Şimdi Ara

Türk Telekom un verdiği VDSL modemde hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
13.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bundan 7 ay öncesinde evde çok fazla internete ihtiyaç duymadığım için 8Mbit internet kullanıyordum. Taa ki 7 ay önce TTnet Müşteri Temsilcisi arayana kadar.

Aradı 16 Mbite yükseltelim, ayrıca size 2 TL ek ücret ile VDSL modem yollayarak internet hızınızı 2 kata çıkartalım dedi bende tamam eyvallah onaylıyorum dedim ve kısa süre sonra modem geldi kurulumunu yaptım. İlk başlarda 11-13 mbit kadar hız alıyordum. Son 4-5 aydır 6 mbiti geçemiyorum.

Tesadüfen biraz önce modem ayarlarına girdiğimde WAN ayarlarında;

"Mevcut DSL modulasyon türü olarak ADSL kullanılıyor. VDSL bağlantısı devre dışıdır." ibaresi bulunmaktadır.

DSL Modulasyon Türü:ADSL_2plus görünmektedir.

Acaba VDSL bağlantısı aktif olmadığı için mi şuan bu hızı almaktayım? Eğer öyle ise VDSL bağlantısını nasıl aktif edebilirim.

Bu konuda bilgilendirebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Modemim Türk Telekom TP-Link TD-W9970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seegoo -- 23 Mayıs 2017; 23:2:15 >

• Su an VDSL değil ADSL kullanıyor olmalısınız. Öncelikle ISS'nizi arayıp bir öğrenin. Eğer ADSL kullanıyorsanız öncelikle paketinizi değiştirmeniz gerekiyor.

NOT : Modeminiz VDSL uyumlu gözüküyor. Bir sorun olmaması lazım.
  • Size VDSL'e geçirelim dememişler sadece VDSL modem vermişler ancak bölgenizde VDSL bulunuyor olabilir.

Bunun için şu sitelerinden bir sorgu yapın varsa çıkar buradan

http://www.fixnet.com.tr https://siparis.vodafone.net.tr/Query/FiberAvailable

Bu VDSL işi ayrı bir konu.

Gelelim hızınızın neden duştüğüne bunun için hat değerlerini atmaniz gerek hat değerlerini atarsanız yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 24 Mayıs 2017; 0:53:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.

Veriler aşağıda ki gibidir. Vodafone sorgusuna göre altyapım 8mbit adsl desteklediğini belirtiyor. Ama ben bu 16 mbit tarifesine müşteri temsilcisinin altyapınız 16 mbit destekliyor demesinden sonra geçiş yaptım. Ben bu durum da ne yapabilirim, müşteri hizmetleri arıza kaydından başka birşey oluşturmuyor.

Türk Telekom un verdiği VDSL modemde hız sorunu@Ö1f1 @cagdas70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seegoo -- 24 Mayıs 2017; 1:40:44 >

• seegoo kullanıcısına yanıt
    Saha dolabına ya da santrale epey uzaksınız. 16Mbps imkanı yok gözüküyor. Daha fazla verilebilir ama o da en falza 9Mbps olur.

• O zaman 7 ay önce altyapınız 16mbit destekliyor dendiğinde ben kandırılmış mı oluyorum ?

Size boşuna modem kakalamışlar . Bölgenizde vdsl yoki her türlü adsl alacaksınız. Bunun için modem değiştirmeye gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 16 mbit icin vdsl modeme gerek yok ki neden kabul ettiniz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben iyi bi tongaya düşmüşüm desenize.

Yahu şundan 4-5 ay önce ki gibi 11-13 mbit indirme hızı alabilsem o bile kafi. Ttnet şuan bana 6,5 mbit indirme hızı veriyor. Vdsl i esgeçtim, Alt yapınız 16 mbit destekliyor diye kakaladılar, 6,5mbit indirme hızı alıyorum. Bu durumda ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seegoo -- 24 Mayıs 2017; 13:30:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seegoo

Ben iyi bi tongaya düşmüşüm desenize.

Yahu şundan 4-5 ay önce ki gibi 11-13 mbit indirme hızı alabilsem o bile kafi. Ttnet şuan bana 6,5 mbit indirme hızı veriyor. Vdsl i esgeçtim, Alt yapınız 16 mbit destekliyor diye kakaladılar, 6,5mbit indirme hızı alıyorum. Bu durumda ne yapabilirim?

Yapacak bisey yok.

Hattıniz o zaman desteklediği hizi simdi desteklemiyorsa saha dolabi dolmus olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

Orijinalden alıntı: seegoo

Ben iyi bi tongaya düşmüşüm desenize.

Yapacak bisey yok.

Hattıniz o zaman desteklediği hizi simdi desteklemiyorsa saha dolabi dolmus olabilir.

Hocam saha dolabı nedir, tekrar hattımın 11-13 mbit indirme hızı vermesi mümkünmüdür yani?

Hem doğru hem de yalan. Hattınız ADSL2+ alabiliyor yani 8Mbps'i geçebiliyorsunuz ama 16Mbps alacak kadar iyi değil hattınız. Neticeye gelirsek yani kandırmış oluyorlar diyebiliriz. O hat ile en fazla 10Mbps alınabilir.

