Şimdi Ara

Türk Telekom TTNET Hipernet Geçiş Süresi ve Modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cuma günü Türk Telekomu arayıp hattımı ULTRANET Limitsiz 16 Mbps paketten, HİPERNET 50 mbps (2 Mbps Upload) paketine yükselttim. SMS yoluyla bilgilendirdim. Evraklarınız 3 gün içerisinde size teslim edilecektir diye. Ayrıca Taksitli Modem Kampanyasından da yararlandım.
    Merak ettiğim konular şunlar:

1) 3 gün geçmesine rağmen elime ulaşan herhangi bir belge olmadı. Neden?
    2) Evraklarla birlikte modem de mi gelecek? Çünkü VDSL2 Taksitli Modem Kampanyasına da katılmış oldum.
    3) Kurulumu müşteriye mi bırakıyorlar yoksa Türk Telekom servisi mi kurulumu yapacak?
    4) Taksitle aldığım VDSL2 modemin markası ve modeli nedir? Türk Telekomun kendi sitesinde böyle bir bilgi bulamadım.
    4) HİPERNET Paketimi kurulumdan ne kadar sonra kullanabileceğim?

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim...

• 1-Zaten kullandığınız bir abonelik varmış.Bağlı olduğunuz santral vdsl destekliyorsa müşteri hizmetlerini arayıp hemen geçebilirdiniz.Evrak işi nereden çıkmış !
    2-Modemi dışarıdan almalıydınız ttnetin verdiği modemler hem yazılımsal olarak kısıtlıdır hem pahalıdır
    3-Kurulum size ait
    4-Airties olabilir
    5-Hemen kullanabilirsin
  • aynen arkadasında dedıgı zaten bır abonelıgınız varmıs..telefonla dırek gecıs yapılıyor ben oncelerı o sekıl yaptımdı 16 dan 24 cııkmıstım ordan 35 mbps cıkarmıstım hep telefonla evrak falan gerekmedıdi..
    kurulum işi kolaydır.ttnetten aldıgın modemler baglantı ayarlarını kendısı yapar..
    yenı abone yaptırdım gecen hafta sonu santaralım musaıt idi toplam 1 gunde tamamlandı hepsi..hız tanımlama aktıvasyon net kullanmaya basladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 23 Şubat 2016; 7:18:01 >
  • Bugün gelen modemimi kargo şubesinden aldım. Kurulumu yapmasını zaten biliyorum fakat ben daireme yeni hat geleceğini düşündüğüm için sormuştum bu soruyu. Hat kurulumu olarak yani. Paketimin hızı hala değişmedi ve kurulumdan sonra Müşteri Hizmetlerini aradım. Şuan Ultranet hızı aldığımı, yeni pakete göre adil kullanım kotamın dolmadığını ve bir önceki paket hızını aldığımı söyledim. Ayrıca Türk Telekom Online İşlemler sayfasında da pakete geçtiğim gözüküyor. Paketin hız geçiş süresinin 5 gün alabileceğini söylediler. Halbuki hemen kullanabilmem lazım nasıl bir iş anlamadım. Hattım desteklemiyor desem, Fiber Sorgulamada "Hiper Hızlı İNternet Altyapınız Var" diyor ve Müşteri Hizmetlerine paket değişikliği yaptığım gün sorduğumda altyapınız desteklemiyorsa zaten pakete geçişi sağlayamam dediler. Ayrıca modemi dışarıdan alabilme imkanım yoktu, faturama kesilmesi daha iyi oldu. Modem markam ve modelim ZyXEL VMG3312-B10B . O kadar da kötü durmuyor. Şuan için yapabilecek bir şey yok sanırım bekleyeceğim...
    Fakat paketim upload hızımı 2 Mbps'e kadar çıkarmazsa boşuna geçmiş olacağım ve müşteri hizmetlerini birçok kez arayacağım. Uplaod hızı için istiyorum bu paketi çünkü.

• Hipernet geçişleri çok sıkıntılı bazı kişiler hemen geçebiliyor bazı kişiler ise 15 gün geçmesine rağmen geçirilmiyor ve başvuruları iptal ediliyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım öyle bir olay yaşamam.
  • Güncelleme:
    Saat 09:10 da bir SMS aldım. İndirimli internetinizi kullanabilirsiniz diye. Çok harika bir hız alıyorum çok memnunum şuan.
    Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Türk Telekom TTNET Hipernet Geçiş Süresi ve Modem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsenart -- 25 Şubat 2016; 9:30:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ultra net kullanıyordum
    Hiper net altyapısı bitmişti.

