30 Eylül saat 18:00'e kadar TTNet 200 Mbps. abonesiydim; taahhüdümün bitmesine yaklaşık 12 ay daha var. İlk başta verilmiş HGW, TP-Link Archer c5V. ONT ve HGW arasındaki kısa Ethernet kablosu kesinlikle Cat. 6E. Açıkçası son zamanlarda bir hız testi de yapmamıştım. Saat 18:00'de on-line işlemlerden hızı (aradaki aylık fiyat farkı henüz çok fahiş kalmadığından) tarifemi 500 Mbps'e yükselttim. İşlemler rutin olarak gerçekleşti; ancak o akşam henüz bir hız testi yapmadım. Dün (1 Ekim) Wi-Fi 5.0 GHz bandı üzerinden kablosuz bir test yapayım dedim; değişik testlerde hepsi (indirme olarak) 40-50 Mbps arası çıktı. Sinirlendim ama bu sabaha bıraktım. Bu sabah HGW'yi yine Cat 6E bir kabloyla laptopa bağladım. Değişik testlerde hepsi (kablolu bağlantıyla ve sadece laptop HGW'e bağlıyken) 92-95 Mbps download, 40-41 Mbps upload arası çıktı. Wi-Fi/5.0 GHz üzerinden de bu download'da bu değerlerden birkaç Mbps. daha düşük. Bir hışım 440375'i aradım. Orada bir Müşteri Temsilcisine bağlanamadan sistem otomatik olarak "hattınızda bir sorun tesbit edilmiştir, ekiplerimiz incelemeye alacaktır" uyarısı geldi, daha sonra mobil telefona da ilgili SMS'ler düştü... Şimdi "santralda, OLT'de bir bozulma vs. olabilir!" diyeceksiniz. Ama iş tam olarak böyle bir yoruma uygun değil. Zira benim aynı binada, aynı fiber sonlandırma/bina içi fiber dağıtım kutusundaki bir diğer porta bağlı ancak binadaki değişik bir adrese (daireye) bağlı ikinci bir FTTH hattım var. Alternatif ISS'lerin birinden 100 Mbps ve sabit IP'li olarak hizmet alıyorum. Yani aslında her iki hattın da Telekom Santralındaki aynı OLT'nin aynı portuna bağlı olması gerektiğini düşünüyorum. Ama 100 Mbps'lik hat o civarda hız veriyorken, 500'lük hat ancak 100'lük hız vermekte. Tabi Telekom'un Santralındaki OLT portu, benim binamdaki dağıtım kutusuna (8 portlu ama sadece 4'ü aktif...) gelene kadar sahada daha kaça bölünüyor; orasını bilemiyorum. Bu açıdan bakarsak, ben Telekom'un bilinçli ya da bilinçsiz bir hız kısıtlaması yaptığını düşünmeye başladım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 2 Ekim 2023; 11:30:28 > |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (51. sayfa)
-
-
selam hocam wifi 6 modem talep et 200mbps olduğu için değiştirirler hocam ayrıca şuan kullandığınız modem portları wan ve lan portları 1gigabitmi yoksa 100mbps mi
-
Mustafa ağabey, kasıtlı olarak şirketin hız kısıtlaması yapması pek muhtemel feğil zira elde edebilecekleri bir fayda bulunmuyor. Muhtemelen sahaya gelen sinyal değerleri veya kapasite kaynaklı bir problemdir. İlgili merciiler ile iletişime geçip düzeltilebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuların birinde 4lu pin, 8li pin gibi bir yorum okumuştum birinden. O tarz bir sıkıntınız olabilir. Balıkesir'den bir arkadaş idi sanırım. 😅 Bulursam yazarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 2 Ekim 2023; 18:23:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler talebime olumlu yanıt verdiler ve zyxel'in wifi 6 destekli bir modemini taktılar. Şu an wifi ile modemin bulundugu odada 700 750 diğer odalarda da 500 civarı alabiliyorum
-
Yukarıda detaylı anlattığım sorunum henüz çözülmedi ama yarın çözülecek gibi...Sevgili Ö1f1'in dediği gibi olmasını diliyorum, yani Telekom'un bilinçli bir hız kısıtlamasına yapmadığı.
