Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: doktor x

quote:

Güncel:

Arkadaşlar bu ttnet benim sinirlerimi bozmaya devam ediyor.

Kimlik fotokopisini faksla gönderdik, kömür gibi bir şey okunmuyor dediler. Ben de son anda evde babamın kimlik fotokopisini buldum. Hemen aradım yetkiliyi. Geç oldu yarın sabah ben sizden alayım o fotokopiyi dedi.

En geç cumaya kadar size fiberi vereceğiz. İptal edildikten 2 gün sonra fiber hizmeti almaya başlayacaksınız diyor. Yahu ben başka servis sağlayıcıya geçmeyeceğim, memnuniyetsizliğimden dolayı iptal ettirmeyeceğim. Alt tarafı başka bir tarifeye geçeceğim. Sırf bundan dolayı kaç yıllık aboneliği iptal ettirmem gerekiyormuş. Ankara merkezde onaylanacakmış vb vb.

Arkadaşlar size şunu soruyorum. TTnet müdürlüğüne gitsek hattı bir veya iki günde iptal ettiremez miyiz? Bu kadar uzun mu sürüyor iptal ettirmek.

bak basima geleni anlatayim. zorlamalarim sonucu fiber baglanti herseyi tamamlandi. benim modemide sistemi tanitmak icin onay gerekiyormus. mac id meselesi. ne kadar suruyor. abi isterlerse aninda olur istemeseler 1 hafta. ben dedim hallet zorlama tanidik ivir zicir derken. tamam dedi aksam gelip baglayacam. aksam geldi modemi bagladi net hic yesil yanmadi bir 20 dk bekledi. dedi onaylanmamis. arkadasini aradi durum nedir dedi ? yok onaylanmamis. dedim niye boyle oldu ? ben bugun yolladim demekki onaylamamislar. benimde netimi kestiler 4-5 gun boyunca. ertesi gun sinirle gittim telwkoma dedim iptal edin fiber miber istemiyorum. adslimi acin sesim biraz da yuksek olunca mudur cikti geldi dedi nedir v.s. durumu anlattim. (cumartesi) dedi p.tesi hersey halolacak. dedim istemiyorum adsli acin. p.tesi olur filan derken eksidigim arkadas dedi tamam ben hallettim netin var suan. neyse p. tesi oldu sali carsamba derken persembe isten ciktim binaya girecegim bir baktim kapida ttnet araci. adamla ahbap olmustuk cepten aradim. hemen diger binadan cikti. modemde yaninda. dedi sizin fiberler tamam suan diger basvurusu olanlarinkini takiyorum. dedim gel benimkini tak yasadiklarimizi biliyorsun. tamam dedi. yukari eve cikti. takti modemi kabloya modem 10 15 dk gecti net geldi phone1 geldi. modem tilgin 4 portlu. 8 mbit akksiz kullaniyorum. numaran degisiyor bu arada. bilgin olsun.

Telefonla işleri ne ki neden telefon numaramız değişiyor onu anlamadım?

kullanılan cihazlar yüüznden değişme olmuştur.mesela santraller arasında static ip taşırkende sorun oluyor.belli bölgelere belli ipler veriliyor onun dışına çıkmıyor

• Bizim buralarda da(Kayseri)Fiber altyapı başladı şükür.Bütün ana hatlara fiber kablolar düşeniyor.Bu iş bitince binalara başlayacaklarmış.Yine 3-4 ay sürer bitmesi...
  • quote:

Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar?

Taahhüt vermeden fiber internet vermiyorlarmış? Genelde taahütsüz tarife 5,10TL daha pahalı olur ama vardır...

Sitesine bakın böyle birşey olamaz zaten, merak edip ben baktım misal siz 100 mbit düşünüyorsunuz ya normal fiyatı 115 tl iken taahhütlü kampanyasında 109 tl ye alabiliyorsun bu tip avantajları var.Bence onlar müşteri kapamaya çalışıyorlar, hani sonra vazgeçip kaçmayın diye.

