Ben de dün 500mbit'e geçiş yaptım. AC1300 destekli modem mevcut. Laptop Wifi 6 destekli. kablolu hız testi: kablosuz hız testi(modemin yakınında): |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (49. sayfa)
-
-
Kablosuzda 330 mbit geldi. Merak ettim bende doğrusu bu konuyu biraz araştırmak gerek.
-
Superonline fiber kullanırken aynı modemde (Ax86U) bu kadar fark olmuyordu. Hatta kablosuz 1 gbps görüyordum fast sunucularında.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de hızımı 500e yükseltecektim. Şu anda 200 Mbps kullanıyorum ve upload hızım 30. Upload düşer diye korktum ve vazgeçtim.
500mbps pakette upload 40mbps. Ben bu hızları hem Wi-Fi hem de kabloda alabiliyorum. Wi-Fi genel olarak problem yalnız dikkat etmeniz gerekiyor. Bende Wi-Fi 6 destekli laptop, iPad Pro, iPhone 14 pro vs tüm cihazlarım destekliyor. Ek olarak evde 3 tane Deco x50 mevcut. Kablolu kullanacaksanız 1gbit de sorunsuz olacaktır. Ama Wi-Fi dan dolayı 500mbit üstüne gerek yok bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bu konuya Galatasaray forumundan nasıl cevap verebildim ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TPLink EX20v AX1800, Telekom Fiber 500Mbps bir oda içeriden Huawei Matebook D16 Wifi6 ile olan bağlantı hızı ama her zaman aynı çıkmıyor. Band ve kanal ayarlamak gerekli yinede stabil değil. 350-490 arası değişiyor. Masaüstü Cat7 ile 510Mbps civarı alıyor.
-
Ben size yanıt yazmıştım ama ne oldu anlamadım yazdığım yanıt burada değil. Kablosuz kullanıyorum ve bende de Deco x60 var. 200 mbps tarifem ve upload 30. 500de 40 olduğunu da biliyorum ama o tarifeye geçersem upload hizim 20 filan tanımlanır diye cekindim ve vazgeçtim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 4 Eylül 2023; 9:33:33 >
herkese selam, bufferfloat testi bende C cikiyor. xiaoml ax1800 accesspoint uzerinden modeme ethernetle bagliyim.
bunun icin oneriniz var mi 500mbit kullaniyorum.
Comnet 1000 mbps (TT Altyapı), TP-Link EX20v v2 Router, kablolu test.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendagi Migzara -- 27 Ağustos 2023; 19:37:56 >
-
modemin Smart Queue Management" – SQM desteği var sanırım? İşlemcili bir modem mi
-
Türk Telekom’un getirdiği modem hocam, var mı özellikle bakmadım ona.
Değerler çok iyi. Kablolu test edebileceğim ekipman olmadığı için test edemiyorum. 5Ghz kablosuzda EX20v router ile 700 Mbps alabiliyorum en fazla. 5GHz kablosuzda siz ne kadar hız alıyorsunuz?
Bufferbloat ile alakalı Router arayüzünde ayar yaptınız mı?
-
Kablosuz performansını yeteri kadar test edebileceğim bir donanımım yok, 5Ghz üzerinden iPhone 11 ile denediğimde 600 civarı çıkıyor benim de. Router'a herhangi bir ayar yapmadım.
-
Dayanamadım geçtim 😅
https://www.speedtest.net/tr/result/d/576267679.png
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çözüm bulundu mu bu duruma? Kablosuz kanal ayarı ve bant genişliği ayarı denediniz mi?
-
Hepsini denedim. 330 üstüne çıkmadı.
-
Asus Router ile 460-470 verdi. Dediğim gibi SOL 1 gbps çıkıyordu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X