|
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (75. sayfa)
-
-
Sorun 1:
Kullanıcı adı ve şifresi ile alakalı olabilir. Sonraki mesajınızda kopyala-yapıştır yaptığınız için bunu elediğinizi belirtmişsiniz ancak gelen sms "@ttnet" uzantısı eksik şekilde kullanıcı adı içermiş olabilir.
Sorun 2:
Bildiğim kadarıyla köprü modu için de X73'e kullanıcı adı ve şifresi girmeniz gerekiyor. Bu da Sorun 1 ile ilişkili.
Sorun 3:
Eğer switche bağlı NAS cihazın hız sorunu yok ise doğal olarak ne switchte ne de X73-switch arasındaki kabloda sorun var demektir. Geriye odalara giden ethernet kabloları ve/veya onların bağlantıları kalıyor. Eğer priz soketleri ile RJ45 uçları doğru renk sıralaması ile bağlı değilse bu tarz bir hız sorunu oluşturabilir. Ancak 5 ayrı odada da bu tarz bir hatalı bağlantı olması ne kadar olası, bilmiyorum. Hem switche hem de diğer odalardaki ethernet çıkışlarına (X60 portlarına değil) kablolu bağlanıp laptop ile kontrol ettiniz mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 7 Ocak 2025; 22:54:36 > -
Herkese cevapları ve önerileri için çok teşekkür ederim.
Dün akşam burada yazılan tavsiyelere göre birkaç deneme yaptım ve sonuçlarına oldukça şaşırdım.
- Deneme: kullanıcı adı ve şifre yazım hatası / eksiği olmamasına özen göstererek defalarca ttkom router ını aradan çıkarmayı denedim ama hiçbir şekilde başarılı olamadım.
- Deneme: Kısa bir Cat6 (23 awg) kablo ile önce ttkom router dan çıkış alarak hız testi yaptım 850 mbit civarı sonuç aldım. Ardından X73 den eth kablo ile çıkış alıp hız testi yaptım benzer şekilde 850 mbit civarı hız aldım. Bu aşamada x73 ten switche 1000 mbit ile gelmeme engel bir durum olmadığını anlayınca switchten şüphelenmeye başladım. Switchten eth kablo ile pc ye direk çıkış aldım ve 850 mbit civarı hız aldım :)
Bu durumdan çıkardığım sonuç şu ki switch ten 1000 mbit (maks) çıkan hız odalara 100 ve altında ulaşıyor.
Sistem odasından odalara giden kabloların fotoğraflarını ekliyorum. Dağınıklık için kusura bakmayın, bu küçük alan kapaklı olarak gizlendiği için ben hariç kimse bu görüntü kirliliğine katlanmıyor :)
Fotoğraflarda görülen kablolar odalara 1000 Mbit hız taşınmasına engel bir özellikte midir? (Üzerinde 24 awg yazıyor)
Sistem odasında öbek halde duran bütün kablolara rj45 çakma işlemini kendim yapmıştım 2 yıl önce. Bir yanlışlık ya da sağlam sıkılmama durumu olsa bu sonuçla karşılaşılabilir mi?
Odalardaki çıkışlar priz şeklinde hazırdı, sonlandırma işini ben yapmadım inşaat sırasında yapılmış.
Herkese tekrar teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhan16 -- 8 Ocak 2025; 12:23:29 >
-
Farklı kullanıcı adı kombinasyonlarına rağmen router konusunda sonuç alamadıysanız Tp-link destek'den yardım alabilirsiniz.
Odalardaki prizler sorunu ise hatalı bağlantı gibi duruyor. Farklı zamanlarda farklı kişiler tarafından uç bağlantılar sağlandığı için renk sıralaması aynı olmamış veya düzgün çakılmamış olabilir. Benzer durum benim başıma da gelmişti. Ethernet prizlerin soket bağlantısını yaptırdığımda ya hiç bağlantı yoktu ya da 100 mbps üzeri hız alamıyordum (1000 mbps abonelik var). Daha sonra renk sıralaması aklıma geldi. Odalardan gelen kablolaların uçlarına takılan RJ45 bağlantıları tamamen rastgele renk sıralamasına göre başka bir kişi tarafından daha önce takılmıştı. Prizleri takan usta tekrardan onların bağlantısını prizlerin renk sıralamasına göre yeniden düzenleyince sorun ortadan kalkmıştı.
Ayrıca bu tarz bir kontrol cihazı ile ethernet bağlantıları kontrol edilebiliyor sanırım.
amazonAlfais Al-4523 Rj11 Rj45 Cat5 Network Kablo Tester Test Kontrol Bağlantı Cihazı LEDlihttps://www.amazon.com.tr/Alfais-Network-Tester-Kontrol-Ba%C4%9Flant%C4%B1/dp/B07HL32S4S?crid=1TGEKKA1Z90MG&dib=eyJ2IjoiMSJ9.4LgCjuZI35eLYpkXorJ1e5cdWLZKpRwGI23Wu1wRF98E32nsMkIMqze9Mj2OlNWINwV3zRJqg0L1ZVion0sCCqvJMtTLRRCEkWAPmFEay2mFQwYpuCpxAhFSQjJzhOMjupj80C567LgNHZnkCBnI6HEKXL2Gj0T8giy0O1-S0XdMpSA7zU6qeVl4ew4tza-quK9Ms-Ti_0qdgFZE39LY07Lil7ARYHnLR1nfS4ZeUivpDDAihQQJunXVHyH4PAJ6gercph3lWlvcdA8ZxuaDejlHM8LJrN8dqqJqN7XAvrued6EYpLEWFPJjGPm34zPfWKPwp5FcHRpvrjDFnVmKbecAbvaP_7TWhY0X_prPBghZMLP4ojxJ2GGO5Z9luNc3vtGZ4vM25TismYHoAUewUCSSyNvyz-K5j3taP0ANsum6DNX46NVIxfCs65roaE1X.1yJ9s-gIxbn4XQ8eiCB1z5_f5-se9BwPq3eQTxF8fG8&dib_tag=se&keywords=rj45+kontrol&qid=1736331342&sprefix=rj45+kontrol%2Caps%2C124&sr=8-1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 8 Ocak 2025; 14:12:28 >
-
23 ile 24 awg arasında fark var ama kabloları değiştirecek kadar değil RJ45 uçları çakılırken pense bazen tam basmıyor. Bazen kullandığınız rj45 konnektör kötü oluyor. Geçenlerde başıma geldi 3 çeşit yeni nesil delikli konnektör denedim. 1000 mbps kablo ile biri 1000 mbps verdi diğeri 100 mbps diğer konnektör 100 mbps verdi. Bu 3 konnektörüde 1000 mbps hız olarak aldım. Sonra konnektörü kablodan kesip baktım pense yeni olduğu halde konnektör o kadar kötü ki pimler tam başlamıştı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X