Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

@GoldPunch ;

Pratikte yaşanan duruma bakılır ise 90-95 olarak ulaşılabilir bir hız görebilmiştim. ( Çoklu session üzerinden veri transferi sağlayarak ) Kablo uzunluğu, port drop değerleri vb birçok etken olduğu için değişebilir bir sonuç, net değeri paylaşamıyorum malesef.

Bu bina altına koyulan switch çok pahalı mıdır? Misal ileride gigabit destekli bir switch ile değiştirilmesini isteyebilir miyiz veya biz değiştirebilir miyiz?

Şimdi TTnet'in vereceği router da fast ethernet destekli olacağı için ben gigabit router almak istiyordum fakat eğer bina altındaki cihaz gigabit desteklemiyor sanırım yeni router almama gerek kalmadı? Sizce gigabit destekli router alsam hızım da artış meydana gelir mi?

Ayrıca SOL, 1Gigabitlik bağlantı da veriyor bu durumda SOL un kurduğu switch gigabit destekli olması gerek? TTnet'in fast ethernet destekli cihaz kurduğunuza emin misiniz bu arada?

Edit: Dökümanda Ont model için maaliyeti uygun yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Nisan 2012; 19:21:00 >

• ONT de maliyet uygun yazıyor fakat binada 40 daire varsa 40xONT cihazı maliyet uçar gider. Burda en ucuzu MDU. Senin istediğin fiber switch KTA hacı. Fakat onun maliyeti çok fazladır koymazlar. Hem onu koyarlarsa kullanacakları Tılgın router da fiber destekli olan modeli gerekli.
  • @@GoldPunch ;

SOL gigabit bağlantılarda kullanılan 2 altyapı da mevcut. FTT B & FTT H. Genel olarak FTT B kullanılacak ise layer2 switch üzerindeki portların da gigabit olması gerekmekte. FTT H ise ont'den sinyal çevrildiği için yalnızca gigabit router yeterli olmakta.

Sizin bağlantınız da TTNET'in verdiği router'ı kullanmamanız durumunda bağlantı olarak gözlemlenemeyecek kadar az performans getirisi olacaktır. Nitekim x & y noktalarından örneklendirme yapalım ;

X ( FTT B, layer2 switch ) Fasthernet , Y Router ( Gigabit ) bu tür bağlantıda tek taraf fast ethernet olacağı için network bağlantısı da 100mbit olacaktır. Getiri yok

FTT H'da ise iki tarafında gigabit desteği olacağı için 100mbit+ üzeri hızlar verilebilir durumdadır.

Ayrıca ;

TTNET'in verdiği router'ı kullanmamanız durumunda ise network üzerinde problem oluşabilir. Çok detaylı TTNET'in network yapısını bilmemekle birlikte genellikle bu tür cihazlar arasında MAC adres ile haberleşilir. Farklı bir mac adresli cihaza (sizin dışarıdan temin edip kullanacağınız cihaz ) mac clone yapsanız dahi loop problemi oluşabilme riski vardır. Bu durumda TTNET duruma müdahale etmeyebilir.

• quote:

@@GoldPunch ;

SOL gigabit bağlantılarda kullanılan 2 altyapı da mevcut. FTT B & FTT H. Genel olarak FTT B kullanılacak ise layer2 switch üzerindeki portların da gigabit olması gerekmekte. FTT H ise ont'den sinyal çevrildiği için yalnızca gigabit router yeterli olmakta.

Sizin bağlantınız da TTNET'in verdiği router'ı kullanmamanız durumunda bağlantı olarak gözlemlenemeyecek kadar az performans getirisi olacaktır. Nitekim x & y noktalarından örneklendirme yapalım ;

X ( FTT B, layer2 switch ) Fasthernet , Y Router ( Gigabit ) bu tür bağlantıda tek taraf fast ethernet olacağı için network bağlantısı da 100mbit olacaktır. Getiri yok

FTT H'da ise iki tarafında gigabit desteği olacağı için 100mbit+ üzeri hızlar verilebilir durumdadır.

