Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.462
Cevap
41
Favori
96.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler herkese Türk Telekomun 1000 Mbitlik tarifesine geçtim. Bana kurulum sırasında Wifi 6 özellikli ZTE H3600 modem verdiler ancak Wifi ile internete bağlandığım zaman 400 Mbiti göremiyorum. Elimdeki Telefon Wifi 6 özellikli Galaxy S22 laptop da Macbook Pro M3, 350 mbit falan maximum görebildiğim hız ki modemin dibinde olmama rağmen. Bu hızı nasıl artırabilirim. Saçma bir durumun ortasında kaldım.

• alfamanager kullanıcısına yanıt

Eğer kalabalık bir yerde yaşıyorsanız yani Wifi menüsüne girdiğinizde onlarca WıFı ağı görüyorsanız bu çok normal. WıFı hız garantisinde bulunmaz, komşularınız ne kadar kullanırsa sizin hızınız o kadar düşer.

• Hocam altyapı yeni geldi aktif 3 müşteri var zaten. Ev de müstakil komşulara mesafe de var anlayacağınız. Yine de 250-350 mbit arası git gel az değil mi sizce de

O zaman cihazdaki Wifi ayarlarına bir bakın derim, bant genişliğini en yükseğe çekin, kanal değiştirin.

Ama dediğim gibi WıFı hiçbir zaman öngörülemez, senin 50 metre uzağında bir tane mikrodalga fırın vardır, onun yaydığı 2,4 ghz frekans yüzünden senin iletişimde sorun olur ve hızın düşer.

Ona bakarsanız ben Wifi 5 ile 700 Mbit hız görmüştüm, normalde imkansıza yakın ama benim bulunduğum yer yayla gibi bir yerdi, 500 metre çevremde 5Ghz ağ yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 22 Mayıs 2024; 14:7:18 >
  • Ayarlarımı şu şekilde yaptım ancak çok da etki yapmadı. Acaba modemde mi sıkıntı var çözemedim. Yeni modem alıp aynı sorunu yaşarsam da boşuna para harcarmışım gibi gözükmekte.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

Cihazda sorun olacağını sanmam, kanalı değiştirin, 40 50 60 100 120 li kanalları deneyin.

WiFi6 AX standartında 1024 QAM 2x2 MIMO ile 80 MHz'de alınacak PHY hızı 1201 Mbps'dir. 160 MHz'de ise 2402 Mbps'tir. PHY hızı maksimum teorik hız demektir. Dünya şartlarında ulaşılmıyor.

Play store'da Ubiquiti'nin WiFiman isimli uygulaması var. Signal kısmından bağlı olduğunuz ağın PHY hızını görebilirsiniz.

Telefonunuzun MIMO yani anten sayısı 1x1 olabilir. Bu durumda teorik hız 600 Mbps seviyesine düşecektir. Cihazlarınızın ve H3600'ün 160 MHz desteği var ise onu seçip tekrar test yapın. Hatırladığım kadarıyla H3600'de 160 MHz yok.

• zte 3601 de 160mhz desteği var

• Takip

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @XpressMusic34 Hocam siz ttnet mi kullanıyordunuz?

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Evet hocam Ttnet

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Router ücreti faturada gösteriliyor mu? Onu merak ettimde.

Ben Adsl/Vdsl den FTTH ye geçtiğim için herhangi bir router ücreti, ont ücreti veya kirası gibi bir şey tarafıma yansıtılmıyor hocam. Bu uygulama şu an devam ediyor mu bir fikrim yok ama benim geçişimin yapıldığı dönem böyle bir ücret söz konusu değildi adsl/vdslden ftth ye geçiş yapanlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Mayıs 2024; 16:22:43 >

Bende onu soracaktım. Sanırım benden de almıyorlar :)

Kampanyanız dahilinde alınmayan bir ücret de olabilir hocam. Buyrun ben de ekleyeyim. 3 adet görsel ekledim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Mayıs 2024; 16:31:27 >

Bende sizin gibi bakırdan FTTH'ye nakil oldum. Bakır altyapıda da ttnet kullanıyordum. TTNet kullanıp faturasında router/ont vs bedeli açıkça yazan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

Hocam şimdi bu ont/router ücreti alınmıyor ya bizden, başka yere geçersen ya da iptal edersen vs alınmaya başlıyormuş söz konusu ücret bilgin olsun.

TTNet kullandığımız sürece alınmayacak mı yani? Mesela mevcut taahhütüm bitti, farklı bir kampanya ile devam edeceğim kullanmaya. O zaman eklenecek mi acaba?

Hocam bunu ben de bilmiyorum. Benim taahhüt bitmeye yaklaşacak o zaman netleştiririm bu konuyu. Bir de bu ücretin alınmaması için süre var deniyor forumdaki eski mesajlarda ama o sürenin 12 ay mı yoksa 24 ay mı olduğu konusu biraz muallakta kalmış. Bu konuyu en iyi BTK bilir esasen ama forumda da kişisel tecrübesi ile bizlere ışık tutacak kardeşlerimiz vardır muhakkak.

• türktelekom modemlerinde 160mhz wifi 6 olan modem var mı hocam

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.