Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
8
Favori
227.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam böyle bir bant genişliğine sahip olmakla israfın ne alakası var? Her an 1gbps hıza ihtiyaç duymayacaksınız zaten bu net ama anlık bir ihtiyacınız olduğunda örneğin 50-100gb boyutunda bir program ya da dosya indirmeniz gerekiyor hızlıca indirip işinizi hallediyorsunuz bu kadar. Elinde 1gbps hız var diye her an hunharca diğer kullanıcıların bant genişliğine etki edecek şekilde indirme yapan olacağını sanmıyorum ki olursa isp bunun önüne geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biglooper -- 24 Ocak 2021; 15:48:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Kennedy'de Türksat vardır. Size uygun bir paket bulursanız 100mbit alırsınız.

Alternatifi olmadığı için beğeniyorum kendilerini. Müşteri hizmetlerine bağlanmak 2-3 dakika sürüyor ki, diğer iss'ler ile mukayese edildiğinde süper. Bir arıza durumunda çok hızlı çözüyorlar. Söyledikleri hızı da alabiliyorsunuz. Annemin evinde 50mbit var. 49mbit alıyorum. Büroda 100mbit var. 98mbit alıyorum. Evde 100mbit var. 99mbit alıyorum. Ne diyorsa o. Bam bam bam. Veriyor.

Ancak kağıt kürek işlerinde acayip hantallar. Karışık bir sorun yaşarsanız çözemezler. Tipik Ali Veli'ye, Veli Memduh'a, Memduh Ayşe'ye, sonra hepsi Ali'ye durumları mevcut tabii ki... Doğal olarak.

Sadece internet pahalı gelse de, ev için internet + TV ucuza geliyor. Ofis için de internet + telefon ucuza geliyor. Türksat paket olarak değerlendirilmeli.

Modeme aylık kira verilmemeli. Sahibinden'de 150TL'ye alınır Infinity 401 modem. Herifler kontrat bitiminde modemi TÜM AKSESUARLARI İLE iade istiyorlar. 6 yıl kullanmışsın modemi. İade edeceksin. Verdikleri dandik güç kaynağı cortlamış. Yenisini takmışsın. Senin taktığının tipi farklı. "Ben bunu kabul etmem" diyor. Lan modem 6 yıllık. Neyse, gidiyorsun, o modemin orjinal güç kaynağına benzeyen bir güç kaynağını bunlara kaskallıyorsun. Yoksa 30TL'lik güç kaynağından sana 150TL sokuşluyorlar. 6 yıllık modemleri de 400TL.  O yüzden modem kirası vermemek lazım.

------------------------

Türkiye'de bıyık büküle büküle kaytan, insan öpüle öpüle şeytan oluyor...

Alıntıları Göster

Hocam ben Türksat olduğunu bilmiyorum şimdi baktım adresime altyapıları varmış, çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

• Siz kimi kime şikayet ediyorsunuz cimer ile

www.ttyatirimciiliskileri.com.tr
    Türk Telekom Investor Relations
    http://www.ttyatirimciiliskileri.com.tr/tr-tr/kurumsal-yonetim/sayfalar/yonetim-kurulu.aspx

• biglooper B kullanıcısına yanıt

Zaten bu altyapılar müşterilerin hepsinin aynı anda tam hat hızını kullanacağını düşünerek kurulmaz. Gigabit paket çıkarsalar bile belki bir çok bölgede gigabite yakın hızlar göremeyeceğiz. İmkan olsun, işimiz düşünce ihtiyacımız olan şeyi gigabit olmasın, yarım gigabit hızla indirelim her türlü rahat oluruz gene. Çoğu sunucu zaten bu hızla çıkış vermeyeceği için hız testleri ve özel kurulmuş sunucular hariç bu hızı görmeyeceğiz. Youtube, Netflix vs. ise çok çok daha düşük bir veri oranı ile çalışıyor zaten. Hani gigabit değil, 10 gigabit verseler şebekede yük oluşturacak kullanım senaryoları az. Varsın gigabit diye satmasınlar, gigabite kadar diye satsınlar. 8 Mbit'e kadar paket sattılar yıllarca... :D

• teknoCat kullanıcısına yanıt

Biliyoruz kimin nerede olduğunu Cimer sistemi Cumhurbaşkanlığına bağlı tüm yazdıklarımız dikkate alınacaktır.

