Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.505
Cevap
42
Favori
99.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

FC24'te 56ms altını daha görmedim. Yabancı rakip olursa 65-70ms gösteriyor eşleşme ekranında, oyun içinde biraz daha artabiliyor.

Telekom altyapısı kullanan diğer firmalara geçsem de düşük pingi alır mıyım acaba?

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

ben zannetmıyorum,ayrıca o riski kalbim kaldırmaz :)

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Yani 1e1 maçlarda 55 civarı bende. 65ms'yi Pro Clubs maçlarında alıyorum ki orada bir maçta en azından 8-9 oyuncu oluyor.

Turknet ile bir miktar iyileşme olabilir, onlar bazı mevzuatların (paketleri aç oku, raporla, dns yasakları vs) etrafından dolaşmasını iyi beceriyor. Ancak onda da 70'ten 50'ye düşeceğinizi sanmıyorum.

Ping'in esas derdi bağlanılan sunucuya olan coğrafi uzaklık. İnternet dediğimiz olay sonuçta kablolarla bir başkasının bilgisayarına bağlanmaktan ibaret. Üst komşuya lan ile bağlanınca 1ms'den az iken, Frankfurt'taki sunucuya elbette 50ms oluyor :)

En garanti ve kesin çözüm oyun firmalarının İstanbul vb ülke içinde bir yere sunucu kurması ve işletmesi.

Onun dışında çok kötü bir modeminiz yoksa ping'e bir etkisi de yok. Çok kötü yırtık bir ethernet kullanmıyorsanız ping'e etkisi yok. Sabit ip'nin ping'e hiçbir etkisi yok. Uzaklıktan sonra en etkili şey belki tesisat ve alt yapı olabilir.

Konunun uzmanı değilim bu arada.

• hEro_ kullanıcısına yanıt

1,5 yıl önce telekom altyapılı poyraznet kullanıyordum, Battlefield oyun için 55ms ping olurdu. SOL a geçtikten sonra en düşük 90ms oldu. Mesela daha önce COD a giriş yapabilirken bir haftadır giremiyorum, araştırdım herkes SOL kaynaklı diyor. Fc24 en düşük ping 56ms, oyun içi 70leri görüyor.

• ice_detector İ kullanıcısına yanıt

kablolu mu? kablosuz mu?

• iyi akşamlar 200 mbps den 500 e geçtim kablosuz 220 felan geliyor kablolu 300 geliyor türk telekomu aradım herşey normal cat6 cok iyi bir marka değil ondan olabilir mi modem keenetic

• onur0103 O kullanıcısına yanıt

Kablolu ile 500 göremiyorsanız kablo ile alakalı olabilir. Türktelekomun verdiği modem içindeki cat kablosuyla bir deneme yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuzd58

Kablolu ile 500 göremiyorsanız kablo ile alakalı olabilir. Türktelekomun verdiği modem içindeki cat kablosuyla bir deneme yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Çözümü buldum belki lazım olur diye buraya yazıyorum.

Keenetic Hopper DSL modemime bağlandım. Ethernet kablosu kısmından PPOE bilgilerimi alıp bağlantıyı sildim. Sonra tekrar oluşturdum. Sorunum düzeldi.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

• boras06 kullanıcısına yanıt
    Hocam kaliteli hizmet veren operatörlerin fiyatları zaten Türk Telekom fiyatlarına yaklaştı. Taahhütlü abonelik günümüz şartlarında daha mantıklı. Herkesin bütçesi bir değil fakat ucuz diye alipta cuma günü olan ariza için pazartesiye kadar müşteri hizmetlerine ulaşamadığım deneyimlerim oldu. 7/24 canlı bir muhattap bulabileceğin TT, kablonet gibi operatörleri tercih etmen senin için daha hayırlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanGD -- 11 Aralık 2024; 0:29:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evren7 kullanıcısına yanıt
    Kablolu olarak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanGD

Hocam kaliteli hizmet veren operatörlerin fiyatları zaten Türk Telekom fiyatlarına yaklaştı. Taahhütlü abonelik günümüz şartlarında daha mantıklı. Herkesin bütçesi bir değil fakat ucuz diye alipta cuma günü olan ariza için pazartesiye kadar müşteri hizmetlerine ulaşamadığım deneyimlerim oldu. 7/24 canlı bir muhattap bulabileceğin TT, kablonet gibi operatörleri tercih etmen senin için daha hayırlı.

Dediğin gibi yaptım hocam. 585 tl 100 mbit 15 ay taahhüt vererek başvuruyu başlattım. Yoruldum artık operatör operatör gezmekten. Comnet kapattı bir kaç gün İnternetsiz kalacağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ice_detector İ kullanıcısına yanıt

bir yanlışlık olmasın.

bende kablo ile 920 civarı. kablosuz 680 civarı çıkıyor.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

İyi günler

titan modemden memnun musunuz

Sizi diğer forumdan hatırlıyorum hocam, tam olarak sorununuz nedir? Yardımcı olmaya çalışalım.

Hopper dsl mevcut altyapı fibere döndü fiber router ile değiştirip değiştirmeme arasında kalıyorum. Titan modelinde 2.5 gbps portu vs mevcut. Kararsızım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Paketiniz nedir?

Şuan için 500 mbps 1000 e geçmeyi planlıyorum ama TT fiber dönüşümü yeni sağladığı için sabit ip ve upload düşüklüğü sorunum var.

Fiber için verdikleri ONT'nin eth portu 1G olduğu için pratikte Titan'ın 2.5G eth portu sizin hiç bir işinize yaramayacak. Fiber dönüşümlerde klasik bir telekom söylemi var. Bir kaç güne hız oturur? Böyle bir söylemin teknolojik olarak bir açıklaması yok. Kurulumdan sonra sorun varsa vardır, yoksa yoktur. Hız dalgalanması problemi yaşıyorsanız eğer optik güçte sorun olabilir. Bunu tespit edecek tarafta TT ekibidir. Kurulumda gördünüz mü veya söylediler mi bilmiyorum ancak optik sinyal gücünün en son sınırları -27dBm'dir. Bana göre -25dBm'i geçmemelidir.

Kablosuz olarak hangi cihazları kullanacaksınız bilmiyorum ancak Titan konusunda çokta gerekli olmadığını düşünüyorum. Sebebi ise fiyatı. 1 tane Titan alana kadar 1 tane daha Hopper alıp mesh yapardım. Ben aldığımda fiyatlar uygundu. Hopper ile arasında da kablosuz olarak kayda değer bir fark yok.

Kablolu testlerde upload olarak 40 mbps civarı hız alabiliyorsanız sorun yok.

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Haklısınız 2 katı fiyat farkı mevcut. Hopper de kalmak en mantıklısı ozaman. TT ekibi fast konnektörü yaptı fakat bir test yapmadı ONT nin içerisinden bakılabiliyor sanırım bir kontrol edeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: onur0103

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Haklısınız 2 katı fiyat farkı mevcut. Hopper de kalmak en mantıklısı ozaman. TT ekibi fast konnektörü yaptı fakat bir test yapmadı ONT nin içerisinden bakılabiliyor sanırım bir kontrol edeyim

Dairelerde fast konnektör kullanıyorlar zaten, keşke pigtail ile düzgün bir şey yapsalar. ONT Nokia'mı?

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.