Türkie'nin koşullarında en güvenilir (sağlamlık, kazaya kurban gelmeme bağlamkında kullandım bu sözü) montaj olsun. Hayırlı olsun, güzel ve hızlı kullanımlar! |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (68. sayfa)
-
-
Söylediğiniz gibi yazdım ama beceremedim galiba. Sonrasında araştırma yapıp bir de mac adresini yazdım. Aşağıdaki gibi:
WAN:
Mac adresi de telekomun modeminin arayüzünden alıp WAN sayfasında şuraya yazdım
Wan sayfasında Vlan ID alanı yok. Tee LAN -> IPTV sayfasında var ve şöyle düzenledim:
Bu IPTV sayfasını da (aynı model olmasa da) şurada buldum:
https://www.asus.com/tr/support/faq/1034366/
Bir de technopat kanalıydı galiba DUAL WAN enabled yaparak kullanmışlar, öyle mi denesem? Ben nerede yanlış yaptım? Şu an bağlantı connected görünüyor ama internete çıkamıyorum ne kablolu ne kablosuz. Örneğin ping komutu bekliyor, not reached bile demiyor.
Örneğin yazdığım mac adresini silince burası disconnected oluyor, demek ki doğru diye düşündüm. Ben nerede yanlış yaptım :/
-
Saatlerce uğraştım. @ru.celebi de destek attı sağolsun. Sorunu şimdi çözdüm. Telekomdan sms ile aldığım modem şifresindeki karakter büyük "I" değil de küçük "le"ymiş. En son aklıma geldi, ulan yoksa dedim, denedim ve çat diye çalıştı.
-
Çok teşekkür ederim :) Darısı diğer herkese diyeyim.
-
Çok sevindim, bana da kafayı kırdırttı
Yalnız tehlikeli adamsın :)
-
Niye yau :))
-
Hemen kaynak kodlarından bakıyorsun :D
-
Kendimizce :)
-
Üstteki Asus RT-AX86U, alttaki telekomun verdiği Tp-link EX20v.
Aynı kablo, aynı bilgisayar, aynı düzen. Asus ayarlarında mı bir gariplik var acaba.
-
Telekomun verdiği cihazda qos falan yoktur muhtemelen. Asusta açık olabilir mi? Her ne kadar işlemcisi daha iyi olsa da 1g trafiğe qos uygulamak kolay değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TP-Link'te de Qos varmış ama kapalıydı. Asus'ta açıkmış. Kapatınca da bir şey değişmedi. Cloudflare dns kullanıyordum onu da ISP'ye çevirdim yine değişmedi. Birkaç ayarı daha aç kapa yaptım ama değişen bir şey olmadı. Anlamadım :)
-
Asus'a arkadaki düğmeden reset attım (bir dünya ayarı kaybetme pahasına). Ardından QOS vs kapalıyken hiçbir ayar değiştirmeden bir test daha yaptım ve TP-Link ile aynı sonucu elde ettim. Hemen QOS açıp denedim ve hız 920'den 850'lere düştü. QOS kapatınca tekrar 920'lere çıktı. QOS'u kapattım, bu hızlarda pek gerek yok gibi zaten. Torrent vs sonuna kadar sömürürse elle açarak kontrol ederim artık.
Herkese teşekkürler.
Düzenleme: AiProtection da 920'den 895-900 civarına düşürüyor. Meraklısına :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 4 Ağustos 2024; 3:40:15 > -
-
TTnet 500mb fiber speedtest sonucu.Kablolu bağlantı.Kablo uzunluğu 12 metre. Aylık ödediğim fiyat: 560 TL
-
Taahhütlü fiyat mı? Ne zaman başlamıştınız 560 liraya?
-
2 yıl taahhüt. Ocak 2024 te başladım.
Megabaytı 1 tl 😁😁😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 10 Ağustos 2024; 23:30:55 >
Taahhütlü olmanın faydaları :) Tabii bizim bittiğinde bu defa siz ucuza kullanıyor olacaksınız muhtemelen. Önceden taahhütten kaçardık artık imkanı olsa 50 senelik yaparız.
-
Öyle maalesef. Turknet'ten sonra Telekom'a geçiş bana hiç iyi gelmedi ama yüksek hız için katlandım. Uzun süreli taahhütler günümüzde fiyat anlamında avantaj sağlasa da Telekom'un yoğun filtreli, giden gelen her paketin içine baktığı internet hizmeti anlayışından hiç memnun değilim. Turknet telekom alt yapısıyla yüksek hız vermeye başladığı an geçeceğim.
-
Manipüle tantanası yeni bir şey değil ancak paketlerin incelenmesi sağlayıcıların suçu değil, bunu hökümet istiyor. SOL, TCell tarafında btk'nın listesinden hariç engellemeleri de var. Turknet, TT altyapısı ile hiç bir zaman yüksek hız vermeyecek. (Tek fiyat politikasından vazgeçmediği sürece) Bu ülkede ya internet performansından vazgeçip gizliliğini koruyacaksın ya da yasa dışı eylemler için kulanmayıp paket incelemesi konusuna takılmayacaksın. Şu zamanda herkesin en azından DoH kullanması lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X