Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2612. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53.317
Cevap
265
Favori
4.117.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26102611261226132614
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Netservices Sitesinden sorgulama yapmaya çalıştığımda 403 Forbidden uyarısı geliyor ve giriş yapılamıyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 20 Ağustos 2024; 0:26:37 >
  • $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt
    Şuanda bende aynı durumdayım hocam kablolar daire girişlerinde bekliyor gelen görevlilerle sohbet ettim 1-2 ay sürer abi demişlerdi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt

Merak ettim: Binanızda kaç daire var? Yakınınızda sizin binaya benzer başkaları da var mı? Varsa söz konusu kutudan oralara da kablo çekildi mi?

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Güldürennet. Bu sitenin sorgulamasında problem var. BF projelerin altyapısını yeşil göstermiyor. Tavsiye etmiyorum. Gigaspeed'in sorgulama ekranı detaylı baya.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Günaydın; şimdi baktım, sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

Günaydın, bende yeşil çıkıyor.

Gigaspeed'de daha detaylı tabii, santral + müdürlük adı var.

BF Proje (Dönüşüm ile fiber olan)

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

GF Proje (Fiber olarak kurulan altyapı)

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

Cehaletimizi mahzur gör. Onu sorgulamada nasıl anlayacağız?

Estağfurullah hocam. Dönüşüm yapılan vatandaşlar altyapısının açıldığını fark etmeyebilir. O yüzden farkı belirttim.

Projenin ne olduğunu şöyle anlayabiliriz.

https://user.goknet.com.tr/sistem/getTTAddressWebservice.php?kod=XXXXXXXX&datatype=checkAddress

X yazan yeri kendi BBK kodumuz ile değiştiriyoruz.

GREENBROWN değerini aratıyoruz sayfa içinde.

Value G ise GF, B ise BF proje demektir.

Bilmediğim için sordum. Bunu ekleyelim konuya.Tşk.TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Evet Gigaspeed'in ekranı cidden detaylı. Ancak kendi oturduğum binayı ve çevremizdeki (Site içişdeki diğer binaları) sorgulattığımda ufak bir hata farkettim; bu muhtemelen Türk Telekom'un sağladığı bilgiden kaynaklanıyor. FTTH altyapısı bilgisi doğru. Bağlı olduğumuz Telekom Md. bilgisisi de doğru (ama ironik). Bizim Md'lük Bebek (Bölgesi) Md'lüğüdğür bu doru ama söz konusu Md'lük neBebek semtindedir, ne Gayrettepe yerleşkesindedir (bir zamanlar oradaydı), ne Maslak'tadır (bir zamanlar da orada inşaatı atıl kalmış bir mini gökdelenin ilkel şekilde kapatılmış bir katındaydı) ama Boğaz üzerinde Tarabya'dadır. Gitmeye kalksan arabayla ve boş trafikte 15-20 dakikalık mesafede. Ama Santral kısmında "Bebek" belirtiliyor. Evet gerçekten de ultan Palamut devrinde Bebek'te dışarıdan bakıldığında Telekom Santralı olacağını pek kolay anlayamayacağınız bir Bebek Santralı vardı. Burada Crossbar santral kurulmuştu, daha sonra Netaş'ın dijital santralına değişti. (Daha internetin falan olmadığı dönemlerdeyiz...)

Bugüne gelirsek: bu bina halen orada (Bebek'te) olmasına rağmen içinde artık santral falan yok! Boş durmakta... Özelleştirmeden birkaç yıl sonrasında Etiler-Akatlar arasına modern bir Bölge Md'lüğü binası yapıldı ve orada da bir de Etiler Santralı kuruldu. Bütün Bebek-Etiler-Akatlar-Ulus-Hisarüstü bölgesi bu santrala bağlandı. Zaten 2010'dan itibaren bölgeye bol bol Tip-3, Tip-5 ve Tip-7 saha dolapları yerleştirildi; 2011'de biz VDSL'e, 2021'de de (ayıptır söylemesiTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] ) FTTH'a geçmiştik... Şu anda bizim FTTH altyapısının Santral tarafı da (yani OLT'lerin bulunduğu mekan) buradadır. Levent Santralı da var, nispeten Etiler Santralı'na yakın bir konumdadır ama orası ve hizmet verdiği bölge ayrıdır ve daha geniştir!