Ayrıca ;

TTNET'in verdiği router'ı kullanmamanız durumunda ise network üzerinde problem oluşabilir. Çok detaylı TTNET'in network yapısını bilmemekle birlikte genellikle bu tür cihazlar arasında MAC adres ile haberleşilir. Farklı bir mac adresli cihaza (sizin dışarıdan temin edip kullanacağınız cihaz ) mac clone yapsanız dahi loop problemi oluşabilme riski vardır. Bu durumda TTNET duruma müdahale etmeyebilir.

Peki bu layer2 switch portlarımın fast ethernet mi gigabit destekli mi olup olmadığını nerden anlayabilirim? Şimdi o kurdukları kutuyu açsam, üzerinde model adını vb okuyabilirsem nette araştırıp belki bulabilirim.

• @GoldPunch ;

Cihaz modelini öğrenebilirseniz birlikte bakabiliriz
  • Serdarkekik. Modeli öğrendim. Model adını öğrenene kadar canım çıktı. Cihaz üstte olduğu için daireden tabure alıp santral odasına gittim. Tam model numarasının yazdığı etikete elim sığmıyordu bende cep telefonunu çıkarıp fotoğraf çektim sürekli, bulanık çıktı tabii ki yakın mesafeden. Ben de en son video çektim, daha net görebildim.

MDU Model: Ericsson T720G

Sanırım gigabit destekli imiş MDU'm. Kontrol eder misiniz? Özellikleri iyi mi?

http://www.falesia.pl/pdf/olt/T720G.pdf

Fotoğraflar;

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Nisan 2012; 20:29:43 >

• @GoldPunch ;

Cihaz 24 port gigabit destekli, güzel alet Bu şekilde ise sonlandırılacak olan router gigabit destekliyse veri kaybı minimize olmuş olur, tadından yenmez

Cihazın ebay satış fiyatı & link'i ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 4 Nisan 2012; 20:22:43 >

• quote:

@GoldPunch ;

Cihaz 24 port gigabit destekli, güzel alet Bu şekilde ise sonlandırılacak olan router gigabit destekliyse veri kaybı minimize olmuş olur, tadından yenmez

Cihazın ebay satış fiyatı & link'i ;

Ttnet'in binamıza hiç bir ücret istemeden 1000 dolarlık ürün takmış olacağını kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

O zaman ben onların verdiği router'ı kullanmayacağım. Router olarak şu ürünü almayı düşünüyorum acaba MAC CLOUD var mıdır?

http://www.asus.com.tr/Networks/Wireless_Routers/RTN56U/

Bu MDU ya sadece bir Fiber kılı giriş yapmış. Fotoğraflarda da sağ üstte göreceğiniz gibi. Koca apartmanı sadece bu incecik fiber mi besleyecek yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

quote:

Şu mesajım es geçilmiş sanırım. Burada TTNet'in fiber altyapısını nasıl hazırladığına dair döküman var. Bayiileri bilinçlendirmek amacıyla hazırlanmış. FAKAT YANLIŞLIKLA İNTERNETE KOYULMUŞ. MÜŞTERİ HESAPLARINI YÖNETMEK GİBİ GİZLİ OLMASI GEREKEN BİLGİLER DE İÇERİYOR.

http://www.telekomsultangazi.com/dosyalar/formlar/SX189P-12.pdf

Dosya kaynağı iç eğitim için hazırlanmış olabilir , güzel bir bilgi Bu arada GPON olarak adlandırılan ffth dediğim gibi ont cihazı mevcut Ancak sizin bağlantınız fttb olarak görülmekte. Cat6 kablo ile dairelere ulaşmakta olduğu için bir adet layer2 switch mevcut, aktif network malesef. TTNET layer2 switchlerde fttb olarak genelde FastEthernet bağlantı portu bulunmaktadır. Maksimum alınacak hız FastEthernet dahilinde 100mbit , gpon'da 1GBİT verilebilmekte şuanda.

