https://medya.turktelekom.com.tr/turk-telekomdan-5-alanda-onemli-basari// |
Türk Telekom’dan, 5 alanda önemli başarı (sektörel)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet güzel şaşırtıcı olmayan bir başarı. Vodafone biraz toparlasa da bildiğimiz gibi. Turkcell'in şebekesi çok iyi olsada yoğunluk ve FWA işi buralara getiriyor. Lakin Telekom, APNAMBR sınırını aslında yükseltseler hem download tarafı hem de uplaod tarafında artış olur. Hele de upload için de CA (taşıyıcı birleştirme) yapıyorsa upload ciddi artış gösterir. Telekom'da eğer değişmediyse en son 300/50 idi. @sis651 hocam da fikirlerini belirtilecektir, bilgilerini esirgemeyecektir zannediyorum.
-
Kullanıcıların WiFi sinyalini arttırması beklentisiyle yüklediği bir uygulamanın raporları.
TT'nin kendini geliştiriyor olması güzel. Ha servis sağlayıcıların bu kaynaklara sadece kendilerini iyi gösteren bir şey olduğunda bakması daha da güzel.
TT hızlarını oldukça iyileştirdi. Turkcell'e yakın hatta geçen hızlar vermeye başladı birçok bölgede. Vodafone de geliştirdi aslında ama eldeki frekansla bir şey yapamıyor. Benim bölgemde Tırtsel ortalaması 25 Mbit, TaT sel ortalaması 23, Vodaphone ortalaması da 18 Mbit diyor.
Diğer konular ise uygulamanın sınırlarına ve yapabildiklerine takılıyor. 4G kullanılabilirliği mesela ne demek? Telefonu koyayım masaya, açayım Open Signal, sürekli çalışsın. %100 4G availability der. Esas bir noktadan bir noktaya giderken yapılan ölçümler vs. önemli ki, OpenSignal git gide işe yarar veriler üretmekten uzaklaştığı için birkaç yıl önce telefondan sildim attım. Şimdi de herhangi bir veri sağlayasım gelmiyor. Çünkü arada bu tür testler çıkarmak dışında işe yarar bir şeyi yok. Crowd Source merakı yılda belki bir kez insan geçen bir yerde yapılan ölçümlerin görünmesini engelliyor, bu şekilde önemi kalmıyor. Eskiden farklı projeleriyle çok ilgimi çekerdi ama sonradan söndü baya. Projelerden de bir hayır çıkmadı.
Mesela Turkcell'in ses kalitesi o kadar mı kötüymüş. Neye göre değerlendirmiş onu. Kullanıcı puanlaması. Hani kullanıcı tabi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 10 Mart 2021; 4:9:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X