Telekom ya Bebek Santralını envanterinden "silmeyi unuttu" ya da Etiler Santralının içinde (paralelinde) ama aynı yapıdave isimde bir de Bebek Santralı mevcut. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Hocam ya da sistem üzerinde ismini güncellememiş olabilirler.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Öyle bir şey olsaydı şimdiye ceza yerdi. Çünkü TT, arabağlantı, ortak yerleşim, YAPA ve VAE santrallerinin hepsini hem BTK'ya hem de sözleşme yaptığı alternatif işletmecilere bildiriyor. Yani olmayan bir santrali varmış gibi göstermek evrakta sahteciliğe girer, santralin ismi yanlış olsa Bebek dediğimiz santral aynı zamanda arabağlantı santrali yani cihazını koymak isteyen işletmeciye Etiler adresi verip Bebek'e getiremez.

Ama şöyle bir şey olabilir TT santrali deyince insanlar Türk Telekom logosu olan bir bina bekliyorlar. Oysa hiçbir zaman böyle olmadı. TT santralleri PTT binasının içinde de olabiliyor bir kamu bankası ya da bir AVM içinde de. Nihayetinde santraller eğer POP noktası değilse öyle çok geniş bir alana ihtiyaç duymuyor. 40-50 m2'lik bir alan fazlasıyla yeterli. Bu santrallerin adresleri filanda artık gizlilik sözleşmesi kapsamına alınmış ama İstinye santrali mesela yıllardır bir AVM'nin içinde. Ondan öncede bölgedeki kamu bankasının şubesi içerisindeydi.

Binada altı daireyiz, yakınlardaki binaların interneti var. Bizim bina yeni olduğu için altyapı yoktu. 1 sene oldu temmuzda. Düzenli olarak darliyordum bölge müdürlüğünü. Anca ilerleme kaydettik.

• Fsm0066 kullanıcısına yanıt
    Halbuki sadece sinyal verilecek.. neyse 1 sene bekledik, iki ay daha bekleyelim artık

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Olmayan bir santrali varmış gibi göstermek değil. Daha net olması adına bir örnek vereceğim.

İstanbul Ümraniye örneği düşünelim.

İnkilap santrali var değil mi? Bu santralin taşındığını varsayalım ve taşındığı yer Madenler mahallesi olsun yine Ümraniye ye bağlı olan. Bu santralin sistemde ismi "inkilap" olarak gözükebilir ama aslında taşınmış olabilir yani TT ismini güncellememiş olabilir. Ya da bina değişikliği yapılmıştır ama isim güncellenmemiştir.

Yani örneğim biraz mesafeler anlamında uzak oldu ama ne demek istediğim az çok anlaşılmıştır diye tahmin ediyorum. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Örneği anladım imkansız değil dediğiniz gibi de olabilir. Ancak alternatif işletmeciye ya da BTK'ya adres verirken Inkilap Santrali, Maden Mah. ABC Sok. No:1 diye bir adres bildirildiğinde yine dikkat çeker. Yani BTK ya da YAPA sistemi kuracak bir şirket o zaman neden Inkilap diyorsunuz ben Bebek'te santraliniz olmasına göre plan yaptım diyebilir. TT'nin özellikle İstanbul'daki santrallerinin belki %90'ında zamanında kurulmuş olan Turkcell'in YAPA sistemleri var günümüzde bu sistemlerden tabii sadece VAE trafiği teslim alıyor o ayrı. Düşünün Çekmeköy'ün Hüseyinli köyünde bile Turkcell'in YAPA sistemi vardı.

Ayrıca TT'nin aktif Backbone sisteminde de Bebek olarak isimlendirdikleri ve buraya tanımlı IP'leri var. Söz konusu santral sizin dediğiniz gibi de olabilir, bir kamu kurumuna ait bina içerisinde de olabilir ya da gerçekten adresini bilmediğimiz Bebek santrali var.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Alternatif çok dediğiniz gibi hocam.

• Çok zeki Türksat kablonetciler gelip binaya "Bu binada Türksat Kablonet fiber bulunuyor" şeklinde duyuru yapıştırmışlar.Amma velakin ne fiber kablosu var nede fiber kutusu :D Binada Superonline dışında fiber yok.Konum Ankara Keçiören...

• sıfır daireye taşınacağım apartmanda internet bağlantısı yok türk telekoma başvuruda bulundum ancak ne zaman geleceği hakkında bilgi vermediler, ne yapmam gerekli nasıl bir yol izlemeliyim, bu işlemi hızlandırma şansım yok mu

• 
Sayfa: önceki 26102611261226132614
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.