Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.239
Cevap
264
Favori
4.113.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabi yeri burası değil bu konunun. Bu arada belirteyim bu mesajda ZERRE SİYASİ AMAÇ YOKTUR. Devletteki para meselesini kasamda para var onu kullanayım diye gerçekleşmez. Sonuçta devlet belli bir iktisat sistemi üzerine kurulu gelirler var giderler var devletin amacı dengeyi kurmak ve gelişmek genel olarak. Zaten dünya piyasaları belirsiz sebebiyle pek rahat değil bildiğim kadarıyla tabi ülkemizin de pek güzel günler geçirdiği söylenez şuan ekonomik olarak (tekrarlıyorum zerre siyasi amaç yok.) Ha zaten iyi olduğu zaman da devlet direkt bütçeyi koyup altyapıyı yapacağını düşünmüyorum. Yani devlet Türk Telekom'u alıp ya tekrar özelleştirirdi ya da sermayesi ve kârını Türk Telekom'a bırakıp özel statü verirdi bana kalırsa. Ki bence en güzeli özel statü verilmesi olacaktır. Hem devlete mali yük getirmez hem de güzel yatırımlar olur bütçedeki dengesizlik durumundan etkilenmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam oğer telekom verdiler ne oldu altyapı sıfır birde borçulamışlarya şaka gibi hocam şuan internet dosya indirsem turk telekom yurtdışına belli bir para veriyor neden turkiye veri merkezi olsa böyle olmazdı dunyada facebook kullanıyor turkiye 6inci sırada turkiye facebook neden gelmiyor ? hocam turk telekom tekrar kiralanması durumunda superonline veya turksat şiketlere verilmeli araplar değil
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    1.Devlet'te para var bir şekilde mutlaka yolunu bulur ÖTV , KDV felan filan derken muhakkak bu parayı kazanır.
    Sorun şurada Devletin Oger'in elinden alması ve Hem Türk bankalarına hemde Türk Telekom'un değer karşılığını alamaması durumu ortaya çıktığından dolayı bunu riske atmak istemez.
    Devlet elinden alır ve Türk Telekom'un buna yakın bir fiyata veya daha fazla fiyata bir çok şirkete verebilir veya kendide var olan altyapıyla işletip Milyonlarca abone'den aldığı paranın borcunu ödeyebilir.
    Devlet için bu büyük para küçük ayrıntılar önemli olan Türkiye Cumhuriyeti devleti için Araplarla kötü olmamak ortada ciddi anlamda ticari alış veriş dönmektedir.
    Oger Telekom'un elinden alması Suudi Arabistan için büyük önem taşır ve hem ticaret , hem siyasi önem taşımaktadır.
    Suudi Arabistana ait büyük bir şirkete her türlü elinde tutan devlet bir bildiği mutlaka vardır.

2.Altyapıya gelecek olursak bugün farkettim ki Türkiye'de dışarıdan fiber kablo götürmek çok zor olacaktır.
    Nedeni ise daha yeni bir olay başıma geldi bizim kapımızın önündeki cadde üzerinden sokağa girmek isteyen kamyon geçerken 3 tane telekom'a ait direği indiriyor ve kabloları koparıyor yakında resimlerini atarım çekmek istemedim.Okulun interneti gitti ve 2-3 ay'da yeni gelir bu zararı kim karşılayacak anlamıyorum.
    Güneş , yağmur , olumsuz hava şartları veya direkler bahane değil önemli olan insanın yaptığı zarar bu fiber kablo koptuğunda tüm internet şebesi internetsiz kalacak ve bu hattı tekrar çekmek zorunda kalacaklar buda sıkıntı doğuruyor.

3.Bu konuda yer alacağı üzere Bizim bölgemizde 5 yere ayrı ayrı fiber hattı birden çekildi.Türk telekom izinleri aldığında sıkıntılı olan yerlere fiber çekerek sorunları çözmesi daha sağlıklı oldu.
    Fakat bu dolaplar halen gelmedi ve bu dolaplar 1*1 kablo ile FiberNas olarak küçük santral şeklindemi koyacaklar bizim bazı bölgelerimizde bu küçük santral gibi konulmuş ve havalandırma sistemi her şeyi var sesli çalışıyor büyük bir küçük santral bizim bölgemize uzak eğer kurulursa mini santral kurulma ihtimali kablo ile bağlantılı olacak mıdır?
    Kablonun kalınlığı pek bir fark yaratır mıdır?
    Türksat eski bölgemde Türk Telekom ile aynı altyapı ile hizmet veriyordu buraya da gelme ihtimali olabilir midir ?

Bir sürü soru soruyoruz fakat kafamıza bir dünya soru takılıyor.Bu konularda bilginize ihtiyaç duyuyoruz hocam

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Özelleştimeryi çok yanlış şekilde yaptık. Çok serbest şartlar vardı. Ama daha iyi bir firmaya sıkı şartlar altından özelleştirilmesinde bir sakınca yok bence. Ama Turkcell ya da yurtićinde faaliyet gösteren bir dirmaya özelleştirmek tarihi bir hata olacaktır.

