Şimdi Ara

Türk Telekom FTTH Fiber altyapıda ping ve route sorunları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 2022 Yılının Temmuz ayında sonunda evime FTTH yani daireye kadar fiber altyapısını çektirmeyi başarmıştım. Fiberin ilk aylarında, bana en yakın Speedtest sunucusu olan TürkNet İzmir ve SPDNET İzmir sunucularında 4 ila 5ms ping alıyordum. Ancak son birkaç haftadır, ciddi ping sorunları yaşamaktayım ve anlaşılan route arızası var. Şu anda bana en yakın sunucu Türk Telekom Antalya olarak değişmiş durumda ve o sunucuda 17ms ping alıyorum. TürkNet İzmir sunucusuna ise 32ms ping alıyorum. Yurtdışı oyun içi pinglerimdede 20-30 ping artış gözlemledim. Acilen bu sorunların giderilmesini rica ediyorum. FTTH Fiber altyapıda böyle şeyler olmaması gerekir.

Yaşadığım bölge: Efeler mah. 1380. Sokak Ömer apt. Aydın/Didim

Bu arada, Türk Telekom fiber kullanıpta benim gibi son zamanlarda aynı sorunu yaşayanlar var mı? Eğer varsa lütfen sesinizi çıkartmaktan çekinmeyin.

Pingplotter sonuçları:

Kanıt amaçlı ekran görüntüleri:

Ayrıca İstanbul'a olan pingimin normalde en az 12-13ms olması gerekiyormuş bunu bilgili arkadaşlar söylemişti. Donanım Haber Telegram grubundaydım bi' ara, onlar söyledi... İstanbul sunucularına da pingim yüksek...

Bu da arıza olmadan önceki eski ping sonucum:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 21 Ocak 2023; 20:17:4 >

• Görüşünüz?

• Hocam senin apc upc mevzun vardı, galiba orada sıkıntı olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt
    Bu durumun APC ve UPC ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Pingplotter sonuçlarıma bakınca ikinci basamaktaki pingim, 3-4ms arasında duruyor çünkü. Ping sorunları, sanırım genel bir sorun. Route sorunu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 22 Ocak 2023; 18:16:28 >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt
    Hocam ont yi ve modemi resetlemeyi denedin mi?

ONT paneline giremiyorum. Router'a reset atmadım çünkü şifreyi bilmiyorum. Reset atarsam, kullanıcı adı ve şifreyi otomatik algılayıp girer mi?

Ont paneline girmene gerek yok sağında solunda ince bir reset düğmesi olması gerek oradan kürdanla resetleyebilirsin. Routeri de aynı şekilde arkasında reset düğmesi var oradan resetleyeceksin. Ip yi hemen alır merak etme senin cihazdan bende de var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

ONT Cihazımda reset deliği göremedim maalesef. Her tarafına baktım.

O zaman düğmesinden kapatın 10-15 saniye sonra tekrar açın. Sonra da routerı resetleyin hocam. Yine düzelmezse Türk Telekom'u arayıp pingim yüksek diyip hattı kontrol ettirin.

Daha önce aradık, müşteri hizmetleri bu konuda hiçbir şey anlamıyor. İnternet bağlantınız var diyip bir sorun yok diyip kapatıyorlar. Çok denediğimiz birşeydi. ONT'yi düğmeden zaten kapatıp açtım. Birşey değişmedi. Zaten asıl olay ONT'de bitmiyor mu? Router sadece bir yol gibi birşey. Bir aracı o. ONT'den gelen verileri iletmek için var Router.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 22 Ocak 2023; 19:59:35 >
    Hocam büyük ihtimal senin bağlantı da bir sıkıntı var. Çünkü sen de diyordun yanlış konektör takmışlar diye. Bir hileye başvuracaksın. Ont üzerindeki fiber kabloyu çıkarıp 5-10 saniye LOS/ALARM ışığını yakacaksın. Günde 4-5 kere yap bunu sonra Telekom'u arayıp bağlantım kopuyor diye kayıt açtıracaksın. Nasıl olsa kayıtlara düşmüş oluyor mecbur saha ekiplerini yollayacaklar. Gelen ekiplere de bağlantım kopuyor ve yüksek ping sorunu yaşıyorum diyeceksin. Artık sistem de mi yoksa senin bağlantılarda mı sorun var bakıp halledecekler.

Sahte şikayet diye beni içeri almasınlar sonra? Yani kabloyu çıkarıp takıp, onları kandırmaya çalıştım diye.

Anlayamazlar hocam kabloyu çıkarıp taktığını. Bağlantı kısa süreli kopup geliyor diyeceksin. Günde 4-5 kere farklı zamanlarda yapıp müşteri hizmetlerini arayacaksın. Temsilciye bağlantım kopuyor, gelen saha ekiplerine de bağlantım kopuyor ve yüksek ping sorunum var diyeceksin.

Genel bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Müşteri hizmetleri vb. hiç uğraşmadan bunu hallettirmenin yolu yok mu? Donanım Haber yardımcı olamaz mı?

• Merhaba. İzmir sunucusuna pingim hala yüksek. Route sorunu belirtisi. Ne zaman düzelir?

tavsiyem izmir sunucularına değilde istanbul sunucularına bakman olacaktır. yurtdışı bağlantısı direk İstanbul'dan sağlanıyor. İzmir'e düşük ms almaktan çok İstanbul'a daha düşük alman daha çok etkiliyor. izmir ara bir sunucu olduğundan önemi ülke içinde gezerken anlarsın ve ülke içinde sunucuda ne yazık ki öyle fazla yok. sunucuların büyük bir kısmı İstanbul'da barınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel7mix -- 27 Haziran 2024; 3:11:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.