Şimdi Ara

Türk Telekom Fibernet Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha 1 hafta önce Telekom Fibernet 24mbit paketine geçtim, benden kaynaklı ping olmadığına eminim. CS GO Almanya sunucusunda arkadaşım superonline kullanıyor 45 ping alıyor, ben 105 ping ile oynuyorum. Kafalarına göre pingim değişiyor. Gece 12 den sonra 60ms oluyor Almanyaya. Superonline ile aynı altyapıyı kullanıyolar diye biliyorum yanlışım var ise düzeltin nedir bunun sebebi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 7 Ocak 2018; 16:58:24 >

• Dns yi open dns yap.Bir de statik ip ata.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lTitaniuml

Dns yi open dns yap.Bir de statik ip ata.

Hocam bildiğimiz windowstan yapılan mı yoksa modem içi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

quote:

Orijinalden alıntı: lTitaniuml

Dns yi open dns yap.Bir de statik ip ata.

Hocam bildiğimiz windowstan yapılan mı yoksa modem içi mi?

Farketmez hocam o.Modem ici yaparsan diger cihazlara tek tek yapmaya gerek kalmaz.Sana kalmis

• İşe yaramadı hocam yine bu saatlerde pingim 25-30ms artmış durumda. Gece 12 de yine düzelecektir..
  • Bende aynı sorundan müzdaribim.Ama sizin hızınız düşüyor mu..Yani 1-2 mbt te düşüyor mu hız yoksa hız düşmeden mi ping değerleriniz fırlıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

Bende aynı sorundan müzdaribim.Ama sizin hızınız düşüyor mu..Yani 1-2 mbt te düşüyor mu hız yoksa hız düşmeden mi ping değerleriniz fırlıyor..

test etmeyi unuttum, yarına kaldı artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk telekom altyapı problemi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba
    DNS ne olduğunu nasıl çalıştığını araştırmanızı tavsiye ederim. DNS yada local de statik ip alınması pinge etkisi olmaz.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    kankacım bu ping için ısp ler çözüm üretemezler mi ? çok mu zor ? Veya bi girişimci bir cihaz üretemez mi vesayire
  • sorunsal kelimesini kullananlara ayar oluyorum. sanki felsefe yapıyorsunuz burada.
  • Klasik türk Telekom sorunu cgndemisin kontrol et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Biraz karmaşık konu. Kendim çözümler üretiyordum trafiği bir yerde kiraladığım sunucular üzerinden geçiriyordum fakat artık telekomun o noktalarada yüksek pingi.

Şuan için sadece hızı yüksek tutabiliyorum bir miktar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trader Emre

sorunsal kelimesini kullananlara ayar oluyorum. sanki felsefe yapıyorsunuz burada.

sorun özelliği taşıyan, sorun ele alan, sorunla ilgili olan.
    çözümü belli olmayan, çözüm yolu bilinmeyen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Merhaba
    DNS ne olduğunu nasıl çalıştığını araştırmanızı tavsiye ederim. DNS yada local de statik ip alınması pinge etkisi olmaz.

Statik ip atayip dmz acmasini isteyecektim ama dmz kismini yazmamisim.DNS nin nasil calistigini biliyorum ancak ms si dusuk olan dnsler pingi dusurebilmekte.

• Yanlış anlamayın bilgelik taslamak gibi bir amacım yok ama bu sistemleri kuran geliştiren ve gerekli olduğunda sorunları üreticileri bildiren bir kişi olarak dediğiniz mağlesef doğru değildir.

Ben mesela Google DNS yada Telekomun dns ni kullanmıyorum. Siz bunlara en iyi ihitimal ile 30 ms de erişiyorsunuz. Ben ise kendi sunucuma 0.530 ms de erişim sağlıyorum. Ve pingi tabiki de etki etmedi.

DNS Domain name system yani domain adlarının hangi ip adresine bağlı olduğunu göstermekten başka işe yaramaz ve OSI layer de 7. sıradadır.

Ping dediğimiz iki bilgisayar arasında verinin iletim hızıdır.

Burada iki ip adresi arasında iletişim söz konusudur.

