Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (657. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.181
Cevap
127
Favori
733.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 655656657658659
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet tüm Ethernet (Cat) kablolarda Kaegori sınıfı yazar. Zyxelin kutusundan Cat.5e kablo çıkıyor. Bunu Cat. 6/6a veya Cat.7 kabloyla değiştiriniz.

Bende de aynı HGW var ama açıkçası 2.4GHz ve 5.0Ghz bantlarının durumuna dikkat etmemiştim. Bende her ikisi de açık.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Cat7 diye bir kablo standartı aslında yok sevgili hocam. Cat5e Cat6/a cat8 var. Piyasada bulunan bütün cat7 eth kablolar, cat5e standart seviyesinde bile degil. Cat8 gibi kablolar veri merkezlerinde kullanılır, gerek yok. Cat6 yeter, Cat6/cat6a standarttır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk telekom 1000mbps kampanyasına geçtik. Ancak müstakil evde yaşıyorum modem aşağı katta yukarıya max 300 mbit geliyor wifi da. Kablo çekimi de oldukça maliyetli olacak acaba wifi mesh durumu kurtarır mı? Kurtarırsa hangi ürünü almalıyım ttnet zte modem verdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

Wifi mesh sisteminin durumu kurtaracağını düşünüyorum.

Önerim 160 mhz bant genişliğine sahip deco almanız. Teknik olarak vakıf değilim ama TP-Link'lerde sanırım x5400 olmasına dikkat etmeniz lazım. (x3000 olmayacak) - Örnek: TP-Link Deco X73 AX5400

Bir de önemli olan bu decoda DSL doğrudan sonlandırılabiliyor. Yani aradan Türk telekomun modemini çıkararak kabloyu direk decoya takabiliyorsunuz. Kullanıcı adı ve şifresi bilmeniz yeterli.

Ben x60 modelini almıştım gecen sene. Sıkıntısız kullanıyorum. 200 m2 dubleks evin, balkonlar, teras, alt kat, üst kat, vb dahil olmak üzere her tarafta 200 mbps tam hız alıyorum. Ama benim hızım 1000 değil, bir de Türk telekomun modemini by-pass etmedim aradan. Bu yüzden internetten ürünü satın alarak deneyin, istediğiniz performansı alamazsanız iade edersiniz.

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum bakacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arıza kaydı sonrası ekipler cat7 takmamı tavsiye ettiler çok büyük bir gelişme olmadı. Ont'ye cat7 pcye cat6 takınca 780mbitlerde geziyor. İki tane cat7 olmadığı için tam anlamıyla verimli bir test yapamadım. Wifi'da modemin yanında 370 mbit üst katta 300 mbit alıyorum. Tam anlayamadım sorunu açıkçası

• İyi akşamlar. Bugün fiber bağlantısı yapılırken sinyal ölçümünde 25.55 dB gibi bir değer çıktı. Biz en iyi 17 dB gördük ve bizim cihazlar yaklaşık 2 dB fazla gösteriyor dendi. Daha önce fiber hiç kullanmadığım için bir fikrim yok. FTTH bağlantı için ölçtükleri bu 25.55 dB normal midir ?

• cmlkc C kullanıcısına yanıt

Benimki de 22'li bir değer çıkmıştı. Sorduğumda 22 ile 28 arasında bir değer olması lazım demişti. Daha fazla bir şey sormamıştım sorun filan yaşamadığım için.

• cmlkc C kullanıcısına yanıt

Huawei ile Nokia ont ikisi arasında, sinyal biraz farklı işliyor. Nokia ont'de -25 üstünde loss yanıyor genelde. Fakat Huawei ont'de -28'e kadar yolu var. Muhtemelen Huawei olt'ye baglisin. Ont'nin fotoğrafını çekip yollasana bi

• Evet Huawei markaydı kutusundan hatırlıyorum. Teşekkürler.

• Bir sorum var. Google'da arama yaptim. Turk Telekom'un sitesinde baktim. Bu forum dahil bir baska forumda aramalar yaptim ama cok fazla bilgiye ulasamadim.

