Şimdi Ara

Türk Telekom En az yükleme tutarı 35 TL oldu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
23.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlgili birime aktarılmıştır demiş o birimin adı ne acaba oraya mail atalım topluca bir umut düzeltirler bellki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir Cevap geldi;Türk Telekom En az yükleme tutarı 35 TL oldu!
    quote:

14.02.2020 tarihinde BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI (BTK) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir. 

Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler tarafından yapılan TL yüklemelerine ilişkin uygulamalara bakıldığında, işletmeciler tarafından dinamik olarak uygulanan ve değişkenlik gösteren çeşitli tarifelere ait tutarlar ile dönemsel olarak abonelerin işletmeciler aracılığı ile Kurumumuza ödemekle yükümlü olduğu telsiz ücretleri de dikkate alınarak çeşitli mecralar üzerinden TL yükleme tutarlarının belirlendiği görülmektedir. Öte yandan aboneler tarafından 1 TL ile 20 TL arasında 1 TL ve katları olmak üzere belli limitler dâhilinde başka hatlara transfer yolu ile de TL yüklemesi yapılabildiği bilinmektedir. 

Bu kapsamda, mobil hatlara TL sınırı olmadan yükleme yapılması yönünde hâlihazırda Kurumumuza ait bir düzenleme bulunmamaktadır. 
    Bilgilerinizi rica ederiz. 
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 
    Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü 

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdemYakups -- 15 Şubat 2020; 15:25:0 >

• TL transfer ücretleri çok yüksek. 5 lira transfer etmek istesen 3.5 4 lira işlem ücreti çıkıyor. Ee ne anladım ben bu işten.
    Ayrıca her eksiğimizde ötekinden berikinden TL mi dileneceğiz? Nolur 5 lira yolla diye...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlgili birime aktarılmıştır demiş o birimin adı ne acaba oraya mail atalım topluca bir umut düzeltirler bellki.

O birinin adı Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü'dür. Müdürü de Latif Ayva beyefendidir.
    Türk Telekom En az yükleme tutarı 35 TL oldu!
    www.btk.gov.tr
    Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    https://www.btk.gov.tr/tuketici-ile-iliskiler-mudurlugu

Alternatif olarak şikayetinizi görüş öneri seçeneğini seçerek gönderebilirsiniz. En azından ilgili birime iletildiğiniz.söylüyor, akıl vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Şubat 2020; 9:18:49 >

• bir ara tl yukleme ekraninda ogeyi denetleden value degerleri degistirerek farkli rakam yukleniyordu. sanirim artik kaldirmislar 3d sms sifre girildikten sonra ekran kaliyor yukletmiyor 25 tl vs.

• mobil bankacılıktan yüklerken farkettim bende neden böyle yaptılar.
  • Bu çakallar bir şekilde geçiriyor,
    Örnek ; 5gb 500sms 500dk 20tl ödüyorum,
    Fiyat gayet iyi, lakin 35tl yükleme gerekiyor.

3 tlsi telsize gitse 12tl bakiye kalıyor

Olduda net paketi bitti kalan son 12 lirayida 10-15 mb aşsan kalan son 12 TL de gidiyor.

Sonuç ; aslında 20tl ye alınan paket oldu mu sana 35tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Deneyelim teşekkürler.

• Herkes memnun herhalde durumdan hiç ilgi çekmemiş konu. Ben vatandaş olarak BTK ve CİMER üzerinden ayrı ayrı şikayet talebinde bulundum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Oradan gönderirseniz direkt operatöre gidiyor. Sistem otomatik olarak operatörünüze forward ediyor genellikle BTK'ya ulaşmıyor.

CİMER üzerinden gönderilecek kurumu BTK seçip gönderirseniz doğrudan BTK'ya ulaşır. Bu konuda BTK tarafından genel bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu çakallık üç operatörde de var çünkü. Yeterince şikayet gelirse BTK bu sorun u masaya yatıracaktır.
    Diğer konulara yazdığım mesajı buraya bırakıyorum. Şikayet yazmaya üşenenler kopyala yapıştır yapabilirler.
    quote:

quote:

GSM operatörleri tarafından faturasız hatlardaki TL yükleme alt limitleri sürekli artırılmaktadır. Şu anda operatörler en az 35TL yüklenmesine izin vermektedir. Yakında bu sınırın 40TL olması kuvvetle muhtemeldir.
    Bunu yapmalarında temelinde (operatörler inkar edip suçu BTK'ya atsa da) iki amaç vardır.
    1-Firmalar için garanti gelir kapısı olan faturalı hatları daha cazip kılmak. Şöyle ki tüm operatörlerde 20 30TL bandında çok sayıda hizmet paketleri vardır. Ancak, faturasız hat sahibi müşteriler bu paketleri alabilmek için en az 35TL yüklemek zorunda bırakılmaktadır. Kaldı sadece bununla da kalmamaktadır. Kullandığı paketini yenilemek için sadece iki üç lira gibi cüzi bir miktarda eksik bakiyesi olduğu için paketini yenileyemeyen müşteri bu iki üç lira eksiğini tamamlayabilmek için 35TL yüklemek zorunda bırakılmaktadır. Bu şekilde her ay fazla fazla yükleme yapmak zorunda kalan müşteri istemeyerek de olsa faturalı hatta geçmektedir.
    2-Firmalar müşterilerini sürekli yüksek miktarlarda yükleme yaptıklarını bahane ederek, daha çok kullanım hakkı içeren daha pahalı paketleri satmak için taciz etmektedir.
    Minimum 35TL yükleme sınırı çok yüksektir. Yükleme alt sınırının en fazla 5TL olması gerekir. Bu sebeple faturasız hatlardaki yükleme sınırlarına BTK tarafından adil bir düzenleme getirilmesini talep ediyorum.