Örneğin tarayıcınızda google.com adresine erişeceksiniz. Siz google.com yazdığınızda DNS sunucunuza sorulur bu google adresi hangi ip adresine bağlı diye . DNS sunucusundan 216.58.212.142 gibi benzeri bir cevap gelir . Daha sonra tarayıcınız bu ip adresine GET komutu gönderir ve sunucudan cevap gelir.
    Aynı şekilde oyunda bağlantıda bu şekilde gerçekleşir. 1 kere cevap geldimi dns sunucusundan birdaha dakikalarca dns isteği gitmez direk olarak ip adresi ile bağlantı kurulmuş olur.

• quote:

Yanlış anlamayın bilgelik taslamak gibi bir amacım yok ama bu sistemleri kuran geliştiren ve gerekli olduğunda sorunları üreticileri bildiren bir kişi olarak dediğiniz mağlesef doğru değildir.

Ben mesela Google DNS yada Telekomun dns ni kullanmıyorum. Siz bunlara en iyi ihitimal ile 30 ms de erişiyorsunuz. Ben ise kendi sunucuma 0.530 ms de erişim sağlıyorum. Ve pingi tabiki de etki etmedi.

DNS Domain name system yani domain adlarının hangi ip adresine bağlı olduğunu göstermekten başka işe yaramaz ve OSI layer de 7. sıradadır.

Ping dediğimiz iki bilgisayar arasında verinin iletim hızıdır.

Burada iki ip adresi arasında iletişim söz konusudur.

Örneğin tarayıcınızda google.com adresine erişeceksiniz. Siz google.com yazdığınızda DNS sunucunuza sorulur bu google adresi hangi ip adresine bağlı diye . DNS sunucusundan 216.58.212.142 gibi benzeri bir cevap gelir . Daha sonra tarayıcınız bu ip adresine GET komutu gönderir ve sunucudan cevap gelir.
    Aynı şekilde oyunda bağlantıda bu şekilde gerçekleşir. 1 kere cevap geldimi dns sunucusundan birdaha dakikalarca dns isteği gitmez direk olarak ip adresi ile bağlantı kurulmuş olur.

Yok hocam trsekkur ederim acikladiginiz icin ancak benim kullandigim google dns lerde hem hiz dusuyordu hemde ping artıyordu oyun icerisinde takip edebiliyorum ben ( ps3 te) bu yuzden boyle birsey onerdim.Opendns ten sonra duzeldi benim pingler hep dusuk oldu.Bilmiyorum ama denedigim birsey hocam

• Bunun sebebi şöyle olabilir. Coğrafya ya göre verilen cevaplar bazen değişebiliyor. Örneğin doğu avrupa ve batı avrupada iki veri merkezi var. Bunlardan birinin ip adresi a olsun diğeri b olsun. Bazen konuma göre verilen cevap değişir ve o sunucuya bağlanırsın. Bu pek önerdiğim bir sistem değil ama bazı firmalar client kod yazmak yerine böyle bir uygulamaya gidebiliyor. Google da böyle çözüm yerine anycast sistemi kullanıyor. Bu daha pahalı ama performans yüksek.

• quote:

Bunun sebebi şöyle olabilir. Coğrafya ya göre verilen cevaplar bazen değişebiliyor. Örneğin doğu avrupa ve batı avrupada iki veri merkezi var. Bunlardan birinin ip adresi a olsun diğeri b olsun. Bazen konuma göre verilen cevap değişir ve o sunucuya bağlanırsın. Bu pek önerdiğim bir sistem değil ama bazı firmalar client kod yazmak yerine böyle bir uygulamaya gidebiliyor. Google da böyle çözüm yerine anycast sistemi kullanıyor. Bu daha pahalı ama performans yüksek.

Hocam soyle ayni oyun içerisinde ayni kisiler var.Ben skor kısmında sag tarafinda pingi gorebiliyorum.Bu dusuk oluyor ayrica bilgisayar uzerinde oynadigim haxball oyununda oda actigmda diğer kisilerin pingleri cok daha dusuk oluyor.He ama belki soyledir.Opendns en yakin sunucuya yonlendirdigi icin olabilir.Bilemem bu kismi

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    sorunsal diyorsan önce bahsettiğin hususun bir sorun olup olmadığını tartışmamız gerekir. ardından sorun olduğuna kanaat getir isek çözüm önerilerini sıralarız.
  • Trader Emre kullanıcısına yanıt
    Düzelttim, bu arada akşamları halen pingim en az 25ms artmakta 8-12 arası her gün düzenli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.