Turk Telekom'dan internet alt yapisi istedim. Beni arayip fiber olmayacagini ama hiper net olabilecegini soylediler. Gelip calisma yapip getirteceklermis. Hipernet ile ilgili bilgi aradigimda TT kutusuna fiber gelen, oradan da bakir kablolarla eve getirilen internet oldugunu okudum. Telefondaki kisi de bakir kablo dosenecegini soyledi. Bu konuda/sitede bazilarina 100 mbps'a kadar hipernet geldigini gordum. Ancak telefondaki kisi bana 16-24 maksimum hiz olabilir dedi. Bu sinirin nedenini ogrenmeye calisiyorum ama ogrenemedim. Bilgisi olan paylasabilir mi? Turk Telekomda alt yapiyi yapacak kisiler yarin gelecekmis, bir sekilde fiber getirtilmesini saglayabilir miyim? Yani kazi yapacaklarsa, bakir dosenecegine, fiber kablo dosensin neden eski teknoloji getirtiriliyor anlamadim. Gelecek kisilere soracagim ama burada tecrubesi olanlar varsa tavsiyelerini dinlemek isterim. Telefondaki kisiye, kablo fiyat farki ne ise ogrenmek istiyorum. Farki ben versem yapar misiniz diye sordum, o projeye bagli ben bir sey yapamam dedi.

Bu arada oturdugum yerde hic bir alt yapi yok. TT Magnet ile internet aliyorum ve cogunlukla pingi de, hizi da kotu.

• Konu açamadım, sistem spam sanıyor mesajımı.

Türk telekom 1000 Mbps'ye kadar Limitsiz Fiber paketindeyim. Taahhütün ilk senesi geçen ay bitti, yeni döneme girdiğim an sıkıntılar başladı direkt.

Zyxel ex 3301 hız konusunda sıkıntısı yok ama kimi zaman 10 dakika da bir kimi zaman saat başı Lan, 2.4 ghz, 5ghz ışıkları yılbaşı süsü gibi yavaş yavaş yanıp sönüyor, o ara internet kesiliyor. 5-10 saniye içinde tekrar geliyor. Güç, Wlan ve internet ışıkları sabit, sönme yok.

Modem sistem günlüğündeki hatalar aşağıda, wan dhpc

dhcp sunucusu hataları,

yine türk telekomun değiştirdiği tp-link v230 ise rastgele wifi kesilmeler oluyor, modemi yeniden başlatana kadar da kendine kendine aktif olmuyor. Üstüne üstlük modem yanında max 5ghz hız 50mbps ethernetten 300 400 civarı verebiliyor şaka gibi.

gelen ekiplerin de dediği; yapacağımız birşey yok, internet kesintisi görünmüyor, istersen ya zyxel modem verelim ya tplink.

kesintisiz internet çok elzem. Annem hasta, göz kapakları oynuyor sadece. Laptop önünde göz takip cihazıyla whatsapp üzerinden yazıyor bana, susadım, acıktım, tuvalet vs. koşturup hallediyorum. zaten diken üstünde oturuyorum pc başında, mesaj felan gelmeyince diyorum internet mi gitti yine ne oldu.

ne yapmam lazım arkadaşlar? iyi kötü bir aydır durumlar böyle. kendi routerımımı almam gerekli? alıp da aynı sorunları yaşasam maddi külfet. müşteri hizmetleri de aynı ekibe yönlendiriyor. Ekip arıyor abi yapacak bişey yok istersen yine geleyim ama elimizde iki çeşit modem var başka yok, olmadı müdürlüğe git şikayet dilekçesi ver. Bilmiyorlar ki sigara almaya markete gidemiyorum kolay kolay.

• freeyourmindtr F kullanıcısına yanıt

Size "Hipernet" olarak söylenen aslında teknik bağlamda VDSL. Burada santral sayılan saha kabinine kadar fiberoptik kablo gelir ancak saha dolabı ile abone arasında bakır altyapı vardır. Sizin yerleşiminizde hiç altyapı olmadığından (en azından size port verecekleri en yakındaki saha dolabından size kablo çekileceğinden) Telekom lütfedip size bir şekilde, demode de olsa altyapı getiriyor. Ancak size bakır altyapı çekilecek saha dolabı size oldukça uzak bir mesafede ki (tahminen 500 mt.) civarında size ancak 16-24 Mbps. mertebesinde bir DL hızı verilebileceği söylenmiş.