Aradım kasım 2015 de PORT yok dediler

Ocak 2016 da aradım port var dediler. Tamam o zaman dedim.

Modem sinyali gitti geldi modemi VDSL ye aldım

5 dk sonra internet geldi

Hemen bitti işlem

• adsl den hipernete geçiş yapıcam müşteri hizmetleri 2-15 gün sürer bu sürede internetiniz kesilir dedi doğru mu ?
  • castiello06 kullanıcısına yanıt
    Eğer bağlı olduğunuz port vdsl ise ve modeminizde vdsl destekliyor ise max 1 gün içinde geçiş yapılır. Ancak vdsl desteği olmayan bir porta bağlı iseniz bu süre 2-15 günde kalmayıp uzayabilir ben 27 gündür bekliyorum adslden vdsle geçiş için bu sürede internetin kesilmemesi gerek vdsl tanımlanana kadar adslden devam edebilirsiniz.
  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt
    15 gün sürsün önemli değil ama müş. hiz. 2-15 gün sürer bu sürede internet kesilir bağlantı olmaz dedi .. en iyisi hipernete geçmemek mi bulunduğum yer hipernet destekliyor
  • castiello06 kullanıcısına yanıt
    Taahhütün bitmesine az varsa ve iss değiştirmeyi düşünüyosan geçme. 2-3 ay varsa en az geç. Zaten vdsl portuna bağlıysan max 1 günde geçiş sağlanır.
  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt
    taahhüt bugün son maalesef . hipere geçeyim dedim ama az önce 15 gün net kesilebilir aktivasyon süresince denildi.. direk hiper portuna bağlı olduğumu bilmiyorum sadece mahallemde sokağımda hiper destekliyo alt yap var denildi..
  • Arkadaşlar ben kasımın 25 inde 16mps den 50mps hızlı pakete abone oldum. Sebebi 16mps deniliyor 8mps hız var hiç 16mps hızı olmadı yani. 360p çözunürlükdeki video film vs. Kesintisiz seyredememe idi. Yaklaşık 1 ay oldu 50mps internet hala yok hala yok bırakın 10 kez aradım ilgilenende de yok sadece şikayet kaydı açılıyor. Çok kalitesiz yani. Ttnet piyasanın en dandik internet sağlayıcısı

• 15 Aralıkta Telekom müdürlüğüne gittim 2 yıllık tahaddüt biteli 3 ay olmuştu.Bulunduğum ilçede VDSL hizmeti verildiğini öğrenmiştim ancak gerek telekomdakiler gerekse buradaki bayi çalışanları en fazla 24 mbit verildiğinde ısrar ediyorlardı defalarca Telekom santraline 150mt mesafede oturduğumu söylememe rağmen beni dinlemiyorlardı 24 mbit diye tutturmuşlardı bu arada binamız yapılırken telfon kutusu bizim binaya özel olarak çekilmişti en sonunda ben zaten AKK için 200GB lık pakete geçmek istiyorum hız önemli değil verebildiğiniz kadar hız verirsiniz dedim bunun üzerine beni Hızda İkna kampanyasına aldılar ve Pazartesi ADSL2 hattım kapatılmış fakat VDSL2 sinyali henüz verilmemişti.Müşteri hizmetlerini arayarak arıza kaydı oluşturdum ve çarşamba günü sinyalim gelmişti ve hızım 50mbitti.Kısacası eğer ki binanızın yapısını ve mevcut bir santrale uzaklığını biliyorsanız bastırın aşağıda mevcut hat değerlerimi de ekledim
     Türk Telekom TTNET Hipernet Geçiş Süresi ve Modem Türk Telekom TTNET Hipernet Geçiş Süresi ve Modem

Not:Turk Telekom kapsama haritasında hala sadece ADSL hizmeti verilebileceğini gösteriyor.Numaradan sorgulama ile VDSL varlığını diğer sağlayıcılar aracılığı ile öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feramor -- 23 Aralık 2016; 22:25:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.