Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
53.315
Cevap
265
Favori
4.117.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yan binamda T21 kabini var.
    Yan binamızın yanında fiber altyapı kapağı mevcut.Bu kapağın bize uzaklığı 30-40 metre var yok o derece yakın durumdadır.
    2 yıl boyunca şikayet ede ede en sonunda 100-200 metre aşağıdaki saha dolabına fiber çekildi yeni kapak konuldu fakat hızda değişiklik yok eski saha dolabı halen görevini sürdürüyor.
    Anlıyacağınız ilkten bu 2 binayı site olarak yapacaklardı sonra anlaşamamışlar ayırmışlar Türk telekom fiber altyapı projesi çizilip proje yapılınca bizim bina boş olduğu için pek bir kablo bile ileriye yönelik koyulmamışdır.
    2 bina aynı şekilde orada 14 daire var bizde 12 daire + 1 dükkan var +1 ayrıca kapıcı dairesi boşta duruyor.
    Türk Telekom ilçe müdürünün görevden alınması lazım işini düzgün yapmıyor eğer yapsaydı bu sorunları 2 yıl boyunca çekmezdik.
    İnsan olan 1 kere hata yapar 2 kere hata yapar 3 kere hata yaparsa o hata değildir.Artık alışkanlık durumuna gelmiştir.
    Türkiye'de şöyle bir komik bir durum var eski yerleşim yeri olan yerlere uydunet,Süperonline,Türk Telekom fiberi giderken 2012'de yapılmış altyapıları hazır binalara sen git bakır kablo çek yetmezmiş gibi birde uğraştır.
    Altyapı fiber çekecekler zannederken bakır kablo ile bizim bakır kabloya ek yaptılar.Tamam dedik abone olalım Müşteri hizmetleri 40 dakika sonunda ısrarla benim altyapımda fiber olmadığı halde sattı sonuç olarak 1 yıl mahdur etti ve tüketici mahkemesi tarafından paramı iade aldım.
    Türk Telekom'un yönetim kadrosundan ziyade İl veya İlçe müdürlerinin değişmesi gerekir o koltukları hak etmiyorlar.
    Nüfusu az olan yerlere fiber çekerler ama nüfusu yüksek ve yeni yerleşim yerlerine bakır kablo çekerler.

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Yani zaten sizin konunuz vardı bahsi geçen durum hakkında takip ediyordum. Ancak yeni yerleşim bölgelerine fiber götürmemek bir hata. Benim de şehrimde yano yapılaşan bölgeler var. Bu bölgelerden birini örnek vermek gerekirse şöyleki harıl harıl inşaatlar devam ediyor şuan dahi bina yapıyorlar geneli site olduğu için FTTB/H kullanılmış, civardaki mustakil evler için de Tip7 ve Tip5 var. Geçen yine çalışma yapıyorlardı yine fiber çekecekler o bölgeye herhalde. Ama şehir merkezinde harap haldeki eski saha dolapları mevcut ancak pek de şasırmamak ta gerekir zira şehir merkezi zamanında plansız şekilde yapılaştı yani şehir merkezin dışında fiber çalışmaları var şehrimde ancak sizin belirtt8giniz durumda neredeyse tam tersi mevuct ve hoş bir durum değil hiç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. 100 GB yetmiyor hocam, daha önce 8 mbit AKN siz kullanıyordum. Taahüt olayını sevmiyorum, 8 mbit 130 lira falandı, sonra kapatacağım deyince 80 kusur liraya düşmüşlerdi anca o zaman taahüt vermiştim. Ama onda bile ev değişip yeni binaya geçince neredeyse hem hizmet vermiyorlar hem de hattı kapatmak için taahütten borç çıkarıyorlardı. Teknik raporla falan yırttık (diye biliyorum) ama yine de belli olmaz telekomun işleri.
    Aylık en az 150 GB kullanım oluyordu.
    Yanlış hatırlamıyorsam bu konu içinde AKN'ye falan düzenleme geleceğini görmüştüm. Bu durumda büyükten küçüğe dönüş olmadığı(Ben öyle biliyorum) için taahütle 50mbit yerine dediğiniz gibi 32mbit 100GB denenebilir.
    Ama yine de taahütsüz 50mbit 200 GB alıp önümüzü gördükten sonra bir seçim yapmakta mantıklı gibi.
    Pek göremedim ama inşallah taahütsüz seçim vardır :)
    Siz 50mbit hız alınamaz diye mi 32 mbit önerdiniz?

