< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoseCity -- 7 Haziran 2024; 11:40:50 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türk Telekom 1 Temmuz 2024 tarife düzenlemesi (2. sayfa)
-
-
Kullanıcı ad-şifre biliyorsanız kullanılabiliyor diye biliyorum. Arkadaşa sorun isterseniz; bilgisi vardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@RoseCity hocam ftth'de her türlü modem kira veriyorsunuz öncelikle, modemi istememek diye birşey yok. Modem kirasını, siz kendiniz router alsanizda ödenecek.
Ftth'de kendi router'inı alıp kurabilirsiniz. Kısıtlama yok, önceden mac clone gerekiyordu ama artık gerekmiyor.
Size verilen kullanıcı adını ve şifreyi yeni aldığınız router üzerinde pppoe seçilerek girip vlan id kismina 35 yazıp, kullanabilirsiniz. Eğer ki olmaz ise mac clone istiyordur, özelden bana yazın, mac clone yaparız yeni router'a.
Kirasını ödedikten sonra kendi routerımı almaya gerek yok sanırım.
TP-Link VX231 Wi-Fi 6 AX1800 bunu 18 ay taksitle veriyorlar alırsam yine modem kirası ödermiyim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@RoseCity ayrıca modem değil hocam, router alacaksiniz. Modem görevini ont cihazı görür. Asus router'lar bence ftth'de en iyisi. Bütçeniz nedir?
Router alırsam yine ben kira ücreti ödermiyim 2 cihaz var tam olarak anlayamıyorum hangisine ücret ödüyoruz? Bütçem 2bin
Hocam, size t.t tarafından verilen router, sizin değil, sizin olmuyor. Ftth'de hep, router kirası ödersiniz (bazı firmalar router kirası almaz) 18 ay kira dediği durum, t.t'den 18 ay taahhüt aldığınız için, router kirası da eklendi. Siz, t.t altyapısı üzerinden başka bir iss geçerseniz kirayi ödersiniz. Hattınızı iptal ettiğiniz de, router'ı iade edersiniz.
Kira'yı router'a ödersiniz. Ont'ye odemiyorsunuz
Ont (türk Telekom yazılı küçük cihaz)
Bütçe 2bin TL ise; keenetic hopper alın. Asus almayın. Tekrar toparlamak gerekirse; size türk Telekom tarafından verilecek olan bir router bir de ont var. (Almak zorunlu)
Siz, kirayı router'a ödüyorsunuz, ont'ye odemiyorsunuz.
Eğer ki, yeni bir router alırsanız da yine t.t tarafından verilen router'a kira ödersiniz.
T.t'nin verdiği router'ı kullanma zorunluğu yok, yeni bir router alıp, kullanılabilir (nasıl yapılacağının detaylarını yukarda verdim)
-
Yukarda detaylarını verdim hocam
Anladım hocam kira ödeyeceksem yeni router almama gerek yok çünkü Türk telekom tarafından verilen router işimi görüyor.
Şoyle de yapabilirsiniz, t.t'nin kendisinde router kira bedeli zorunlu, alıyorlar, router sizin de olmadığı için, 18 ay dolduktan sonra başka router kirası almayan iss geçebilirsiniz. Geçiş yaparsanız, router'ı iade etmiyorsunuz, router iadesi sadece hattınızı kapattığınızda olur. 18 ay taahhüt bittikten sonra, router kirası almayan bir iss geçtiğinizde, bence yeni bir router alın. T.t'nin verdiği router'da t.t firmware yüklü olduğu için, bir çok ayar kısıtlı. Yeni router aldığınızda, pppoe ayarlayıp, size verilen kullanıcı adı ve şifreyi yazdıktan sonra vlan id 35 olacak şekilde ayarlayın, mac clone gerekmez, eğer gerekirse bana özelden yazın, ayarlarım.
18 ay taahhüt bittikten sonra @Lady-Of-Ice 'ın konusuna bakın, onun paylaştığı iss'ler var. Router kirası almayan herhangi bir iss geçebilirsiniz.
2 ay sonra taahhütüm bitiyor o zaman şimdi farklı bir issye geçelim hangisine geçeyim?
comnet, internet kutusu hariç istediğiniz iss gecebilirsiniz. Pop d/n sizin bolgenizde olan iss geçmeniz daha iyi, Hangi ilde yaşiyorsunuz?
Kayseri Melikgazi Bahçelievler Mahallesi
Gigaspeed,turknet,euronet bunlar modem kirası almaz ama pop d/n Marmara bölgesi (gigaspeed ve euronet) turknet pop d/n ceşitliligi yüksek, turknet routing t.t den daha iyi bu arada Turknet mantıklı gibi ama iss secimini en iyi @Lady-Of-Ice verebilir hocam, konusu da vardır, konuya da bakabilirsiniz.
O zaman Türknete geçiyorum aynı routeri kullanmaya devam ediyorum. Ücret ödemiyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.
1000mbps almayacaksaniz geçebilirsiniz. Turknet, t.t ftth altyapı üzerinden max 100 verir. Kiraya göre olduğu için, diğer firmalarda 200'den başlar, 1000mbps'ye kadar gider. 100mbps yeterliyse, turknet'e geçebilirsiniz. Ama yeterli değil ise, 1000mbps'ye kadar verebilen, alternatif firmalara bakabilirsiniz. Şuanda router istemiyorsunuz, eğer yeni bir router isterseniz, bana yazın, bütçeye göre router onerip, ayarlamalarini yaparım veya size yazdığım gibi, ayarlarini yaparsınız, basit bir işlem.
Burda sadece şunu bilin, comnet ve internet kutusu bu iki firmaya geçmeyin. comnet konusuna uzun uzun yazdım, internet kutusu ise haksız yere 400 TL isteyen bir şirket, kullanıcılara değer vermeyen şirketlere geçmeyin.
@scatter ; RoseCity arkadaşa Kayseri için Fixnet'i tavsiye eder misin?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X