Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.505
Cevap
42
Favori
99.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de Ümraniye'de oturuyorum ve 1000 MBPS pakete geçiş yapamıyorum. Max 500 veriyorlar ve onda da hiç verim alamıyorum. Üstelik verdikleri modemi kullanmadığımdan dolayı hız testi yapamıyorlar ve arıza tespit edemiyorlar :) Bu yüzden arıza kaydı da açamıyorum. 1gbps alan kişi var ise Ümraniye taraflarında, nasıl aldığını bizlere de paslar ise çok memnuniyet duyarız.

• Asperger bir entüzyaz (enhuassist) biriyim. Teknolojiler konusunda fanteziler kuran bir manyağım. Benim gibiler var ama Türkiye'de azınlıkta. Bu akımı çoğaltırsak, rahat 25G-PON yaygınlaşır. 25 Gbps simetrik verirler. Elimizede bunu destekleyecek maksimum ONT'yi verirler. Router'ı da unutmamak lazım. Altyapıyı kurarken mümkün olan en son teknolojiyi kursunlar... Evet, hepimizin sistemi bu hızları kaldırmaz ama paket sunabilirler. Mesela en düşük 1 Gbps'ten 25 Gbps'e kadar paket... 1 Gbps, 10 Gbps ve 25 Gbps olmak üzere 3 farklı paket sunulsun. İnsanlar ihtiyacına göre alır böylece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 4 Eylül 2022; 17:41:28 >
  • akerol A kullanıcısına yanıt
    Size alamazsınız mı deniyor yoksa aldığınızda kullanamıyormusunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Müşteri hizmetleri geçişinizi yaparız diyorlar. Onaylıyorum geçelim diyorum fakat mesaj geliyor talebinize olumlu dönüş yapamıyoruz diye.

• ben hız testimi paylaşmıştım 500 mbps pakette uploadım minimum 28 maksimum arada 35 gibi geliyordu windows 10dan 11e geçtim uploadım minimum 37'ye çıktı maks 40 zaten.

• akerol A kullanıcısına yanıt
    Bende aynı müdürlüğe bağlıyım şuan 500megabit net kullanıyorum internette herhangi bir sorunum yok 1 gigabit içinde bir kaç kez aramışlardı, daha deneme şansı bulamadım fakat 500 megabit net bile bazı büyük sitelerde tam verimli çalışamıyor bu yüzden yakın zamanda geçmeyi düşünmüyorum.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5E52D18F -- 4 Eylül 2022; 20:10:47 >

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Hiç bilmiyorum bi zararı var mı onuda bilmiyorum. speedtestte çıkan en yakın yer ümraniye oraya bağlı olduğunu düşündüm

• Aynen 500 mbps bile çok verimli değil. 1 gbps geçebilsem bile alacağımı düşünmüyorum

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

Erdem sen harbiden kafayı yemişsin internet internet diye. En büyük oyun platformu steamda daha düzgün 1 gbps kullanamıyon. 25 gbps geçince 25 gbps diyemi indircen yine 1 gbps altında kalcak. Bugün en iyi işlemcilerden 5900x bile zar zor 10 gbps kullanıyo. Senin dediğin hızları veri merkezi alır şuan ki dönemde. 10 yıl sonrası belli olmaz gerekte yok zaten. Gpon ping yapıyo filan yazmışın nokia ont var bufferbloat testi a+ çıkıyo hiç bir ayar yapmadan.

Şu internet takıklığını bırak artık zaten fiberde gelmiş evine sanarsın aşırı upload yapıyonda şey yapıyon. 50 Mbps standart kullancı yani %98'lik kısma zaten yeter bende 40 mbps var hiç kullandığımı hatırlamıyorum upload olarak. Şu internet takıkılığını teknoloji manyaklığını bırakıp dışarı filan çık böyle internet internet diye diye kafayı buldun.

• 25gbps DW şu an için biraz abartı olabilir ancak upload konusunda size katılmıyorum. Kullanmayan kişiler elbette çoğunlukta olabilir ancak burada problem farklı. Ftth gpon altyapıda 1000mbps upload verilmemesi için hiçbir altyapısal problem yok, bakır altyapıda asimetrikti tamam ama altyapının kaldırdığı 1000’i neden vermiyor bu firmalar?? Hatta sizin de dediğiniz gibi 98% kitleye zaten 10mbps upload da yetiyor ama kalan 2%nin ne suçu var yahu bırakın altyapı ne veriyorsa kullanalım şu uploadı. Yani verseler maliyetleri de artmayacak zaten çok az kişi o derece upload kullanıyor.

Örneğin 150 mbps üstü upload gerçekten çok işimi görecek bir değer 4k bluray filmleri uzak adreste de izleyebilmem için. Müdürlükten belki 10 kişi ile görüştüm ama bir tane halden anlayan insan yok. En yetkilisi bile en son beni yanına oturttu, İstanbul’dan yetkili biriyle mesajlaştık sizin için dedi gösterdi. Karşıdaki kişi bireysel ev kullanıcısına sadece 20mbps var paket başka yok satamazsınız yazmış. Yani sağolsun yardımcı olmaya çalışıyorlar ama o kadar bilgisizlik var ki 1000’lik paketin 55 mbps civarı upload verdiğini bile bilmiyorlar. Daha az yetkili olanlara hiç girmiyorum upload’ın ne olduğunu bile bilmiyor yarısı. Diğer yarısı da fiber altyapı max 20mbps upload verir falan diyor gerçekten 2-3 müdürlük ziyaretinde kafayı yedim :D