Anladım teorikte bu hız 100 megabit sanırım ama gerçekten de 100 megabite kadar ulaşabiliyor mu? Yoksa 90megabitler de kalır mı? Keza TTnet'in verdiği router da fast ethernetli.

tahminimce ucuz olması için fast ethernet takarlar.20 dairelik bi bina hepside 100 istese aynı anda veremiyecek :). çıkışlar 1 gigalık sanırım.haeslerde bile 3 lük gelmedi diyorlardı onalrda 1 gb gelmiş işi kötülemek istemiyorum ama adam akıllı yapsınlar şunları.zaten 100 almak mantıksız 50 mbit alıyor5sun 125 gb 100 mbit alıyorsun 125 gb.kim alır şimdi 100 mbit.bence satılmamsı için böyle yaptılar.

• @GoldPunch ;

Asus router'ın PPPoE desteği mevcut gözüküyor, neticesinde mac clone özelliği olabilir ancak emin değilim, ürün destek hattı aranıp net bir cevap alınması gerekli. Bu arada cihazın görünümü çok şık, bende alabilirim sizden bilgi bekliyorum

P.S : Tek f/o kıl üzerinden 64 hane'ye erişim sağlanabilir ( ONT )
  • quote:

@GoldPunch ;

Asus router'ın PPPoE desteği mevcut gözüküyor, neticesinde mac clone özelliği olabilir ancak emin değilim, ürün destek hattı aranıp net bir cevap alınması gerekli. Bu arada cihazın görünümü çok şık, bende alabilirim sizden bilgi bekliyorum

P.S : Tek f/o kıl üzerinden 64 hane'ye erişim sağlanabilir ( ONT )

Sizi yordum kusura bakmayın ama.

Şimdi bu router'ın arayüzünün resimlerini buldum. MAC Clone bölümü buralar mı acaba? Linkleri açıp resimlere göz atabilir misiniz?

http://news.softpedia.com/newsImage/Asus-RT-N56U-Dual-Band-Gigabit-Wireless-N-Router-Review-39.jpg/
    http://news.softpedia.com/newsImage/Asus-RT-N56U-Dual-Band-Gigabit-Wireless-N-Router-Review-40.jpg/

• @GoldPunch ;

Cihazın menülerini kontrol ettim, ancak görebildiğim kadarıyla MAC CLONE özelliği ile ilgili bir bölüm bulamadım. ( Yabancı kaynaklarda da kontrol ettim, ancak gene de mail yoluyla Asus tr'ye sorulabilir. ) Bu ürün yerine, Linksys wag320n düşünebilirsiniz. Bu üründe mac clone özelliği mevcut
  • quote:

@GoldPunch ;

Cihazın menülerini kontrol ettim, ancak görebildiğim kadarıyla MAC CLONE özelliği ile ilgili bir bölüm bulamadım. ( Yabancı kaynaklarda da kontrol ettim, ancak gene de mail yoluyla Asus tr'ye sorulabilir. ) Bu ürün yerine, Linksys wag320n düşünebilirsiniz. Bu üründe mac clone özelliği mevcut

Anladım bu da olabilir. Veya şuradan 300TL ye kadar ne alınabilir?

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/products.aspx?L2=NETACC&k3=Router

• @GoldPunch ;

Linksys Cisco ürünü olduğu için içlerinde en alınabilir olanı. Hem Gigabit ethernet çıkışı, hemde dual band wifi 300mbit mevcut. Ayarları biraz ileri seviye , belirtmek isterim bunu da
  • quote:

@GoldPunch ;

Linksys Cisco ürünü olduğu için içlerinde en alınabilir olanı. Hem Gigabit ethernet çıkışı, hemde dual band wifi 300mbit mevcut. Ayarları biraz ileri seviye , belirtmek isterim bunu da

O zaman şunu düşünebilirim fakat görünürde anten olmadığı için acaba çekim kalitesi düşük mü diye düşünmüyor değilim. Özelliklerinde 6 adet antenin var olduğu yazıyor gerçi.

