Şimdi Ara

Türk Telekom DSLAM kilidi nasıl kaldırılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Saha dolabı var ama bana 1100 metre uzakta :) nerden çekersem çekeyim her türkü ADSL veriyorlar bana, bu kadar uzaktan VDSL adam gibi çalışmaz.

• Hocam dolap mesafeniz ne kadar acaba? Ben de böyle bir şeyi yaptırmayı istiyordum. Hat havai olduğu ve diğer abonelere de yolda eklerle ayrılıp kutulara gittiği için sanıyorum ben de düşük hız almaya başladım. Dolaptan portumdan evime kadar özel bakır bir hat çekilmesini çok istiyordum ancak nasıl yaptırınız ve dolap mesafesi ne kadat acaba? Herhangi bir şekilde kutu vs. de istemiyorum. Doğrudan evime tek bir sağlam kablo gelsin istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FireKzH kullanıcısına yanıt

Müdürlükte tanıdık yoksa kendinize özel kablo çektirmenize imkan yok, Fiber içinimza toplayın, her yerden Fiber isteyin, fiber gelme ihtimali daha yüksek.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Fiber imkansıza yakın çünkü her yer müstakil ev dolu. Bu sebeple yanaşacaklarını sanmam. Bakır kablomda 3 adet boğum ek var. Bu boğum eklerin birinde 8-9 ay önceki fırtına yüzünden sorun çıktı ve hızım olması gerekenden daha az geliyor ve ne zaman yağmur yağsa hızım artıyor. Yağmur sonrası hattım CRC basıp kesiliyor ve eskisi gibi hızına dönüyor. Diğer hatlardan da parazitlenme olmaması ve ekten sorun çıkmaması adına kendime özel bakır hat istiyordum hocam. Fiber çekmeseler de bile en azından hattımı düzgün kullanabileyim yani.

100 150 metre olması lazım 2 yıldan fazla süredir bu şekilde kullanıyorum 100mbit download 20mbit upload vdsl ulaşılabilir hızım hala 150mbit. Saha dolabından doğrudan kablo çektiğim için 2 sene boyunca hiç kesinti yaşamadım hala stabil şekilde kullanıyorum telekomdan tanıdık var ise yaptırırsınız bende o şekilde yapmıştım tanıdık saha dolabından eve kadar bakır kablo çekti doğrudan modeme giriyor çevre de müsaitse yapılabilir ek olmadan öbür kabloların yanından geçmeden parazitte olmuyor ankastre de olmadığı için hat stabil olmaktadır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LBRTN kullanıcısına yanıt

Benim bir de üstüne 3 boğum ek 3 adet de kutu var. Her bir boğum ek bir kutuya gidiyor. 450 metre mesafem var ancak dolap yoğun olmadığından mesafeye göre iyi hız alıyorum ancak kablo hasar aldıkça mahvoldu ve eskiye göre hız alamaz oldum. Özellikle upload kapasitem 22k dan 13k ya kadar geriledi ama hiç kimseye anlatamıyorum. Mesafedendir diye geçiştirip duruyorlar. Anlamıyorum bir şey olması için kaç metre şartı var yahu? Bir şekilde eksiz ve kutusuz doğrudan bir hattım olmuş olsa ben de iyi hızlar alacağım sanırım. Kendi hattımı iyi biliyorum çünkü.

