Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.467
Cevap
41
Favori
96.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ONT içinden sinyal kalitesi ni görüp seri-mac vb bilgileri alıp sfp veya direk F/O girişli cihazları kullanmak için genelde bağlanıyorlar. Bendekine bağlandım birçok yeri TT kapatmış zati müdahale için hack sitesinden firmware yüklemek lazım onada ne gerek var 3 aşağı 5 yukarı istenilen hızı veriyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1000 mbps internet aboneliği var ve kablo ile bağlantı sağladığımda 930 mbps civarı Speedtest sonucu elde ediyorum. Ancak iş kablosuz testlere geldiğinde işler farklılaşıyor. Wi-Fi 6 router ve laptop ile her ne kadar 800-900 mbps hız alsam da bir çok zaman hızlar 400 mbps civarı oluyor. (Routerın karşısında ve aynı konumda). Öyle durumda da Speedtest serverini değiştirdiğimde tekrar yüksek hızlar veriyor.

Kablo ile bağlantıda serverlarda hız konusunda bir istikrar söz konusu iken neden kablosuz da bu değişkenlik söz konusu? (Router ile laptop arasındaki bağlantı hızı (PHY speed) 2000 mbps üzeri görünmesine rağmen). Benzer şey telefon ile yaptığım testlerde de söz konusu.

Speedtest yerine Wifiman uygulaması veya sitesinden yaptığım ölçümlerde ise öyle bir durum yok. Testler istikrarlı sonuçlar veriyor.

Yani Wi-Fi bağlantısında sorun olsa PHY hızından belli olmaz mı bu? Sorun Speedtest serverlarında ise bu sefer de kablolu testlerde ortaya çıkmaz mı?

Benzer tecrübeyi yaşayan var mı?

• FFTH türk telekom antalya kullanıcısıym. Bağlandığında 14-15 ms alıyordum. Değerler 1 aydır yüksek bu sorunu yaşayan var mı?

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
  • Bohannonn B kullanıcısına yanıt
    1000 mbps hızda ISP nin verdiği ONT ve Router e görede farklılık gösterebilen Hız profilleri mevcut. 930-960 arası normal diyorlar genelde. 1000 ve üzeri için Microtick vb. Markanın routerini almak gerekiyor oda birazcık pahalı.

Wifi konusunda şöyle birşey var radyo dalgaları ile çalıştığı için Çevre ve kullanan kullanıcı etmeni var. Bulunduğunuz çevrede çok fazla parazit varsa (modem, elektronik eşya vs.)yada modeme bağlanan kablolu kablosuz kullanıcılar bu hızı etkileyebiliyor. Speed test ve fastta yaptığımda benim hız testleri genelde kablolu olarak yaptığımda aynı sonucu veriyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onur0103 O kullanıcısına yanıt

Kablolu hız konusunda bir sıkıntı yok zaten. 920-930 mbps civarı hızları alıyorum. Ancak iş Wi-Fi ile bağlanınca değişiklik gösteriyor. Speedtest ile test yapınca (laptop aynı konumda) arada önce 400 mbps alıyorum sonra oradaki serveri değiştirince bir anda 900 mbps civarına yükseliyor. Belirttiğiniz gibi parazit, frekans yoğunluğu gibi bir durum olduğunda bu laptop-router arasındaki PHY hızından belli olmaz mı? Speedtest serverında sıkıntı var olsa bu sefer kablo ile de benzer değişkenlik göstermesi gerekmiyor mu?

Bu arada Fast ise hem kablolu hem de kablosuz olarak istikrarlı şekilde düşük hızlar veriyor. (Kablolu 520-530 mbps)

• Bohannonn B kullanıcısına yanıt

Kablosuzda çok bir performans beklemeyin hocam işin içine bir sürü faktör giriyor rounterin kalitesi - duvarlar - elektronik cihazlar vs say say bitiremeyiz bu yüzden kablolu bağlantı çok daha sağlıklı oyun vs oynuyorsanız kesinlikle kablo kullanılmalı.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.