Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.260
Cevap
127
Favori
737.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • etrafında büyük beyaz dolaplar var mıydı dikkat ettin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak4242

Merhaba arkadaşlar. Geçen gün okula giderken baktım belediyeden adamlar gelmiş. Cadde üzerindeki rogar kapağını kaldırmşlar ve içeri kablo gönderiyorlar. Sonra kablonun sarılı olduğu makarayı okuduğumda Türk Telekom Fiber Kablo yazıyordu. Umarım bir yanlşılık yoktur. Kablonun rengi ve makara aşağıdakinin aynısıydı:

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Ben 2. birşey sormak istiyorum. Benim oturduğum sokak fiber döşenen caddeye çıkıyor. Bende bu fiber'den faydalanabilir miyim ilerde?

Resimle:

Yer: Bağcılar - İstanbul.

GPON sistem dosenmez fakat buyuk ihtimal santrale baglarlar oyle yararlanirsiniz. 50 ve 100 megabit telefon kablosu ile alinmaz saniyorum fakat 20, 32mb rahat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Merhaba arkadaşlar. Geçen gün okula giderken baktım belediyeden adamlar gelmiş. Cadde üzerindeki rogar kapağını kaldırmşlar ve içeri kablo gönderiyorlar. Sonra kablonun sarılı olduğu makarayı okuduğumda Türk Telekom Fiber Kablo yazıyordu. Umarım bir yanlşılık yoktur. Kablonun rengi ve makara aşağıdakinin aynısıydı:

Ben 2. birşey sormak istiyorum. Benim oturduğum sokak fiber döşenen caddeye çıkıyor. Bende bu fiber'den faydalanabilir miyim ilerde?

Resimle:

GPON sistem dosenmez fakat buyuk ihtimal santrale baglarlar oyle yararlanirsiniz. 50 ve 100 megabit telefon kablosu ile alinmaz saniyorum fakat 20, 32mb rahat olur.

Zaten çizginin bittiği tarafta (Sol taraf) Türk Telekom santrali var. Büyük büyük dolaplar falan yoktu. Ben makaranın üstünde fiber kablo makarası yazısını görünce heyecan yaptım. :) Şu anda 6 megabit ile bağlanıyorum. 20-30 megabit benim için mükemmel bir hız olur sanırım :)

• O altyapi tamamlandiginda vdsl uzerinden en kotu 50 mbps alirsin.
  • Merhaba arkadaşlar
    mobil olduğum için pek konuya bakamadim birkaç sorum var.
    1. Binanın altından eve gelen cat6 ile switch arasındaki ping ne kadar.
    2. Ttnet yerinde gigabit router kullanırsak nasıl olur? Çünkü bende 3 pc var ve dosya transferini aktif kullanıyorum. Switch almak yerine gigabit router ttnet tarafında problem olur mu?
    3. fttp nedir ben anlayamadım.
    4. Hız duserse ping problemi olur mu? 1 mbit bile görmeyen online oyunda problem olur mu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacTavish -- 9 Nisan 2012; 11:57:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish

Merhaba arkadaşlar
    2. Ttnet yerinde gigabit router kullanırsak nasıl olur? Çünkü bende 3 pc var ve dosya transferini aktif kullanıyorum. Switch almak yerine gigabit router ttnet tarafında problem olur mu?
    4. Hız duserse ping problemi olur mu? 1 mbit bile görmeyen online oyunda problem olur mu.

1- bu konuda fikrim yok fakat gelen yetkili ping suremin epey dusuk olacagini soylemisti.

2- ben de oyle yapacagin yarin elime gigabit routerim ulasacak, baglandiginda dener yorumumu yaparim fakat 100 megabit harici nette gereksiz olur diye dusunuyorum.

3- fttb, ftth fttd gibi cesitleri mevcut. Son harfi fiberin geldigi yeri temsil ediyor. Desktop, building, home gibi seyler olabiliyor

4- Hiz dusse bile pingin degismiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish

Merhaba arkadaşlar

1- bu konuda fikrim yok fakat gelen yetkili ping suremin epey dusuk olacagini soylemisti.