Şikayetimi CİMER üzerinden BTK'ya ilettim. BTK tarafından bir düzenleme yapılması için siz de şikayet edin.
    Şikayetinizi mümkünse Cimer üzerinden gönderilecek merciiyi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu-BTK seçerek göndermenizi öneriyorum. Şikayetiniz kuruma daha hızlı ulaşacaktır.

Cimer üzerinden doğrudan belirli bir kuruma gönderim yapmak için son aşamadaki kırmızı yazıyı tikleyip, açılan listeden göndereceğiniz kurumu seçin.
    Bende yazdım gelen cevaba bak komedi resmen.

Sayın XXX XXXX,
    T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 14.02.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2000410000 sayılı başvurunuz 18.02.2020 tarihinde BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI (BTK) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.

Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler tarafından yapılan TL yüklemelerine ilişkin uygulamalara bakıldığında, işletmeciler tarafından dinamik olarak uygulanan ve değişkenlik gösteren çeşitli tarifelere ait tutarlar ile dönemsel olarak abonelerin işletmeciler aracılığı ile Kurumumuza ödemekle yükümlü olduğu telsiz ücretleri de dikkate alınarak çeşitli mecralar üzerinden TL yükleme tutarlarının belirlendiği görülmektedir. Öte yandan aboneler tarafından 1 TL ile 20 TL arasında 1 TL ve katları olmak üzere belli limitler dâhilinde başka hatlara transfer yolu ile de TL yüklemesi yapılabildiği bilinmektedir.

Bu kapsamda, mobil hatlara TL sınırı olmadan yükleme yapılması yönünde hâlihazırda Kurumumuza ait bir düzenleme bulunmamaktadır.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

• kingo_disco kullanıcısına yanıt
    Başvuru numarasını yıldızlayarak kapat. Sadece baştan ve sondan iki ya da üç hane kalsın sadece.
    Lira transfer ücretleri: Transfer ücretsiz ya da çok cüzi bir ücretle yapılsa eyvallah. Aldıkları ücret işlem maliyetinin çok üstünde. Yaptıkları tek şey a kişisinin bakiyesinden x eksiltip, b kişisinin bakiyesine x eklemek. Maliyeti bir kuruş bile değildir. Resmen soygun.
    Lira transfer ücretleri
    TT(Avea)

Turkcell

Vodafone

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Şubat 2020; 13:7:23 >

• Eşime 13 Şubatta Qnbfinansbank uygulamasından Vodafon hattına 30tl yüklemiştim. Dünde Türk telekom hattıma yükleyeyim dedim enaz 35tl çıktı ve mecburen yükledim
    Vatana millete hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 18 Şubat 2020; 14:24:39 >
  • Kullanmayın ön ödemeli kullanıyorsunuz geçiş yapın diğer operatörlere Vodafone de geçen ay 25 vardı yanımda uygulamasında onlarda en düşük 30 yaptı bana kalirsa 20 TL bile olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 18 Şubat 2020; 15:30:18 >
  • Cimer'e şikayette bulundum gelen cevap trajikomik...

• Allah size bu fırsatı verenlerin binbir belasını...

Ulan 25tl lik paket yaptım eşimde kontor yükleyeyim dedim en az 35 diyor kan emici pislikler bu nasıl kan emmedir fakir fukara var bu nasıl bir para 35 tl nedir Allahsızlar

• Şok ta 30 lira yükledim

A101 Bimde 30 lira yükleme var

• 55 tl lik paket kullanıyorum 70 tl yüklemem lazım ne anladım ben bu işten varmı bol gb si olan operatör geçelim

• Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Faturalıya geçirmek veya insanları yüksek fiyatlı paketlere geçirmek için yapıyorlar. Önce 30 liralık pakete geçmeye zorluyorlar. Sökmezse 20 liralık başka bir paket öneriyorlar. Ancak o paketin faturalı ve taahhütlü olduğunu en sonda söylüyorlar.
    Olaylar aynen şöyle gelişir:
    M.T. :- ipli jeton bey. Yüklemelerinize baktık. Her ay 35 lira yüklüyormuşsunuz. Şu anda kullandığınız paket 23 liralık. Size önerdiğimiz faturasız bir paket var. Zaten her ay 35 lira yüklemiyor musunuz. Evet. 30 liralık şu paketi alın, çok uygun. Hem liralarınız boş boş durmaz.
    İ.J. : O zaman 20 lira yüklemeye izin verin ben de her ay 20 yüklerim. Keyfimden 35 lira yüklemiyorum.
    M.T : -Beyefendi o sınırı BTK belirliyor. ()(Sıkıştılar mı BTK kararı var de geç. Adamlardaki yüzsüzlüğe bakın.)
    M.T. devamla, o zaman şu paketi verelim. Ayda 20TL'dir.(Ancak bir gerçek vardır. Paket faturalıdır, MT bnunu söylememektedir. )
    İ.J. :-O paket olabilir belki. Bi düşüneyim.
    M.T. -İpli Jeton bey bakın. Çok uygun.
    İ.J. :....
    M.T.:...
    İ.J. :Tamam ulan kes artık. Yeter ver gitsin. Ne kadar da laf yaptın.
    M.T.:Sizi faturalıya geçirdik. Ayda 20TL'ye şu kadar d. Şu kadar SMS, Şu kadar internet.
    İ.J. :-Hasss...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Mart 2020; 15:58:55 >

• 35 lira yükleme sınırı nedir ya. Kullandığım paket 27 lira aradaki 8 tl bir şekilde gidiyor. Farklı operatör bakıyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.