Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Beckonn Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.456
Cevap
41
Favori
95.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

H80X veya X20 kendi arasında mesh olarak çalışır. Zyxel veya hopper'ı dahil edemezsiniz.

Aradaki farkı açıklamaya çalışayım.

Repeater WiFi sinyalini alır ve güçlendirerek yeniden yayınlar. Bu sayede sinyali daha uzak noktalara ulaştırır. Performansı düşüktür çünkü genelde aynı kanal üzerinden sinyal alıp gönderirler.

Mesh sistemde ise birden fazla cihaz kullanılır ve bu cihazların hepsi birbiri ile iletişim halindedir. Performans olarak daha iyidir. Farklı kanallardan iletişim kurabilirler.

Örneğin 3 tane repeater koydunuz eve, hepsinin ssid'si aynı yaptınız. Siz telefonda 1 tane wifi adı görürsünüz ancak cihazdan cihaza geçerken bağlantınız kopar. (Geçiş ortalama 5sn sürer)

Mesh'te ise bütün cihazlar birbiri ile haberleştiği için bir cihazdan diğer bir cihaza geçerken kesinti olmaz (802.11 /k/r/v desteği olmalı) (Geçiş ortalama 100ms sürer)

Sizin sistemde router zyxel mesh sistemi mercusys. Bu ikisi mesh olarak çalışmıyordur. Bu yüzden tüm sistemi tek bir marka üzerinden yapmanız gerekiyor.

Şöyle bir deneme yapın mesela evde müsait olunca. Zyxel'in wifi yayınını kapatın. 4 tane odaya birer tane cihazı dağıtın. Zyxel'in olduğu yerdeki haloya kablo ile bağlantı verin. Diğerlerini de kablosuz olarak sisteme ekleyin. Bu şekilde halolar mesh olarak çalışmış olacak, zyxel yayın yapmamış ortalığı karıştırmamış olacak.

Edit: Mesh cihazlarını kablo olmadanda sisteme dahil edebilirsiniz. Ancak 4 odadaki tüm cihazlarınıza kablo ile bağlantı verme imkanınız olsa kaymak olur :) Şahsen benim o kadar cihazım olsa, WiFi benim hayatım olsa kesinlikle her cihazı kablolu olarak sisteme dahil ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 1 Ağustos 2024; 10:56:17 >

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Hocam ben kavram özürlüymüşüm kusura bakmayın :) mesh, router, modem, repeater, access point hepsi birbirine girdi.

Şimdi yeni oturdu mesh mantığı. Mesela ben telefon wifi’sinden devamlı wifi değiştiriyorum. Aşağıya inince manuel olarak hgw’ye bağlanıyorum. Yukarı cıkınca halo’ya. dediğiniz gibi hepsi aynı marka olsa, tek wifi ile hiç manuel değiştirmeden, her noktadan hız almak büyük rahatlık olur. Ama manuel olarak bağlanmak da zor gelmiyor bana. Sadece s12’nin gücü yetmediği için 100 mbit’ten fazla alamıyorum.

yani ben x20 alsam mesela. Onu bağlasam. Üst kata çıkınca da manuel olarak x20’ye bağlansam daha fazla hız alırım sanırım.

keenetic’de x20 gibi 2-3 tane pack yok. Ayni marka nasil yapacagiz ki tum evi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt

Estağfurullah hocam,

Hiç üşenmiyor musunuz sürekli manuel değiştirme ile? :) HGW ile S12'ler mesh sisteminde olmadığı için parazit olarakta birbirini etkiler. S12 kablo ile bağlıydı sanırım. O yüzden portu 100 mbps olduğu için fazlasını geçirmiyor.

X20'de alsanız yine aynı senaryo olur. HGW'yi sisteme dahil edemediğiniz için.

Keenetic'te biraz durum farklı. Keenetic'in her cihazı aslında bir mesh cihazı olarakta görev yapabiliyor. Yani siz kaç tane istiyorsanız o kadar sayıda örneğin hopper alacaksınız. Veya 1 hopper 1 sprinter gibi kombinasyonlar.