2- ben de oyle yapacagin yarin elime gigabit routerim ulasacak, baglandiginda dener yorumumu yaparim fakat 100 megabit harici nette gereksiz olur diye dusunuyorum.

3- fttb, ftth fttd gibi cesitleri mevcut. Son harfi fiberin geldigi yeri temsil ediyor. Desktop, building, home gibi seyler olabiliyor

4- Hiz dusse bile pingin degismiyor.

Hızlı cevap için teşekkürler.
    Şu anda tek portlu modem + gigabit switch kullanıyorum her taraf kablo. Hemde ileriye yönelik olsun istiyorum.
    Benim fiber için 3 ay zamanım var, taşınacağız.
    Bu zaman zarfında router yorumlarinizi dikkatle takip edeceğim.

• quote:

Resimle:

Ben de Bağcılar'da oturuyorum. Dereyolu yakınlarında mı oturuyorsun ve kabloyu oradaki bir caddeye mi döşediler?

• quote:

Haklısınız.

Neyse bu arada ben ne olur ne olmaz gigabit destekli güzel bir router siparişi verdim. Zaten fast ethernet desteklese bile PC ler arası dosya paylaşımını daha hızlı yapmış olmak adına kullanırım. Eğer ki MAC adres kısıtlaması varsa diye MAC Clone destekli bir router aldım.

Siparişini verdiğim ürün şu;

ASUS RTN-56U

Teknik detayını şusunu busunu araştırdım senin için, çok sağlam bir alet. Bu modemin en büyük olayı sağlam CPU'su olması, peki bu ne demek?

Gigabit routerlar şuan CPU yetersizliği nedeniyle sadece sözde gigabit desteği sağlarlar(Gelen internet anlamında, LAN'da full performans verebiliyorlar yoksa), bazı routerlar 200 bazıları 450Mbit'e kadar çıkabiliyor, senin sipariş ettiğin o router, ne kadar da ASUS'un en pahalı modeli olmasa bile, 800MBit WAN to LAN throughput ile zirvede şuan.

Uzun lafın kısası: Harika bir seçim yapmışsın, tebrikler.

(WAN to LAN throughput benchmark:
    www.smallnetbuilder.com
    Attention Required! | Cloudflare
    http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/view
    )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bjk_1903 -- 9 Nisan 2012; 13:35:27 >

• quote:

Resimle:

Ben sana onların ne olduğunu açıklayayım, bunlar santrali genel müdürlüğe bağlayan fiberler, yani bulunduğun bölgeye santral kuruluyor, o fiber kablodan sen faydalanacaksın ama direkt olarak değil, o kablolar kurulacak santrale bağlantı götürecek, santral kurulunca eğer evin kablo çekilecek bir mesafede ise senin evine özel kablo çekecekler.

Şahsen bizim buraya da santral kuruluyordu, o kabloları yerleştirdiklerini gördüm adamlar, santral kurulum ekipmanlarını getirdiler beklediler beklediler gittiler, sonradan öğrendim ki belediye yer tahsis etmemiş. O yüzden hemen sevinme derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bjk_1903

quote:

Haklısınız.

Neyse bu arada ben ne olur ne olmaz gigabit destekli güzel bir router siparişi verdim. Zaten fast ethernet desteklese bile PC ler arası dosya paylaşımını daha hızlı yapmış olmak adına kullanırım. Eğer ki MAC adres kısıtlaması varsa diye MAC Clone destekli bir router aldım.

Siparişini verdiğim ürün şu;

ASUS RTN-56U

Teknik detayını şusunu busunu araştırdım senin için, çok sağlam bir alet. Bu modemin en büyük olayı sağlam CPU'su olması, peki bu ne demek?

Gigabit routerlar şuan CPU yetersizliği nedeniyle sadece sözde gigabit desteği sağlarlar(Gelen internet anlamında, LAN'da full performans verebiliyorlar yoksa), bazı routerlar 200 bazıları 450Mbit'e kadar çıkabiliyor, senin sipariş ettiğin o router, ne kadar da ASUS'un en pahalı modeli olmasa bile, 800MBit WAN to LAN throughput ile zirvede şuan.

Uzun lafın kısası: Harika bir seçim yapmışsın, tebrikler.

