Valla o linki ben açabiliyorum ama sizin neden açamadığınızı anlayamadım... Bir de sitenin ana adresinden deneyiniz (Internet ya da Telekom sekmeleri altından...) Şimdi burada zaten "altyapı" tanımlamasından soru ortaya çıkmakta. Ülkedeki Global Internet Erişiminden mi bahsediyoruz, ya da sadece "F/O kablolama sistemlerinin yerleşiminden" mi bahsediyoruz? Ben konuyu bu ikincisi olarak anladım. Zaten mesajımdan da bu belli oluyordur. Özetle, T.Telekom gelsin cadde sokakları kazsın F/O kablosunu döşesin gitsin, ardından SOL gelsin kendi F/O kablosunu döşesin gitsin, vb.durumlarının ortadan kaldırılması ve tek bir kazı işlemi ile ihtiyac duyacak her operatöre bir geçiş yolu açılması... Hatta işin içinde Büyük Şehir Belediyeleri'nin F/O alyapısı da söz konusu ki bunun da gelecekte daha genişleyip ilçe belediyelere kadar yayılması söz konusu olacaktır. Sizin dediğiniz şekilde "İleride fiber altyapının paylaşımı açılırsa altyapı sağlayıcı kim olacaksa bütün altyapı işlerinden o sorumlu olacak, sağlayıcılar sadece internet satacak" tarzında bir anlamı ben çıkaramadım; olayı çok daha basit düzeyde aldım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 4 Ekim 2024; 11:26:37 > |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2626. sayfa)
-
-
Yukarıda verdim linki ben
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Toplantıdan çıkan ana fikir sanırım TT ve SOL'ün günden güne düşen piyasa değerleri ve kimseye iteleyememeleri neticesinde çok uluslu bir altyapı sağlayıcısı ile anlaşılıp altyapımızın satılması.
Bunlar vatandaşın hayrına ne işi yapmışlar ki? Yaptıkları tek şey vatandaşa hizmet kisvesi adı altında para götürmek.
-
Tamam; şimdi daha iyi anlıyorum ki ikimizin "altyapı kavramları" birbirinden çok ama çok farklı.
Sizin dediğinizin gibi olması, maalesef mümkün ve de bu hükümetten (ve de kimin adamı olduğunu bilemediğimiz Bakan'dan da) tam beklenebilecek bir durum. Ama bu ülke için tam bir kıyamet senaryosu olacaktır; bu kadar büyük bir vatanseverliğe teşebbüs edeceklerini kabullenmek bana çok zor geliyor. Sonuç olarak bu çok ciddi bir milli güvenlik meselesi.
Ok yaydan bir kere çıkarsa bunu geri almak çok uzun süreliğine adeta olanaksız olacaktır!
-
Bugün çatkapı TT saha ekibi geldi dönüşüm işlemini yaptılar öncesinde durumu anlattım telefon hattının önce fibere dönüşmesi için TT genel müdürlüğe gitmemiz gerektiğini söyledim gerek yok dediler ve 15 dakika ile 1 saat içerisinde internetin açılacağını, olurda açılmazsa müşteri hizmetlerini aradığımızda açılacağını söylediler ancak açılmadı, şuan bakır kablo üzerinde kurulu olan modem aktif olarak çalışıyor. kurulumunu yaptıkları fiber modemde internet sinyali yok. MH ni aradım aktivasyon yapılması gerektiğini bu süre zarfında 3-15 gün arası internetin kesileceğini söyledi. Hal böyle olunca aktivasyon yaptırmadım ve kurulumu yapan kişileri aradım fiber aktivasyonu tamamlanmadan bakır kablodaki bağlantınız kopmaz dediler. İnternet bağlantımın kopması gibi bir lüksüm ne yazık ki yok.. acaba MH nin mi yoksa saha ekibinin mi söylediği doğrudur?
-
Size MH'nin verdiği 3-15 gün arası olası kesinti süresi olacak iş değil. Bunlara artık neasıl bir bilgi verilmişse. Hangi il ya da Telekom Md'ne bağlısınız bilemiyorum ama İstanbul'da kurulumdan sonra 1.5-2 saat içinde FTTH aktif oluyor ve FTTH aktif olana kadar da VDSL (ya da bakır altyapıdan alınan) internet hizmeti kesilmiyor.
Sonuç olarak sizin FTTH aktivasyonunu MH'takiler ekranlarından yapmıyorlar. Onlar aracı, talimatı ilgili olduğunuz Santral'a iletiyorlar. Aktivasyonu yapacak olan da sizin bağlı olduğunuz Santral. O Santral'a kadar gidebilmeniz mümkünse siz yerinize dönene kadar FTTH aktivasyonunuz çoktan bitecektir (yeter ki Santral tarfafında başkaca bir teknik sorun olmasın...).
-
Eğer ONT şu anda bağlı ise üzerinde ki hangi ışıklar yanıyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbuldayım üstadım. MH aktivasyonu buradan başlatabiliriz dedi. O vakit MH arayacağım.