Hocam kim ülkesini altyapısını başka ülkeye kiralıyor dunyada ?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bizim buraya saha dolabina kadar fiber kablo çekilip saha dolabı konulali 3.5-4 ay oldu hala bekliyorum gerçi 12 yıldır adsl harici hizmet almayı bekliyoruz oda ayrı konu ne zaman aktif olacak bilmiyorum her şey hazır galiba sadece dolabin elektrik işleri kaldı neden bu kadar uzatıyorlar süreyi anlamıyorum bu arada oturduğum yer ve çevresinde aralıklarla bissuru tip 7 saha dolabı konuldu hepsi aynı model bekliyoruz bakalım hocam

• sozman1 S kullanıcısına yanıt
    Hocam illa ki biraz daha şikayet et diyorlar biraz daha uğraştıracaklar öyle çalışma yapıyorlar hep eski usul birisi şikayet ederse orada sorun var demektir.
    Şikayet etmezse sorun yok yatırım yapmayada gerek yok olarak bakıyorlar.
    Biraz daha sıkıştırayım ilçe müdürlüğünü bakalım ne yapacaklar

Bu Türk Telekom sitesinin amacı nedir halen çözemedim.

[link=]http://www.ttyatirimciiliskileri.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 27 Kasım 2016; 23:24:8 >

Yanlış anladınız sanırım. Bahsettiğim şey TT'nin hisselerinin kiralanması.

Benim anlamadığım merkezi bir yerde oturuyorum oturduğum yerde suanlık adslden başka hizmet alamıyorum fakat Eskişehirde bazı bölgelerde hem Uydunet hem Superonline hem Türk Telekom alt yapısı olan yerler var adalet mi bu hocam

hocam ben özelleştirmeye karşıyım işletme derslerinde hepsini gördüm devlet maliyet azaltmak için yapıyor fakat turk telekomda faydası olmadı bana göre hocam
  • hocam sizce hat değerler 8Mbps deyken 2 Mbps alıyormuş hocam sizi eklemeyedim Ö1f1
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• talip68 T kullanıcısına yanıt
    hocam öyle birşey olursa taahhüt varken internet kapatırım
    Aslında Eskişehir'de Süperonline altyapısı baya yayılmıştı ve Türksat'ında yayılması gerekir hep eski altyapıyla kaldılar.
    Yeriniz merkezi yerlerden uzak ve nüfusu az olan bir yer ise altyapı getirmezler.
    Türk telekom fiber altyapı çekmedimi saha dolabına kadar ?
    Hat zayıflaması yüksek Snr margin değeri 6.5'e kadar gerilemiş kopmak üzere ve Crc hataları artmış durumdadır.
    Bu hattın bina için tesisatında problem olabilir.
    8 mb gösterir ama vermesi gerekir ya modemde sorun vardır yada internetinde kısıtlama yapılıyordur.Örneğin akşam saatlerinde Türk Telekom'un 100 mb interneti olan müşterilerine yaptığı gibi veya Youtube band genişliğini kısması gibi denebilir.
    Bu kişi arıza kaydı bırakarak devamlı internetinin koptuğunu veya modemdeki değerleri alamadığını söylesin ankastreden ölçüm alırlar.
    Tuna152 kullanıcısına yanıt
    Hocam hat değerleri nickli arkadaşın @Tuna152

Hocam eskşehirde genelde hep turk telekom gördüm

Hocam iletişim altyapısına meraklısınız ondan dolayı bu dökümana bakın baya bir sorularınıza yanıt bulabilirsiniz

www.docdroid.net
    95522005-haes-işletmev6.pdf
    https://www.docdroid.net/EfSvHtV/95522005-haes-iletmev6.pdf.html

2013 yılına ait olsada gayet iyi bilgiler vermektedir.

Evet Türk telekom tip 7 saha dolabı koyup fiber çekti hocam bu arada Superonline Eskişehir Belediyeleriyle anlaşmış çoğu yere döşedi fiber fakat talih kuşu bize vurmadı yine bu arada merkezi sayılabilecek bir yerde oturuyorum hatta otel falan var yakınımızda

Birazda bu olaylar talep arz ilişkisi ile oluyor proje mühendisi ve taşeron firmaya nereye fiber döşeneceğini yetkililer belirliyor bundan dolayı talep olsaydı çekilme ihtimali olurdu.
    Genede yetkili insanlar bu durumu konuşursanız size yardımcı olabilirler o bölgeye bakan yetkili personel'e mail atmanız durumunda size dönecektir.
    Süperonline'yi arayarak bilgi isterseniz size ulaşırlar.
    Hocam eskişehir bir kaç sefer gitdim güzel yerler var bazı yerlerde turk telekom modem hediye yazıyordu

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.