sabit ip aldım. port açılmıyor. en son şubat ayında açmıştım. ihtiyacım olunca yine yapmak istedim ancak olmuyor. telekomu aradım, şube müdürlüğüne gittim, modemi fabrika ayarlarına aldım vs ama nafile. adamlar sabit ip yi de değiştiremediler. vallahi kafayı yiyeceğim |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (62. sayfa)
-
-
Selamlar.
İstanbul Kartal'da oturuyorum. Apartmana 2 hafta önce gpon kutu takıldı.
Netpeed altyapı kontrolünde Fiber görünmeye başladı. 200 MB paket önerisi bile var ki en yüksek bu hızı satıyor Netpeed.
Türk Telekom dahil diğer operatörlerde halen VDSL görünüyor.
Netleştirmek için bugün TT müşteri hizmetlerini aradım. Fiber altyapının henüz tamamlanmadığını, yoğunluk olduğunu söyledi. Ama istersem başvuru yapabileceğimi, bu durumda işlemlerin hızlanacağını aktardı. 500 MB hız istediğimi söyleyince ise sadece 100 MB için başvuru yapabileceğimi, gerekli santral vs. güncellemeleri yapılınca ancak 100 üzeri hızlar alabileceğimi söyledi. Vazgeçtim tabi.
Bu tarz bir durum yaşayan var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evde 1000/50 bağlantı. işte ise 1000/1000 bağlantı var. ancak iş yerinde 32 kişiyle paylaşıyorum interneti.
-
iş yeri için aylık ne kadar ödeme yapıyorsunuz?
-
fatura kısmıyla ilgilenmiyorum, şirketi ödüyor bendne çıkmıyor, o yüzden piyasadaki tablolara bakarsak fiyatlar evi aileyi yıkar cinsten. hızı şöyle anlatayım, bazen güvenlik duvarı kapalı oluyor sanırım, youtubede sayfayı tıkladığın anda video oynuyor
-
Arkadaşlar, Turk Telekom 160 mhz destekli wifi 6 router veriyor mu ? 1000 mbit kullanıyorum ancak kablosuz performansından memnun değilim. Zyxel in 80 mhz destekli wifi 6 routeri ile kurulum yaptılar bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
türktelekom sitesinde 160mhz destekli ZTE H3601P Wi-Fi 6 AX3000 Mesh WiFi var ancak bulunduğunuz bölgede var mı bilmem müşteri hizmetlerine bir sorun
-
Gelecek olan router t.t firmware yüklü olacağı için, herşeyiyle kısıtlı olacak. Onun yerine, 160mhz destekli, router almak daha mantıklı. Asus ax58u, bütçeyi yukseltirsen ax88u alabilirsin. İkiside 160mhz.
Kurulum için pppoe kısmına, iss'nin verdiği kullanıcı adı ve şifreyi yazıp, vlan kısmına 35 yazıp, kullanabilirsin. Mac clone gerekmez.
Para vermek istemiyorum hocam ekstradan. Ondan dolayı merak ettim ttnin elinde var mı diye
Tivivuev yoksa pek beleşe geleceğini sanmam.
Benim 2 ayrı (aynı bina, farklı kapı numaralarında) FTTH aboneliğim var. T.Telekom'dan VDSL kullanırken yaklaşık tarih Haziran 2021'de FTTH'a dönüşüm yaptırdım. Yani T.Telekom (daha doğrusu TTNet) FTTH aboneliğim 24 ayı aştı. Bugüne kadar "Fiber Modem & ONT" kirası hiç ödemedim. Bu FTTH hattına bir de artık VoIP olarak çalışan sabit telefon tanımlanmış olduğundan keza "yalın internet" ücreti de ödemiyorum.
Taahhüt sonu TTNet'den ayrılır ve yine T.Telekom altyapısından hizmet veren bir ISS'ye geçecek olursanm da bunların devam edeceğini düşünüyorum ama sabit telefon hattının geleceğini bilmiyorum. Büyük olsılık "nakil" işlemi yaptırarak o telefon hattı Fiber Modeme bağlı kalacaktır.
2. Hattım tamamen yeni abonelik (2022 Kasım'dan bu yana...), PoyrazNet üzerinden (alternatif ISS). İlk başta bir kurulum ücreti ödedim ve aylık olarak "Fiber Modem & ONT" kirası ödüyorum ama yalın internet ücreti altında şimdiye kadar hiç ödemedim. Bu adreste de bakır alt yapıdan çalışan bir diğer sabit telefon hattı vardı. Bunu da "nakil işlemi" ile verilen Fiber Modem'e tanıttılar. Yani faturasını T.Telekom'a ödüyorum (PoyrazNet'e değil...) Ancak burada bir sıkıntı var: eğder PoyrazNet'e faturasını son gün akşamına kadar ödeyemezsem sistemleri interneti otomatik kesiyor ve ödeme yapılana kadar internet hattı kapalı kalıyor. Bu kapaalı kalma sürecinde sabit telefon hattı da çalışmıyor.
-
Anladım hocam, vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
-
Ne demek istediniz burada?
-
ben 3-5 tane modem değiştirdim ve tivibuev olduğu için ücretsiz değişim yapıldı. ayrıca issler anlaşmalı modem alıp içerisinde kendi yazılımlarını koyuyorlar. ben asus istiyorum demeniz ile asus modem alamıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 24 Haziran 2024; 11:43:53 > -
Geçen gün taahhüt sürem doldu ve yeni teklif sundular kabul ettim.1000 mbit 9 ay 629 lira, 9 ay 729 lira olacak şekilde.Ancak modem ücreti dahil mi değil mi onu sormayı unuttum bugün bi arayıp soracağım.
-
ekim'de mevcut taahhüt dolacağı için biraz farkını verip 1gbps deneyeyim dedim. sanırım 1gbps olunca ip sabitleniyor, aynı şeyi kablonet'in fiber açıklamasında da görmüştüm. 3 aç içinde ip değişmezse aboneliği 200 ya da 500 olarak devam ettiririm.
-
TT'de bu şekilde bir uygulama yok.
-
Değil.
ip değişmezse, belki de artık var demektir.
-
Turksat tarafında;
200, 500 ve 1.000 Mbps hızında internet hizmeti GPON altyapısı ile hizmet sunulan adreslerde sağlanabilmektedir. 1000 Mbps hız için müşterilerimizin ayrıca sabit IP hizmetine abone olmaları gerekmektedir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X