Mesela hopper aldınız, bu ana router olarak ayarlanacak. Bunun üzerine kaç tane cihaz istiyorsanız alacaksınız, hopper olur, sprinter olur, buddy 6 olur size kalmış. Bunlarında hepsi mesh sistemine dahil olacak. Her yerde tek bir ssid göreceksiniz ve geçişler arka planda otomatik olarak gerçekleşecek. Dilerseniz telefon ile görüşebiliriz.

• Kavga dövüş, rica minnet birisini eve getirtebildim. Gelen çocuk o kadar aceleci iş yapıyor ki daha ilk saniyeden stresimi artırdı. Yalap şalap modemi bağlarken o ara benim duvardan çıkardığı telefon kablosunu çat diye kesti attı. Yahu kabloyu niye kesip attın diyorum, "abi artık ihtiyacın yok buna diyor". Yahu kablo benim kablom niye sormadan kesiyorsun, kabloyu kesip atmanın bize ne faydası var diyorum, "abi napacan kabloyu diyor". Offff ki ne of.

Herif 8 metrelik telefon kablomu bir saniyede çöpe çevirdi. Geri tak o soketi (rj11??) dedim, boşta soketim yok diyor, eminim arabasında milyon tane var.

Neyse uğraştı etti, en sonunda binaya fiber sinyali verilmemiş, ben konuşacağım dedi çekti gitti.

Diğer notlar:

- Ben kendi router'ımı kullanacağım diyorum, router tavsiye etmem çok hızlı internette kablosuzu iyi veremiyor dedi. Hangi marka, ne router, cihaz ne vb sorular yok, direk ezbere tavsiye etmem diyor.

- Tplink modem bıraktı, bunun wifi parolasını değiştirmeyin, arayüz parolası da aynı kalsın dedi. Niye dedim? Bir güncelleme geliyor yapılamıyor falan dedi. Sen neden bahsediyorsun diye sorgulamaya üşendim.

- Ben Tplink modem olmadan ONT'ye direk router'ı bağlayacağım dedim. Yapamazsın bu modem her türlü gerekiyor dedi. Ancak bu modemi köprü yaparsan olur dedi.

Şimdi VDSL sinyali de sizlere ömür. Fiber de yok. İnternetsiz kaldım, iş de yapamıyorum. Tekrar bir kavga dövüş sürecine gireceğim. Ha gayret...

• hEro_ kullanıcısına yanıt

O eleman bir halt bilmiyor belli ki, ont'den sonrası sende, canının istediği gibi kullan.

Hocam ekiplerle fazla polemiğe girmeyin, sinirlenirsiniz.

Kurulum yaparken ont ve router'ın seri numarasını çekip sisteme yükleyecek. Daha sonra cihazlar kendi kendine uzaktan otomatik olarak kurulacak. Bağlantı sağlandıktan sonra yine telefondan onay vermeleri gerekiyor. Bu yüzden ilk kurulum yapılmadan ve onayı verilmeden kendi routerınızı takmayın. Benim ekip evden çıktıktan sonra abi yarım saat sonra kendi cihazını takabilirsin, ben o zamana kadar onaylamış olurum dedi. Diğer notlar kısmında belirttiklerinizi de duymamış olun :)

Biraz önce destek hattı bana bölge müdürlüğünün ayın 18ine kadar ancak sinyal verebileceğini iletti.

Evet yanlış duymadınız benden en iyi ihtimalle 20 gün internetsiz beklememi istediler. Yapacak bir şey yok dediler. Köpürdüm ve tam 30 dakika yüksek tonda salladım. VDSL'i iptal ettikleri için geri dönemiyorlarmış. Kesin dönülüyordur da bir sürü işi vardır o yüzden yokuş yapıyorlardır.