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Nokia bu teknolojiyi boşunamı çıkarttı peki? :( https://www.nokia.com/networks/fixed-networks/25gpon/?did=D00000001097

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Bu teknolojiler bize göre değil, daha yiyecek yemek bulamaz hale gelen bir ülkedeyiz, bu ekonomik şartlar altında şu an 1000 mbit hız bile mucize.
    Hatta şöyle bir durum var, son zamanlarda mobil veri hızları sabit interneti geçti.
    2010 yılında 3g çıktığı zamanlarda 3g ile 2-3 mbit hız alırdık, sabit internetimiz 8 mbit'ti.
    Şimdi 4,5G ile 150-200 mbit hız alıyorum, ama sabit internetimiz 80 mbit.
    Muhtemelen gpon sisteminden sonra başka kablolu internet teknolojisi kullanmayacağız, bundan sonra tamamen 5G 6G teknolojileri üzerinden hizmet alacağız, firmalar bunu istiyor.

Çünkü mobil veri yaygınlaştırması çok daha kolay, mahalleye 1 tane anten koyup ona fiber çekiyorsun ve işlem tamam.
    Ama sabit internette her eve ayrı ayrı fiber çek, her eve ONT koy, her eve modem router koy, bunlar çok uğraştırıcı

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Ancak kablosuz hiçbir zaman kablolu fiber kadar iyi olamaz. Gecikme konusunda... Ne kadar düşük olursa olsun... Ayrıca paylaşımlılar ve yoğun saatlerde hız sabit kalmaz. Ayrıca kotasız sunmazlar mobil tarifeleri... Kota koyarlar. Olmaz o iş. 5G ve 6G'de yaygınlaşsın ama onlar daha çok dışarıda gezenler için. Ev için direk 25G-PON yaygınlaşmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 5 Eylül 2022; 10:35:22 >
  • 1000 mbit tarifem vardı,daha önceden de yazmıştım hem asus ax-86u hemdectürk telekom fiber modemde 200 mbit civarı alıyorudum.

15 gün uğraş orası burası git gel dilekçe ,bugün test için başka modem getirdiler gpon cihazını değiştiler 1050mbit hız alıyorum.Ama asus un modemini takınca yine 200 alıyorum.Çözüm bilen var mı (kablolu kablosuz android ios farketmeksizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phantom_coal kullanıcısına yanıt
    Yeni gpon olarak hangi modeli getirdiler acaba size? Mevcut gponlarla normalde 940 üstü alınmıyor 1000mbps tarifede, speedtestten mi 1050 aldınız?

Onların getirdiği routerın 1000 alıp asusun almaması saçma gerçekten. Asus routerı direkt gpon ont’ye mi bağlıyorsunuz? Yoksa TT’nin verdiği router’dan ethernet kablosu ile mi Asus’a bağlıyorsunuz? İlk yöntem daha sağlıklı olur.

Her iki durum için de Asus’un WAN portuna giren Ethernet kablosu oluyor sonuçta, bu kablo nedir? 100ü geçtiği için hız cat5 değil elbette ama kalitesi düşük bir cat6 vs olabilir mi?

Asus router’a firmware güncellemesi yaptınız mı? Kendi sitesindeki güncelleme olmadıysa Merlinwrt güncellemesini de deneyin o daha çok önerilir genelde.

Son olarak her cihazda 200mbps diye belirtmişsiniz. Acaba sadece speedtest.net mi kullandınız yoksa nperf falan denediniz mi?

• alfo21 A kullanıcısına yanıt

Sadece speedtest den test yaptım,kablo yeni kablo,sonuçta her iki modemde de aynı kabloyu kullanıyorum.

nokia yazıyordu yeni cihazda eve gidince bakarım.

merlinwrt ne oluyor.

• phantom_coal kullanıcısına yanıt
    Aynı kablo ise zaten dediğiniz gibi sebebi o olamaz. Speedtest zaten en sağlam sitedir ama siz yine nolur nolmaz nperf ve fast’ten de bi hız testi yapın.

Asus routerlarda Merlin yazılımı oluyor. Asus ile ortak çalışıp arayüzün daha gelişmiş ayarlı ve stabil halini çıkarıyorlar. Arayüzün teması, şekli vs. her şey aynı sadece birkaç gelişmiş özelliği bulunuyor. Google’a Asus Merlin firmware yazarsanız çıkar, kendi modelinizin firmwareini indirin. Arayüze girip manuel güncellemeyi seçin ve indirdiğiniz merlin dosyasını seçin. 2-3 dkde yazılım güncellenir bir de öyle deneyin mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 5 Eylül 2022; 12:2:26 >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler gidince deniyeceğim

• mafaky kullanıcısına yanıt

Evet. ONT eski calix ONT (4 portlu) lerden. TTelekom tek kıl fiber üzerinden 4 kullanıcı verebiliriz dedi.

• sanyo S kullanıcısına yanıt

Kaç gündür arıza kaydı bırakıyordum. Telekomdan msj geldi bu ay sizden arızanız nedeniyle 40 TL indirim yapacağız diye... Ama hız 500 mb için hala stabildeğil. 500 veremiyorlar. Çoğu yerde server santraller yetersiz kalıyor...

TTelekomun tweter adresi neydi bu arada bilen varsa yazabilirmi lütfen birde oradan yazayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanyo -- 5 Eylül 2022; 12:25:24 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.