Bu arada yukarda verdiğiniz linsys modelinde mac clone olduğuna göre bunda da olması gerek...

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/linksys-e3200-ee-e3200-ee-300mbps-dual-bant-kablosuz-n-router/productdetails.aspx?I_ID=57313

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Nisan 2012; 21:21:01 >

• @GoldPunch ;

Wag320n üzerinde 3 adet dahili anten mevcut, gövdeyle birleştirilmiştir. Bahsettiğiniz üründe ise 6 adet dahili anten mevcut. Çekim gücü konusu çevre faktörleri sebebiyle değişkenlik göstereceği için net bir bilgi paylaşmak pek doğru olmaz. " N " üzerinden yayın yapacağı için, kullanılan G standartlı bir modeme göre biraz geride kalabilir.
  • Eee hız testi yaptınmı bari?
  • quote:

@GoldPunch ;

Wag320n üzerinde 3 adet dahili anten mevcut, gövdeyle birleştirilmiştir. Bahsettiğiniz üründe ise 6 adet dahili anten mevcut. Çekim gücü konusu çevre faktörleri sebebiyle değişkenlik göstereceği için net bir bilgi paylaşmak pek doğru olmaz. " N " üzerinden yayın yapacağı için, kullanılan G standartlı bir modeme göre biraz geride kalabilir.

E3200-EE, 2.4GHz ve 5.0GHz ı eşzamanlı olarak çalıştırabiliyormuş.

Notebook'umdaki wireless kart 5.0ghz ve wireless n destekliyor.
    PC ye takılı wireless adaptör de sadece wireless n destekliyor. Fakat Airties'ın 5ghz ve wireless n destekleyen adaptörü de varmış.

Linkini verdiğiniz ürün sanırım 2010 da çıkmış, dha yeni bir model arıyorum açıkcası fakat gösterdiğiniz ürünün özellikleri de çok harika. Ne yapacağımı şaşırdım.

@teknogezgin, henüz aboneliğin onaylanmasını bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 4 Nisan 2012; 21:53:56 >

• quote:

Serdarkekik. Modeli öğrendim. Model adını öğrenene kadar canım çıktı. Cihaz üstte olduğu için daireden tabure alıp santral odasına gittim. Tam model numarasının yazdığı etikete elim sığmıyordu bende cep telefonunu çıkarıp fotoğraf çektim sürekli, bulanık çıktı tabii ki yakın mesafeden. Ben de en son video çektim, daha net görebildim.

MDU Model: Ericsson T720G

Sanırım gigabit destekli imiş MDU'm. Kontrol eder misiniz? Özellikleri iyi mi?

http://www.falesia.pl/pdf/olt/T720G.pdf

Fotoğraflar;

bugün moralim çok bozuldu...
    ben halen

hızlarda bağlanmaya çalışırken evden yaklaşım 100-150 mt ilerdeki apartmanın giriş kapısının yanında senin fotoğrafını çektiğin bu kutudan gördüm. üzerinde türk telekom fiber optik kabin yazıyor ve içine turuncu bir kablo giriyordu. sanırım o apartmana fiberi getirmişler. ama bizde ses yok henüz.. genel müdürlüğe fiber yakınımdan bari geçecek mi diye mail attım, "konuyla ilgili bilgimiz yok" dediler.

yarın gidip telekoma kendim soracağım..

• arkadaş ne fribermiş yaaa. bunlar sayesinde yönetilebilir konsolunda ne olduğunu öğrendik. buraya gelsin fiber falan ttnettenmi asla alınmaz. adsller 24mbps olacak zaten 2 sene içersinde. kaç kişi bu paraya 100 mbps alır?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.