Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.250
Cevap
265
Favori
4.115.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sizi pek önemsemiyorlar galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam btk beni engelledi facede

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Adamlar bıkmış senden hocam
    Doğru konuşanı dokuz köyden kovarlar

Hoxam yakın a kadar fiber geldi 350 metre var sahadolap ile arasında

Hocam tek söz sölüyorum yetiyor engellemeler için

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Ne diyorsunuz hocam merak ettim

Sizin gibi devlet kurumu görmedim turk telekom 453 defa şikayet etdim neden hala btk görevini yapımıyor siz devlet kurumu değilmisiniz size yazınçaya kadar taş in üzerine yazsam taş bile görevini yapardı yazıklar olsun.

• SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Superonline'ın 1.5 Tbps kapasitesinde bir yurtdışı çıkışı var birde bizden kiraladığı var. Vodafone'un eski borusan'dan kalma 200 Gbps bir yurtdışı çıkışı var, Vodafone'un çoğunluğu bizden çıkıyor. Birde Arıa zamanından kalma Seabone yurtdışı çıkışı var, Türknet kullanıyor. Turkcell yeni yurtdışı çıkışı yapmayı planlıyor onu yaparsa bizden tamamen kurtulacak bizim yurtdışı çıkış payımızda %87 civarına düşecek.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Türk telekom halkın arasına ne kadar karışıyor ki. Bir de halkın arasına karisan türk telekom un çalışanları bir halka kufretmedikleri kalıyor. Teknik ekip neden bu kadar eğitimsiz. Karsisindaki müşteri ile nasıl konusacagini hiç bilmiyorlar. Müşteri hizmetleri yetkililerine verilen eğitimin benzerinin teknik ekibe de verilmesi lazım. Suratıma telefonu kapatıyor. Yani çözüm uretememelerini geçtim en azından karsisindakilere insan muamelesi yapsalar.

Hali hazırda yedi milyondan fazla internet abonesi olan kisacasi yedi milyon adsl abone geliri olan Türk Telekom un yatırımları ile bu ise sıfır abone ile yani sıfır gelirle başlayan turkcell superonline nin yatırımları bence karsilastirilamaz. O kadar alt yapı yatırım engellemelerine rağmen bu kadar kısa sürede iki milyondan fazla haneye FTTH teknolojisini turkcell getirdi. Şu an Türk Telekom 24 mbps ye kadar diye bir tarife cikariyorsa bence bu turkcell superonline sayesindedir. Bana sorarsanız halkın arasına karışan superonline. Superonline olmasaydi biz 1,5 mbps ye kadar 15 gb akn li hız sonrası 500 kbps ye düşen internet kullanan lublandan bir farkımız olur muydu sizce? Şu an müstakil bir evde Türk telekom dan 24 mbps internet hizmeti alinabiliyorsa bu turkcell superonline sayesindedir diye düşünüyorum.
    Siz telekom da çalışıyorsunuz. Türk telekom un icini, çalışma sistemini, mantığını bizden çok çok iyi biliyorsunuz.

Bir de sunu anlamıyorum. Sıfır abone ile başlayan sıfır gelir ile baslayan alt yapı yatırımlarında büyük engeller yaşayan bir şirketin yatırım maliyeti en dusuk ve müşteri geliri en yüksek yerlerden yatırımlarına başlaması kadar doğal bir şey olabilir mi? Gelip superonline nin dört daireli iki internet abonesi olan bir eve alt yapı getirmesi ne kadar mantıklı. Türk telekom yedi milyon abone geliriyle getirmiyor bu hizmeti. Siz kendiniz dediniz anket yapılıyor fiber alt yapı ona göre getiriliyor diye. Bu kadar geliri olan TT getirmezken Superonline bir milyon fiber abonesiyle mi getirecek.

Türk telekom un biz superonline gibi onbeş şehrin belli yerlerine değil de 81 ile aynı anda yatırım yapıyoruz demesi bana çok samimiyetsiz geliyor. Madem 81 ile aynı anda yatırım yapılıyor. Neden Turkiyeden yüz ölçümünden yedi kat az olan güney kore nin fiber kablo uzunluğu bizim iki katimiz kadar. 81 ile yatırım yapıyoruz demekle de olmuyor. Superonline da 81 şehirde iki siteye fiber kablo çekip 81 ilde fiber yatırımlarımız devam ediyor diyebilir.

Hocam Tip 5 vardı bir zaman hala ürettim oluyormu ?

Türknet'in kendi çıkışı mevcut mu?
    Bütün abonelerini dediğiniz yırt dışı çıkışından mı sağlıyor?

