Şimdi Ara

Türk Telekom Altyapı getirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar Ankaranın Altındağ ilçesi Karapürçek mahallesinde 2016 Ağustosun sonlarına doğru yeni bir binaya taşındık bina 13 katlı kat sayısını söylememin sebebi Türk Telekom un belli bir kattan yüksek olan binalara herhalde farklı bir şeyler yapması neyse sadede gelelim bizim bina müteahhitleri yaklaşık 4-5 ay önce başvurmuşlar malum kuruma bu gün görüştük 4-5 gün önce altyapı geldi dedi bende gittim dondurduğum interneti nakil aldırmak için aradım fakat binada halen altyapı yok dediler bir iki foto aldım fiber kablosunu çekmişler ama şu tt nin fiber kutusu dediği şey yoktu bu işlem süreç nasıl olur bir bilginiz var mı acaba şimdiden teşekkür ederim

Bugün binadaki işlere bakan bekçiyle tekrardan görüştüm ben aradım yarın gelip ilgilenecekler dedi ne kadar doğru anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertyhellriser -- 5 Mayıs 2017; 23:37:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hesap makinası ile mi çektiniz görüntüleri ?

Tam net anlaşılmıyor.

Sarı Kablo elektrik kablosu veya bakır kablo net göremiyorum.

Turuncu kabloyu fiber olarak sayarsak Proje onaylanmasa proje çizilip fiber kablo çekmezlerdi.

Kutu maliyeti yüksek olduğundan dolayı henüz beklemede olabilir.

Soldaki büyük kutu Ankastre kutusu

26 Tane Reglet var yane 260 dairelik internet geliyor büyük ihtimalle site içinde 1 binaya koyup diğerlerine bu kutudan dağıtacaklardır.

Yandaki Regletler yedek olduğunu düşünüyorum.Yetmezse diye ileriyi düşünmüşlerdir.

Buraya FTTC Tip kabin koyabilirler veya FTTX olarak bağlantı sağlanabilir.

Mavi kablolar Cat6 olduğunu söylersek büyük ihtimalle bakır kablo yerine bu şekilde dağıtacaklardır.

Türk Telekom en az 16 dairelik binalara fiber getiriyor ve proje çiziliyor ve proje onayı baya bekletip hemen getirmiyor uzun süre bekletiyor.

Hayırlı uğurlu olsun Türk Telekom il veya ilçe ofisinden Altyapı birimiyle görüşüp sonucu öğrenirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Hesap makinası ile mi çektiniz görüntüleri ?

Tam net anlaşılmıyor.

Sarı Kablo elektrik kablosu veya bakır kablo net göremiyorum.

Turuncu kabloyu fiber olarak sayarsak Proje onaylanmasa proje çizilip fiber kablo çekmezlerdi.

Kutu maliyeti yüksek olduğundan dolayı henüz beklemede olabilir.

Soldaki büyük kutu Ankastre kutusu

26 Tane Reglet var yane 260 dairelik internet geliyor büyük ihtimalle site içinde 1 binaya koyup diğerlerine bu kutudan dağıtacaklardır.

Yandaki Regletler yedek olduğunu düşünüyorum.Yetmezse diye ileriyi düşünmüşlerdir.

Buraya FTTC Tip kabin koyabilirler veya FTTX olarak bağlantı sağlanabilir.

Mavi kablolar Cat6 olduğunu söylersek büyük ihtimalle bakır kablo yerine bu şekilde dağıtacaklardır.

Türk Telekom en az 16 dairelik binalara fiber getiriyor ve proje çiziliyor ve proje onayı baya bekletip hemen getirmiyor uzun süre bekletiyor.

Hayırlı uğurlu olsun Türk Telekom il veya ilçe ofisinden Altyapı birimiyle görüşüp sonucu öğrenirsiniz.

yani sizin dediğinize göre iş sadece fiber kutuya​ kalmış onun dışında herşey tam.

• qwertyhellriser Q kullanıcısına yanıt
    Kutu gelip bağlanacak ve testler yapıldıktan sonra hizmet verilmeye başlanacak
  • saolun peki sizce kutunun bağlanma süresi ne kadar sürer ?

İşlemlerin %80'i tamamlanmış çoğu fiber çekilen yerler Kabin bekliyor.Dolar düşmesinide bekliyorlardır zira Yurt dışından aldıklarından dolayı beklemeye almışlardır.

Kesin bir süre veremeyebilirim ama 2 ay için dolabın geleceğini düşünüyorum.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Fiber
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biz Bartın'da 32 dairelik 4 bloktan oluşan siteye ne yaptıysak getirtemedik fiber. telekoma kuş uçuşu 500metre uzaktayız. saha dolabı çok eski olduğu için alabildiğimiz maksimum 6mbit (sene 2017) bimer, btk, telekom şikayet ve dilekçelerimiz sonuç vermedi. ama telekoma 10km uzak 16 haneli villalarda fiber var :) kısacası her işi para çözüyor. telekom isterse şak 1 günde getirir bağlantıyı, istemezse o turuncu kabloyu çamaşır asarken kullanır kapıcının hanımı :)))

• Duna kullanıcısına yanıt
    Tek şikayet etmek genelde sonuç vermez 32 Daire birden şikayet etsinde bakalım o müdür o koltukta oturabiliyor mu!
  • site olarak dosya hazırlayıp başvurduk zaten. 32 kişi. hala koltuğunda oturuyor :)

• Ben 7 ay kutunun cekilmesini 2 ayda hatti acmalari icin beklemistim istanbulda raaad ol unutunca gelip yapiyorlar unutman lazim :D
    yardımınız için saolun hocam geçen cuma gelip kutuyu taktılar, müteahhit bu hafta içinde kabloyu bağlayıp testleri yapıp altyapıyı verirler dedi ama güvenemiyorum adama sizce kaç günü kalmıştır her şeyin bitmesine ?
    En fazla 2 hafta sürer bana sorarsan 1 hafta içinde açılır hayırlı olsun yeni CEO çalışıyor.

saolun hocam çok yardımınız dokundu

Bende bizim binanın proje onayını bekliyorum.

Yeni CEO baya çalışıyor bununda nimetlerini görüyoruz.

İnşallah yeni ceo dan dolayıdır hocam insanların yüzü en azından biraz güler.

• Paul Doany amca bize de fiber getirse keşke

• Değerli arkadaşlar dün Türk Telekom yazılı bir araçla taşeron firma yetkilileri geldi sitenin tam ortasındaki logar kapağını açarak fiber kablolarla bir kaç işlem yaptılar oradayken sorduğumda​ max 1 hafta sonra evinize interneti nakil yaptırabilirsiniz denildi (ne kadar doğru bilmiyorum). Birde fber kabloyı kutuya bağlamışlar. İnşalla biter bu işkence. Bir de arkadaşlar son bir sorum daha olacak bu hat kutusunu fiber kutu ile mi bağlayacaklar nasıl olacak ?Bu arada teşekkür ediyorum arkadaşlar.

• işler hızlı ilerlemiş sıktıntı çıkmazda yeni kadro ve ceo işini yapıyor bunca yıl sonra sevindiğimiz bir şey haliyle o kutu çok alçak yere koymuşlar başka yer bulamamışlar mı?
  • cemo48 C kullanıcısına yanıt
    valla hocam bilmiyorum ben gördüğümde gitmişlerdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.