2 yıl BTK şikayet açmaktan ben bıktım.
    Kaç kere dilekçe verdim ancak yapa yapa bakır kablo çekmek oldu.
    Bu böyle olmayacak dedim evime kadar Cat6 Ftp kablo çektim ve Türknet bağlattım idarelik 10 aydır onu kullanıyorum.
    Fiber Net'e abone yaptıkları için iptal'de etmedim uğraştırdım onları en sonunda Tüketici mahkemesine verdim paramı iade aldım.
    Beddua etsen Yarabbi şükür diyecek insanlar Allah herkesten böylelerini korusun.
    Üst caddede fiber çalışması vardı herhalde çok şikayet ettiğim için baz istasyonuna fiber çekiyorlar sanmıştım meğer bizim saha dolabına çekiyorlarmış ama çektiler de ne oldu bir halta yaramıyor.
    Örnek vermem gerekirse Dünya şampiyonası bir futbol karşılaşmasında kupa maçında rakip sizden üstün ve kupayı alıyor siz 2.ci oluyorsunuz.
    Siz 2.ci oldunuz ama bir işe yaramıyor önemli olan kupayı kaldırıp 1.ci olmaktır.
    Yane Fiber altyapı var fakat Vdsl Dolap koyulmadığı yada saha dolabına bağlanıp aktif edilmediği sürece ha fiber altyapı çekilmiş ha çekilmemiş bir işe yaramadığı sürece çürümeye mahkumdur.

• böke B kullanıcısına yanıt
    Kota konusunda bu sene perde arkasında çok ilginç işler döndü tabi bunu öğrenebildiklerim kadarı böyle. Ama yakın zamanda bir düzenleme beklemeyin AKN konusunda.
    35'lik olanı önermemin sebebi şu bu sene bir arkadaşıma internet aldık araştırırken üç paketi göz önüne aldık
    -24mbps 75GB AKN + 10 alo/yalın = 65TL
    -24mbps 100GB AKN + 10 alo/yalın = 71TL
    35mnps 100GB AKN +10 alo/yalın = 73TL

Bu fiyatlara geliyordu yanlış hatırlamıyorum tabi bu tabloda 24mbps 100GB AKN çok mantıksız kalıyor 35mbps 100GB AKN yanında yoksa hem hatlar yeni hem de T19 ile 100mbpsleri dahi görebilirsiniz.

Bizim kurum yavaş çalışır hocam o yüzden gecikmişlerdir. Zaten dolabı koysalarda bekliyorsunuz ben şirketin çalışanı olduğum halde 6 aydır kabin aktif olsun diye bekliyorum. Ancak sizin iş tam ters bir döneme gelmiş. Geçtiğimiz Kasım ayının başında bu Tip7 içindeki donanımları değiştirme kararı çıktı. Üretici firmaya da bildirim yapıp sipariş verilen Tip7'ler iptal edildi. Yeni donanımla üretip gönderin dediler. Lakin üretici firmalar normalde 2 Aralık'ta teslim yapacaktı, yapamadılar süre uzatımı istediler. Her gecikilen gün için fiyattan düşme karşılığında erteleme verildi. Erteleme tarihi ne zaman bitiyor bilmiyorum ancak sadece siz değil Türkiye genelinde dolap sorunu yaşanıyor.

Eski dolaba fiber çekme devrini bitirdik çok yavaş gitsekte bizimde hedeflerimiz var bu yüzden eski dolaba fiber çekerek iş yürümüyor. Bu yüzden şunu söyleyebilirim, fiber çekildiği takdirde yeni dolap koyulacaktır. Ama ortada bir iş bitim tarihi vardır iş bitim tarihinden önce aktif olmaz. Yani kabin koysalarda taşerona verilen sürenin bitimi beklenip öyle aktif ediliyor. Taşeron firmayada sadece mahalle bazında değil il/ilçe bazında ihale veriliyor. Dolayısıyla sizin mahallenin işi bitsede taşeron ilin/ilçenin tamamını bitirmeden iş bitti bildirimi yapmıyor.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam artık insanlar bıktı yeni donanım ne koyulacaktır.
    Türk telekom'un bizim saha dolabına en ucuz saha dolabını koyacağı kesin gibi görüyorum ha erken ha geç boşa zaman geçirmesinler.
    Okulun yolunu kazıp fiber çektiler fotoğrafta görmüşsünüzdür.Okula fiber getirdiler ve dolap konuldu yane işlerine göremi hareket ediyorlar anlamıyorum.
    Türk telekom fiber geldiğine göre diğer sağlayıcıların gelme olasılığı nedir Uydunet eski evimizde Türk telekom altyapısını kullanıyordu bu mümkün olabilir midir?
    Hipernet alacağımıza göre hocam eve fiber gelme ihtimali olabilir midir?

