Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2628. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: megaprince Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53.145
Cevap
265
Favori
4.106.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26262627262826292630
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bakayım. Şu an İstanbul'da değilim. Döndüğümde ilgileneceğim...

3. (aynı adreste tek OBK üzerinden 2.) FTTH aboneliği alıp almayacağıma bir kesin karar vereyim de... O 2. aboneliği de yaparsam gözümü karartıp Konya'daki bir adı sanı hemen hiç duyulmamış bir ISS üzerinden alacağım galiba. (Fiba Telekom; 100 Mbps şimdilik 230 TL + 50 TL modem kirası. Kurulum/Aktivasyon da herhalde 1000 TL yi geçmez ve zannedersem kullan-öde sistemli...) Nasılsa her 3 FTTH hattım da aynı Telekom Santralı, aynı OLT ve aynı porta bağlı olacak. Tabi 4 Portlu ONT temininde de bir sıkıntı çıkmazsa (Nokia G240C olamayacaktır...).

Aslında Zyxel'i hepten değiştirmekten (iadeden) çok bir değiş tokuş yapılabilecekse bana uyar.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Değiş tokuş yaptıracaksın zaten iade edemiyorsun ki. Eve dönünce dediğim gibi arada bir (mümkünse ne çok uzak aralıklarla ne de çok yakın aralıklarla olmasın) ONT'nin ethernet kablosunu çek tak yap sonrada arıza kaydı açtır gelir değişirler. Ben uğraşmadım çünkü Wifi 5'ten (ZXHN H298A) Wifi 6'ya (LG8245X6) geçtim.

TT nin dandik modemiyle uğraşacağınıza ont de sorun yoksa alın iyi bir router takın daha iyi 

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Benim değiş tokuştan kastım: şu an kullandığım Zyxel'i yeni alacağım 3. FTTH hattına tanımlayacaklar, yeni alacağım 3. FTTH için getirecekleri Huawei'yi de Zyxel'in yerine tanımlayacaklar. Ancak şu anda Zyxel'in hattı TTNet abones duruöundai, yeni alınacak 3. FTTH hattı ise alternatif bir ISS'in aboneliğinde olacak.

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Ben T.Telekom'un verdiği cihazlardan memnunum. Başka Wi-Fi Router da almaya niyetim yok. Zaten mevcut (FTTH hatlarımda çalışan VoIP olarak çalışan) sabit telefon hatları da var; yani o bakımdan T.Telekom'un cihazlarına da elim mecbur.

Ben memnun değilsin ondan değişimle uğraşıyorsun sandım o zaman devamTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  Router de mecbur değilsin istersen daha iyisini alıp takarsınTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] mecburiyet sadece onların modem dayatmasıTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Abi onu yaparlar mı bilemem çünkü herifler yanlış bilmiyorsam hat naklinde bile değişiyorlar routeri. Sıfırdan değiştirtsen daha güvenli bir iş olacak gibime geliyor.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Hiç yatırım yapılmadı dersek yanlış olur yani TT'nin özelleşmeden önce 2004 yılında lokal santraller arasında bile bakır kabloyla iletişim kuruluyordu. Yani ilk geldiklerinde ilk önce haklı olarak omurga işine giriştiler 2008-09 yılında omurga kurma işi büyük oranda bitti ve network tarafındaki 90'lardan kalma cihazları değiştirdiler. 2010'dan sonra yaklaşık bi 6 yıllık süreçte ciddi bir duraklamaya girdiler. İşte o duraklama hiç yapılmadan daha var demeden ülke genelinde network dönüşümü yapacaklardı. Ama daha var dediler, önümüzde 5-10 yıl var dediler gelinen durum ortada. 2018 sonrasında bu network cihazları için vergileri artırdılar sonra matraha göre %20-50-80 oranları geldi. Şu anda KDV ile birlikte başlangıç seviyesindeki core routerda bile %70 vergi çıkıyor. Orta-üst seviye alırsanız %100'e ulaşıyor. Oysa bunları daha var demek yerine 10 yıl önce yapmaya başlasalardı şimdi süreç tamamlanmış olurdu.

Dediğiniz sistem Türkiye'de işlemez her operatör yönetimde eşit olmazdı benim pazar payım bu kadar derdi ve en iyi ihtimalle pazar payına göre yönetimde söz sahibi olunurdu bu durumda TT yine en fazla paya sahip olurdu. Hadi eşit yapıldı bu seferde mahkemeye gitmekten çalışamaz konuma gelinirdi. Eğer illa altyapı ayrı olacaksa bir anonim çok uluslu bir şirket olacak. Lakin dediğim gibi hiçbir çok uluslu şirket altyapıya talip olmaz dünyada kaç kişi 10-15 yıl hiç kar etmeden çalışmayı kabul eder? Ama altyapı olmadan ISS olarak şirketlere talip bulunur. Sadece pazarlama yapacak ve altyapıya hiç dokunmadan kiralayıp satacak. Ee günümüzde zaten peynir ekmek gibi ihtiyaç yani insanlar bir şekilde almak zorunda.

Altyapının tek olması da aslında başka bir sorun ama hiç altyapımız olmadığı için birine bile muhtacız o yüzden buna da razıyız. Yoksa Bulgaristan'da TR sınırındaki köylerde bile en az iki altyapı var.

