Aslında bu kadar seçenek olmasına gerek yok. 100mbit sınırsız ve stabil bir interneti 50-60tl'ye vermiş olsalar insanlar pek fazla seçenek arama ihtiyacı hissetmezler, insanların seçenek arama isteği uçuk fiyatta satıyor olmalarından kaynaklı. Artık kotanın değil hızın satılacağı dönemdeyiz, ben şahit oldum İsviçre'de 200mbit'ten 1gbit'e ücret artışı olmadan geçiş sağladı arkadaşım(ödediği ücret 40 İsviçre Frangı). Şimdi 1gbit çok uçuk hızlar ama örnek olarak bu adam 1gbit'e 40 vermek yerine 100'e 30 vermeyi seçer mi? Düşük bir ihtimal, yada şöyle sorayım ben az kullanıyorum 20 vereyim bana 10mbit verin der mi? Kullandıktan sonra demeyecek muhtemelen . O yüzden aslında kota olsun seçenek olsun demekten ziyade, hız olsun seçenek olsun demek lazım ama 8-16mbit bence bir seçenek değil artık, 25'te değil en az 50mbit olmalı oda Türkiye şartlarında olduğumuz için söylüyorum. İnsanlarımız aman başımıza iş gelmesin bu bana yetiyor dedikçe gelişme olmaz, şunu anlamak lazım bir tüketici her daim daha fazlasını ister, istemeli. |
TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR (11. sayfa)
-
-
Ben 10mbit e 160 tl veriyorum. Bir yere imza falan atilacaksa beni de çağırın. 2021 yilinda 10mbit internet kullaniyorum TAM 10 MBIT.
Umarim seneler sonra bu mesajima denk gelirim ve çocuklarıma gosteririm ne rezillikler cektigimi -
quote:
Orijinalden alıntı: BrothaHocam bende Gaziosmanpaşa'da Kennedy caddesinde oturuyorum, fiber olan ev yok resmen. Başkentte merkezi yerlerde altyapı olmaması cidden çok sıkıntılı.
Alıntıları GösterKennedy'de Türksat vardır. Size uygun bir paket bulursanız 100mbit alırsınız.
Alternatifi olmadığı için beğeniyorum kendilerini. Müşteri hizmetlerine bağlanmak 2-3 dakika sürüyor ki, diğer iss'ler ile mukayese edildiğinde süper. Bir arıza durumunda çok hızlı çözüyorlar. Söyledikleri hızı da alabiliyorsunuz. Annemin evinde 50mbit var. 49mbit alıyorum. Büroda 100mbit var. 98mbit alıyorum. Evde 100mbit var. 99mbit alıyorum. Ne diyorsa o. Bam bam bam. Veriyor.
Ancak kağıt kürek işlerinde acayip hantallar. Karışık bir sorun yaşarsanız çözemezler. Tipik Ali Veli'ye, Veli Memduh'a, Memduh Ayşe'ye, sonra hepsi Ali'ye durumları mevcut tabii ki... Doğal olarak.
Sadece internet pahalı gelse de, ev için internet + TV ucuza geliyor. Ofis için de internet + telefon ucuza geliyor. Türksat paket olarak değerlendirilmeli.
Modeme aylık kira verilmemeli. Sahibinden'de 150TL'ye alınır Infinity 401 modem. Herifler kontrat bitiminde modemi TÜM AKSESUARLARI İLE iade istiyorlar. 6 yıl kullanmışsın modemi. İade edeceksin. Verdikleri dandik güç kaynağı cortlamış. Yenisini takmışsın. Senin taktığının tipi farklı. "Ben bunu kabul etmem" diyor. Lan modem 6 yıllık. Neyse, gidiyorsun, o modemin orjinal güç kaynağına benzeyen bir güç kaynağını bunlara kaskallıyorsun. Yoksa 30TL'lik güç kaynağından sana 150TL sokuşluyorlar. 6 yıllık modemleri de 400TL. O yüzden modem kirası vermemek lazım.
------------------------
Türkiye'de bıyık büküle büküle kaytan, insan öpüle öpüle şeytan oluyor...
