Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber İnternet Talebi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, 15 yılı aşkın süredir Türk Telekom internet kullanıcısıyız. Evimiz müstakil bir ev (İzmir/Torbalı. Yeşilköy Mah.). Bundan yaklaşık 3 sene öncesine kadar ADSL kullanan birisiydim. Kırsal alanda yaşadığımız için VDSL hizmeti alamamaktaydık ta ki hırsızlar bakır kabloları çalana kadar. Bu hırsızlık sonrası 430 Metre ötemize bir Tip-9 Saha dolabı dikildi ve bu vesileyle VDSL 35 Mbitlik paket kullanmaya başladık. Daha sonrasında hızımızın 50 Mbit desteklediğini öğrendik ve o pakete geçiş yaptık. Günümüze geldiğimizde ilk başlarda sorun olmayan bu hizmet son 2 haftadır aşırı derecede kopma sorunu vs yaşattı bizlere. Bununla ilgili arıza kaydı oluşturduk ve port lokal vs değişikliğine gidildi lakin çözüm bulunamadı ve kopmalar tekrar baş gösterdi. Aşağıda modem ara yüzden aldığımız değerleri sizinle de paylaşıyorum; Müşteri hizmetlerini arayıp hız düşürme talebinde bulunduk 1500 TL gibi bir cayma bedeli de çıkardılar.

Kendim yazılım geliştiricisi olduğum için evden uzaktan olarak bir şirkete bağlı olarak çalışıyorum. Bu yüzden fiber internet hizmetinden faydalanmak için, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ı etiketleyen bir twit attım. Ve Türk Telekom Müşteri Hizmetleri tarafından arandım. Mahallemde Fiber Alt Yapım Olmadığını detaylı bilgilendirme için Muhtemelen İzmir Karabağlar Türk Telekom Müdürlüğüyle irtibat halinde olacaklarını ve gelişmeleri bana ileteceklerini söylediler. Konuyla ilgili gelişmeleri sizinle de paylaşacağım.

Bu haritada kırmızı işaretlenen noktada bir Tip-9 saha dolabı bulunmakta ve bu saha dolabı üzerinden hizmet almaktayız. Yukarıda da bahsettiğim gibi. Bu 420 Metre mesafenin 300 Metresine kadar dsl kablosu yerin altında gelmekte ve kalan 120 Metre ise 3 tane Türk Telekom direği üzenden taşınmakta. Forum üzerinde araştırdığımda Havai Fiber ile müstakil evlerde bu hizmetten yaralanan insanlar var. Bu yüzden böyle bir talepte bulundum Türk Telekom a. Umarım Türk Telekom İzmir Karabağlar Müdürlüğü gerekli çalışmayı ve özveri gösterir. Konuyla ilgili gelişmeleri burada paylaşacağım. İyi günler dilerim.

• Merhaba

Süreciniz hayırlı uğurlu olsun inşallah en kısa sürede sonuçlanır

• Müşteri hizmetleri tarafından tekrar aradım. Ve Bölge Müdürlüğünden edindiği bilgi doğrultusunda fiber alt yapı bulunmadığından olumsuz şeklinde dönüş sağladılar. Ancak özel proje kapsamında yani masrafları karşılamam sonucunda onay verilirse bu talep yerine getirelebiliyormuş.
    Yani anlayacağınız beklemeye devam . İlginiz için çok teşekkür ederim @ExpressMusic34

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ieX İ kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam. Maliyet ne kadar çıkıyormuş?

https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-32

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.