Sizin kablonuzun durumu iyice vahimmiş, telekomdan bir tanıdık yok mu? durumu anlat en o da sana evine kadar kablo çeksin veya bir şekilde yeniletsinler emin olun çok fark edecektir

İşte hocam buna onları nasıl inandırabilirim hiçbir fikrim yok. Eski hat değerlerimde maksimum 22k görebildiğim görsellerim var. Şu anda da zaten hat durumu mağlum. Hani diğerlerini bilemem de en azından bana sıfır eksiz kutusuz bakır hat çekseler çok iyi olabilirdi yani. İşin kötüsü de tanıdığım yok hiç müdürlükte. Saha ekibinden birini tanıyorum o da yüksek hızda kullanıyorum diye sürekli naz yapıp duruyor ve sizin orası 16 mbps anca kaldırır deyip duruyor. Kendisine gösterdiğimde de bu hızı nasıl alabiliyorsun diye şaşırmıştı ve hızı düşürmem konusunda da çok ısrarcı oluyordu. Ne yapacağımı bilmiyorum hocam. Şu anda da bu şekilde kullanım sağlamaya çalışıyorum istemesem de.

Türk Telekom DSLAM kilidi nasıl kaldırılır?

• Bu da hocam eski hali. Düşünün hocam nereden nereye geldi durumum. :D

Türk Telekom DSLAM kilidi nasıl kaldırılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireKzH -- 8 Eylül 2024; 17:36:35 >

İyi haberle gelmeyi istesem de gelemiyorum. Zaten tanıdığım olmadığından bu işlemi yaptıramayacağımı biliyordum da iyice anlamış oldum. 1 ay içerisinde 2 kez müdürlüğe gittim. Böyle bir işlemi yapmadıklarını belirttiler. Kaldı ki son gittiğimde sahamızdan sorumlu elemanı aradılar o da beni tanıyordu. Evimi de biliyordu. Mesafesi uzak biz bunu yapsak da bile yüksek hız alacağı garanti bile değil vs. şeklinde izah etti müdürlükteki network ekibinden sorumlu arkadaşa. Dolayısıyla ne tamir işlemi yapıldı ne de kablo çekme işlemi. Şunu anlamış oldum ki hizmet ve bakım istiyorsam mesafemin en fazla 100 metre olması gerekiyormuş. Evet yanlış duymadınız. Hizmet istiyorsam kısa mesafede olmam gerekiyormuş. Mesafem uzak diye kaderine terk edilmiş kabloyla hizmet alıyorum. :D

Bence uğraşmak istememişler gibi hadi eve özel hat çekmediler tamam da neden bozuk kabloları değiştirmiyorlar onu anlamadım en azından hattın daha stabil olurdu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Zaten uğraşmayı istemediklerinden yüksek ihtimal öyle bir işlem yapamıyoruz dediler kesin. Kabloda bozukluk var apaçık ortada ama gelen giden yok. Tekrar gittiğimde direkt sahamızdan sorumlu ekibi aradı adam gözümün önünde (Network birimi) ve o saha ekibi evimizi biliyor ve tanıdık. Uzak mesafe var şimdi tamir etsek yüksek hız geleceği ne mağlum deyip durdu bir sürü ve yapmayı reddetti direkt. Yani bundan ben şunu çıkarırım yani hizmet alabiliyor olmam için sanırım maksimum 100 metre içerisinde olmam gerek. 150 metreden sonrası direkt kaderine terk ediliyor sadece. Yazıklar olsun hakikaten. Dünden beridir 12k hız ile bağlanıyor uploadım. Şu anda download olması gerekenden 7 mbps az, upload ise 10 mbps az geliyor. Mesafe uzak diye de yapmayı kesin bir dille reddediyorlar. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Yere Türk Telekom'un ejderi de inse yapmayı reddediyorlar sürekli.

• Ha ekten kendime özel hat çekileceğini ama parasıyla olduğunu söyledi Erişim Yatırım birimindeki eleman. Bölgemi incelediğinde bana özel 30 portluk ufak bir VDSL kabin 100.000 TL'ye patlıyor tahmini. Fiber de aynı şekilde yine 100.000 TL'ye patlıyor. Sanırım hem o saha ekibinden hem de böyle bir altyapıdan tek kaçarım evimden taşınmak olacak. Oldu olacak 500 GB Superbox falan alayım da en azından en yüksek hızı aksamadan alırım. 300 Mbps civarı hız geliyor Turkcell'den.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.