< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Turk Telekom fiber ile gelen router+modem hakkında sorular (6. sayfa)
-
-
Ne demek hocam Rica ederim
Tek fark Ben 2 hafta kadar önce ZTE modemi aradan çıkardım direkt M4 sistemi ana cihaz yaptım ama
Zaten önceden de aynı sonuçları alıyordum Yani değişen bir şey yok
Ben sadece cihaz kalabalığı yapmasın diye çıkardım zte'yi aradan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Estağfurullah hocam ne demek. Her zaman sizlere yardımcı olmayı isterim ne zaman isterseniz yazabilirsiniz. Hiç çekinmeyin lütfen :)
Şöyle düşünün hocam, belirli bir ücret karşılığında alınan bir hizmet ve tabiki hizmetin tam olması gerekir. Ancak dediğiniz gibi ben de daha düne kadar bir megabit kullandığım zamanları hatırlarım, şimdi yüz megabite zaman zaman yavaş diyoruz. Elbette sitelerin ve içeriklerin boyutu büyüdü vs o başka konu.
-
Oyun cd'si alıp crack yapacağız diye uğraşırdık. Counter'ı bilgisayara yüklemek için bilgisayarı bütün gün açık bırakırdık :) Hele çevirmeli bağlantıdaki internete bağlanıldığının kanıtı olan o harika sesi işitmek ;) Şimdi de oyunlar yaklaşık 100 gb oldu. İnternet hızı mecburen önemli. Aslında bana 300 de yetiyor da 500 diye alıp 300 alınca iyi olmuyor :)
Çok haklısınız hocam, ne günler yaşadık. Şimdi CD dediğimiz şey bile "oldies" oldu. Benim o yıllardan kalma yüzlerce CD m var. Film var, oyunlar var müzikler var. Yeni bilgisayarlarda bildiğiniz gibi CD takma yeri yok. Haliyle onları açıp bakmak imkanı da yok. Ancak harici bir CD/DVD sürücü alıp öyle bakabiliriz onların içerisine. Tabi ondan daha önce kasetin meşhur olduğu dönemleri de bildiğimiz için aslında sürekli bir dönüşüm var ama bu dönüşümün zaman aralığı kısa. Haliyle bu zaman aralığının kısa olması sebebiyle elimizdeki şeyler çabucak işe yaramaz hale geliyor.
Mesela bir zamanların en meşhur aleti olan kaset+cd+radyo bir arada müzik setleri vardı. Her evde vardı ama şu an hiçbir yerde yok. Çok kısa bir dönem meşhur oldu ve sonrasında kayboldu.
Mesela günümüzde de flash bellek dediğimiz şeyler tarih olmak üzere çünkü herkes dosyalarını buluta vs yüklüyor. Bu da tabiki dönüşümün ne denli hızlı olduğunu gösteriyor.
Haliyle dönüşümler bu kadar kısa zaman zarfında gerçekleştiği için bizler de hem zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz hem de yaşlandık diyoruz durmadan :) Bir de tabi elimizde bir sürü işe yaramaz şey birikiyor atsan atılmaz satsan satılmaz diyorsun haliyle.
-
Ah keşke o bahsettiğiniz eski zamanları ben de yaşayabilseydim
O hissi merak ediyorum deneyimleyemedik o zamanlara yetişemedik
Tabii ki hocam sonuçta 500 hız için fiyat ödeyeceksiniz
Tam performans almak hakkımız
Zamanında Vestel modem ile beni bir ay uğraştırdılar
O zaman elimde deco sistemde yoktu epey sancılı bir süreçti yani
Uğraşarak sonunda değiştirdim
Siz de umarım Tam performans alırsınız
Kaset ve CD zamanlarını hatırlıyorum az biraz Şu bele takılan kasetçalar woltman Adını yanlış yazmış olabilirim tam hatırlayamadım şimdi
Hatta bunun yine CD çalan versiyonları da vardı
Şimdi kalmadı elinde hiçbirisi
Bir tane eski DVD çalar var Hiçbir işe yaramıyor ama atmaya kıyamıyorum
Daha 15 gün kadar önce gittim ikinci elden Sony mp3 çalar aldım😂
Müsait bir zamanda içerisine güzel güzel şarkılarda atacağım😂
Walkman hocam, kasetçalar ve cdçalar versiyonu vardı :) Pili çabuk bitmesin diye kaseti parmağımız ya da kalemle ileri geri alırdık. Düğmeden basıp ileri geri alınca pili çabuk bitiriyordu.
