Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.496
Cevap
41
Favori
97.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nokia ONT ile Keenetic modem arasına sarı 5e ethernet kablosu taktım. Cat6 cat7 taksam fark eder mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ment kullanıcısına yanıt

Farketmez. Cat6 ev için yeterli.

https://tr.scsikabel.com/Content/upload/2019358903/201907032315492257717.jpg

Tabi elinizde kablo vardır ya da alışveriş sırasında fiyat farkı yoktur o zaman en yükseğini alıp geçin :)

• hEro_ kullanıcısına yanıt

Bugün 1000 e geçtim. hocam modemi de değiştirdim Ttnetten. zxhn h298a'dan tplink ex20v ye geçtim. Ama kablosuzda 280-300 mbps'yi geçemiyorum bazen 130 150lere düşüyor. (2 3 günü bulur kendine gelmesi dedi gelen arkadaş), kablolu da 900 aldım denedim cat 7 kablo ile adam burdayken. Fiber kutusunun oralardan filan bişeyler yaptı gene ama anlamadım bir türlü çözemedik.

Şimdi deco mesh alayım diyorum 3lü ama hangisini alayım? Eve gelen arkadaş deco x20 ac1800 ve deco PX50 önerdi.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Edit: arkadaşa sormuştum senin daireye kadar gelen kablo fiber demişti hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 15 Ekim 2024; 18:47:2 >
  • router kadar bağlanan cihazın da wifi yongası, anten sayısı önemli. wifi bağlantının hızını ölçmek için yerel ağda bilgisayarda openspeedtest'i çalıştır, telefondan bağlanıp hız testi yap.

https://open.cachefly.net/downloads/OpenSpeedTest-Server_2.1.8.exe

S23 ve wifi ac router

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 15 Ekim 2024; 20:48:8 >

• 200 Mbps ve üstü bütün hızlar için mutlaka Cat.6/5A kablo kullanınız. Fiber Modem'lerin (=HGW) kutusundan çıkan Cat.5e kablo teoride 200'ü kaldırabilir gözükse de çoğu kez idare etmiyor. Ca.7 kablonun büyük bir artısı yok; daha doğrusu Cat.7 IEEE tarafından onaylanmış bir standart da değildir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeito

Bugün 1000 e geçtim. hocam modemi de değiştirdim Ttnetten. zxhn h298a'dan tplink ex20v ye geçtim. Ama kablosuzda 280-300 mbps'yi geçemiyorum bazen 130 150lere düşüyor. (2 3 günü bulur kendine gelmesi dedi gelen arkadaş), kablolu da 900 aldım denedim cat 7 kablo ile adam burdayken. Fiber kutusunun oralardan filan bişeyler yaptı gene ama anlamadım bir türlü çözemedik.

Şimdi deco mesh alayım diyorum 3lü ama hangisini alayım? Eve gelen arkadaş deco x20 ac1800 ve deco PX50 önerdi.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Edit: arkadaşa sormuştum senin daireye kadar gelen kablo fiber demişti hocam.

Bir 2-3 gün daha bekleyin wifi sinyalleri yolunu kaybediyor anca bulurlar TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)  2-3 günü bulur diye bir şey yok, gelen kişiler kafadan sallıyorlar. Bana da ONT -> Router bağlantısı yapamazsın arada modem lazım demişlerdi. Daha neler neler dediler.

Kablosuz testi için router'a bağlandığınız cihaz nedir? Yukarıda da yazıldığı gibi her cihazın kablosuz kalitesi aynı değil. Ne kadar uzaktan test ediyorsunuz? 5ghz mi?

Ben bu uzman değilim bu arada. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum sadece.

• 1000lik türktelekom fiber kullanıcısıyım, upload hızını arttırabiliyor muyuz bir bilgisi olan var mı? Veya türktelekomun upload hızlarını yükseltme gibi bir düşüncesi var mı? Download hızına göre çok komik bir upload veriyor tt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OmerTrh O kullanıcısına yanıt

Maalesef arttıramıyoruz hocam. TT altyapısından hizmet veren tüm sağlayıcılar TT'nin hız profilini kullanmak zorunda.

100Mbps'lik pakete 20Mbps upload tanımlayıp 1000Mbps'e 50Mbps vermeleri gerçekten saçma ama. Oranlarsak 200Mbps upload olmalı.