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Başka bir Forum'da Telekom'da da çalışmış ve bu konuları (özellikle Telekom'un santral ve de saha tarafını) iyi bilen birisi, Telekom'un deneyimli bir kurulum elemanının teknik olarak bu işi rahatlıkla yapabileceğini söyler. Ama işin bir de bürokratik tarafı var... İstanbul'da değilim; 18'inden sonra döndüğümde konuyu kurcalamaya başlayacağım.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Bütün ISS'ler birleşse olmaz mı öyle. Yani Turknet, Telekom, Sol, kablonet vs. bütün hepsi aynı çatı altında şirket oluşturup, aynı network cihazları, aynı bina altı sonlandırma kutusu, aynı ekipmanlar, aynı fo kablolar ile hizmet verse nasıl olurdu acaba  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı evde kardeşler bile geçinemezkenTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Öncelikle SOL'ün sistemleri ile TT'nin sistemleri birbirine uymaz. SOL bildiğimiz Çin'in Türkiye'deki temsilcisi gibi network tarafında Çin dışında hiçbir ülkenin sistemi kalmadı. TT'nin Nokia sistemlerine SOL'ün Zyxel router, OLT'lerini bağladığınızda karşınıza 256k seviyesinde bir internet çıkar. Uyumluluk için de on binlerce dolar para harcanması gerekir. Türknet ile daha uyumlu çalışabilir ama Türknet'te de bazı bölgelerde Zyxel'in sistemleri var bunlarda çalışmaz. Keza 5 Bin km altyapısı olan bir şirket ile 465 bin km altyapısı olan bir şirketi aynı yere koyduğunuzda başındaki yöneticiler Japon, Norveç'li bile olsa burada haksızlık var der itiraz eder. Mahkemeye gitmekten şirket işleyemez, biz ortak altyapı olsun her yere altyapı gelsin derken bütün yatırımlar durma noktasına gelir. Zaten şu anda da Turkcell hariç herkes aynı altyapıdan hizmet veriyor. Kepçe gelip bir dalınca Turkcell hariç mahallenin tamamında internet kesildi. Çünkü herkes TT'nin altyapısından hizmet veriyor. Bunu herkesin ortak olarak kullandığını düşünün bir kepçe daldığında bankalarda, hastanelerde bile internet gidecek.

• Yavuzd58 Y kullanıcısına yanıt

fast com kablolu test istemiştin buyur

ETHERNET KABLOSU 10 METRE

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

BU DA WİFİ 6 İLE

• Gece normal çalışan internet sabah kesikti yani neredeyse dakika bir gol bir. Hiç temas edilmeyen kablo ont nin 2cm gerisinden kırılmış! Saha ekibi 2 saat içerisinde geldi sağolsunlar kendilerine sordum bu kablo durduğu yerde dahi kopabiliyor mu "maalesef evet abi" diyor! böyle vasat bir kablo olabilir mi? ne yapmak gerek eleman bir ucu mavi diğeri yeşil sonlu fiber kablodan bahsetti bunların 20m kadar olanı var mıdır aynı sorunu yaşayan oldu mu acaba??

• Svideoz kullanıcısına yanıt

Fiber optik kablo yapısı gereği kırılgan ne yazık ki. Ekstra korumalı obk kablo bulmanız lazım ufak bir araştırma ile 15mt bulabildim.

amazon
    Uzun Mesafe Ağ Kablosu Için Yüksek Kaliteli SC/-SC/UPC Fiber Optik Jumper 15M PVC Kasa
    https://www.amazon.com.tr/Mesafe-Kablosu-Y%C3%BCksek-Kaliteli-Jumper/dp/B0D4ZG7WN9
  • Patron12 P kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

Hocam size bir tavsiye vereyim.

Duvardan gelen kablonun yanına bir yere aşağıdaki kutudan alın ve duvara sabitleyin. Mevcutta ont'ye giren kablonuzu bu kutunun sağ veya sol üst deliğinden içeri alın. Dikkatlice yuvarlak şekilde fazlalığı sararak ucundaki konnektörü kutudaki konnektöre takın, kapağını kapatın. Bu saatten sonra kafanız rahat. Tabii sizin mevcut durumda takılı olan konnektörünüzü kutudan içeri alamayacağınız için ekipleri tekrar davet etmeniz gerekecek.

Kutudaki konnektörden ONT arası içinde fiber patch kablo satın alın.

Burada dikkat edilmesi gereken konu genelde bina kutularındaki konnektörler UPC(Mavi), ONT girişleri ise APC(Yeşil) konnektör. Farklı renkleri birbirine bağlamayın.

Ürün linkleri;

Dahili Sonlandırma Kutusu | 2 Patch | 2 Fiber | Duvar Priz | Dahili Sonlandırma Kutuları (samm.com)

SC Simpleks Adaptör | Flanşlı | Adaptörler (samm.com)

SC/UPC-SC/UPC | Single Mode G657.A2 Simplex Patch Cord | 2.0mm | Single Mod Simpleks Patch Cord (samm.com)

SC/APC-SC/APC | Single Mode G657.A2 Simplex Patch Cord | 2.0mm | Single Mod Simpleks Patch Cord (samm.com)

SC/UPC-SC/APC | Single Mode G657.A2 Simplex Patch Cord | 2.0mm | Single Mod Simpleks Patch Cord (samm.com)

20 metreye kadar değişken uzunluklarda patch kabloları mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 8 Ekim 2024; 11:28:21 >

Gelen saha ekibi 1 IQ. UPC konnektör takılmaz daire içi sonlandırma kutusuna. Obk'yı içine aldığınız o kutunun iki çıkışı da SC/SC/APC şeklinde. ONT'nin de APC'dir.

mavi konnektör cord alma sakın. İki ucu da yeşil olanı alman lazım.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Evet hocam bu daha sağlık olacak gibi görünüyor sağolun TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Orasını bilemiyorum hocam eleman bu şekilde söylüyor arkadaş renk körümü acaba?

Aşağı indiğimde kutuya bir bakacağım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 8 Ekim 2024; 11:42:32 >
  • 
Sayfa: önceki 26262627262826292630
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.