-
Evet, önemli değil optik güç ve zayuflama değeri problem yaiamadığınız sürece.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kablolu deneme yaptınız mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablolu deneme yapabileceğim kaliteli cihazım yok.
-
Müthiş hocam
Aklıma takılan ufak bir durum var
Siz dün dememiş miydiniz 11 ile test ettim ama sonuç umduğun gibi çıkmadı diye ben mi yanlış hatırlıyorum😂
Geçen gün iPhone 6s Plus ile test yaptım o da 450 ile 520 arası veriyor sabit
Benim s10 Plus'ta canımı sıkıyor Benim
Cihazda wi-fi 6 desteği bile var
Ama 150 de veriyor 250'den 450'den Hiç Sabit değil
Tek benim telefonda mı sorun var yoksa tüm s10 pluslar böyle mi onu da bilemiyorum tabii
Hocam doğru hatırlıyorsunuz. Onda da şöyle bir durum var. Size iphone 11 ile test yaptım dediğimde speedtest in sitesinden yapmıştım. Biliyorsun iphone a uygulama yüklemek için yüz tanıma istiyor. Hanım müsait değildi uygulamayı yüklememiştim. Bugün uygulama üzerinden deneyeyim dedim. Uygulama üzerinden bu hıza ulaştım. Tabiki arıza ekibinin yaptığı işlemin olumlu katkısı oldu mu bilmiyorum.
Hmm
Şimdi anladım
Bu arada birkaç test daha yaparsan ibre 500'ü de görür Hatta zaman zaman nadir de olsa üzerine çıktığı da oluyor
Artık yavaş yavaş yüksek hızlar ülkemizde yaygınlaşmaya başladı
Ama yüksek hız Eve gelince iş bitmiyor cihazlarımızın da buna uyum sağlaması gerekiyor Belli ki
Aynen öyle hocam. Bizim 3 yıllık iphone dışında bu hıza ayak uydurabilecek cihaz yokmuş meğerse 😊 Aaa 1-2 yıl önce aldığım ethernet girişi olmayan laptopla hız testi yapayım bi. Onu neden düşünmedim ki? Ethernet girişi yok diye kablolu test yapamamıştım.
Bingooo. 2 yıllık lenovo laptopla kablosuzda 425 mbiti gördüm. Kaliteli cihazın etkisi tamamen kanıtlandı. Ah be realme 6. 2,5 yıldır kahrımı çekiyorsun ama soğudum senden biraz :)
Ben de 1 yıllık Lenovo laptop ile 450 civarı alıyorum Nadir 500'ü görüyor
Sonuçta Orta seviye telefonlara kaliteli wi-fi çipi koyacak değiller ya
Tabii biz bunu yüksek paketler aldığımız zaman fark ediyoruz aynen bu şekilde olduğu gibi
Şimdi tekrar test ettim Emektar Samsung Note 4 350 civarı veriyor
Çıktığı yılın teknolojisini düşünürsek yine iyi veriyor bence
Ama daha önce de bahsetmiştim annemin 3 yıllık Orta seviye Samsung a30 telefon çoğu zaman 200 civarında kalıyor
CD leri 48K/24Bıt WMA Lossless olarak saklamayı ihmal etmeyin.
Spotify veya HIFI adı altında flac hizmet verdiğini sandığınız dijital hizmetlerin arşivi çoğunlukla telif hakları sahibi kötü kalitede yüklediğinden kötü oluyor. Bu sistemler hala tam oturmamış durumda.
-
CD leri takıp kontrol edebileceğim bir ekipman yok hocam. Çoğu en az on beş yıldır el sürülmemiş vaziyette duruyor, belki de çoktan bozulmuşlardır bile. Harici CD/DVD okuyucu almayı düşündüm bir ara ama birkaç kere kullanıp bırakacağım bir şey olduğu için o kadar paralar vermek istemedim.
Orjinal albüm bile olsa, birçok firma ses kalitesine çok önem vermediği için CD de de ses kalitesi iyi olmayabiliyordu zaman zaman. Bu firmadan firmaya değişebileceği gibi, CD nin kalitesi, oynatılan cihaz, sesin geldiği hoparlöre göre değişiyordu tabi. Lakin dijtal platformlardan daha iyi bir ses kalitesi sunduğu aşikardı CD lerin eğer doğru şekilde yazılmışlarsa ve üstte bahsettiğim durumlar açısından bir problem yok ise.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X