-
mart ayında ttnet taahhüttüm doluyor. şimdiden aramaya başladılar. açmıyorum telefonlarını. gene fahiş fiyat kitlemeye çalışacaklarından eminim. 100mbit 85 liraya cazip duruyor. turknete geçebilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: melihcsknAslında bu kadar seçenek olmasına gerek yok. 100mbit sınırsız ve stabil bir interneti 50-60tl'ye vermiş olsalar insanlar pek fazla seçenek arama ihtiyacı hissetmezler, insanların seçenek arama isteği uçuk fiyatta satıyor olmalarından kaynaklı. Artık kotanın değil hızın satılacağı dönemdeyiz, ben şahit oldum İsviçre'de 200mbit'ten 1gbit'e ücret artışı olmadan geçiş sağladı arkadaşım(ödediği ücret 40 İsviçre Frangı). Şimdi 1gbit çok uçuk hızlar ama örnek olarak bu adam 1gbit'e 40 vermek yerine 100'e 30 vermeyi seçer mi? Düşük bir ihtimal, yada şöyle sorayım ben az kullanıyorum 20 vereyim bana 10mbit verin der mi? Kullandıktan sonra demeyecek muhtemelen . O yüzden aslında kota olsun seçenek olsun demekten ziyade, hız olsun seçenek olsun demek lazım ama 8-16mbit bence bir seçenek değil artık, 25'te değil en az 50mbit olmalı oda Türkiye şartlarında olduğumuz için söylüyorum. İnsanlarımız aman başımıza iş gelmesin bu bana yetiyor dedikçe gelişme olmaz, şunu anlamak lazım bir tüketici her daim daha fazlasını ister, istemeli.
O fiyata mümkün değil.
Kullandığımız FİZİKİ ALTYAPI ve elektronik ürünler İsviçre'de de aynı fiyat. İSS sadece daha ucuz iş gücü, daha ucuz inşaat maliyetleri ile karşılaşıyor. Bunun dışında kullandığı tüm donanımın maliyeti TÜM DÜNYADA aynı.
Bu sebeple, ABD'de 20 dolar olan x hızda bir internetin Türkiye'de 25-30TL olması imkansız oluyor. Ha, 150TL olmaz da, 90TL olur. Bu mümkün.
----------------------
Dolayısı ile kendimizi kandırmayalım. 60TL'ye sınırsız 100mbit olsa zaten paketlerin anlamı kalmaz da, mümkün değil. Kesin olarak söyleyebilirim. 120TL belki mümkün. Ama 120TL sınırsızı herkes alamayacağı için paketler gene şart olacak ve kar maksimizasyonunun doğası gereği, herkes 120TL sınırsız almadığı ve ucuza yöneldiği için de sınırsız 120TL olmayacak. 160-180TL olacak. Herkes sınırsız 100mbit kullansa 100-120TL gibi bir fiyat gayet mümkün. Ama dediğim gibi, kullanıcıların yarısı bile bu fiyatlara çıkmayacaktır.
----------------------
Bir de içinde bulunduğumuz bu kıskacın tam sebebini iyi anlamak lazım. Devlet yetkilileri mal mı da bizi bu ortama mahkum bırakıyor? Amacı ne yani? Çıkarı ne abi? Aptal olmak lazım. Tabii ki aptal değiller. Durumun gayet de farkındalar. Yaptıkları Türk Telekomu kollamak. Sebebi de Bankaların Telekoma el konulmasına sebep olan borçları. Bankalar paralarını geri almak istiyor. Telekomu bu hali ile, Türkiye'nin bu ortamında hakettiği fiyata alacak kimse yok. Bankalar Telekom hisselerini hak ettiği değerden satabilecek olsalar dakika durmazlar. Ama satamıyorlar. Paralarını da geri istiyorlar. Ne olacak? Bunun için devlet her koldan Telekom'u kolluyor. Seni-beni Telekoma mahkum bırakıyor. Telekomun borcunu bize ödetiyor.
Düzen bu yani. Bu düzende bir şeylerin değişeceğini düşünmek naiflik olur.
Birilerinin çıkıp Telekom konusunda da "kandırıldık" "ey bilmemkim" falan yapması, Telekom borcunun devlete yıkılması (öyle de biz ödeyeceğiz, böyle de biz ödeyeceğiz), bankaların rahatlatılması, sonra da telekom kollama düzenine son verilmesi ve diğer iss'lerin önüne çıkarılan engellerin kaldırılması lazım. Ama bunu yaparsa, en başta Telekom'u kendi pazarlamış bulunduğu için, başı şimdikinden de çok ağrıyacak. Ağrımaması için hedef gösterebileceği biri lazım. Telekomu soyan adam Hariri Lübnan'a başbakan oldu. O yüzden o topa da çıkamaz. Tam bir sıkışmışlık hali... O yüzden bu sorun çözülmeyecek yani. Hükümet değişse mümkün, ama gene zor. Bu sefer "milli bir değer telekom, korumak lazım gelir"ci bir diğer geri kafalı grubun da ne yazık ki içinde bulunduğu bir yeni iktidardan bahsediyoruz. Onlar rahatsız edilmek istenmez bu sefer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Ocak 2021; 23:55:11 >
-
Umarım konuya olan destek artar, bu sömürgeci zihniyetten kurtulamıyoruz.
