şimdiye kadar bize ulaşan uzakdoğu teknikleri ile sayokanı şimdilik kıyaslayamayız

ama zamanla harika olacağına inanıyorum

ve tekrar ediyorum konyalı hapkidocular olarak sonuna kadar arkasında olacağız çünkü bu bizim gurur kaynağımız.

• AMİN DOSTUM ALLAH KABUL ETSİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shawlin -- 29 Nisan 2006; 10:31:49 >
  • YA GENC SAVASCI BENİ EKLEYEBİLİRMİSİN SANA BİLGİ DANIACAĞIM BİRDE BİR SÖZÜN İLGİMİ ÇEKTİ BEN SAYOKANI YAKINDA TAKİP ETMEYE ÇALIŞAN BİRİĞİM AYNI ZMANDA ÜLKÜCÜĞÜMDE ZATEN BU YÜZDEN SEVİYORUM BU SPORU SÖLEMEK GEEREKİRSE BEN KİCKBOKSCUYUM SAYOKAN HAKKINDA SENDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM OK BENİ EKLERSEN SEVİNİRİM EN KISA SÜREDE r-eish@hotmail.com
  • YANİ TAM YAZAMADIM ÖZÜR DİLERİM KENDİ SPORUMUZLA URAŞILIM DEMİŞSİN BENCE YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN HERNEKADAR TÜRK OLUPDA BASLKLARININ SPORUYLA İLGİLENSEKTE BURDA ÖNEMLİ OLAN SPORDUR SPOR YAPMAKTIR ZATEN KİCKBOKS DALINDA KAHRAMANLARIMIZ VAR DİKKATİNİ ÇEKSİN KARDEŞ BU
  • Öncelikle türklerinde böyle bir dövüş sanatı çıkardığı için gurur diyorum .Ama şunu bilmenizi isterim arkadaşlar eğer gerçeltende niyetiniz iyi dövüşmekse Kung-fu öğrenin. Kung-fu bütün savaş sanatlarını kapsıyor çünki. ve özellikle kungf-fu bilen bir insan sopa, mızrak, kılıç, yelpaze ve birçok aletle dövüşmesini bilir. O tvde gördüklerimiz kadar dövüşülmez tabiki ama o kullanılan taktiklerin hepsi nerdeyse kung-fu taktiğidir. Ben diğer sporlar kötüdür demiyorum sadece en kapsamlı ve en faydalı olanı kung-fu dur diyorum. Ben zamanında taekwon-do, kick box ve birazda karateye gittim hatta taekwondo da kırmızı-siyah kuşağım var. Ama kung-fu ya başlayan başladıkdan sonra diğerleri basit gelmeye başlıyor. Ben taekwondo sporunu abimden aldım. Abim siyah kuşak 3.dan......
    Malesef kung-fu ülkemizde yaygın olmadığı için bilinmiyor pek. Sadece adını filmlerde duyuyoruz. Ama ülke dışında nerdeyse en yaygın spor.

Kung-fu ya başlamanızı tavsiye ediyorum...

• ciidi diyoorum SAYOKAN i incelemeeinizi öneririm o zaman anlar sınız en kapsamlı karar sizin ben demıyoruum farkı siz görün. saygılaarımla turk sporcularına güzel insanlaa selamlar
  • bude kendı yaptıgım bır sıtehttp://keskinkamer.sitemynet.com/marmarasayokan/
  • quote:

bude kendı yaptıgım bır sıtehttp://keskinkamer.sitemynet.com/marmarasayokan/

gerçekten çok güzel bir site olmuş.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.