Fibernet (FTTH=Eve Kadar Fiber) sisteminin sahadaki altyapısı tamamen farklıdır. Yani size düşük hızda da olsa VDSL verielecek o saha dolabından size maalesef fiberoptik kablo çekilemez.

Ancak civarınızda sizin durumunuzda olan çok sayıda abone varsa toplu olarak Telekom'a başvurup buraya Fibernet (FTTH) getirilmesini talep edebilirsiniz. Hemen yapmazlar ama duruma göre 1-2 yıl içinde olabilir.

• Âutøp§¥ täßL£  kullanıcısına yanıt

Sizde çalışan "Fiber Modem" (=HGW) Zyxel EX3301 midir? Eğer öyleyse kutusunun üzerinde Zyxel EX3301-TO yazar.

Ancak bunun iki versiyonu var. Hatta donanımsal olarak da iki versiyon biraz farklı. İlk gelen ve birtakım kronik sorunları olan (ki sizin şikayetleriniz bunlar arasında mevcut gibi gözüküyor) v1 olan versiyon. v2 versiyon ise sorunsuz olarak biliniyor! (Gerçi tüm v1'lerin de problemli olmadığı söyleniyor; örneğin bende de v1 var ama şimdiye kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım...)

İki versiyon arasındaki farkı anlamak için, elinizdeki chazın altındaki etikete bakınız. Burada EX3301-TO yazıyorsa cihaz v1 versiyon, EX3301-TO v2 yazıyorsa v2 versiyondur.

TP-Link cihaz hakkında maalesef hiçbir bilgim/duyumum yok.

Bağlı olduğunuz Telekom Md'lüğünün elinde hangi marka/model/versiyon cihaz varsa onu abonelere iteliyorlar. Örneğin şu anda bizim Telekom Md'de sadece daha yeni ithal Huawei HGW'ler var (Wifi6). 35 Mbps'lik paket alana dahi bu cihazı veriyorlar!

Bilgilerinize.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Aciklama icin cok tesekkur ederim. Maalesef, telekomdan birisi evime geldi ve biz sizin evinize kadar alt yapi oldugunu saniyorduk, sadece acmaya geldik, su noktada bir sey yapamayiz deyip gitti. Oysa telefonda alt yapiniz yok size bakir kablo ile internet getirecegiz denilmisti. Inanilmaz bir sirket.

• Herkese merhaba arkadaşlar temmuz 7 tarihinden beri internetim yok her seferinde 15 gün oteleniyor tarih binaya giden kablolarda sorun olduğu söyleniyor ama ilgilenen yok.3 kez tarih 27 ağustosa otelendi
    Öğrenmek istediğim yasal olarak hiç bir ücret ödemeden haklı fesih yapılabilir mi?
    Yardımcı olan olmayan Herkese tsk ederim.

• freeyourmindtr F kullanıcısına yanıt

Altyapınız hiç yok ise bu saatten sonra fiber olarak yapılır. Bakır altyapı işi bitti hocam. Aşağıdaki konudan bakarak açık kapı üzerinden ilgili müdürlüğe altyapı istediğinizi belirten bir metin yazın.

Bakır altyapısı olan bir binayı fibere dönüşüm yaptırmak zordur ancak hiç altyapı yok ise işiniz kolay.

AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ. | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

• Arkadaşlar 500 mbps fibernet kullanıyorum. Ama ps5'den kablolu bağlantı yaparken maksimum 93 mbps hız alabiliyorum. Modem modeli Archer C5v. Wifi üzerinden bağlandığımda hız daha iyi oluyor. 330-390 mbps civarı. Ama kablolu olarak 93'ü geçemiyorum. Bu modemde mi sıkıntı var

• Black-Mirror kullanıcısına yanıt

Modem ile PS5 arasında kullandığınız CAT kablonuz 4 telli mi?

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Cat 5 kabloymuş baktım şimdi hocam. Bunu mu değiştirmem gerekiyor

• 
Sayfa: önceki 655656657658659
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.