-
Bugün konudaki gibi başvuru yaptım. Türk Telekom'dan şikayetle ilgilendiklerine dair SMS geldi. 100 Mbps alıyorum. Umarım şikayet ettim diye hızıma karışmazlar. İnsan korkmuyor değil.
-
Tabiki cihaz ücretleri, yurtdışı çıkışları için ödenen ücretler vs. kur ile olacağından TL bazlı fiyatları yükseliyor bunun ben de farkındayım ama demek istediğim şey zaten şu an 100mbit 60tl olsun değildi. Demek istediğim fiyatlar can yakıcı seviyede olmaz ise onlarca paketlere ihtiyaç duyulmaz(kotalı,hız düşmeli vs.), 3-4 paket çok rahat bir şekilde sorun çözer. Türk net hali hazırda 95tl'ye 100mbit verebiliyor(sıkıntı yaşayan insanları eş geçiyorum), demek ki düzgün bir efor ile şu an bile 90 altına düşürebilmek mümkün. Türkiye'nin genel durumunu hesaba katarsak zaten çok umutsuz bir senaryo ortaya çıkıyor, o yüzden sadece o açıdan bakmak istemiyorum. Kaldı ki Kablonet kullandığınız için biliyorsunuzdur, Kablonet'te uygun sayılabilecek yüksek hızlı tarifeler bulmak mümkün oluyor(akşamları hız düşümlü olduğunu biliyorum, bu hız düşümleri çok daha mantıklı olabilir). Aslında bir önceki mesajda bahsettiğim sorunun temelini siz söylemişsiniz, Türk Telekom'un Türkiye'yi soyması sonucu fiyatlar aşırı yüksek ama bunun suçlusu akk istemeyen insanlar, yüksek hızda internet isteyen insanlar değil, bir tepki verilecekse bu soygunu yapana ve buna izin verenlere tepki verilmeli, dünya standardında bir internet için 200-300 TL ödemek istemeyen insanlara değil.
-
Maşallah hız fena.
Merak ettim lokasyon neresi -
istanbul'da 8mbit hız alıyorum. Her kampanya'ya açığım kendi başıma Turk Telekom, btk, cimer aklınıza gelebilecek heryere konumumu adresimi ve aldığım hızı yazarak başvurular yaptım, ama tek bir kişi ses çıkarınca hiç bir sonuç alamıyor tek anladığım bu oldu.
-
Ben 123 liraya 100mb almaya da razıydım ama o kadar bağlantı gücümüz yok dediler.
Bir de şunu ekliyim hala yok netlimitsiz yok çükübiksiz yok fikiboksuz bir sürü aptal saptal tarifeler var. Şu kelime dansözlüğünü bıraksalar çok iyi olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Ocak 2021; 1:58:6 > -
Enayi misiniz olm siz teyze evlatlari . Turksat neymis . Kablo tv vs zirzavati . Bunu niye kullaniyorsunuz Bugun en kotu sartlarda bir dogu ilinde dedigim gibi sitede oturuyorsaniz basvurmaniz halinde iki gunde fiber baglatiyorlar ama ankarada merkezi bir yerde cadde ustunde bile otursaniz talep az olacagi uzerine koymuyorlar . Gidin sorun cok mu zor . Talep neyse arz da odur . 100 mbit yeter de artar 3 4 sene daha . Daha ustu yok maalesef . Kablonet turksat falan kullanilirmi . Mahremiyet yerinde mi yasiyorsunuz siz dağ basinda ttnetin en kotu tarafi upload lari cok dusuk tekelcilikten bu kimse kendi sistemini kurmasin diye . 5 mbit cag disi bir uygulamadir
Neyi silkeliyorsun sen hukumetin kararlari ile donuyor bu isler . Tt senin 3 5 kisinin lafina bakar mi saniyorsun . Kazanacagi yere para yatiriyor adamlar .
Git 15 20 daireden 2 3 blokluk yerden dilekce topla yoneticine ver sitede oturuyorsan teyzesinin evladi . Hane basindan 20 ile carparsan bak ne rakamlar donuyor gelip kurmayacaklar . Aninda bir gunde adsl den fibere donustrurler . Modemleri bile bedavaya geldi bize sanirim fiyat farki da cuziydi yada yoktu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 24 Ocak 2021; 2:50:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar Merhaba
Tam olarak konu nedir ?Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X