Şimdi Ara

Türk Telekom DSLAM kilidi nasıl kaldırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
3.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hat değerlerim bu şekilde 100mbps tarife kullanıyorum fakat 88mbps geliyor türk telekom müşteri hizmetlerini arayıp dslam kilidinden bahsettiğimde hiçbir şey anlamadı Türk Telekom DSLAM kilidi nasıl kaldırılır? nasıl kaldırabiliriz bu kilidi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türk Telekom DSLAM Kilidi: Kaldırma ve Anlama

DSLAM Kilidi Nedir?

DSL Ayrıtıcısı (DSLAM), fiber optik kabloyu telefon hattınıza bağlayan ve internet sinyalini ileten bir cihazdır. DSLAM kilidi, DSLAM'ın belirli bir internet servis sağlayıcı (ISS) ile ilişkilendirildiği ve yalnızca o ISS'nin hizmetini kullanmanıza izin verdiği bir durumdur.

DSLAM Kilidi Nasıl Anlaşılır?

DSLAM kilidini anlamak için aşağıdaki belirtileri kontrol edebilirsin:

• Yeni bir ISS'ye geçtiğinde internet bağlantın yok veya aralıklı.
    • DSLAM'ın üzerinde başka bir ISS'nin logosu veya etiketi var.
    • ADSL modem arayüzünde "DSLAM kilidi" veya benzeri bir hata mesajı alıyorsun.

DSLAM Kilidi Kaldırma

DSLAM kilidini kaldırmak için ISS'n ile iletişime geçmelisin. Bu işlem genellikle şu adımları içerir:

• Mevcut ISS'ni bilgilendir ve DSLAM kilidini kaldırma talebinde bulun.
    • Yeni ISS'ne DSLAM kilidini kaldırma talebinde bulun.
    • Her iki ISS de işlemi onayladıktan sonra DSLAM kilidi kaldırılacak ve yeni ISS'nin hizmetini kullanabileceksin.

DSLAM Arızası

DSLAM arızası, internet bağlantının kesilmesine veya yavaşlamasına neden olabilir. Bu arıza, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Donanım sorunları
    • Yazılım hataları
    • Elektrik kesintileri
    • Fiziksel hasar

DSLAM arızası yaşıyorsan, öncelikle modemi yeniden başlatmayı denemelisin. Sorun devam ediyorsa ISS'n ile iletişime geçmelisin.

DSLAM kilidi ve arızası ile ilgili sorun yaşıyorsan, bu metnin vermiş olduğu bilgilerle çözüm bulmaya çalışabilirsin veya ISS'n ile iletişime geçerek destek alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 100 abonesiniz ve size düşük hız tanımlanmış. Ayıplı işlem yaptıklarını belirtip hız güncellemesi isteyebilirsiniz. Dslam falan bilmiyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt
    Söyledim fakat kadın hız kısıtlaması yok diyor ozaman kalan 12mbit nerde diyorum oda diyor 100mbps değil 100mbpsye kadar hız alabilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VDSL hatta 150 mbps hız ilk defa görüyorum galiba.. Hat değerlerinizin maşallahı var santral dibinizde olmalı :D DSLAM kilidi uygulamayan firmalarda bile çoğu kişinin aldığı hızlar 88 e sabitlenmiş görüyorum forumda.

Hız kısıtlaması terimi yerine hattınıza atanabilir hızın 150 mbps olduğunu söyleyip bu sebeple tam hız alabilmeniz için 102400 kbits atanmasını talep edin. Kilit/kısıtlama terimlerinden anlamıyor müşteri hizmetleri Türk Telekom DSLAM kilidi nasıl kaldırılır? 

*Asıl soru da hız testi yaptığınızda tam 88 alabiliyor musunuz? Mesela bende de 94 mbps e kadar hız alabiliyorken, 88 e sabitlendi bu hafta ancak hız testinde 79 ile 82 mbps arasında değişiyor değerler. TT nin işi bu işgüzarlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 24 Haziran 2022; 1:51:46 >
  • RElS kullanıcısına yanıt

saha dolabıyla aramda 120 metre falan var kabloyu ankastre den değilde direkt saha dolabından çektiğim için değerler böyle :D az önce müşteri hizmetlerini aradım dediğin gibi hızımı 102400kbits e atamalarını söyledim durumu anlattım fakat böyle bir işlem yapamıyoruz tarzı şeyler söyledi yine anlaşamadık kapattım mecbur :D

• RElS kullanıcısına yanıt

ayrıca hız testi yaptığımda bende de 79 ile 82mbps arasında değişim oluyor

• hız profili değişikliğini sadece saha ekipleri yapabiliyor, müşteri temsilcileri sadece arıza kaydı açıp yönlendirir.

Size biraz illegal ama genelde işe yarayan bir taktik vereyim, gidin modemi kapatın, sonra arayın Telekomu ve internetim gitti diye arıza kaydı bırakın, ertesi gün eve gelen Telekom saha ekibine söylersiniz onlar hızınızı düzeltir. Türk Telekom DSLAM kilidi nasıl kaldırılır? 