@ru.celebi Bu şekilde görünüyor
-
Fiber sinyaliniz var. Bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Bazı aboneleri sinyal olmadığı halde aktive ediyorlar ve dsl kesiliyor normal olarak. Ancak yine de sorumluluk kabul etmem :)
-
Normal işleyiş bu şekilde zaten. Iyi kullanımlar dilerim :)
Güle güle kullanın. Herşeyden önce FTTH'a geçtiğinize pişman olamayacaksınız. Şimdi binaya konulan fiber dağıtım kutusu OFDK tarafında (birileri bilinçsizce kurcalamadığı sürece) bir sıkıntı olmaz da sizin tarafta ONT'ye giren fiber kabloya gözünüz gibi bakınız. Telekom kurulumda maalesef o kablonun ucundaki yeşil renkli konektörü daireye çekilmiş fiber optik kabloya çok basit bir yöntemle bağlıyor. Nedenlerine ve aslında ne yapılması gerektiğine burada girmeyeceğim. Ama o ONT'nin mümkünse bir duvara veya sabit bir düzeye tutturulması ve de hiç ellenmemesi (yani temizlikçinin falan oraya hiç el sürmemesi) lazım. Bilgilerinize.
-
Tavsiyenize dikkat edeceğim üstadım iyi dilekleriniz için de teşekkürler.
-
Teşekkür ederim eksik olmayın.
-
Herkese selamlar Ankara esenboğa mah çınar caddesi tarafına bölge müdürlüğünün dediğine göre ekimin 2. haftası fiber için kazım işlemine başlıyacaklarmış binada mütahit sağolsun dairede fiber girişi var duvarda ortalama süreç ne kadar zamanda biter sizce ?
-
Bende açtı devam linki
türk internetAKP Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı? - Türk İnternethttps://turk-internet.com/akp-fiber-altyapi-isini-operatorlerden-ayiracak-mi/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_source_platform=mailpoet&utm_campaign=turk-internet-newsletter-post-title_931 -
O süper zeka mh ilk fibere geçiş için aradığımda benzer şeyi bana da demişti işin aslı kuruluma gelince mevcut internet gidip diğeri geliyor doğru olanda bu ama mh yanıltınca geçişi erteledim adresim de düzeltilememişti baya uğraştırmışlardı mh nin yanlış bilgisi yüzünden hayırlı olsun Benden de bir tavsiye hız 24mbps ise en az 50 yapın online işlemlerde hız yükselt de baya iyi fiyatları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Ekim 2024; 22:42:21 > -
Aynı laf salatasını yapıyorlar demek ki.. Tarifemi 100mbps tan 200mbps a geçirdim.
-
Mevcut koşullarda bu ülkede altyapıyı "çok uluslu" bir şirkete satamazsınız yani satmaya kalksanızda teklif gelmez. Çünkü en azından 500 bin km daha fiber yapılması lazım ve TT bu altyapıyı 15 yılda milyarlarca dolar para harcayarak ancak kurdu. Ancak yerli bir şirkete aynı otobanlardaki gibi Yap-İşlet gibi bir sistemle verebilirler o şirkette bir harcayıp 5'e kiraya verir ve ülkedeki internet abone sayısı yarı yarıya düşer.
Ama altyapı işini ayırırlarsa TT ve Turkcell'i satmaları daha kolay olur. Bu şirketlerin satılamamasının iki sebebi var birincisi arpalığa dönmüş olmaları ve yabancı şirketlerin sürekli yukardan emir almak istememeleri, diğer sebep ise iki şirketinde network altyapısının ömrünün dolmuş olması ve yüksek vergiler, kur sebebiyle yine ciddi bir maliyet kalemi olması yüzünden TT için teklif veren olsa da hem çok düşük fiyat hem de kapitülasyonlar istediler. Ama sadece bir servis sağlayıcı olurlarsa herhangi bir riskli yatırım yapmayacakları için Arap, Çin, Rusya kökenli şirketlere satabilirler.
Sadece İstanbul'da TT'nin yenilemesi gereken 100'e yakın santrali ve santral başına 2 cihaz yenilemeleri gerekiyor. Santral başına 10 Bin Dolar maliyet olsa 100 santralde 1 Milyon Dolar maliyet. Tüm bu maliyete birde %70 civarı vergi eklemek gerekiyor. Sadece İstanbul'da çıkan bu maliyete tüm Türkiye'yi kattığınızda çıkacak maliyeti varın siz hesaplayın.
-
Aynen hiç bir halt bildikleri yok Diyorum kurulum için randevu veriyorsunuz ama fiber kutu daha 3 gün oldu takılalı sinyal yoksa nasıl kuracaklar cevap yok peki diyorum hadi sinyal siz kurdu mevcut adslim kesilecek mi evet 1 yada 2 hafta kesilir Oldu deyip kapattım
Hele biri efsaneydi benim adreste mahalle adımı 2 yıl önce hattı annemden üzerime alırken tt ofisindeki süper zeka sözleşmeye eski mahalle adını yazıp faturaya da yeni mahalle adını yazmış bu yüzden efsane mh eskiyi baz alıp sizde fiber yok 11 ayda gelecek diyor, ben de diyorum ve ek olarak yeni mahalle adını da söyleyip aynı apartmanda 1 kat alttaki komşumda fiber bağlandı girişe kutu da takıldı evlere kablolar çekildi diyorum ama hala yok diyor Sonunda deli sanırım deyip kapattım Neyse komediydi çok şükür bitti bana 50 mbps yettiği için 50 yaptım online işlemlerden duruma göre bakarız artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Ekim 2024; 21:9:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X