Buarada yalın fiberde varmış, normal yalın adslden pahalı 28 tl miş bunda ki ücret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 3 Nisan 2012; 21:33:10 >
  • TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Yalın adsl paketindeyim fiber aktif olduktan sonra 8mbit tarifede olmama rağmen böyle kullanıyorum . Sonunda verdigim paranın karşılığını alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsmaster10

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Yalın adsl paketindeyim fiber aktif olduktan sonra 8mbit tarifede olmama rağmen böyle kullanıyorum . Sonunda verdigim paranın karşılığını alıyorum

Sizinki fiber değildir.Saha dolabı kurulmuştur.Fiberin upload hızı tam 1 mbit oluyor.
  • Valla sizde de ne azim var maşallah.Fiber kullanacağım diye ttnet kırk takla attırdı.Ortada bir şey yok.Bizim binaya da kutu koydular.Bu yazılanları gördükten sonra aramaya çekiniyorum.Ne zaman adamlar arar o zaman düşünürüm..
  • O zaman ben, yetkili abonelik basvurusu icin geldiginde itiraz edeyim. Taahhut vermek istemiyorum nasil taahhutsuz paket olmaz net de yaziyor diye. Simdi taahhut verecegim diye islemleri daha hizli yaparlar. Son gun imza icin geleceginde soylerim.

Arkadaşlar bu arada çok güzel bir kaynak buldum. TTnet'in TTnet bayiilerine dağıtmış olduğu fiber ürün eğitimi fakat site yanlışlıkla yayınlamış sanırım. İyice okuyun derim, güzel bilgiler var.

http://www.telekomsultangazi.com/dosyalar/formlar/SX189P-12.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Nisan 2012; 1:01:17 >

• Güncel

Arkadaşlar bu sabah yetkili gelip kimlik fotokopisini almış. Ben telefon ettim. Cuma gününe yetiştirmeye çalışıyorum, ben sizi sık sık arayıp bilgilendireceğim dedi. Deneme amaçlı hattınızı 50 megabit olarak açalım, eğer tam performans alıyorsanız o gün hızınızı 100 megabite çıkaracağını söyledi. Ben de kabul ettim. Cebimi telefonuna kaydetmiş. Oldukça samimi konuşuyor ama hadi hayırlısı.

Şimdi aklıma geldi. Online İşlemler, İşlem Geçmişine baktığımda bu manzara ile karşılaştım. Sanırım ADSL iptali olmadan fiber paketine geçeceğim. Bugün büyük ihtimalle tekrar arayıp sorarım.

• @GoldPunch

Gpon vs nedir teknik açılımını bilmiyorum o konuda yardımcı olamayacağım, ama online işlemlerden baktığımda 20 Mbit Limitsiz Fiber tarifeleri yazıyor ve kesinlikle ADSL hizmetini iptal etmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vestham

quote:

Orijinalden alıntı: hsmaster10

Sizinki fiber değildir.Saha dolabı kurulmuştur.Fiberin upload hızı tam 1 mbit oluyor.

evet fiberden kastım fiberoptik altyapıydı ..

• @GoldPunch
    GPON hizmeti FTT H(ome) olarak değerlendirilir. Evinize kadar f/o kablo ile gelir, pasif bir dönüştürücü yardımı ile pppoe bağlantısına çevrilip router yardımıyla internet çıkışınız sağlanır. En sağlıklık ve veri kaybı minimize edilmiş bağlantı türüdür. (FTTH)

Yüksek ihtimal ile altyapı tarafında problem oluşmadıkça 100mbit bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca verilen hizmetin üzerinde de voip yardımıyla telefon hattı da kullanılabilmektedir. Bakır kablo devrine son

Son olarak GPON ( GIGABIT PASSIVE OPTIC NETWORK ) bağlantısı pasif bir network üzerine kuruludur, altyapı üzerindeki cihazlar OLT , ONT ( F/O / PPPOE ) cihazları pasif network parçalarıdır.
  • kardeşler bu benim ttnet paketi netdisk hediyeli netlimitsiz 8 mbps`ye kadar aldıgım sonuclara bak ya şubat ayında 8.2 küsür mbps kullanıyordum şu 2 aydır 1-5 mbps arası
    akk yıda geçmiş degilim 5 den yukarı çıkmıyo lanet şey ya ne yapmam gerek bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim
    modem degerleride bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

@GoldPunch
    GPON hizmeti FTT H(ome) olarak değerlendirilir. Evinize kadar f/o kablo ile gelir, pasif bir dönüştürücü yardımı ile pppoe bağlantısına çevrilip router yardımıyla internet çıkışınız sağlanır. En sağlıklık ve veri kaybı minimize edilmiş bağlantı türüdür. (FTTH)

Yüksek ihtimal ile altyapı tarafında problem oluşmadıkça 100mbit bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca verilen hizmetin üzerinde de voip yardımıyla telefon hattı da kullanılabilmektedir. Bakır kablo devrine son

Son olarak GPON ( GIGABIT PASSIVE OPTIC NETWORK ) bağlantısı pasif bir network üzerine kuruludur, altyapı üzerindeki cihazlar OLT , ONT ( F/O / PPPOE ) cihazları pasif network parçalarıdır.

