Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (659. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.241
Cevap
126
Favori
735.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 657658659660661
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TT kullaniyorum. Her şey açık.
  • Yarın 1000 mbps bağlamaya gelecekler. Bende Keenetic Hero modem var arkadaşlar. Yanlarında iteledikleri modemi değiştirebilme imkanım var 1000 mbps ile daha iyi çalışan şunu al dediğiniz modem hangisi?
  • bjkali kullanıcısına yanıt

TurkNet GPON Fiber'den kastınız nedir?

TurkNet 2 tür FTTH (Fibernet=Eve kadar fiber) hizmeti sunmakta, ve işin garibi ikisi de aynı paket fiyatında... İlki T.Telekom altyapısında alternatif olarak verdiği FTTH hizmeti ki burada sadece 100 Mbps DL ve 20 Mbps DL hizmeti söz konusu. Ancak Türkiye'nin FTTH altyapısı götürdüğü herhangi bir noktasında bu abonelik gerçekleştirilebilir. Diğeri de daha sınırlı olarak TurkNet'in kendi oluşturduğu fiber optik şebekesiyle Gigafiber tanıtımıyla verdiği simetrik (1000 Mbps DL & UL) FTTH hizmeti...

Eğer sıkıntınız T.Telekom altyapısından verilen hizmetten dolayı ise T.Telekom'a geçmeniz size fazlaca bir iyileştirme sağlamayabilir...

Sıkıntınız TurkNet'in Gigafiber altyapısından ise ve bua karşılık T.Telekom'un 1000 Mbps''lik (DL) paketine geçerseniz, orada da UL sadece 50 Mbps olacaktır.

• Ment kullanıcısına yanıt

Merhaba, Hero'da fiber girişi var diye biliyorum. ttnet fiber'i bu modemle kullanamıyor musunuz?

• Türk telekom bina içine fiber kutusunu monte etti ancak altyapı sorguladığımda hala hipernet gözüküyor. Acaba altyapının sistemlerde fibernet olarak yansıması kaç günü buluyor?

• mafaky kullanıcısına yanıt

Merhaba, açıklama için teşekkürler. Altyapım TT FTTH maalesef Turknet değil. Keşke Turknetin kendi altyapısında olsaydım böylece aynı fiyata 1000Mbps alabilecektim.

Aynı adreste 4 yıl öncesine kadar aynı altyapıyı kullanıyordum ve hiç böyle bir problem yaşamamıştım.

Sadece merak ettiğim konu, ISS değiştirip TT'ye geçtiğimde dns değiştirerek girebildiğim sitelere aynı şekilde girmeye devam edebilir miyim?

Çünkü hatırladığım kadarıyla 4 yıl önce TT'deyken dns değişikliği işe yaramıyordu mecburen vpn kullanıyordum.

• ihsnlky kullanıcısına yanıt
    TT altyapisinda verdikleri ONT cihazı dışında fiber sonlanamıyor.
  • merhabalar arkadaşlar fiber internet yıllardır hayalimdir. Nihayet dün itibariyle Türk Telekom vasıtasıyla kapımın önüne kadar geldi. İnşallah aktif olur olmaz 1000 mbpslik paket alacağım.

malesef bazı konularda çok ciddi bilgi kirliliği mevcut, ben de pek bilgi sahibi değilim. Sağdan soldan okuduğum kadarıyla Türk Telekomun vereceği wifi 6 modem galiba wifi üzerinden 250 300 civarı hız ancak veriyormuş. Evimdeki cihazları kontrol ettim çoğunda wifi 6 var sadece televizyonum wifi 5 o yüzden onu kablo ile bağlamayı düşünüyorum. İnterneti çoğunlukla wifi üzerinden kullanacağım. 950 indirme hızını kesintiye uğramadan almak istiyorum

Şuan tenda v12 ac1200 modem kullanıyorum çok memnunum bu yüzden 1000 mbpsye geçince yine tenda alayım dedim rx27 modeli epeyce güzel göründü gözüme bir keenetic hopper ile ilgili güzel yorumlar gördüm.

Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum ben bu modemlerden birisini alsam Turk telekom yine de zorla kendi modemini dayatır mı. Ont cihazına direk bunu bağlamazlar mı

• Sast kullanıcısına yanıt

Ah o bizde ölmeden hızlı internet görebilecek miyiz duygusuTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU sonra birden kapıda fiber kabloyu görüp sevinçTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU  anlıyorum seniTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU  TT de dayatma yok he onlar illa kendi getirdikleri routeri takar gider sen sonra kendi routerinde gerekli ayarı yapıp kendi routerini takıp kullanırsınTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU  Keenetic alırsan almışken titan modelini al derim fiber ayar bilgisi videolu var zaten konusunda da videosu paylaşıldı bende resimli paylaşmıştım linki alta bırakıyorumTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159564243

bu da videosu

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONUKeenetic Türkiyeyoutube
    Bu videoda Keenetic Ultra (KN-1810) ile Türk Telekom fiber internet kurulumunun nasıl yapıldığı anlatılmaktadır: 00:05 - Keenetic Ultra (KN-1810) Türk Telekom fiber internet nasıl kurulur? 00:10 - 'İnternet' ve ardından 'Kablolu' bölümüne tıklayın 00:38 - Servis sağlaycıdan gelen kabloyu cihazın MAVİ renkli portuna takmanız önerilir 01:03 - İnternet VLAN ID'yi 35 olarak girin 01:13 - İSS kimlik doğrulama türünü PPPoE olarak seçin 01:29 - Kullanıcı adı ve şifre alanlarına Türk Telekom'dan aldığınız kullanıcı adı ve şifre bilgisini girin 02:00 - İnternet servis sağlayıcınız MAC adresi için bir kısıtlama belirlediyse, sağlaycının verdiği cihazın MAC adresini bu alana yazabilirsiniz. Destek 👇🏼 📧 destek@keenetic.com.tr ☎️ 0216 709 3200 🌍 https://destek.keenetic.com.tr 📝 https://bit.ly/keeneticdestekformu Sosyal Medya 👇🏼 Instagram: instagram.com/keenetic.tr Facebook: facebook.com/keenetic.tr Etiketler 🏷️ #keenetic #ultra #kurulum
    https://www.youtube.com/watch?si=2kbFhFjgVV1ez3uk&v=ZK0fIv9GbnE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Ekim 2024; 1:51:24 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz, yardımlarınız, tavsiyeleriniz ve verdiğiniz kıymetli bilgiler için darısı başınıza inşallah

Umarım en kısa sürede hayalinize kavuşursunuz.

Türk telekom kurulumu size zimmetlediği router ile yapacak. Bu durum zorunlu ancak kullanıp kullanmama kısmında özgürsünüz. Dilerseniz kullanmaya devam edersiniz, dilerseniz kaldırıp bir kenara koyabilirsiniz. Geldikleri zaman en az AX3000 destekli router isteyin, stok durumuna göre router seçebilme imkanınız var. (Verdikleri router işinizi görürse sizin almanıza gerek kalmaz)

Bahsettiğiniz RX27 Pro ile (Pro diye belirtmemişsiniz ancak sadece bu versiyonu satılıyor sanırım) Hopper arasında çok fark var. RX27 Pro'nun karşılığı Keenetic tarafında Titan'dır, aslında o bile değildir. Keenetic'in henüz WiFi6E cihazı yok.

Kısaca istemci cihazınızın desteklediğini varsayarak hopper ile gigabit kablosuz hızlara erişemezsiniz. Titan ile erişilebilir.

İstemci tarafında ise minimum WiFi6 standartı, 160Mhz kanal genişliği desteği ve yine en az 2x2 MIMO olması gereklidir.

Türk telekom ve kendi altyapısındaki alternatif sağlayıcılar ile router özellikli tüm cihazlar çalışır. VLAN ID (Genelde 35), PPPoE Kullanıcı adı ve Şifresi girilmesi çoğu durumda yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 7 Ekim 2024; 10:20:34 >

• ihsnlky kullanıcısına yanıt

Bu sorunuza maalesef T.Telekom Md'dekiler dışında kimse mantıklı bir cevap veremez. Altyapı sorgulama sitelerinde bin anızdaki yeni FTTH Telekom tarafından aktif edilmedikçe de siz Hipernet (VDSL) görmeye devam edersiniz...

