TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (71. sayfa)
-
-
"Modemi direk WAN'dan ONT'ye bağladığımda" dediğiniz, duvar içindeki ethernet kablolarını kullanmadan dışarıda ayrı bir kablo bağladığınızda mı 900+ hız alıyorsunuz? Öyleyse öncelikle fiber bağlantıyı boşverip iç tesisatta odalar arasında dolaşan ethernet kablosunun (Panasonic?) hızını kontrol edin derim. Yerel lan bağlantısında hız sorunu yaşamıyorsanız duvar içindeki CAT6'larda da bir sorun yok demektir.
Yani sonuçta basit birkaç kontrollü deney yaparak sorunun nerede olduğunu bulursunuz gibi görünüyor. :)
Hayırlı olsun bu arada güle güle kullanın.
-
Prizi açıp bağlantılara bakmak gerek. Ya prizlere düzgün bağlanmadı, ya RJ45'te sorun var, ya kabloda hasar var. CAT5 bile olsa gigabit çalışır.
-
Hayırlı olsun. İşcilik cok kötü yapılmış neden ont cihazını dairenize fiber çekmeden dışarda sonlandırma yapmışlar. Ont açıkta duruyorsa ilerde birileri kurcalayıp size sıkntı çıkarabilir. Bence kendiniz dairenize fiber kablo çekip yada çektirip o şekilde sonlandırma yaptırmanız daha iyi olacaktır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Hocam öncelikle çok teşekkür ettim. Evet, tam olarak yazdığınız gibi. ONT ile modemin WAN girişini ayrı kablo ile bağladığım an modem 1000 modunda çalışıyor.
Duvardaki cat 6 ile girip modemi duvara girdiğimde 100 modunda.
Ama demokraside çareler tükenmez. ONT ile modemi birbirine bağladım modemin arkasındaki LAN portlara 3 odanın cat6 sını girdim portlar gigabit sonuçta. Bakalım odalardan kaç mbps alacağım bu şekilde. Yarın test ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam ben orda birden fazla fiber kablo görünce bina sonlandırma kutusu sandım 😀 yani orası daire içiyse sorun yok 👍
Daire içi hocam. Evet, birden fazla fiber soketi var, fiber hat salona da çekmişler sanırım yukarıda paylaştığım resimlerde telefon işareti olan ikili mavi panasonic soketler fiber optik çıkış. Çalışma odasına koysalardı şundan bir tane fiberi direkt oradan alırdım. Bu arada o portlardan 2 tanesi de kırık çıktı müteahhite söyledim baktıracaklar telekomcu çocuk üçüncü portta alabildi anca sinyali iki kablo kırık dedi. Teoride fikirler güzel ama işçilik kötü işte. Sıfır bina, daha yeni oturuyor her şey bakalım.
-
Aynı binada oturan ve iletişim kurulabilen bir müteahhit, gigabit internet ve sıfır bina. Hayattaki tüm şansınızı kullanmadığınızı umuyorum :)) Şaka bir yana hepsi hızlıca çözülebilecek ufak sorunlar. Tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 21 Kasım 2024; 12:3:29 > -
Yeni müşteriler adına 1000mbps paket için önerebileceğiniz bir yol var mi online mı mantıklı şubeler mi?
-
Hayırlı olsun hocam sıfır üyelik mi yaptınız yoksa mevcut taşıma yapıp hız mı yükselttiniz ? Umarım sorununuz kırık çıkık olmadan düzelir.
-
İkametgahınız kampanya dahilinde sayılan listede yer alıyorsa https://bireysel.turktelekom.com.tr/tt-evde-internet/Sayfalar/diger-teklifler/fiber-hizla-tanisma-kampanyasi-100-mbps.aspx#:~:text=Fiber%20H%C4%B1zla%20Tan%C4%B1%C5%9Fma%20Kampanyas%C4%B1%2C%2009,t%C3%BCm%20T%C3%BCrkiye'den%20ba%C5%9Fvuruda%20bulunulabilir. veya
Bu 2 kampanyadan yararlanabilirsiniz. İnternettekilere göre biraz daha uygun fiyatlıdır. ben yararlanıyorum. Koşullar kısmından hangi mahalleler olduğunu kontrol edebilirsiniz. Sadece şubelerde veya müdürlükten başvuru alıyorlar birde sizi arayalım kısmı var ordan da başvuru alıyor olabilir emin değilim. Hız olarak hangisini arıyorsanız google da kampanyanın ismini yazın sonuna istediğiniz hızı yazıp arama yaparsanız çıkıyor.