2-3 saat önce bizim bölgenin saha teknisyeni aradı; zaten beni de tanırlar. "Abi sen hızını 500 yapmışsın, sendeki TP-Link Archer c5V o hızı kapsayamaz; yarın sana bir Wi-Fi 6 modem (bu "modem" lafına da hepten gıcık oluyorum ama HGW falan demesini öğrenemdiler...) getiriyorum..." demez mi???
Yukarıda bir forumdaş da benzer bir çözüm önermiş...
İyi de bendeki TP-Link kesinlikle Gigabit Portlu bir cihaz. Wi-Fi tarafını bir kenara bıraktım ama kablolu olarak ve tek bir laptopla bağlandığımda neden 500 Mbps DL almıyayım.
Ha, eğer teknik olarak TP-Link'in böyle bir yetersizliği varsa (ki orasını da yarı emekli bir elektronik mühendisi olarak anlamakta zorlanıyorum), o zaman ben müneccim miyim ki bileyim böyle olduğunu? Hiç değilse on-line işlemlerden hız arttırımı taleplerinde 200/500/1000 Mbps'lerin yanında belirtsinler: bu hızlara yükseltme yaparsanız şurayı burayı arayınız zira modeminizin değiştirilmesi gerekmektedir diye...
-
Arkadaşlar geçenlerde buraya yazmıştım wifi 6 destekli modem geldi bana 1ggbit internetle birlikte ama şimdi şöyle bir sorunumsu bir durumum var: Telefonun kilidini kapattıgımda wifi da standby moduna alıyor. Her seferinde tekrardan baglanıyor sanki wifiye eski modemde bu durum yoktu. Şu an kullandıgım modem Zyxel DX3301-T0
-
Şimdi bende 500mbit bağlantı var (24 ay taahhüt ile 310 liraydı, son 12 ay civarı kaldı., telekom uygulamasından girdiğimde 1000 e geçersem ilk ay 0, diğer 23 ay 395TL diyor. Ancak sonra not olarak taahhüt'ünüz değişmeyecek yazmışlar.
Geçen aylarda bir ara yeni tahattüt ver, 450tl filana geliyordu yeniden 2 yıllık. Var mı böyle ikilemde kalanlar? 500 Civarına uygun fiyata 1000 bulursam yeni taahhüt veririm açıkçası.
-
Yeniden baktım, kampanya yenilemede yeniden 24 aylık taahhüt'te 1000mbit ilk 6 ay 385TL, sonraki 18 ay 770TL yapmışlar.
-
Arkadaşlar merhaba, ben de 500 mbit'lik olan tarifeye geçtim. Bilen arkadaşlara sormak istediğim bir konu var.
Modem olarak TTNET ZTE ZXHN H3600 Modem getirdi ve salona kurulumu yaptı. (Kurulum yapılırken evde değildim ne yazık ki.)
Ayrıca router olarak TP-Link'in Archer AX20 modelini odamda kullanıyorum ve router modeme kablo ile bağlı.
Hem TTNet'in getirdiği modemde hem de Router'da kablo ile 500mbitleri speedtest ile görebiliyorum.
Ancak Wifi ile hem macbook'da hem de diğer cihazlarda 300 mbitleri geçemiyorum. (Modemde de, routerda da 300mbitleri geçemiyorum wifi ile.)
Bu problemi nasıl çözebilirim? Bilen bir arkadaş yardım edebilir mi ?
