Arkadaşlar merhaba binaya fiber geldi geçmeyi düşünüyorum.Fakat şöyle bir konu var,fiber kabloyu yine aynı prizden almak istiyorum. Telekom yapıyor mu yoksa ben kendim mi yaptırmam gerekiyor..Modemin yeri değişmemeli.Nasıl ilerlemem lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk Telekom Daire İçi Fiber Hk.
-
-
Telekom uğraşmayabilir kendin elektrikci ile halledebilirsin tabi sıva altı tesisat boruları zarar görmediyse yoksa geçmez.
-
Türk Telekom da nasıldır bilmiyorum fakat Türknet kendisi yapıyor. Ücret de almıyor. Modemin takılı olduğu prize kadar fiber kabloyu çekiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı elemanlar gelmiyor mu zaten Turknet ve Türk Telekom için.Boşuna ekstra para vermeyelim elektrikçiye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiçbir firma duvar içindeki kanallardan Fiber kablo döşemekle uğraşmaz, evinin içindeki yerden veya duvarın üstünden çivi ile tutturur sadece, istediğin odaya gidecek kadar da fazla kablo bırakır, sen o kabloyu açıp döşersin. Ama duvarın içindeki kanallarla uğraşmazlar.
-
evin içinde fiber dolaştırmaya gerek yok . ethernet dolaştırmak daha mantıklı bence.
-
Bazı arkadaşlar yapılıyor dedi neye göre acaba onu merak ettim.Gelen arkadaşların insafına kalıyor galiba olay.Elektirikçi ne kadar alır ki bu işleme.
Ustam Türknet farklı Türk Telekom farklı. İkisinin de altyapısı (bazı bölgeler hariç)farklı, ikisinin de elemanları farklı.
Yanlış bilgi vermeyin lütfen. İnsanlar yazılanlara göre düşünüp, karar veriyorlar. Sadece konu sahibi de değil, forumdaki konuyu internette tüm araştıranlar girip fikir sahibi oluyor. Benim İzmir’deki evime, Türk Telekom’un eski hattını söktüler, hem bina girişine hem de daire girişinden modemin takılacağı prize, duvar içi tesisata kablo yollama cihazı ile fiber kabloyu çektiler. Sadece tek prize çekiyorlar, daire içi tüm tesisatı yenilemiyorlar. Bu gibi hizmeti almak isteyenler geçiş yapmadan önce servisinden kesin bilgiyi alsınlar.
Türk Telekom altyapısı kullanan farklı bir firmadan hizmet alıyorum. Daire içine çekilecek kablo için kendim ücret ödedim elektrikçiye. Dediğiniz gibi firmadan bilgi almak en iyisi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende sadece tek bir prize çektirmek istiyorum.Müşteri hizmetleri zaten bilmiyor konuyu soruyorum ekipler gelince söyleyin diyorlar.Ama pek ihtimal vermiyorum yapacaklarına.
Size çok iyi bir telekom ekibi denk gelmiştir, ben genel duruma göre bir yorum yaptım, genellikle apartmanlarda yapılan işlem belli, binanın merdivenlerine delikler açıp oradan bir kablo kanalı ile daire kapılarının üstüne getiriyorlar, oradan da daire kapısının üstünden bir delik delip içeri sokuyorlar ve sıva üstü devam ediyorlar.
-
Benim durumum sadece Türknet içindir. Türknet bize böyle bir hizmet uyguladı. Türk Telekom ve onun altyapısını kullanan firmalar hakkında bir şey söyleyemem. Ama bir firma verdiği hizmeti heryer için de uygulamalı. Ama biz Türkiye de yaşadığımız için herkes kafasına göre davranabilir ne yazık ki. Servis nasıl bilgi veremedi anlam veremedim doğrusu.
Aynı durumu ben de yaşadım. Evin içinde kabloların dolaşmasını istemediğimi, ve delme kırma gibi şeyler gerekirse fiber dönüşüm istemediğimi söyledim.
Sağolsun Telekom ekipleri eski vdsl ile bağlandığım bakır kabloyu çıkartıp, aynı yerden evdeki buat kapaklarından fiber kabloyu modeme kadar getirdiler.
Bu şekilde yapılabiliyor ama altyapının da uygun olması lazım, ben sitede oturuyorum, her yerde bu şekilde olmayabileceğini söylemişti gelen ekip.
-
Tam olarak benimde istediğim bu aslında bina çok eski değil 10 senelik max.Gelen ekibe rica edip konuşmak gerekecek anlaşılan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X