• iPeople kullanıcısına yanıt

Bu hızları verecek altyapı orada duruken bu hızların kullanılmaması o altyapıya yapılan yatırımın israfıdır asıl. Zaten bu hızla veri transferi yapabileceğiniz kaynak sayısı azdır. Bıraksınlar mümkün olan en iyi hızda ne inecekse indirilsin ve şebekedeki yük daha kısa sürede ortadan kalksın.

• iPeople kullanıcısına yanıt

1 G/bit veya 500 mbps hızlı paketler çıktı diye bir çok insan ihtiyacı olan paketlere geçiş yapacak 100 mbps gibi paketler ucuzlayacak.

1 G/bit aldınız diye sabah akşam bu hızı kullanamazsınız karşıdaki sunucunun da bu desteği vermesi lazım ki devamlı bir şeyler indirmek içinde yüksek TB hard diskler lazım olacak.Kısa sürede bu kapasiteyi zaten dolduracaksınız.

İndirme işlemi kısa süreceği için Türk Telekom'a yükünüz normalden daha hafif olacak çünkü normalde bir oyun çıktığı zaman herkes elindeki internet ile indirmeye bırakıyor ve Bant genişliği daralıyor ancak 1 oyuncu 1 oyunu 5-10 dakika da indirse Bant genişliği yüksek olacaktır.

Zaten operatörler bu hızları vereceğini garanti etmeyecek minimum şu kadar hız alırsınız diyecek Türknet Gigafiber'de yazılanlar gibi ayrıca sizin 1 g/bit alabilmeniz için LAN Switch portunuz gigabit seviyesinde olması gerekiyor kablosuz bağlantı da minimum 5 Ghz veya Wifi 6 teknolojilerine sahip olmanız lazım tabi modeminizin de bunları desteklemesi gerekir.

Türk Telekom 100 mbps hızları yüksek gördüğü için en yüksek gördüğü paketin ücretini haliyle arttırıyor ancak 1 G/bit paketler çıkarsa , 100 Mbps paketler daha ekonomik olacaktır.

İsraf değil ihtiyaç diyelim biz buna israf dediğinize örnek vereyim 1 milyon $ vererek en lüks aracı alıp son hızda varacağınız noktaya ulaşmanızı sağlayan benzini hemen tüketmeniz olacaktır.

1.İsraf:Başka araçlarla daha ekonomik şekilde varacağınız noktaya ulaşabilirsiniz.

2.İsraf Döviz ile çok pahalı araç alımı ve döviz ile benzin alımı , benzini çabuk tüketip tekrar tekrar almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 24 Ocak 2021; 17:23:23 >

• Rekabet ortamını bizim oluşturmamız lazım bırakın ttneti kötü de olsa başka ıss geçin .Kaç sene oldu hala 100mbps hızlar isteyin daha hızlsını isteyin her gün cimre yazın başka türlü olmayacak.

• mustafa1403 kullanıcısına yanıt

Hocam, burası forum ortamı. Böyle şeyler ortaya atılacak, konuşulacak, tartışılacak, gerekirse beraber hareket edilip bir şeyler yapılacak. Siz AKN kaldırdınız fiyat arttıya getirmişsiniz, ondan öyle yazdım.

Kendi evimde mesela 100 Mbit 99₺ kullanıyorum. Her ihtiyacımı karşılayıp her işimi görüyor. Uzun yıllar da bu şekilde kullanırım muhtemelen. Aile evimde de 5 Mbit 35₺ kullanıyorduk, o da oradaki ailemin temel düzeyde işini görüyordu. Çok bir şey yaptıkları yok hani. Bu son ay ise paket yüklemeye gittiklerinde 5 Mbit paket kalmadı, devlet en az 8 olacak dedi demişler. 8 mbit indirme / 2 Mbit yükleme hızına 60₺ ödemişler. 35₺ ödenen fiyat düşünüldüğünde uygundu, ama 60₺ de 100₺'ye 100 Mbit kullanılabildiğimi düşününce pahalı geliyor.