-
toplam fiyatta değişiklik olmamış eskiden de 24*674 tü geçen hafta geçmiştim ben de. Keşke bu pakete geçebilseydim benim için daha uygun olurdu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 7 Ekim 2023; 20:23:29 > -
Kablolu hız testlerim, Ugreen CAT6 kullanıyorum ev içerisinde. GPON fiber 1000mbit paketi.
Samsun'da yaşıyorum.UPLOAD hızının en azından 100-200 olmasını isterdim açıkcası bu indirmeye bu kadar düşük upload çok kötü gözüküyor.Modem olarak TT'nin verdiği Tplink AX1800/EX20V Wifi 6 cihazını kullanıyorum.Çocuklar oyun vs oynuyor arada bende giriyorum daha düşük ping için daha iyi bir modem vs almak gereklimi?Almanya sunucularında genelde 40-50 arası alıyoruz eskiden 80-90 arasıydı VDSL kullanırken.
Steam indirme hızı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 8 Ekim 2023; 15:33:1 >
-
Daha önceki kullanıcılarda da gördüğüm gibi benim de daireme ONT ile fiber geliyor. Ancak kablolama olarak CAT 7 CAT 6 kullanmama rağmen sürat benzer değerlerde. İlk yaptıkları Zyxel WI-FI 6 cihaz geldi ama ne kadar ısrarla kabloluda desem de sağıra yatıyorlar.Daireye gelen sinyallerin en iyi durumda olduğu ve 700 küsür DL rakamlarını kabul etmem yönünde ancak mevcut alt yapı şeklinde kabullenemiyorum. Arızamın çözülmediği bilgisi sonrası bir numaradan arandım ve 850 950 görmeniz lazım dediler ama akışına bırakıldı. Ne yapmam gerekir ? Tavsiyeniz ne olur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ice_detector -- 12 Ekim 2023; 10:52:33 >
-
Hocam hızlar normal, upload 50mbps veriyorlar zaten. Artırmaları için topluca baskı yapabiliriz herhalde en fazla. 250Mbitten az olmaması lazım böyle bir hızda upload'un..
Download'da ise 1000Mbps'e daha yakın almak için 2.5 veya 10gbps kablolu network portu olan router kullanmak dışında sanırım çözüm yok.
Orda sınırlayıcı faktör çoğu modemdeki 1Gbps network portu oluyor. Tabi 10gbps portlu modemler de çok yüksek fiyatlı olduğu için 50-60mbit daha fazla download için
değer mi bilemedim, zaten sunucular ve yurtdışı çıkışları da çok önemli. Bu testleri yaptığımız sunucular 10-16 koldan download yaparak sınırları zorluyor.
Gerçek downloadlarda bu hızları aktif kullanmak için bizim de download managerlar ile 16 koldan çekmemiz gerekiyor, ben o yüzden genellikle debrid üyelikleri kullanıyorum downloadlar için.
Akşam yoğun saatlerde TTNet'in yurtdışı çıkışları cortladığı için download hızları EA/Xbox gibi platformlarda 30-50MB/s leri anca görüyor. Gece saatleri düzeliyor.
Yani genelde testte çıkan hızın anca yarısını aktif kullanabiliyoruz. Bende bazen prime video bile takılıyor, SD kaliteye düşüyor yoğun saatlerde pazar günleri falan. 1Gbitte böyle şeyler yaşamak istemez kimse.
TTNin yurtdışı çıkış darboğaz olayları olduğu için ve uploadu çay kaşığıyla verdiği için Turknet'in 1gbit'inin yerini kesinlikle tutmaz ama Turknet yıllardır bir altyapı genişletemediğinden mecbur kullanıyorum.
Bekle bekle pes ettim en sonunda, 24 ay taahhüt olayı da cazip geliyor TTNette.
-
Merhaba,
Pek bilmediğim için görüş sormak istedim. Türk Telekom'dan Fiber alacağım, 200 veya 500 olabilir.
Kullanım için GPON modem ile verilecek.
1.ci sorum: Verdikleri modem düzgün müdür, yoksa modemsiz hizmet alıp dışarıdan modem mi satın alayım?
