Şimdi Ara

TÜRK SAVAŞ SANATI ''SAYOKAN''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
15.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• mükemmel bir savaş sanatı. sokakta 4-5 farketmez kac kişi olursa olsun bunların elinde sopa bıcak ne olursa olsun cuvlanarak saldırsın farketmez bunlara cözüm bulmuş bir spor diger savas sanatları cagresiz ilgilenen olursa konusalım sahsen ben yapıyorun bu sporu mükemmel he bide en önemlisi TÜRK sporu olması
  • kurucusu YABGU NİHAT YİGİT tir. sayokanın anlamı ise SAvaşcının YOlu ve KANı anlamına gelen kelimelerin baş harf leri olusturularak yapılmıştır. sayokan NİHAT YİGİT hocamın 9 yıllık arastırmaları ülkeleri tek tek gezmesi ve bütün savaş sanatlarını yakından incelemesiyle cıkarılmıştir. size siteyide vereyim ordan daha iyi bilgi alabilirsinizwww.sayokan.org ......... ama kesinlikle diger sistemlerin basa cıkamadıgı bir savas sanatıdır. istanbulda kosuyolunda maxi gym de vardır.
  • vaaayyybeeee daha yeni duydum usta ben severim bööle şeyleri ilgilenmekte isterim
  • gercekten gelmek istersen adresi werebilirim nerde oturuyorsun arkadasım
  • ahbe gelmeyi çok isterdim ama imkansız..Keşan lıyım ben ama istanbula gelme durumum olursa muhakkak gelirim biraz sanatın tarzından bahsetsene çok zor bişi olsa gerek
  • www.sayokan.org a gir daha iyi bilgi alırsın ama kısaca mükemmel bir savas sanatı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DH GELENEKSEL ÖLÜM KAMPI
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ewt girdim baktım keşke ilgilenebilseydim
  • Sanmıyorum bulunduğun yerde bir tane bile dövüş sporları icra edilen yer olmasın. En kötü mutlaka bir karate okulu vardır. ( Yanlış anlama karateye lafım yok)

Mesela bu sayfada bir karate salonunun adresi var ...
    http://www.edirne-gsim.gov.tr/tesis.ozel.spor.tesis.htm

Bir de buna bak burada daha çok seçenek var.
    http://www.edirne-gsim.gov.tr/spor.kulup.listesi.htm

Bir araştırmayı ihmal etme ucundan falan bir yerden başla. İnan beğeneceksin.

Kartlaşmadıysan () çok uzun boylu değilsen, JUDO güzel bir seçenek. Kulaklarına dikkat et ama. Kulaklara takılan korumalardan kullan. İşe yarıyor bayağı. Güreşçilerin kulaklarına dikkat et ne demek istediğimi anlarsın

Yanında zaman bulabilirsen bir de boks, kickboks, karate vs alırsan, ikisi bayağı güzel bir karışım oluyor.

• draugnar güzel söölüyosun burda bi ara ööle kurs falan veriodular tutulmadı sanırım..şimdi bi yer jujitsu mu ne ööle bi sanatla ilgilenen bi yer var sanırım judo hakkında bi bilgim yok ama tvden gördüğüm kadarıyla güreş gibi bişi hoşuma gitmio yani..ama aikido öğrenmek çok isterdim ha boyum da 1.85 bilmiom hangi sporlara uygun
  • Jujitsu ile judo birbirine bayağı yakın dallar. Tarihleri ortak sayılır zaten. Judo daha çok rakibi fırlatmaya odaklı jujitsu ise yer hareketlerine. İki dalda güreşten çok daha ayrıntılı ve eğlenceli aslında. Ama maçları izlemekten zevk alman için en azından teknikleri falan bilmek lazım. Yoksa alt alta üst üste yuvarlanan iki tip görüyorsun.

Boyun benimkine yakın. Öyle sorun yaratacak kadar uzun değilsin :)
    Aslında istediğin sporu seç boy o kadar da sorun olmaz. İstediğini seçebilirsin.
    Ama duruma göre artısı eksi olur tabii. Mesela vuruşlu sporlarda (kickboks vs) uzun boyluların daha uzun erişme mesafesi oluyor bu avantaj, ama uzun bir adamın kolunu falan jujitsu da vesaire kırışa almak kısa tıknaz bir adamınkine göre daha kolay.

Aikido güzel bir dal. Bence bulabilirsen katıl. Fazla güç harcamanı gerektirmiyor. Ama sokakta kullanmaya çalıştın mı salondaki antremanlar gibi olmayacağını da bilmen lazım. (Hareketler tam güç uygulandığında sakatlık olabileceği için antremanlarda güçten ziyade tekniğe odaklanılır. ) Rakip devamlı direnecektir. Direncini kırmak için vuruş da uygulaman gerekebilir.

Neyse, böyle işte.
    İstersen msn adresimi veririm. Daha ayrıntılı konuşuruz.

• hoca sen bu işi biliosun galiba msn i ver de muhabbet edelim
  • akıllılar para kazanacak sizlerde 1-2 hayt huyta kucakla para bırakacaksınız.. allah akıl fikir ihsan eylesin hepinizi
  • saol fikrin için ve dileklerin için usta gerek yoktu ama olsun
  • haklısın
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgrcnbz

saol fikrin için ve dileklerin için usta gerek yoktu ama olsun
  • burada link vericem ama reklam olur diye linki ******* diye yayınlıyorlar nasıl ulastırabilirim he bu aradfa o link te sayokan dövüş videoları war oradan bakarsınız dicektim ama linki yayınlamıyorlar bana yardım cı olum bileniniz warsa linki nasıl werebilirim
  • git modlara sayokan yap döv onları iicene bi ondan sonra bak nasıl yayınlıyolar :p eheh
    nokta koy linkin biyerine ama bence direk video linklerini verki reklamada girmesin fazla

quote:

Orjinalden alıntı: genç_savasci

burada link vericem ama reklam olur diye linki ******* diye yayınlıyorlar nasıl ulastırabilirim he bu aradfa o link te sayokan dövüş videoları war oradan bakarsınız dicektim ama linki yayınlamıyorlar bana yardım cı olum bileniniz warsa linki nasıl werebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 25 Şubat 2006; 21:10:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ironpump

bence en iyi dövüş sporu vücut geliştirmedir kaslı dev gibi bi adama ne yapabilirsinki seni bi yakalasa
    sayokan geçmişini unutursun etrafında kimsede yoksa sayo sayo die bağırırın valla

Çok gördüm bu yönde düşünen vücut geliştiricileri. Benim gittiğim salonda body kısmı da var. Arada bir mutlaka bir bodyci deneme amaçlı bizim tarafa geliyor. Kimisi antremana girmek istiyor, kimisi maç yapmak. İzlemesi bayağı eğlenceli oluyor açıkcası.

Benim hocanın (1.70 boylarında falan) senin deyiminle "dev gibi kaslı" bir herifi neredeyse ağlattığını biliyorum.

Not : Bu arada sayokanla bir alakam yok. Yanlış anlaşılmasın.

• yani sonuçta ağlatan vücutçu oluyor
  • yanlış anlamışsın vücutçu adam ağlamış
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.