Bütün Tip7 kabinler standarttır. Şu anda bize koyulan dolaplar mesela yeni donanımların yanında eski kalıcak. Çünkü yeni dolaplardaki işlemci, RAM, ethernet cardlar tamamen değişecek. Ne yazık ki üretici firmalarda bu yüzden geciktiler o yüzden mağduriyet yaşandı. Okula kabin koyulma meselesi ise devlet binaları Türk Telekom özelleştirirken birinci öncelik devlet binalarında olacaktı bu yüzden bütün devlet binaları aboneden daha önemlidir ve önceliklidir.

Artık ülkede iki şirket var. OAŞ ve Türk Telekom. Turksat, Türk Telekom ile bağını tamamen koparıyor, Turkcell'in yurtdışı çıkışları yetersiz kaldığı için şu anda Turksat Türk Telekom veri merkezlerini kullanıyor ama ilerde bağlar tamamen kopacak. OAŞ'ın öncelikli hedefi ise baz istasyonlarına ve sitelere fiber çekmek. Türk Telekom hala OAŞ'ı rakip görmüyor. Halkın arasına karışmayan bize rakip olamaz diyorlar. Bu yüzden Turksat artık Türk Telekom'un sadece veri merkezlerini kullanıyor.

Eve fiber geleceğini zannetmiyorum. Saha dolabına kadar fiber getirdilerse oraya dolap koyulacaktır ve Hipernet verilecektir. Ancak kabin gelse bile 3-4 aydan önce aktif olmaz.

• Akk konusunda calismasi varmi hocam tt'un ?

2 ay oldu hocam dolap koymaları ve elektrik hattı çekmeleri aktifleştirme süreci bizim Vdsl geçişlerimizin yapılacağı tabikide dolabın geleceğide meçhul 1 yıl bekleriz artık zaten bu yeni dolapları bize vermezler , eski dolaplardan takarlar 1 yıl bekleyemeyiz bunları

50 mbit 200gb +yalın +3 lira modem ücreti taahütle 92 liraya falan abone oldum. Fiyat bana uygun geldi. 3 ay önce iptal ettiğimden üzerime kampanya çıkmadı, eşim adına aldım. Modem tplink. Yarın bağlanacak, bakalım nasıl olacak.
    Hocam pahalı fiber olsa ben 24Mbps 75GB akn 46TL alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 13 Aralık 2016; 17:19:02 >
    Hocam 20bin tl istediler hemen parayı versem yarın fiber getircekler ?

Hovam turknet Vdsl başvurdum 24Mbps bakalım nasıl olacak.

• 0365634b kullanıcısına yanıt
    Bağlanma ihtimali %0.01
    Türk Telekom olsa neyse dicemde Türknet veya herhangi bir İSS'ye Vdsl'e aktarmazlar.
    Adamın yakınında Fiber Vdsl kabini mevcut ona bile mazeret uydurup bağlamıyorlar
    Hocam port yok diyorlara

Hocam aboneler internet hattı iptal başlıcak öyle giderse turk telekom seven bir kişi bile yok

hocam bi yazınızda ülkenin %95 yurt dışı çıkışı tt den sağlanıyor demiştiniz vodafone superonlinin cıkıslarıdamı turk telekomda ? buna benzer bir şey demiştiniz sanırım yanlış anlamadıysam
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Türk telekom bağlayamıyorsa zorlamanın anlamı yok BTK'ya bolca şikayet edin yeni port çıkar size

Hocam btk o kadar fazla şikayet edim olmadı

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.