Kısa mesafede cat5 kablo da olsa 1000 mbps taşır. Sizin kablonuz muhtemelen 4 telli. Bu durumda 100 olarak bağlanır. 8 telli bir kablo ile değiştirin. |
TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (658. sayfa)
-
-
Sağolun hocam yeni kablo bakıcam şimdi. Çok teşekkür ederim.
-
2-3 haftadır modem + pon rese rağmen sürekli aynı ip adresini veriyor, var mı aynı sorunu yaşayan, aynı ip adresini attıkça yavaş açılan sayfalar hala yavaş açılıyor, yok mu desteğe yazmadan ip değiştirme yolu
-
Tam olarak atanan ip adresleri ne zaman düşüyor bilmiyorum ancak 1 saat civarı kapalı kaldığında ip adresi değişiyor. Telekom yurt genelinde cihazlarını değiştirdi ve şu anda bu uygulama çoğu abonede bu şekilde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Takip....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostlar telefonu modem olarak kullanıp bilgisayardan internete bağlanmak istiyorum şuan yıllık faturasız paket kullanıyorum ek olarak hangi paketi alırsam alayım kullanabilirmiyim. Bazılarında gece gündüz sosyal medya vs. Yazıyor. Mesela üçü bir arada olanı alsam da olur mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Telekomda modemsiz magnet paketleri var 50gb'dan başlıyor. 250₺ civarı bir fiyatı vardı sanırım.
-
Sokağa yıllar sonra Fiber geldi fakat sadece sokaktaki 3 binaya. Sebebi de o binadaki daire sayıları daha fazlaymış. Yeterli sayıda port olmadığı için de başka binalara getirmediler. 2024 yılında 75mbit internet kullanıyorum hala.
-
Haklısın ama şükret ben 17 yıldır mecburen adsl kullanıyorum hızım en fazla 13 yıl 2024 4 ay önce fiber geldi şoktayım gelmez diyordum bakalım henüz yeni aktif oldu hızı 100 alabilecek miyim
-
Valla ben de 75e bu sene geçtim. yıllardır 35 mbit kullanıyordum. Fiber kablosunu çekenlere yalvardım valla eleman gitti baktı porta olmadığı için yapamıyoruz dediler. Sözde 6 ay içinde gelecekmiş ama insanın inanası gelmiyor pek.
-
Merhaba arkadaşlar,
Hipernet 75 mbps olan paketi kullanıyorum, kablolu bağlantıda gördüğüm maksimum hız 60 mbps. Kablosuzda ise 25-40 olarak değişiyor (Modemim 2.4 ghz). Bu değerlerin bu kadar düşük olması normal mi? Modemi 5 ghz olan bir cihazla değiştirirsem kablosuzda bağlantı hızım artar mı?
Bir de taahhüt yenileme konusunda yine hipernet olarak 100 mbps teklifi sundular ama ben 75'i kablo ile bile alamıyorum. 100 mbps ye geçmem durumunda hızım sabit mi kalır bu durumda, bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
-
Kablosuz da 5ghz de artar. Şuradan altyapı kaç destekliyor bakın. Bir de modem değerlerini atarsanız.
guldurennet.com.trAltyapı Sorgulama – Güldüren Nethttps://guldurennet.com.tr/altyapi/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber -
Hocam yine siz yardımcı olmuşsunuz çok teşekkür ederim :)
Elimde 2 tane modem var, HG 658 V2 ve Zyxel vmg3312 b-10a modelleri.
Attığınız siteden de altyapımı sorduladım, görüntüsünü aşağıda gönderiyorum.
Bu durumda maksimum alacağım hız 81 mbps mi oluyor? Yani 100 olan pakete bile geçsem sanırım 100 alamayacağım. 75'lik pakette 30 alıyorsam 100'lük pakette bu hız aynı oranda yükselir mi aslında bunu merak ediyorum, yoksa zaten alabileceğim maksimumu alıyorum paket farketmez gibi bir durum mu var.
-
Benim altyapı 73 tü; 100 lük tarife 90 üstü rahat alıyordum.Snr değeriniz iyi ve hat zayıflamanız düşükse; 80 üstü alabilirsiniz.
-
Modemin etkisi var mı peki sizce, değiştirmeli miyim?
Söylediğiniz SNR değerine nasıl bakabilirim hocam. Sizi baya yordum valla
-
Zyxel de; xdsl istatiskleri olacak; şu gibi. Modemin etkisi olur.
-
Arkadaşlar bir sorum olacaktı
75mbps vdsl kullanıyorum, iss sitelerinde adresimi sorguladığımda santrala uzaklığım (veya saha dolabı mı emin değilim) 72metre, alacağım max hız 82-85mbps görünüyor
Modemin dibinde telefonla hız testi yaptığımda aldığım max hız 65 ile 70mbps
100mbps vdsl kullanabilir miyim sorun çıkar mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Wifi hız testi doğru sonucu vermez, doğru sonucu sadece kablo ile test yaparsan görebilirsin. Ayrıca wifi nin vereceği hız modeme veya telefona,bilgisayara göre değişir.
Bu konunun ilk mesajına bakın. Kablosuz ayarları var. Yaparsanız eğer belli bir oranda düzelme görebilirsiniz. Deneyin dilerseniz.
-
Benim hıza göre senin eski hızın 35mb bile süper çünkü ben 14 yukarısını görmedim fiberde port yok diye bir olay yok diye biliyorum sizin tarafa proje yoktur o yüzden Talep artarsa daha çabuk gelebilir belki bize bile geldi ben asla gelmez diyordum
-
Şuanda Turknet kullanıyorum ve son zamanlarda gece saatlerinde hız düşüklüğü problemi yaşandığından Telekom'a geçmeyi düşünüyorum.
Gpon Fiber kullanıyorum ve DNS değişikliği ile tüm sitelere giriş sağlayabiliyorum. Turktelekom fiberde durum nasıl? DNS değiştirmek işe yarıyor mu?
Bilen varsa ve bilgilendirirse çok memnun olurum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X