2. Hangi modem iyidir 500 hız için mesela? AX yani WIFI6 olacak, ama marka/model bilmiyorum.
3. 500-1000 gibi hızlar için statik IP almalı mıyım? Neden? (aylığı 100 lira da, çok geldi bana)
Taahhütlü olacağından vadedilen hıza yakın alamazsam diye endişekleniyorum
Ek soru: Wifi ile bağlanacağım kablıo ile değil, hız kaybım olur mu çok?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 17 Ekim 2023; 18:25:21 > -
1 : Modem zorunlu olarak almak zorundasınız, kendi modemin izi de kullanabilirsiniz ama kirası nı ödemek zorundasınız.
2: 100 mbps ve üstü hızlarda artık wifi 6 modem kurulumu yapılıyor. İlk önce 200 mbps tarife seçip daha sonra 500 ya da 1000 mbps e geçiş yapabilirsiniz. Yüksek hızdan taahhüt verip düşük hıza geçemezsiniz taahhüt bozulur. O yüzden tavsiyem 200 mbps le başlayıp daha sonra daha hızlı pakete geçiş yapmanız.
3: statik ip zorunlu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 17 Ekim 2023; 21:5:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar yaklaşık 2 hafta önce Turk telekom 1G pakete geçtim sıfırdan abonelik oldu. Hız testlerinde sanki sınırlandırılmış gibi 900 de kalıyor hangi sunucuyu seçersem seçeyim genel olarak 890 max 900 oluyor. ONT sinyal değerim 9.8 9.7 arası gidip geliyor değerin bağlayan arkadaş çok iyi olduğunu söylemişti. Daha önce superonline kullanıyordum daireye Cat6 ile geliyordu onda sıkıntısız 1G alabiliyordum indirmede ve testlerde hepsini kullanıyordu. Şuan direkt fiber geliyor daireye ancak dediğim gibi bir sınır varmışta ona takılıyor gibi. Sanıyorum ki ya bölgede kapasite yetersizliği var yada bina altındaki kutuya bağlı core 1 adet ve yeterli gelmiyor. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim. ONT üzerinden mod değişimi yaptığımda (3 mod var normal, mod1, mod2) normal mod da dediğim gibi 890 900 kalıyor diğer modlarda da maksimum 920 gördüm ancak onda da download yaparken upload ölüyor upload yaparken download ölüyor yani onu da kullanmak pek mantıklı değil ki zaten gerçek kullanımda yani indirme yaparken de 600-700 ü zor görüyorum anlık olarak 200 lere düşüp tekrar yükseliyor stabil kalmıyor. Sinyal gelen arkadaşın dediğine göre aslında 18-25 aralığında olmalıymış ama 9.8 çok iyi değer dedi istersen o dediğim değerlere yükselteyim dedi ben istememiştim onun ile alaklı olma ihtimali var mıdır bu sorunun?
Speedtest yaparken de değerler bu şekilde Antalya sunucusunda upload az çıkıyor ama diğer sunucularda 53 55 alıyorum. Bu test ONT den Mode2 seçili olarak yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xalionistv -- 18 Ekim 2023; 1:46:11 >
-
Ben 500/50 kullanıyorum, bana AX destekli TP Link EX20v routerını verdiler. Ben de Wifi 6E routera geçiş yapacaktım ama önce bi deneyim memnun kalmazsam masraf yaparım diye düşündüm ve 2 aydır ne bir kopma ne de dalgalanma yaşamadım. Belki ileride Wifi 7 ile bir geçiş yaparım. Şimdilik memnunum.
-
Teşekkürler
-
Teşekkürler, sizdeki Wifi 6 olmayan modemle 500 veya ona yakın hız alabiliyor musunuz?
Özekllikle WIFI olarak yani kablosuz. (Sanırım 5GHZ ile yapmak lazım yüksek hız için)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X