Henüz tamamlanmamış alt yapıya abonelik satıyorlar. Müşteri hizmetleri ekranda 1000mbit alırsın diye görüyor ve satışı yapıyor. Kuruluma gelen çocuğun bile olaydan haberi yok. En son cihazları takınca sizin binada sinyal yokmuş, ben görüşürüm diyor ve gidiyor. Destek tarafı telefonda sizi uyarmaları gerekirdi diyor vs vs vs.

Sonuçta şu an evde internet yok ve bana beklememi söylüyorlar.

VDSL'e geri dönemiyorlardır çünkü FTTH aktif olunca bakır altyapı kapanıyor, aktif göründüğü için tekrar bakır aboneliğe nakil olmuyordur. Ancak mutlaka bir çözümü olması gerekir.

Buradaki tüm suç planlama birimindeki vatandaşın tanımları yapıp satışa açması. Ben satışa açıldığında planlamada ki vatandaşa özellikle sormuştum bak fiber kutusundaki kabloda lazer yok haberin olsun diye. O da biz hallettik onu, başvuru yapabilirsin demişti.

Umarım en kısa sürede sorununuzu hallederler, çok kötü bir başlangıç oldu sizin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 1 Ağustos 2024; 16:8:15 >

Müşteri hizmetlerine 4 kere sordum, bakın eminsiniz değil mi her şey hazır mı diye. Onlar ekranda gördüğünü söylediler. Kurulum randevusu hikayesi için onlarca kez konuştum orada da sanırım bir üç kere sormuşumdur altyapıda her şey tam mı, emin misiniz diye. Bugün neredeyse çat kapı gelen çocuğa her şey kontrol ettiniz mi sorun var mı diye sordum. Bir sorun yok abi bağlayıp gideceğim dedi. Herif eve girer girmez duvardaki telefon

kablosunu karga burnunun ucuyla kesti. Aklımdan geçen ilk soru "pardon, o kablo nerene giriyordu da kesme ihtiyacı hissettin" oldu. Yalap şalap aletleri taktı aşağı gitti geldi, binada sinyal yok abi dedi. Niye başta kontrol etmedin diye soruyorum, ben ne bileyim sistemde her şey normal görünüyor ben de bağlantıyı yaptım dedi. Binada, hatta koca mahalledeki muhtemelen ilk fiber bağlantıyı yapan kişinin kesin burada bi halt vardır önce şu sinyali bir kontrol edeyim, bir sorun varsa adamın VDSL'i boşuna iptal etmeyiz diye düşünmesi tabiki çok büyük bir istek, böyle bir şeyin olmasını asla dileyemeyiz, bunlar çok lüks ve ulaşılması zor davranışlar.

Şimdi de sinyal yok bekle diyorlar. Bakalım neler olacak. Bu arada gerçekten VDSL'i aktif etseler ban tamamım. Şu anda internetim yok, çalışamıyorum, iş yapamıyorum. Abartısız çok büyük sıkıntıya girdim. Hotspot ile idare ediyorum o da malum...

• Kablonet upload 15 mbit olmuş sanırım iki gündür 15 çıkıyor bende.

• Keenetic Hopper kablolu bağlantı ile aldığım hız budur.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
  • Dün yoğun ve yorucu ısrarlarım ve kavgalarım sonucu bölge müdürlüğünden aradılar ve acil bir çalışma planladıklarını söylediler. Akşam 19.00'a kadar binaya fiber sinyali vermek için 1 saat kadar çalıştılar ve sonuçta sinyal binaya kadar geldi. Benim daireye olan çıkışın ölçümü -19.07dBm ölçüldü. İdare eder herhalde? Daireye çıkartıp bir de dairedekini ölçtüremedim, kaçtılar :)

Bugün de abonelik işlemleri için bastırabilirsem bitecek gibi. Bugün internet erişimi gelmesi şart, işimi gücümü yapamıyorum. İnanılır gibi değil, sistemde fibere çevirip binada sinyal yokmuş 20 güne anca tamamlanır dediler yahu :) E VDSL'imi verin interneti kestiniz diyorum, yapacak bir şey yok tavrındalar. Neyse ki düzeliyor.