Fibere davet kampanyası yararlanabilecekler listesi :
https://bireysel.turktelekom.com.tr/tt-evde-internet/Documents/fibere-davet-mahalleler.pdf
Fiber hızla tanışma kampanyası yararlanabilecekler listesi:
Fiber hızla tanışma kampanyası 1000 mbps linki
bireysel.turktelekom.com.trEvde İnternet Kampanyaları ve Paketleri | Türk Telekomhttps://bireysel.turktelekom.com.tr/tt-evde-internet/Sayfalar/diger-teklifler/fiber-hizla-tanisma-kampanyasi-1000-mbps.aspxFibere davet kampanyası 1000 mbps linki
bireysel.turktelekom.com.trEvde İnternet Kampanyaları ve Paketleri | Türk Telekomhttps://bireysel.turktelekom.com.tr/tt-evde-internet/Sayfalar/diger-teklifler/fibere-davet-kampanyasi-1000-mbps.aspx
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 21 Kasım 2024; 20:8:19 >
-
hocam verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Maalesef hiçbir listede yokum kontrol etmiştim yinede çok sağolun.
Online teklifler i kıyasladığımda ve müşteri hizmetleri geri beni aradığında birebir aynı teklifler sunuyor tek avantajı ilk iki faturada 100 er TL olacak şekilde toplam 200TL indirim.
Birde mağazalarla görüşmek lazım.
-
Merhabalar hocam çok teşekkür ettim. Eski bir TurkNet kullanıcısı idim eski dairemde. Dolayısı ile sıfır üyelik yaptım ama 4 ay bekledim bu süreci. Binaya Temmuz ayında taşındım altyapı yeni geldi maalesef.
Comnet faciasından sonra yine yeniden hattımı taşıyacağım. Her seferinde Türk Telekoma niyetlenip fiyatlar pahalı diye vazgeçtim ama artık operatör operatör gezmekten yoruldum. Fiyatlar şu şekilde. Hattım 100 mbps telekom altyapılı .Ne dersiniz?
milenicom ilk 4 ay 370 daha sonra 520
netspeed ilk 3 ay 320 daha sonra 450
türknet 500
türk telekom 575 15 ay taahhütlü
-
TURK TELEKOM 1000 kullanıcıları fast.com hızlarınız ne gözüküyor. 420 civarı benim
-
Eğer altyapınız fiberse Türktelekoma geçmenizi tavsiye ederim. Fakat türktelekoma geçecekseniz taşıma yolu ile geçemezsiniz yeni abonelik açtırmanız gerekiyor. Yukarda bahsettiğim 2 kampanyadan birinin şartlarını sağlıyorsanız. 100 mbps 499 tl +75 tl modem ücreti olarak yararlanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 10 Aralık 2024; 12:45:27 >
Ben de benzer şekilde bakıyorum. 100mbit üzeri pahalı geldi bana Telekom'da.
Superonline da şuan 200mbit için 250-tl ödüyorum ama bu ay son, yeni fiyat 500-tl olacak gibi belki biraz daha azına.
Açıkçası SO'nun online oyunlardaki yavaşlıklarından usandım, 3 yıl önce telekom fiber kullanmıştım ping epey düşüktü, eve kadar kablo var bu arada.
Telekom'da FC24, Call Of Duty, Battlefield oynayanlar varsa ping konusunda durum nedir bilgi verebilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWolt38 -- 10 Aralık 2024; 12:56:35 > -
FC'de Türkiye içi rakip gelirse 30-40 arasında oluyor. Onun dışında sunucusu Avrupa'da olan hemen her oyunda ortalama 55ms civarında alıyorum. Zaten bir noktada sadece ISP değiştirerek pingi düşürmek pek mümkün olmuyor. Sonuçta mesafeyle alakalı bir konu. Ancak yine de ISP'lerin gelen giden tüm paketleri açıp içine bakma huyları var (özellikle Telekom), bu da süreci etkiliyordur diye düşünüyorum.
Sonuçta ne yaparsak yapalım 50 altını almak çok zor. Ben Ankara'dayım. İstanbul tarafı belki biraz daha düşüktür.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X