GPON FTTB diye de isimlendirilmekte. Ttnet de TRsuperonline da FTTB kullanmakta artık. İlk hizmet verdikleri zamanlarda FTTH vardı. Son bir iki yıldır evde fiberi sonlandırmak maliyeti artırdığı için kullanmıyorlar

• ONT cihazı olan yerde FTT B ( Build ) kullanılmaz. GPON ( GIGABIT PASSIVE OPTIC NETWORK ) pasif bir network Bu arada @goldpunch'ın gönderdiği ekran görüntülerinde ise durum farklı, cat6 ile gelmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 4 Nisan 2012; 18:55:42 >
  • Şu mesajım es geçilmiş sanırım. Burada TTNet'in fiber altyapısını nasıl hazırladığına dair döküman var. Bayiileri bilinçlendirmek amacıyla hazırlanmış. FAKAT YANLIŞLIKLA İNTERNETE KOYULMUŞ. MÜŞTERİ HESAPLARINI YÖNETMEK GİBİ GİZLİ OLMASI GEREKEN BİLGİLER DE İÇERİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Nisan 2012; 18:58:38 >
  • quote:

Şu mesajım es geçilmiş sanırım. Burada TTNet'in fiber altyapısını nasıl hazırladığına dair döküman var. Bayiileri bilinçlendirmek amacıyla hazırlanmış. FAKAT YANLIŞLIKLA İNTERNETE KOYULMUŞ. MÜŞTERİ HESAPLARINI YÖNETMEK GİBİ GİZLİ OLMASI GEREKEN BİLGİLER DE İÇERİYOR.

Dosya kaynağı iç eğitim için hazırlanmış olabilir , güzel bir bilgi Bu arada GPON olarak adlandırılan ffth dediğim gibi ont cihazı mevcut Ancak sizin bağlantınız fttb olarak görülmekte. Cat6 kablo ile dairelere ulaşmakta olduğu için bir adet layer2 switch mevcut, aktif network malesef. TTNET layer2 switchlerde fttb olarak genelde FastEthernet bağlantı portu bulunmaktadır. Maksimum alınacak hız FastEthernet dahilinde 100mbit , gpon'da 1GBİT verilebilmekte şuanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

quote:

Şu mesajım es geçilmiş sanırım. Burada TTNet'in fiber altyapısını nasıl hazırladığına dair döküman var. Bayiileri bilinçlendirmek amacıyla hazırlanmış. FAKAT YANLIŞLIKLA İNTERNETE KOYULMUŞ. MÜŞTERİ HESAPLARINI YÖNETMEK GİBİ GİZLİ OLMASI GEREKEN BİLGİLER DE İÇERİYOR.

Dosya kaynağı iç eğitim için hazırlanmış olabilir , güzel bir bilgi Bu arada GPON olarak adlandırılan ffth dediğim gibi ont cihazı mevcut Ancak sizin bağlantınız fttb olarak görülmekte. Cat6 kablo ile dairelere ulaşmakta olduğu için bir adet layer2 switch mevcut, aktif network malesef. TTNET layer2 switchlerde fttb olarak genelde FastEthernet bağlantı portu bulunmaktadır. Maksimum alınacak hız FastEthernet dahilinde 100mbit , gpon'da 1GBİT verilebilmekte şuanda.

Anladım teorikte bu hız 100 megabit sanırım ama gerçekten de 100 megabite kadar ulaşabiliyor mu? Yoksa 90megabitler de kalır mı? Keza TTnet'in verdiği router da fast ethernetli.

• Burda en mantıklısı ONT cihazının evinde olması fakat ben dökümanda bir seçim yapma şansına dair bilgi göremedim, doğrumu? Seçim şansı olsaydı herkez ONT seçerdi. Forum da ilk abone olan bir kaç kişide ONT cihazı (ericsson) vardı.
  • @GoldPunch ;

Pratikte yaşanan duruma bakılır ise 90-95 olarak ulaşılabilir bir hız görebilmiştim. ( Çoklu session üzerinden veri transferi sağlayarak ) Kablo uzunluğu, port drop değerleri vb birçok etken olduğu için değişebilir bir sonuç, net değeri paylaşamıyorum malesef.
  • @premium_uye ;

Altyapı tarafı protokol & network ekiplerinin yaptığı çalışma neticesinde karar verilmekte olduğu için FTT B / H tercihi son kullanıcıya ait değil malesef. Tabiki gpon bağlantı hem pasif network olması sebebiyle, hem de ulaşılabilir hız olarak çok daha iyi bir seçenek
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.