• comnet bile kendisinin fiber döşediği yerlere turknet gigafiber gibi simetrik ev interneti vermeye başlamış.

• arkadaşlar doğru yere mı yazıyorum bılmıyorum amakafayı yemek uzereyım superonlıne fıberden pıngler yuksek dıye ttnet e gectım 1000 mps. daha 1 hafta falan oldu ılk baslarda ıyıkı gecmısım dedık cunku pıngım 37 ıla 40 arası gıdıp gelıyordu ama sımdı ne olduysa 50 ve uzerı alıyorum sureklı bazen 70 e cıkıyor arıza kaydı olusturdum cozmeden kapatıyorlar musterı hızmetlerı ıse tam felaket konuyu bıle anlamıyorlar. bursa da ya da baska bı yerde aynı sorunu yasayan var mı

• selamlar, türk telekom 1.000 mbit için hangi modemi veriyor? Bir de 500 ile 1.000 paketi arasındayım ne tavsiye edersiniz? Verdikleri modemlerin durumu nedir? Türknet 1.000 diyor ama 300-400 anca alınıyor wifide. Türk telekom'da 1.000 verdiysek 900 falan alırsınız diyor ama gerçekçi gelmedi. Gerçekten böyle mi? Bir de upload ne durumdadır? Bilgi verirseniz sevinirim.

• Türknet'te o 1000 e yakın değerler için; alıcı cihazların Wifi6e, 160mhz, 6 ghz desteği olması lazım.

Türknet'in rüter Zte 3601p; 160 mhz desteği var ama 6hz desteği yok. Zte ile laptopta 450- 800 arası, telde 300-370 arası.

Kendi Zyxel Dx3301-T0 ile kablosuz testte de laptopta benzer hızları alıyorum. İdm'de mak. 95 gördüm. Eminim gördüm.

Laptop Ac-8265 wifi5 (max. 867) , telde wifi5 (max. 433 destekliyor). Cihazlar wifi5 olduğu için, hızda bu keder.

Tt'de cihazların desteklerse 700-1000 arası değişken olmak kaydıyla alma ihtimali var gibi.

Tt'de upload 1000 e 50, 500 e 40, 200 e 30.

• Arkadaşlar şu an Turknet 100 mbps kullanıyorum ve ağırlıklı olarak ea fc 25 ve arada da valorant oynarım. Valorantta ms 10-15 civarı, ea fc de ise maksimum 35 oluyor. Pingden yana bir sorunum yok yani. Dün akşam altyapımı sorguladığımda TT ve Millenicom (TT alt yapısını kullanıyor) 1000mbps olduğunu gördüm. Açıkcası 1000 mbps kullanmak işime gelir fakat bu firmalarda da Turknet’te aldığım pingleri alabilir miyim sizce? İstanbul’da oturuyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zyprox Z kullanıcısına yanıt
    Valorant riot games galiba. Oyunu hic oynamadim ancak ping uygulamasinda adresi vardi. Kocaeli den 4ms aliyordum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Tt mi millenicom mu hocam sizin internet sağlayıcınız

• Zyprox Z kullanıcısına yanıt
    Pardon yazmayi unutmuşum. TT

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

Sagolun hocam, vlan degerlerini yazmasaydiniz halletmem cok zor olurdu. IPTV biraz ugrastirdi.

IPTV actiktan sonra bir deco'nun portunu iptv icin ayirmak gerekti. IPTV'nin kablosunu switch yerine direkt deconun o portuna bağladım.

• Gün itibarıyla bu konuda yer alacağız :) 1.000’lik paket kurulumum bugün yapılıyor getirecekleri cihazı alacağım hızdan daha çok merak ediyorum

• TMRT kullanıcısına yanıt

şimdiden hayırlı olsun

• inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    Üstadım daha iyileri sizin olsun. Sıfır binaya taşındım, Temmuz’dan beri altyapı bekliyorum. Müteahhit sitedeki bütün blokların fiber dolaplarını ve daire kablolamalarını harika şekilde tamamlayıp binayı teslim etmişti ama altyapı yoktu. Sitenin İnşaat zamanı Telekom ekipleri ile bizim müteahhit elemanları kepçeyle peyzaj kazımına girdiler diye kavga etmişler adamlar da kabloları çekmeden kazım yapmadan çekmiş gitmiş. Eskiden gelen Saçma sapan bir olaydı. Altyapı geldi sonunda ve Sağlam geldi çok şükür

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.