Hız olarak vodafone mu? Türk telekom mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk Telekom eski Türk Telekom mudur ? (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ben büyük şehirde çekmiyor demedim sadece turkcell gibi çekim yüksek degil oda normal eskiye göre etimesgutta çekim düzeldi ben de ankarada vodafone kullandım tekrar tt gectim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tabiki tt hız olarak vodafone şuan çekime yatırım yapmış hizlar rezil
Vodafone dan memnunmusun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2024 ün sonunda ihale olur,2025 ortalarında geçil yapılır, kur böyle artmaya devam etmez ise tabi.
İnşallah Vodafone Trden çekilirde adam akıllı biri satın alır. Adamların uygulama mağazası elektronik mağazaya dönmüş. Çoğu müşteri bundan rahatsız olur. Türk Telekomun 5 G ihalesinde Vodafonenin alacağı frekansları almalı yani Türk Telekomun kapsaması Vodafone gibi olursa Turkcell ile rekabet eder
Vodafone evet ucuz ama Turkcell kullandıktan sonra Vodafone üzerinden görüşme yaparken bariz ses kalitesi fark var. Türk Telekom'un sesi kalitesi nasıl bilmiyorum ama Vodafone'daki ses çok büyük hayal kırıklığı bence.
-
ben ankarada vodafone kullandım yedek hat olarak kullanıyorum hız problemi var
aslında tt kapsamada sikinti yok sadece çoğu baz istasyonunda hiza yatırım yaptığı için çekim düşük kalıyor çoğu yerde 1800 ile yayın yapıyor 1800 MHz frekansı kapsamada orta seviyededir ve internet hızını yoğunlukta bile bir nebze sağlam verir.
Çoğu yerde çekiyor. Hız da Turkcell'e yakın ya da Vodafone'dan iyi diyelim. Çok iyi hızlar aldığı yerler de var.
Ha tabii ki kötü olduğu yerler de var mutlaka. Turkcell de olsa acil çağrıya düşüp Vodafone ya da TT ful çektiği yer de olabiliyor.
Vodafone daha 4G ihalesinin acısını çıkaramadı, b3lini doğrultamadı. 5G'de ne olacak göreceğiz...
Vodafone 4G'de kötü frekansları aldı. Bundan dolayı hızları bu kadar düşük. Vodafone ucuza kaçıp eski 2G antenlerden 4G verdiği için geçişi çok kolay oldu, sadece yazılımsal olarak açtılar. Tabi dar banttan hizmet verdiği için hızlar kötü. TT'nin çok sık baz istasyonu kurup N78'i dayaması lazım 5G'de. :)
Hocam Vodafone ile hız testi yaptım konum İstanbul Güngören. Şu hızı mesela Türk Telekom veremiyordu ama gündüz Vodafonede bu hızlar 6-7. İki hafta önce Tt'deydim Ttnin verebileceği maksimum hız 1-2 en fazla 3'tür indirme yükleme olarak ama Ttdeyken balkona çıkıp test yapınca 10-15 hızları buluyordu. Bizim evin orda bim var arka taraflara gidip şebekenin en azalacağı yere gidiyordum dikkat ettim çift hat varken Turkcellin şebekesi gidiyordu ama Ttninki gitmiyordu. Vodafonenu ise zaten bim A 101 tarzı yerlerde söylemeye gerek yok. Yalnız şuda vardır bimdeki durum istisnadır ben Ataköy Zeytinburnu metro hattında Turkcell'in bir kere kesildiğini görmedin Vodafone zaten çekmiyor Türk Telekom ise idare ediyor. Türk Telekomun şebekesinin hangi duraklarda kesildiğini not etmişim. İstanbul Avrupa yakasında yaşayan metro kullanan varsa deneyimleyebilir. Ataköy Şirinevler, Bahçelievler, Bakırköy metro duraklarında kimi durağın az gerisinde ilerisinde metro hareket ederken şebeke kesinti yapıyor ama Zeytinburnundan sonraki durakları bilemem çünkü orda iniyorum. Bu şebeke probleminin sebebi herhalde bunun sebebi insanların yoğun olduğu bölgelerdir. Vodafone ise bundan daha kötü en azından Ttin metroda şebeke problemi olsada full çekmemezlik yapmıyor kullanabiliyorsun interneti metroda Vodafonede ize pek az internet kullanıyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Benim merak ettiğim Tt eski Avea değil diyorlar peki eski Avea değilse biliyorsunuz Tt Avea iken doğruysa çekim problemleri daha fazlaydı diyorlar peki o zaman ne kullaniyordu şimdi Tt ne kullaniyor. Ttnin altyapısı iyiyse 5.8 lik Silivri açıklarında olan depremde neden şebekesi 24 saat gitti. O gün ben neler çektim depremden dolayı abimin evine gidene kadar şebekenin gelmesi resmen dua ediyordum çünkü gidecek başka sağlam ev yoktu abimin evi Ataköyde yeni taşındığı için daha bir kere gitmiştim adresi bilmiyordum biliyorsunuz Ataköydeki siteleri bulmak biraz problem bir sürü site vardır. Şebeke bir geliyordu gidiyordu akşam saat 22 idi deprem saat 14 te oldu. Neyse şebeke tam geldi beni aradı buldu yine şebeke gitti ve meğerse sitenin önünde geçmişim. İşin ilginç tarafı yıkım olmayan İstanbul'da şebeke gitti ama nerdeyse cumhuriyet tarihinin en büyük doğal felaketi olan depremde Maraş depreminde şebeke gitmedi veya hemen telafi ettiler o gün Turkcell çekmiyorken devre dışı kalmışken Tt çekiyordu hizmet veriyordu bu nasıl iş gerçekten anlamadım.
-
Valla buna bakarsak hiç bir operator depremde tam olarak hizmet veremiyor ben hep diyorum tt gelişti ama bir turkcell kadar degil bana göre tt + vodafone bir turkcell ben tt ve vodafone kullanıyorum
Tt Vodafone birleşirse bir Turkcell eder mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X