Sorun çözüldü. Belki aynı durumda olan arkadaşlara bir fayda olur. Problem evdeki tp-link mesh sistemi ayarlarında imiş. Modem wi-fi kapalı ve sadece mesh wi-fi kullanımda idi. Hız testi 100/20 idi. Önce modem wi-fi sini açıp deneyeyim dedim. 5 ghz de wi-fi de 150/40 gibi değer aldım. Sonra aklıma mesh kurulumunda hız bandı ayarları olabileceği geldi. Araştırdım nereden değiştirebileceğimi ve en sonunda hızın 110/20 gibi ayarladığımı gördüm. Orada değerleri 550/70 gibi paketime yakın hızlarda ayarladım. Arayüzde QoS ayarlarının olduğu yerde bulunuyor. Değişikliği yapıp mesh wi-fi üstünden hız testi yaptım ve 350/50 gibi hızlara eriştim. Sorun mesh ayarında olması çözümü çabuklaştırdı. Aynı durumda olanlar için bir yol olur umarım. Teşekkürler.

Yani, yapacakları zaten sizin binanın kablosunu nereden bölüyorlarsa oraya takacaklardı. Sinyal ölçümü splitter'dan önce mi sonra mı? Hata onların olduğu için neyse ki çözüm yoluna gitmişler.

Pardon, biraz alakasız bir soru olacak ama:

Zyxel DX3301 diye bir cihaz var mı?

Yoksa, Zyxel EX3301 olmasın?

Verilen Cihaz zyxel EX3301 ise hangi versiyon. Kutuda Zyxel EX3301-TO basılı olması lazım. Ama aletin altındaki etikette EX3302-TO (bu v1 anlamına geliyor...) ya da EX3302-TO v2 yazar. v1 versiyon bazı açılardan sorunlu. Ayrıca v1 ile v2 arasında donanım farkı da var (v1'de VoIP sabit telefon için sadece bir adet RJ-11 portu varken v2'de 2 RJ-11 portu mevcut...)

• mafaky kullanıcısına yanıt

Selam abi,

benimki v2 versiyonuymuş. EX3301-T0 V2 yazıyor.

Şanslısınız, kötünün iyisi gelmiş size...TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 

• Nihayet yayındayız.

Sonrasında hızlıca yaptığım düzen :) Sonradan gelen ekip düzgün iletişim kurulabilir durumdaydı. Fiberi önce bir kutudan geçirelim sonra ONT'ye takalım diğer türlü kablo eğiliyor bükülüyor sorun oluyor dedi. E yap madem dedim. Öyle bir fazlalığım oldu. Gittiklerinde de aşağıdaki gibi toparladım, biraz daha işi var. Tam kapaklı kutuyla kapatmalık oldu :)

Bu verdikleri modem ile cat 6a kablolu test. Neden 940 değil???? :)

Ben verdikleri modemi aradan çıkartıp ONT -> Router bağlantısı yapacağım. Tak çalıştır şeklinde çalışır diyordum ama olmadı, doküman araştırıyorum. Bildiğiniz bir rehber var mı?

Verdikleri ONT: ZXHN F601 GPON ONT

Verdikleri Modem: Tplink EX20v

Bendeki router: Asus RT-AX86U

Bu arada verdikleri ONT nasıl, iyi mi? :)

Daha once size bahsettigim sekilde kutu ile sonlandirmislar. Kutu ile ont arasindaki kabloyu istediginiz uzunlukta alıp uzatabilirsiniz sonra dilerseniz. Konnektor düştü çıktı derdi olmaz. Konnektorleri de dogru takmislar. Upc to apc kullanmislar. Kimi mal ekip apc yerine upc takiyor. Test yaptiginiz sitenin sunuculari yurt disinda. Verdigi sonuclar cok tutarsiz cikiyor genelde. Speedtest in wiindows uygulamasi var. En net sonucu o veriyor. Asus un wan kısmından ayar yapacaksiniz. Vlan id 35 kullanici adi ve sifrenizi girersenniz baglanirsiniz asus uzerinden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.