Şimdi Ara

Türk Telekom'dan mobil abonelere 10 GB'lık özür hediyesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
2
Favori
25.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İletisim herseydir.Onune gelene Ucuz tarife verip kaliteyi dusurecegine.Biraz altyapiya onem verselerdi.
    Burdada gordukki.Olasi bi afette (ki bu deprem daha hicbisey) ben iletisim.kuramadikdan sonra kayiplar ne olur Allahbilir.

Turkcell beyfendide keza oyle.Yok drone du.bilmem ne reklamalarini gorduk.Oda ayni.Ksaca olay ucuz tarife hediye internet ile degil.Oyle fiber hizi zart zurt hepsi hikaye.Sen istersen rezidans yap.Ama beton saglam olmadikda sonra hersey gorselde kalir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bilirsiniz,deprem günü acil birisinden no istemek için aradım,saatlerce ulaşım olmadı,işimi halledemedim,vodafone geçince'de aynı şekilde olay tekrar ederse yine aynı durum olabilir.
  • 5 GB geldi bugün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Roar

Siz bilirsiniz,deprem günü acil birisinden no istemek için aradım,saatlerce ulaşım olmadı,işimi halledemedim,vodafone geçince'de aynı şekilde olay tekrar ederse yine aynı durum olabilir.
    Ya ilk an hepsi çöktü. Ona lafım yok benim.

Saat 2 de deprem oldu. Diğer operatörler saat 5te falan rahatça çalışırken tt ertesi günün sabahına kadar çalışmadı.

• Doğrudur,aklınız hangisine yatarsa ona geçin.
  • Telefasi mümkün olmayan bir şey için özür dilerken utanır insan.

• Geç kaldın türktelekoö türkcele geçtim bile türk telekom pişmanlıkmiş anlamiş olduk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • faturalı hat kullanıyorum.. 5GB tanımlandı diye sms geldi az önce

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taraftar hattı kullanıyorum 5gb yüklendi

• Taraftar hattı kullanıyorum 5gb yüklendi

• Bana hala gelmedi

• Sonunda geldi 5 GB

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan hayatı 10 GB'mış zaten deprem günü şebekeler yokken aklıma ilk gelen hediye GB verirler olmuştu.

• Dün akşam geldi.

• Hiç bir şebeke tesisat aynı anda tüm kullanıcılar kullanacak diye tesis edilmez. Sözgelimi 10 milyon abonesi olan operatör 10 milyon kişi aynı anda arama yapmak isterse ne yaparım diye işe girmez. Sadece Türkiye değil dünyada da böyledir. Bu işlerde belirli kabul edilmiş oranlar vardır, firmalar bu oranlara göre iş yapar. Tamam firmanın oranı %10 belirlemiştir, bu az %20 %30 yap diyebilirsiniz. Ama aynı anda tüm abonelerin arama yapabilecek diye şebeke kur diyemezsin.

Operatörlerin bol bol dağıttığı konuşma paketlerinin de etkisiyle telefon artık haberleşme değil, geyik lak lak aracına döndü maalesef. İnsanlar eskiden kontörüm gidiyor dikkat edeyim derken. Şimdi bilmem kaç bin dakikam var boşa gitmesin diye uzattıkça uzatıyor. Haberleşmeden ziyade sohbet için geyik için telefonu kullanıyoruz. Bu alışkanlığımızı deprem anında da bırakamıyoruz maalesef. Bana kalırsa deprem anında 112, 110, 155... gibi acil numaralar haricindeki numaraları aramaya kapatılabilir, kullanıcılara acil aramalar dışındaki aramalara kapatıldığı ancak, SMS ve İnternet erişiminin açık olduğu bildirilebilir. Normalde bizim bilinçli olmamız, böylesi durumlarda arama yapmak yerine alternatif iletişim kanallarını kullanmamız lazım. Tamam dünyanın medeni ülkelerinde böyle şeyler yaşanmaz doğru. Devletlerin afet planlaması vardır, insanlar da hemen telefonlara abanmaz şebekenin çökme ihtimalini her zaman göz önüne alır.

Telekomünikasyonda iki farklı anahtarlama metodu vardır. Devre anahtarlama ve paket anahtarlama. Devre anahtarlamada bağlantı kurulduktan sonra haberleşme kanalı bağlantı kesilene kadar açık kalır. Paket anahtarlamada sadece veri paketi iletileceği zaman kanal açılır, paket iletilince kapatılır başka aboneye verilebilir. İletilmek istenen paket sayısı kanal sayısından fazla olursa, ki her zaman fazladır, baz istasyonu bunu sıraya koyup iletir. Pinginiz artar ama erişiminiz kesilmez. Sesli aramada devre anahtarlaması kullanılırken, SMS ve İnternet erişiminde paket anahtarlaması kullanılır. Arama yapılamazken SMS ve İnternet erişiminin çalışmasının sırrı burada.
    Sesli arama sırasında baz istasyonu bir kanalı sürekli meşgulken, SMS ve internet erişiminde veri paketi iletildikten sonra kanal serbest bırakılır başka kullanıcılara tahsis edilebilir. Cihaz tekrar veri yollayıp almak istediğinde baz istasyonu yeniden bir kanal tahsis eder. Dakikalarca internette dolaşsanız bile şebeke paket anahtarlaması yaptığı için sadece veripaketlerinin gönderilip alındığı anlarda kanalı meşgul edersiniz.

Şimdi gelip birisi diyecek Çin'de aynı anda 100 milyon kişi arama yapabiliyor ama çökmüyor. Ama Çin'in nüfusu da milyarlar mertebesinde. Eh olsun yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 29 Eylül 2019; 11:18:19 >

• ya bu ayki 5 gb son kullanımı ne zaman

• Ben zor zamanda enkaz altında kalıp kimseye ulasamazsam ne işe yararsiniz siz türk Telekom

• benimde bimcell hattıma 10 gb gelmişti cuma günü,zaten 900 mb internetim vardı,bugün mesaj atmışlar 5 gb hakkınızdan 1 gb kaldı diye.halbuki interneti kullanmadım belki 100 mb kullanmışımdır.
  • Normalde TT'den diğer operatörlere kavimler göçü başlaması lazım ama bizi kotalı internete o kadar alıştırdılar ki 10 GB internet insanları mutlu ediyor.

• zaten bimcell yeni aldığım için 6 gb. vermişti ,şimdi birde 5 gb. vermiş ama ben bu hattı sadece telefon konuşmaları için aldığım için bir işe yaramıyor
    hiç değilse konuşma verse bir işe yarardı

gerçi türkcell olmasa hiç düşünmeden hemen taşırdım ,birkaç ay bekleyip taşıyacağım ,bana kritik zamanlarda lazım bu hat ,ne yapayım onların vereceği interneti

birileri hala gelip gidip aşırı yüklenme nedeniyle diyor ,yahu kısa bir süre olsa tamam denir ama 1 gün yada daha fazla hat olmamasının nesi normal
    üstelik servis sağlayıcılar daha çok kazanmak için normal üstü hat satmasa ,belli bir tolerans bıraksa bu kadar büyük sorun yaşanmazdı
    ev interneti içinde aynısını yapıyorlar ,bozuk portları dahi satmaktan çekinmiyorlar ,problem çıktığında ise hattınız desteklemiyor deyip geçiştiriyorlar
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.