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Bu konu ile ilgili size bir soru daha sormak isterim. FTTH altyapılı binaya taşındım ve ilk defa fiber abonesi oldum. Ancak benim kendi modemim fiber desteklediği için modem kiralamak istemedim.

Kuruluma gelen arkadaşlar ve bölge yetkilisi, onların sisteme bu modem kirasını eklemesi gerektiğini ancak benim bölge müdürlüğüne giderek, bu modemi istemediğime dair talep oluşturabileceğimi söyledi.

Bu şekilde modem kirasını iptal ettirmek mümkün mü? Bölge müdürlüğüne oldukça uzağım, boşuna da gitmiş olmak istemiyorum

• wonderer41 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Güncel uygulamada TT ve altyapısında hizmet veren firmalar için router almak zorunlu, kullanımı aboneye kalmış.

Ancak şu anda bir kaç pilot bölgede sadece yeni aboneler için cihazsız/cihazlı seçenekli abonelik modeli deneniyor.

Mutlaka bununla ilgili bir talep oluşturulabiliyordur ancak iade alan olsaydı mutlaka forumlarda paylaşırdı diye düşünüyorum.

Bu arada hangi şehirdesiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 7 Ekim 2024; 14:58:48 >

İstanbul'dayım, Pendik/Kurtköy bölgesinde ikamet ediyorum ancak bu işlem için Küçükyalı'daki Türk Telekom Müdürlüğü'ne gitmem gerektiğini söylediler.

Ben de sizin gibi düşündüm. Bizim site ile ilgilenen çalışan, 1-2 müşterisinin bu şekilde talep oluşturduğunu ancak olumlu sonuçlanıp sonuçlanmadığını bilmediğini söyledi. Bu tarz bir iade ve iptal söz konusu olsa teknoloji forumlarında kesinlikle birileri paylaşırdı diye arama yaptım ancak kimsenin böyle bir tecrübesi olmamış, hemen hemen herkes de zorunlu olduğunu tekrardan vurgulamış.

Sonuç bu şekilde belli değilken yarım gün izin alıp, buna vakit ayırmak pek istemiyorum açıkçası. Sanırım şimdilik bir destek maili vs. atıp bilgiyi doğrulamaya çalışacağım. Sonuçta site yetkilisi dediğimiz kişiler satışçı ve genelde pozitif olmaya çalışıyorlar.

• wonderer41 kullanıcısına yanıt

X üzerinden ttdestek hesabını etiketleyip konuyu anlatırsanız daha net bilgi alırsınız hocam. Onların birimler arası iletişimi var.

Rica ederimTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU  Benim iş halloldu fiber bağlandıTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU  sizin süreç umarım kısa sürer benim 4 ayda bitti önce apartman içi daire kapısına kablo çekildi sonra kapı üstü delinip kablo içeri alındı sonra apartman sokak kapısına kalın turuncu fiber kablo kondu en son kutu takıldıTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Valla bizim burada adam gelip takıyor şu modemi isterim demeye fırsat bırakmıyor TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU  sizin orası iyiymişTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    FTTH (Eve kadar fiber) altyapılarda belirlenen sürede iade edilmek üzere kampanya taahhüdü bitene kadar aylık 75 TL kullanım ücreti karşılığında stok durumuna ve paket hızına bağlı olarak Fiber Güçlü Modem verilecektir.

1000Mbps için tabii ki en üst cihazı vermeleri gerekiyor.

İşin komiği mh 24 mbps ilk bağlantı deyip geçiyor 1000 istesem yok da diyebilir onun için ses etmemiştim sonra bağlayanlara sordum 1000 mbps ye kadar destekler dedi başka modem var mı demedim bendeTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 

• 
Sayfa: önceki 657658659660661
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.