Şimdi Ara

Turk Telekom fiber ile gelen router+modem hakkında sorular (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
4.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gerçekten şanslısınız. Zte stabil ve iyi bir router dir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

wifide AX desteği yok heralde hocam. WİFİ6 desteklemiyor sanırım.

• tezekos kullanıcısına yanıt
    Evet wifi 6 desteği yok maalesef

Modem 2022/10 üretimi hocam. Cihaz güncellemesini kendi yapıyor mu bilginiz var mı? Birde herhangi bir ayar yapmak gerekiyor mu ?

Güncelleme geldikçe Türk Telekom otomatik yükler merak etmeyin. Arayüzü kısıtlı zaten yapacağınız pek bir ayar yok.

Türknet bağlattım hocam ben türk telekom değil.

Olsun fark etmez güncellemesini Türk Telekom yükleyecek.

• Arkadaşlar merhaba. Ben de fibere geçtim birkaç gün önce. Zte modem getirildi. 500 mbit e yükselttim hızımı. Ancak 300 320 civarı çıkıyor modem yanında. Sebep ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dincerZ kullanıcısına yanıt
    2.4 GHz'de mi 5GHz de mi çıkıyor o değerler?

5 Ghz hocam.

Alım yapılmış yakın da sahaya gelir.

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1086613

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam modemi kullanan arkadaşlar benden daha çok bilgi sahibidir onlar yardımcı olacaklardır sana kafanı karıştırmak istemem.

• NewsTR kullanıcısına yanıt
    Hocam attığınız link çalışmıyor fakat alım yapılmış evet wifi 5 destekli zte siparişleri verilmiş. Yılbaşı gibi gelecektir sahalara.

Teşekkür ederim hocam. Kafamı karıştıran husus şu oldu. Fiber kurulumu esnasında işim dolayısıyla evde değildim. Tabi eşim bu konulara pek hakim değil. Görevlinin telefonla konuşurken 26 olması gerekiyor ama 24 çıkıyor dediğine şahit olmuş. Ne değeri olduğunu bilmiyorum. Şimdi de böyle olunca kafama takıldı. Vdsl'deyken 75 mbit hızım vardı. Fibere geçince 3-4 saat 75 mbit fiber hız test etme şansım oldu. Onda bi sıkıntı yoktu. 75-80 hız alıyordum.

• @Ispanak Namık @dincerZ

Merhaba. Zte nin hangi modelini kullanıyorsunuz?

https://forum.donanimhaber.com/zte-h298a-v9-kullanici-yorumlari--151797573-2

Bu cihaz mı?

• Fiber sinyal değeri o. 24 de de çalışır,26 da da çalışır, 22 de de çalışır. Sahadaki duruma göre iner çıkar nadiren de olsa. Bağlantınızda kopma, düşme çıkma gibi sorunlar yoksa kafanıza takacağınız bir problem değil. @dincerZ

@Ö1f1

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bu cihazı verdiler.

Bağlantıda kopma yok hocam. Ama hız düşüklüğü var işte. 500 mbit paket hiçbir şekilde 330'u geçmiyor. Müşteri hizmetlerini aradım. Oradaki görevli de modeme gelen hız düşük gözüküyor dedi. Sorunu kabul etti. Arıza kaydı açıldı. Bakalım olumlu gelişme olacak mı? Bufferbloat olayını da araştırdım. Tp link deco nun uygulamasından Qos ayarını hattın aldığı hızın biraz altında ayarlayınca yükteki ping değeri gerçekten de belirgin şekilde düşüyor. İnşallah 500 mbit hıza kavuşabilirim.

• @dincerZ

Örneğin paket hızınızın 500megabit olduğunu beyan etmişsiniz. Bu hızı 5GHZ vasıtası ile tam olarak alabilmek için söz konusu test yapılan cihazın kapasitesi ve Router cihazın kapasitesi de önem arz ediyor. Genellikle kablosuz ağlardan o kadar yüksek hızları kayıpsız olarak almak mümkün değildir. Bu hususta sizlere daha detaylı bilgi aktarabilecek olan @Ö1f1 hocamı etiketliyorum o daha detaylı yazacaktır.  

Kablolu bağlantıda da benzer bir problem yaşıyorsanız sorun şebekeden veya tanımlamalardan dolayıdır o da çözümlenebilecek bir şey.

Bu arada üstte linkini gönderdiğim ilgili router cihazın ana konusuna cihazla ilgili yorumlarınızı beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Aralık 2022; 21:52:49 >
    Hocam tam olarak kayıpsız almayı beklemiyorum aslında. 450 falan olsa tamam diyeceğim. Youtube da kullanıcı videolarına baktım. Vestel'in beğenilmeyen modemiyle Türk Telekom fiber kullanan arkadaş 450 mbit hız alıyor. Ping değerinin yüksekliğinden şikayet ediyor. 500 beklerken 300 civarı olması bana normal gelmedi açıkçası. Hem zte modemin 5ghz ağından denedim. Sonra modemin 5ghz ve 2.4ghz ağlarını iptal ettim. Şu an deco m4 üzerinden bağlanıyorum zaten. Bu testleri de modemin hemen yanından yapıyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.