Ama VDSL modem vermeleri yi olmuş ona bir şey diyemem ödediğiniz paraya değer zira ileride VDSL geldiğinde elinizde bir çok modülasyonu destekleyen modem olmuş olduğundan rahat edersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 24 Mayıs 2017; 16:37:23 >
  • Kablolarınızda bir sorun olmuş olmasın ek vs varsa oksit yapar cat6 çekili olsun modeme kadar eksiz bir şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hem doğru hem de yalan. Hattınız ADSL2+ alabiliyor yani 8Mbps'i geçebiliyorsunuz ama 16Mbps alacak kadar iyi değil hattınız. Neticeye gelirsek yani kandırmış oluyorlar diyebiliriz. O hat ile en fazla 10Mbps alınabilir.

Ama VDSL modem vermeleri yi olmuş ona bir şey diyemem ödediğiniz paraya değer zira ileride VDSL geldiğinde elinizde bir çok modülasyonu destekleyen modem olmuş olduğundan rahat edersiniz..

Desteğiniz için teşekkürler hocam

• ADSL modeminiz varsa onu kullanmaya devam etseniz daha iyi olur bence. Çünkü VDSL geldiğinde bu modemi kullanabileceksiniz. O yüzden eskimesin en azından. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    bence modemi alman iyi olmuş ileride fibere geçtiğinde yani vdsl'ye geçtiğinde ilaç gibi gelecek
    benimde aynı santrele uzaklığım da aynı hız olarak bende 8mbps alıyorum hız denemesi yaptığımda en fazla 7.45mbps görüyor şimdi akk deyim 5mbps alıyorum
    benim alt sokaktaki yani 50 mt ilerimdeki arkadaşıma fiber geldi yakında benim saha dolabınıda değiştirecekler diye bekliyorum bir ara izmir hatay santreline gidip soracağım şimdilik meşgülüm sende bağlı oluğun santrele gidip ne zaman fiber gelecek diye sorabilirsin hocam
    sana telefon eden kişi senin santrele uzaklığını bilmiyor ama santrelin 16mbps olduğunu görüyor ama siz ve ben santrele 3 km uzak olduğumuzdan alabildiğimiz hızı ancak teknik servis biliyor....
    bizim santral iki yıl önce 8mbps idi daha sonra ultranete geçti yani 16mbps ye şimdide fibere geçti bölge bölge saha dolaplarını değiştirip vdsl vermeye başladılar
    türk telekom adsl yi televizyon tivibu go için kullanıyorum evdeki diğer internet için türkcell mobile wifi var içinde 12gb paketi idare ediyorum yani idare ediyorum fiber gelirse türkceli kapatmayı düşünüyorum evde de herkes hayatından memnun olur inşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

YEni saha dolabındna kastedilen şey yeni nesil DSLAM'lar şu beyaz olurlar genlde Tip7 görürsünüz bir insan boyundadır yaklaşık. Şuan fotoğrafın olduğu cihazdan girmiyorum girince fotoğraf eklerim. Yeni nesil DSLAM'lar fiber ile bağlanır. Kısacası geniişband ihitiyaçlarını karşılamak amacıyla üretilmiş kabinlerdir.

Tip5

Tip9

Tip7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 25 Mayıs 2017; 3:28:59 >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Geçende Esenyurtta Tip 3 gördüm ve bölgelere hep t7 dolapları yerleştirmişler sonra bakmışlar yetersiz kalıyor T11 dolapları yetersiz bölgelere çekip dağıtmışlar klasik Türk Telekom

En azından Türk Telekom elinden geldiğince uğraşıyorlar diğer Firmalar akşama kadar yatıyor ve Kota nasıl koyarız diye düşünüyorlar hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 25 Mayıs 2017; 3:51:26 >

• Arkadaşlar güzel yorumlarınız ile beni aydınlattığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seegoo -- 25 Mayıs 2017; 17:55:49 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    T11'leri nasıl besleyecek ki acaba adamı binadaki kabine bağlahacaklarına Tip3'e mi bağlıyorlar.

İşin kötü tarafı da bu zaten. Alternatifler çalışırsa Türk Telekom her türlü çalışır ama sadece Türk Telekom çalışırsa Altermstifler çalışmaz. Zira alternetifleri tehdit etmiyor Türk Telekom ama alternatifler Türk Telekom'u tehdit ediyorlar (mecaz manada tehdit yalnız zaten bu Türkiye'deki piyasa öyle ki cidden mafya gibi birbirlerini tehdit etseler şaşmam belki de ediyorlardır kim bilir).

Ama Türk Telekom da kendini satmalı yani konuda yine dile getirilmişti yanlış olmasın ama @mcrew yazmıştı herhalde. Türk Telekom fiber getirdiği bölgelerde gitse sadece binalardaki ankastrelerin kapağını şöyle şekilli bir VDSL2 fiber diye değiştirseler yazsalar bir de 100Mbps'e kadar diye bilinirliği olacak. Millet nasıl biliyorsa fiber diye Turkcell'i Türk Telekom da öyle bilinmeli. Zaten bu raporlardaki fiber homepass ile abone sayısına bakınca sorun açıkça görülügor gerçi bu marka birleşmesinden sonra reklamlar sürekli fiber üzerine dönünce olumlu yansımıa gibi duruyor ama bu tip direkt aboneye dokunacak işler de yapmaları gerekir adamın sırf ankastresini değiştirseniz adam heyecanlanır nereden bilsin yoksa bölgesine fiber gelmiş gelmemiş bilmiyorsa bu kabinleri.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.