• Keenetic ile SNR margin ayarını değiştirerek daha yüksek hız alabilirsiniz.

22.5 dB gürültü marjını stabil bağlantı kurulana kadar 5 dB - 10 dB arasında ayarlayın. Bağlantı kaliteniz oldukça iyi, ben 6 dB sabitleyerek 79054 kbit/s kullanıyorum.

• SemihGorgec kullanıcısına yanıt

hız profili kilitlenmiş aboneler limitin üstüne çıkamazlar. SNRyi düşürseniz de 88mbit üstünde bağlanmaz.

Eğer sizin dediğiniz gibi olsa 24mbit VDSL aboneleri SNR düşürüp hattını bedavaya 100mbit yapardı

• miskindvd kullanıcısına yanıt

hocam merhaba bi soru soracaktım nasıl oldu anlamadım 1-2 kere ulaşmıştım ttye dslam kilidini kaldırın diye. Ne olduğunu bile bilmiyorlardı daha uğraşmadım zaten aradan 1 ay falan geçti nerdeyse bugün öylesine hat değerlerime baktım dslam kilidi kalkmış kendi kendine 100mbit olmuş hat hiçbir şekilde talep görüşme vs de yapmadım. Bu nasıl olabiliyor :D

• LBRTN kullanıcısına yanıt
    Dslam kilidi denilen şey aslında bir hatadan dolayı oluyordu. 100mbit abonelere 124000 kbit atanması gerekiyor.Saha dolabınızdaki bir kartı komple etkiliyor.Sizin sokağınızdaki başka bir abone bu kilidi kaldırttıysa sizin de kalkmıştır. Ya da Turk Telekom 100 mbit aboneleri kontrol ettiriyor olabilir. Yeni hızınız hayırlı olsun 😃

• Kilit falan yok hocam arıza kaydı bırak. Gelen ekibe hızım 88 ben 100 olmasını istiyorum de. Onlar hızını ayarlasınlar. Kapasite hızın baya yüksek 100 mbps alabilirsin. Arıza kaydı bırak sen.

Valla şaşırdım kilit kalksın diye okadar uğraşmıştım sonuç alamamıştım kendi kendine kalktı bi an köyde yaşadığımdan o kilidi kimsenin kaldırdığını sanmıyorum haberleri bile yoktur :) belki türk telekom kendi isteyerek kaldırmış olabilir zaten çok saçma bi durum 100mbitten neden 79 veya 88mbit verirsin ki

Sizinki ne güzel köymüş öyle 100mbit var :)

bu da bizim köy

o 100mbps yi almak için ne çileler çektim bi bilsen başta altyapım 50-60 desteklerken 100mbps almaya çalışırdım ama altyapı hızım düşük olduğu için geçirtmezdi beni 100lük pakete, bende hat değerlerimi iyileştirmek içim saha dolabından direkt eve kadar kablo çektim normalde binaya gelen kutudan kullanırdım ama değerler baya düşük olurdu aradım telekomcu tanıdığı geldi bana direkt evden saha dolabına (tip 7) kablo çekti aradaki reglet ekini de kaldırmış olduk o işlemi yaptıktan sonra vdsl hat değerlerim inanılmaz ölçüde arttı. 50mbps görünen altyapı hızım 100e çıktı snr margin değerlerim yükseldi hat zayıflamam düştü ve dsl kaynaklı bütün sorunlar gitti. bende direkt o anda tarifemi yeniledim hat aşırı stabil. Gerçekten ankastre den kullanmakla saha dolabından kullanma arasında çok fark varmış :D

Bunun sebebi aradaki reglet değil, kabloların yakın olmasından kaynaklı parazit. Tüm kablolar dip dibe gidince birbirlerini etkiliyorlar ve parazit oluyor, ama seninki artık tek başına gittiği için hat değerlerin çok iyi oldu

aynen oda olabilir elimde 50 metre reçber dış ortam korumalı cat 6 vardı fakat saha dolabına kablo çekince o yetişmedi klasik telekom kablosunu kullandık o telekom kablosunu 150-200 metrelik cat6 veya cat 7 ile değiştirsem daha iyi sonuç alabilir miyim sence? yoksa bu şekilde mi kalsın

• SNR çok değişmez ama zayıflama azalabilir. Çok takılmayın derim, CAT kablolar her ne kadar dış mekan da olsa pek dayanıklı olmayabilir. Turk Telekomun klasik çelik telli kabloları daha dayanıklı

tamamdır teşekkürler zaten kabloyu saha dolabına götürmek bile sorundu milletin balkonundan benim kabloyu çekip direklere sarkıttım oradan aşağı saha dolabına bağladım korkuyorum da biri gelip kabloyu keser diye :D ama çok şükür mahallemiz edepliymiş kabloya dokunan eden bile yok keserlerse yer altından çekeriz artık. Sizinde köyde saha dolabından kablo çekme imkanınız falan yok mu? tabi saha dolabı falan varsa orada :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.