Ya herkesin ihtiyacını görmeye yönelik paket çeşitliliği sağlanmalı ya da herkesi tatmin edecek fiyat performans paketleri ile iş çözülmeli. Kendi paketini oluşturabilmek de oldukça iyi olur tabi, ya da uygun seçeneği sana sunabilmeliler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ereninh0

100 mbps yeterli gelmiyormu?

gelmiyor

• 100mbps yeterli gelip gelmemesi değil mesele çeşitli paketler çıkmasıa lazım hızların her sene yerinde sayması hayırlarmısnız bilmem eskiden hızları az da olsa artırırlardı şimdi yerinde sayıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoCat

Siz kimi kime şikayet ediyorsunuz cimer ile

http://www.ttyatirimciiliskileri.com.tr/tr-tr/kurumsal-yonetim/sayfalar/yonetim-kurulu.aspx

@NitroNos

Bence Cimer'e kesinlikle yazılmalı. Hiç olmazsa içinde bulunduğumuz durumun farkında olduğumuzu bilmeliler. Bir çözüm getireceklerine inanmıyorum. Sadece paket alternatifleri geliştirirler, gene de milyonları Telekom'a mahkum etmeye devam eden sistemlerinde düzeltme yapmazlar. Ama dümenin farkında olduğumuzu bilsinler. Bilsinler ki çekinsinler. TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 

Olayı tekrar tekrar anlatalım:

Telekomun borçları sebebi ile bankalar telekoma el koydu. Bankalar paralarını istiyorlar. Telekomun hisse değerinden bankaların elindeki hisseleri alacak bir Allah'ın kulu yok. Olsa bankalar ellerindeki hisseleri anında satar. Paralarını alır, kurtulurlar. Ama yok. Aklı olan da, kendisine bir avantaj, nema yaratılmadığı sürece almaz. Bankalar ise paralarını istiyor. Buna devletlülerimizin getirdiği çözüm, Telekomun hasarını devletin üstlenmesi yerine, telekomu kollayarak müşteriyi telekoma mahkum bırakıp, telekom cirosunu yüksek tutmak. Bu durum rekabeti engelliyor. Rakiplerin altyapı çalışması yapmasını engelliyor. Bu sayede de telekom cirosunu yapıyor. Sistemin bu şekilde kurulduğu da gün gibi ortada. BTK internet paket içeriklerine ve fiyatlarına bile karışıyor. Aynı şekilde Belediyeler de kazı çalışmaları için Telekom harici firmalardan acayip paralar istiyor. Özetle, diğer firmalar da Telekom'un altyapsını kullanmaya zorlanıyor. Böylece telekom kollanmış oluyor. Bu metodla da Telekom borcunu ödeyebilecek. Biraz kıçı topladı mı, alıcı bulunabilecek. Bankalar hisselerini satabilecek. Ancak alan kişiye de bu modelin aynen böyle devam edeceğine dair taahhüt verecekler tabii ki. Yoksa niye alsın?

Model budur. Bunu kibar bir dille ifade edip, bu çıkmaz ve çözümsüz durumun farkında olduğumuzu; ama gene de, neye ihtiyacımız varsa belirtmemiz ve gerekirse bu ihtiyaçlara göre paketler yapılmasını talep etmemiz gerekiyor. Ancak, yukarıda belirttiğim düzenin farkında olduğumuzu belirtmemiz bence önemli. TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 

Kesin bilgi arkadaşlar, yayalım. Ne kadar çok kişi bunu bilir ve hayatını bunu bilerek yaşarsa o kadar iyi.

Biz ne korkacağız? Bizden korksunlar kardeşim... TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR "Biz durumu biliyoruz, bu durum içinde bizi idare edecek paketler yaratınız" demenin neresinden korkacağız ayrıca? TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 

İşin kötüsü "kandırıldık" falan deseler gene işin içinden çıkamıyorlar. Bu pisliğe sebep olan adam Lübnan'a başbakan oldu. "Kandırıldık" dese, hedef gösterecek de biri lazım. "Eyyy bilmemkim" falan çekemezler. Lübnan kritik yer. Artizlendiğin an, İsrail'e oynamak için alan açmış olursun. O yüzden susacaksın. O yüzden de bu telekom bir süre daha bize bela olmaya devam edecek. TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Ocak 2021; 18:34:25 >

• robotica R kullanıcısına yanıt

Güzel yorum beğeni tuşuna bastım TÜRK TELEKOM 100 MBPS HIZLARA MECBUR BIRAKIYOR FİYATLAR ARTIYOR 

• Saye nedir
  • 105 liraya 40 mbps download 5.9 Mbps upload aliyorum. Şuan halimden memnunum. Sınıftan arkadaşım ile discord üzerinden konuşuyorum ve süper online kullandığını ve ne kadar kötü olduğunu söylüyor. En berbat altyapı ile Türk Telekom bunu veriyorsa, ünlü Twitch yayıncıları saniyede 1 GB indirebilmeli ve en az 2k yayın yapabilmeli.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.