(WAN to LAN throughput benchmark:http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/view )

Asus rtn 66u modeli var bunun bir ustu. O da Türkiye'de satilmiyor cok pahali zaten.

İyice heyecanlandim tesekkurler.

• sadece isim olarak alıntı yaparsak daha iyi olur.

son durum nedir goldpunch ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

sadece isim olarak alıntı yaparsak daha iyi olur.

En son musteri hizmetlerini aradigimda 7 isgunu icinde onaylaniyor denmisti. Bugun 4. İsgununu doldurduk. Persembeye kadar baglanmis olmasi gerekiyor.

• quote:

quote:

En son musteri hizmetlerini aradigimda 7 isgunu icinde onaylaniyor denmisti. Bugun 4. İsgununu doldurduk. Persembeye kadar baglanmis olmasi gerekiyor.

hayırlısı.işin ucunda TT olunca insan sıkıntıya düşüyo.50 üzerinden 47-48 verirse SOL u sallayabilir
  • Eve kadar GPON çekilmesi için ne yapmak lazım GPON verilen abone kriterleri neler bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osmanselim

Eve kadar GPON çekilmesi için ne yapmak lazım GPON verilen abone kriterleri neler bilgisi olan varmı?

bunu siz değil tt belirliyor.yapacağın pek bişey yok.sadece sitelere veriliyor ancak t11 de koayabilirler.ozamanda yüksek hız alırsın ama binaya kadar fiber gelir.ancak net gene kotalı sınırsız değil.alsan ne oalcak
  • quote:

quote:

quote:

hayırlısı.işin ucunda TT olunca insan sıkıntıya düşüyo.50 üzerinden 47-48 verirse SOL u sallayabilir

50 yi dahi speedtest te görebileceğini düşünüyorum

Bu arada denemek için AKN sınırını geçtim, download hızım tabiki 20 kat birden düştü

Ama ilginç yanı online oyunlarda ping,lag vs hiçbir sorun yok. Webte gezinme de gayet iyi. Ama kotayı daha geçmem

Edit: Hayırrrrrrr !!!!

İnternet sürünüyor şuan, keşke geçmeseydim of ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 9 Nisan 2012; 19:51:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Geschichte

siz şakamısınız ya ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Geschichte

siz şakamısınız ya ?

Geschichte sayfanın yarısını alıntılamışsın..

Bu arada sonunda telekom mahalleye santraller ile merkez arasına döşediği fiber kabloları aktif etti. Bağlantı hızım, 0.85 mbitti. Telekoma gittim bugün. Modemi açık bıraktık. 20mbit kaldırmadı. 18-16 derken 8 mbit kaldırdı hat. Sorun santralden sitedeki apartmana gelen kabloda, bir de apartmandan benim apartmana ve daireye gelen kabloda. Sonuç 6 farklı server ile:

Bağlantımı 8 mbite sabitlediler bu arada. Zaten o tarifedeydim.

• Son Durum.

Akşam 6,7 gibi evde biraz kestiriyordum. Birden telefonum çaldı. Arayan TTnet yetkilisi.

Yetkili bana; Müdürlük ile görüştüğünü, durumumu sonuçlandırdığını söyledi. Tabi ilk heyecan yaptım. Müdürlük bayilere geçiş izni tanımamış elimden bir şey gelmiyor dedi. Müdürlük, konuştuğum bayiiye KSK Türk Telekom ofisine hat sahibi ile gitmem gerektiğini söylemiş.

Bizim site 3 parselde oluşuyor. Yani aynı sitenin ortasında vb yol geçiyor. Diğer bloklarda da aynı şey yaşayanlar olmuş, onları da müdürlüğe yönlendirmesini istemişler.

Yani BAYİİ Yİ BOŞUNA BEKLEMİŞİM, BELKİ DE DİREK TÜRK TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜNE GİTSEM FIBERNET PAKETLERİNE GEÇİŞ YAPABİLECEKMİŞİM. Sinirden kudurdum resmen. Yarın babam ile ofise gidemeyeceğim, sadece eğer oluyorsa telefonla durumu izah edip bilgi alırım. Çarşamba günü ise Türk Telekom KSK Ofisine gider işi hallederiz.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.