Hayır sadece İstanbul aboneleri Seabone'den çıkış yapıyor. Diğer iller Türk Telekom üzerinden.
    Tracert çıkışları istanbul türk telekom gayrettepe olarak yurt dışına çıkıyor hocam
    Seabone olarak bence metro ethernet kullananlar çıkıyordur.
    Hat kapasitesi eğer aria'dan kaldıysa pek yüksek olmayacaktır hocam.

Hocam sadece İstanbul aboneleri seabone üzerinden çıkıyor. Ki dediğiniz gibi İstanbul aboneleri bile bazen Türk Telekom Gayrettepe'den çıkabiliyor. Kapasitesini bilmiyorum ne yazık ki.
    Hocam şunuda sormak isterim Türknet Taahhütsüz , 150 gb akk böyle güzel kampanya yaparak 59 TL'ye sabit telefon dahil vermesinin arkasında yatan mantık ne olabilir.
    Zira ne kadar büyürse o kadar yurt dışı çıkışları yetersiz olacak ve maliyetler artacaktır ayrıca türk telekom'a ödedikleri hat kiralama bedelleri vs neden fazla abone kazanmak istediler ve taahhüt olmayışını sebebi nedir adam 1 ay kullanır iptal eder bu şirket için zarar değil midir ?
    Tam aksine 59 TL ile kişi bazında kara bile geçiyor. Türknet, Transmisyon bazlı VAE sistemine geçen ilk ISS oldu. Bu transmisyon sisteminde Türk Telekom'dan kota değil hız alıyor ve kullandığı kadar trafik ücreti ödüyor. Türk Telekom Port bedeli 100 Mbps'e kadar 23,80 TL (Vergiler Hariç). STH, THK toptan telefon ücreti ise sadece 4,28 TL.

Port ve transmisyon bazlı hat kiralama sistemi ise aynı elektrik mantığı gibi sadece kullandığınız ücreti ödüyorsunuz. Transmisyon ücreti ise böyle 150-200 GB olarak değil TB başına hesaplanıyor. 1 TB trafik 1.20 TL, aylık ortalama 4000-4500 TB civarı kullanımları oluyor.

Bu bilgiler ışığında Türknet'e bir kişinin maliyeti;
    23,80 TL port ücreti %25 KDV + %5 ÖİV + %20 KV= 37,49 TL Bir abone aylık istesede 1 TB kullanamadığı için bir kişi için trafik ücreti ise ödemiyor. Seabone kısmının detaylarını bilmiyorum. Satın mı aldı yoksa belirli bir kira mı ödüyor bilgim yok.

Buradan çıkarılacak sonuç abone başına her ay 20 tl ücret almakta ve 1 ay bile kullanıp iptal ettirse zarara girmiyor anlamı çıkarıyoruz.
    Peki bu sebepten dolayı 500 gb veya 1 tb kotalar verse Btk müsade etmeyecek fakat isterse verebilir ama bu fazla trafik demek ve ekstra maliyet anlamı çıkıyor.
    Sonuçta 24 TL Türk Telekom'un cebine giriyorsa adam gibi hizmeti verip adam kayırmaca yapmaması gerekir.
    Tam aksine herkesin yanıldığı nokta bu. Türk Telekom yüksek kota çıkarılmasına izin vermiyor diye lanse ediliyor, oysa az önce açıkladığım mantıkta da alternatif sağlayıcı dediğiniz gibi 500 GB - 1 TB gibi kotalar koyabilir. Türk Telekom tekel olduğu için bahsettiğiniz tarifeleri çıkarması mümkün olmuyor.

Adam kayırmaca ise Port ve Transmisyon ücretlendirmesi ve Standart Hız ve Kota satışı durumundan oluyor. Hız ve Kota satışında ise doğal olarak Türk Telekom'a en az 35-40 TL gibi bir ücret ödüyor. Dolayısıyla para kazanmaya önem veren kurum olduğu için doğal olarak bir adam kayırmaca oluyor.

Hatta asıl sebebi Türk Telekom'un metresine 69 TL verip fiber kablo alıp, neredeyse 20 Bin TL bayılıp kabinler alıp alternatif sağlayıcıların çok çok cüzi bir ücretle bu altyapıyı kullanmak istemesi. Bu ayrımcılık birazda bundan kaynaklanıyor.
    hocam türk telekomdada durum böyle mi ? büyük şehirdekiler iyi yerlerden küçük şehirde oturanlar daha kötü yerlerden mi çıkış yapıyor yurt dışına ?
    akk artınca ıssye maliyeti artıyormu?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.